A keresett kulcsszó: Matej Mohoric


2018.11.25. - Wout van Aert szeretné összekapni magát, a cyclo-cross világkupa összetett elsősége a cél A regnáló cyclo-cross világbajnok Wout van Aert (Cibel-Cebon) eleddig önmagához képest igencsak gyenge teljesítménnyel rukkolt elő a 2018/2019-es cross évadban. Persze ez nem is csoda ismerve a körülötte zajló hercehurcát. A szakág világkupa-sorozatának ötödik állomása következik Koksijdében, ami van Aert hazai pályája, így nem bízta a véletlenre a dolgokat, elutazott Calpe-ba egy magaslati edzőtáborba. Egyelőre az idei kiírásban csak második, harmadik és egy hetedik hely jutott neki, ám ezzel együtt is van esélye az összetett éllovasának járó trikó megszerzésére. „Taborban hetedik lettem, de kiadtam magamból mindent, amire abban a szituációban tellett, így nem vagyok csalódott – mondta van Aert az egyik belga lap megkeresésére. – A célom a világkupa összetettjének megnyerése, melyre még bőven van esélyem. A tengerentúli versenyeket követően bíztam benne, hogy jobb formába kerülhetek, és Toon Aerts előnye is csökken. Folytatom a harcot, nem vagyok az a feladós típus, persze nyilvánvaló, hogy nem nagyon szoktam hetedik helyeken végezni.”
2018.08.26. - Peák Barnabás szökésben a Tour de l’Avenir kilencedik szakaszán A baszk Fernando Barcelo nyerte a Tour de l’Avenír kilencedik szakaszát, melyen Peák Barnabás is sokáig szökésben tekert. Séez és Val d’Isére között egy mindössze 89 kilométeres etappal folytatódott az utánpótlás Tour de France. A két kőkemény, első kategóriás emelkedővel nehezített penzum során a verseny egyetlen magyar résztvevője Peák Barnabás (UCI WCC) is szökésben volt. „Még ha sok esélyem nem is volt, de meg kellett próbálni – írta Barnabás az egyik közösség média oldalán. – Köszönöm a támogatást, örülök, hogy magyarként okot adhattam az izgalomra.” Összetettben az utolsó szakaszt megelőzően a szlovén Tadej Pogacar vezet, bő egy perces előnnyel a luxemburgi Michel Ries előtt. Peák Barna a 64.
2018.08.20. - Marianne Vos újra régi formáját idézi, zsinórban négy győzelemmel vette át a női WorldTour egyéni ranglistájának vezető helyét Aki azt hitte, hogy Marianne Vos (WaowDeals) pályafutása már hanyatló félben van, az nagyot tévedett. A női kerékpársport ikonikus alakja előbb a svéd Crescent Vergarda WorldTour egynaposát nyerte, majd a szintén a női WorldTour-sorozat részét képező Norvég Körverseny összetettjében diadalmaskodott, nem is akárhogyan, mindhárom szakaszt megnyerve, a sárga trikó mellett a pontverseny zöldjét is megkaparintva. Ezzel pedig átvette a vezetést a női WorldTour egyéni ranglistáján, ahol néhány hete még megingathatatlannak tűnt honfitársa Anna Van der Breggen (Borls-Dolmans) trónja.
2018.05.16. - Matej Mohoric: igyekszem meghálálni a Bahrain-Merida csapatának bizalmát A Bahrain-Merida szlovén kiválósága Matej Mohoric nyerte az Olasz Körverseny 10. szakaszát. Mohoric a késői szökésbe bekerülve ért haza a német Nico Denz (AG2R La Mondiale) társaságában, akit maga mögé utasított a sprintben. [[https://www.youtube.com/v/pCCb3iaVXwk?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Rengeteg alkalommal próbálkoztam, most a leghosszabb szakaszon végre összejött a győzelem – mondta Mohoric a célba érkezést követően. – Nagyon elégedett vagyok, mivel egy koránt sem egyszerű szakaszt sikerül megnyernem. A csapatnak fontos volt, hogy legyen legalább egy győzelmünk. Pozzovivo kiválóan áll összetettben, erre építünk. Ezen a szakaszon megkaptam a lehetőséget, szökhettem, szerencsére elsőként értem célba. Denz ellen nem volt egyszerű, folyamatosan próbáltuk egymást leszakítani, a sprint mindig kockázatos, hisz soha sem tudhatod, hogy mennyi maradt a riválisodban. Nagyon jól érzem magam a Bahrain-Merida csapatában, bíznak bennem, támogatnak, én pedig igyekszem meghálálni ezt a bizalmat.”
2018.05.15. - Matej Mohoric (Bahrain-Merida) nyerte a Giro d’Italia tizedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet. A mai napot a második helyen kezdő Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) ellenben több mint huszonöt percet kapott.
2018.03.05. - Arnaud Demare javára döntött a célfotó a Párizs-Nizza első szakaszán Chatou és Meudon között egy mindössze 135 kilométeres szakasszal rajtolt el a hetvenhatodik Párizs-Nizza. Az első etap rögtön három harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott, ráadásul a vége is emelkedett. A nap szökését Pierre Rolland (EF Education First-Drapac), Jurgen Roelandts (BMC) és Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic) triója alkotta. Az elmenés túlságosan nagy előnyre nem tett szert a Groupama-FDJ és a Quick-Step Floors által vezetett főmezőny végig kontrol alatt tartotta őket. A szökést bő tizenöt kilométerrel a szakasz vége előtt fogták meg. Egy emelkedős, a végén kockakövekkel borított keskeny út döntött az etap végkimeneteléről. Mintegy két kilométerre a céltól Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) robbantott, miután egy kisebb bukás után megrostálódott a főmezőny. Vuillermoz ellenben nem tartott ki a végéig jöhetett a sprint, melyben négy kerekes szinte egyszerre érte el a célvonalat. Végül csak a célfotó döntött, amely Arnaud Demare (Groupama-FDJ) győzelmét erősítette meg, aki Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) és Christophe Laporte (Cofidis) kettősét utasította maga mögé. [[https://www.youtube.com/v/IXzymu3liGM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Pályafutásom első célfotós győzelmét arattam – így a szakaszt követően a regnáló francia bajnok Demare. – Mivel sohasem történt még korábban ilyen velem, hatalmas öröm volt számomra, amikor bemondták, hogy én nyertem. Szinte biztos voltam benne, hogy második lettem, a végén már csak elkeseredésből löktem be a kerékpárt. Talán soha sem nyertem még ilyen nehéz befutót, ám a célban a családom és az Arnaud Demare szurkolói csoport tagjai vártak, így nem engedhettem el a végét.”
2017.10.09. - Matteo Trentin nyerte a Párizs-Tours egynaposát Matteo Trentin méltóképpen zárta le fantasztikus 2017-es szezonját miután megnyerte a Párizs-Tours egynaposát. A táv a szokásoknak megfelelően ezúttal sem volt rövid 234 és fél kilométer várt a karavánra. A nap szökését az utolsó harminc kilométerhez közeledve fogták meg. A címvédő Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) a lehető legrosszabbkor csúszott el egy kanyarban, aki igyekezett visszazárkózni, a csapata meg is állított hozzá néhány embert, de az utolsó két emelkedőn így sem volt esélye. A belga sor ellenben nem esett kétségbe Matteo Trentin (Quick-Step Floors) indított, akivel először csak Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) tudott menni, majd Niki Terpstra (Quick-Step Floors) is felzárkózott hozzájuk, így a Quick-Step irányította a történéseket. Terpstra vezette fel a hajrát Trentin pedig 2015 után ismét megnyerte a kiemelt kategóriás viadalt Andersen és Terpstra előtt. A Quick-Step csapatából végül négyen zártak az első tíz között. „Ketten léptünk el a végén, de láttam, hogy Niki közeledik, ekkor kockáztattam és megpróbáltam megvárni őt – nyilatkozta a célba érkezést követően Terpstra. – Tökéletesen vezette fel a hajrát számomra, nekem már csak be kellett fejeznem a sprintet. Ez egy nagyszerű lezárása volt az elmúlt hét évnek. Köszönöm a csapatnak a rengeteg élményt, jövőre már az Orica színeiben térek vissza, de természetesen a célom a címvédés lesz.”
2017.08.26. - Matej Mohoric: tudtam, hogy a befutó kedvez nekem Az egykori junior és U23-as országúti világbajnok Matej Mohoric profi karrierje első háromhetes szakaszgyőzelmét szerezte a Vuelta a Espana hetedik etapján. Az UAE Team Emirates versenyzője lejtmenetben remekelt, végül minimális előnnyel, de hazaért. „Mindig arra törekszem, hogy a legjobbat hozhassam ki magamból, épp ezért az edzéseken is igyekszem a maximumot nyújtani – nyilatkozta Mohoric a célba érkezést követően. – Hosszú ideje nem nyertem már semmit, érthető módon nagyszerű érzés újra győztesként áthaladni a célvonalon. Már a minap is benne voltam a szökésben, amikor Lutsenko nyert, és már akkor is jó erőben éreztem magam, bár az a szakasz nem igazán kedvezett nekem, ennek ellenére végül az előkelő negyedik helyen zártam. Ezúttal a csapat volt az, aki szerette volna, ha szökésbe kerülök. Próbáltam a lehető legtöbb energiát megspórolni, hogy aztán mindent kiadhassak magamból a végén. Tudtam, hogy a befutó fekszik a stílusomnak. Tisztában voltam azzal is, hogyha az elsők között érek fel a hegytetőn, akkor esélyes vagyok a lejtmenetben. Nagyon boldog vagyok a szakaszgyőzelmem okán. Köszönöm a csapatomnak, hogy megadták a lehetőségét annak, hogy itt lehessek a Vueltán és, hogy nyerjek egy szakaszt.”
2017.08.25. - Matej Mohoric (UAE Team Emirates) többek között az általa kifejlesztett lejtőzési technikának köszönhetően nyerte meg a Vuelta hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.
2016.10.28. - A Sky csapata hivatalosan is megerősítette Diego Rosa és Kenny Elissonde érkezését A brit Sky csapata mindamellett, hogy szerződést hosszabbított sprinterével Elia Vivianival, hivatalosan is megerősítette Diego Rosa és Kenny Elissonde érkezését. Mindkét igazolás várható volt, ám eleddig egyik fél sem erősítette meg azt. „Hatalmas előrelépésként élem meg a karrieremben, hogy a mezőny egyik legerősebb csapatához igazoltam – nyilatkozta az Astana sorától érkező olasz Rosa. – Természetesen az eddigi ambícióim a továbbiakban sem változnak, a kemény munka és a minél jobb eredmények elérései szerepelnek a céljaim között. Készen állok arra, hogy a nagy körversenyek során támogassam a csapat első számú embereit, mindamellett, hogy a nekem kedvező egynaposokon megmutassam a valódi arcom.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések