A keresett kulcsszó: Marianne Vos


« 1 | 2 »
2018.09.24. - A Quick-Step Floors sora negyedszer lett csapatidőfutam világbajnok Miután a világbajnokság első napjával párhuzamosan rendezett GP d’Isbergues egynaposát Philippe Gilbert nyerte, így a Quick-Step Floors csapata megszerezte idei hatvankilencedik győzelmét is, ezzel belátható távolságon belülre kerülve a HighRoad által felállított 70 (2008) és 83 (2009) sikert számláló idényeihez. A Kasper Asgreen, Laurens De Plus, Bob Jungels, Yves Lampaert, Maximilian Schachmann és Niki Terpstra által alkotott hatos, elhódította a csapatidőfutam világbajnoki címet, ezzel a márkasorok csapatkronóját tekintve 2012 óta már a negyedik aranyérmét szerezve. „Nagyon elégedettek vagyunk, hihetetlen, hogy nyertünk, hisz előzetesen nem mi voltunk a favoritok – mondta a díjátadóra várva Yves Lampaert. – Tudtam, hogy erős a csapatunk, de az eddigi legfiatalabb sorral álltunk rajthoz. Bíztam egy jó eredményben, de nyerni mindig más, mindig különleges. Lejtmenetben nagyon gyorsak voltunk, ott rengeteget hoztunk a riválisainkon, elégedett vagyok, hisz világbajnokok lettünk.”
2018.08.20. - Marianne Vos újra régi formáját idézi, zsinórban négy győzelemmel vette át a női WorldTour egyéni ranglistájának vezető helyét Aki azt hitte, hogy Marianne Vos (WaowDeals) pályafutása már hanyatló félben van, az nagyot tévedett. A női kerékpársport ikonikus alakja előbb a svéd Crescent Vergarda WorldTour egynaposát nyerte, majd a szintén a női WorldTour-sorozat részét képező Norvég Körverseny összetettjében diadalmaskodott, nem is akárhogyan, mindhárom szakaszt megnyerve, a sárga trikó mellett a pontverseny zöldjét is megkaparintva. Ezzel pedig átvette a vezetést a női WorldTour egyéni ranglistáján, ahol néhány hete még megingathatatlannak tűnt honfitársa Anna Van der Breggen (Borls-Dolmans) trónja.
2018.08.14. - Fabio Jakobsen nyerte a BinckBank Tour nyitányát A Benelux államokban folytatódik a 2018-as WorldTour sorozat, a tizennegyedik BinckBank Tour nyitányán Quick-Step Floors győzelem született. Heerenven és Bolsward között egy 177,3 kilométeres szakasszal rajtolt el a verseny Hollandiában. A szinte teljes egészében sík penzum elején egy hat fős sor szökött el, akiket a Mitchelton-Scott csapata üldözött. Az elmenés legnagyobb előnye öt percnél tetőzött, tizenhárom kilométerre a céltól azonban utolérték őket. A befutóhoz közeledve több kisebb-nagyobb bukás is nehezítette az előrehaladást, melyben a vizes aszfalt, a rengeteg terelősziget és a mezőny idegessége is szerepet játszott. A mezőnyhajrát végül a holland Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) nyerte, aki csapata a Quick-Step Floors idei 54. sikerét szállította ezzel, nem mellékesen természetesen összetettben is megszerezve a vezetést. A második a német Marcel Kittel (Katusha-Alpecin), míg a harmadik az ausztrál Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) lett. „Eddigi pályafutásom legnagyobb sikerét arattam – mondta Jakobsen a célba érkezést követően. – Büszke vagyok a csapatomra és saját magamra is, hisz tökéletesen hajtottunk végre mindent, amit reggel, a szakmai stábbal átbeszéltünk. Nagyon ideges volt a mezőny, így nem volt egyszerű a szakasz.” A BinckBank Tour Venrey környékén egy 12,7 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik.
2018.04.24. - Lance Armstrong népszerű podcastje a Giro d’Italián tér vissza Miután Lance Armstrong pere befejeződött az Egyesült Államokban - a május 7-i végleges lezárás előtt a felek megegyeztek abban, hogy Armstrong öt millió dollár kártérítést fizet a kormányzatnak, míg az ügyet kirobbantó Floyd Landis 1,65 millió dollárt kap a perköltségekkel együtt – az egykori hétszeres Tour győztes már jövőbeli terveit ecsetelte. Armstrong először is árulni kezdte texasi otthonát, majd bejelentette, hogy a Giro d’Italia első néhány szakaszára Izraelbe utazik, ahol népszerű podcastjét folytatja. Mint ismeretes „Stages” címmel, 2017-ben minden Tour de France szakasz után podcastet készített, ahol egyik jó barátjával, JB Hagerrel beszélték át a napi történéseket. Armstrongnak természetesen zseniális meglátásai voltak, így azóta is hatalmas sikernek örvend kezdeményezése. A tervei szerint a Giro nyitánya után a Kaliforniai Körversenyen folytatja munkásságát. Az Olasz Kört szervező RCS Sport máris sajtóközleményt adott ki az ügyben. „A Giro d’Italia szerevezői nem hívták meg Lance Armstrongot az idei verseny rajtjára – szól a közlemény. – Mivel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség is tiltja azt, hogy Armstrong bármilyen hivatalos kerékpáros rendezvényen részt vehessen, így a Giro sem ad számára akkreditációt. Természetesen abban nem korlátozhatjuk, hogy mint szurkoló az utak mentén kövesse az eseményt.”
2018.01.06. - Rohan Dennis és Katrin Garfoot nyerték az ausztrál időfutam bajnokságot A 40,9 kilométeres pályán hatalmas forróság várta az elit férfi időfutam résztvevőt az ausztrál nemzeti bajnokságon. Az első induló Ben O’Connor (Dimension Data) volt, aki nem is teljesített rosszul, ám a győzelmet zsinórban harmadszor is Rohan Dennis (BMC) szerezte meg káprázatos időt repesztve (51:14) több mint egy perccel verve a második Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) és a harmadik Richie Porte (BMC) duóját. „Nagyon boldog vagyok a győzelmem miatt, pedig egy kissé aggódtam, mivel idén jóval később tértem vissza Európából – nyilatkozta Dennis a díjátadóra várva. – Nagy volt a forróság, ami sokat kivett az emberből, igazából az időjárás okozta számomra a legnagyobb aggodalmat.” Az elit hölgyekre huszonkilenc és fél kilométer várt, melyet Katrin Garfoot abszolvált a leggyorsabban, aki szintén pályafutása harmadik bajnoki címét ünnepelhette. Az ezüstérmet Lucy Kennedy (Mitchelton-Scott), míg a bronzot Shara Gillow (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) nyakába akasztották. Az ausztrál nemzeti bajnokság a mezőnyversenyekkel folytatódik.
2017.11.07. - Marianne Vos: a La Course nem a női Tour de France, csak egy verseny a férfiak Tourja mellett Néhány évvel ezelőtt a női kerékpársport egyik legnagyobb sztárja Marianne Vos volt az, aki folyamatosan lobbizott a női Tour de France-ért. A holland legenda azt követően nyilatkozott, hogy az ASO az idei év kudarcát követően, - amikor is egy három napos különálló versenyeket tartogató női viadallal próbálkoztak - visszatér az eredeti formátumhoz. „Ma már nem vagyok olyan szinten bevonva a sportág belső történéseibe, mint néhány évvel ezelőtt, így nem sokat tudok az ASO döntéseiről – mondta Vos. – Idén a hegyiverseny jó kezdeményezés volt, látványos befutót hozott viszont az egyenkénti nem váltotta meg a világot, így érthető is, hogy változtatni akarnak. A La Course egy egynapos viadalként indult és úgy is volt jó. A La Course nem a női Tour de France, csak egy egynapos verseny a férfiak Tourja mellett. Nem az a célja, mint néhány évvel ezelőtt a Le Tour Entier-nek, amely a női Francia Körnek felelt volna meg.”
2017.08.21. - Elia Viviani nyerte a hamburgi klasszikust A Vuelta a Espana árnyékában került megrendezésre a World Tour soron következő viadala a huszonkettedik Cyclassics Hamburg. A német nagyváros körül 220,9 kilométer várt a mezőnyre. A szakadó esőben számos akció bontakozott ki, a nap szökését Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice) és Nikolay Trusov (Gazprom-RusVelo) kettőse alkotta. A duó legnagyobb előnye közel hat percnél tetőzött, de az előzetes várakozásoknak megfelelően végül mezőnyhajrá döntött. A sprintben az olasz Elia Viviani (Sky) bizonyult a legjobbnak megelőzve Arnaud Demare (FDJ) és Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) kettősét. „Amikor az öt kilométeres kapuhoz közeledve defektet kaptam nem nagyon hittem abban, hogy nyerhetek – mondta Viviani a célba érkezést követően. – Owain Doull és Danny Van Poppel azonban fantasztikus munkát végezve felvitt a mezőnyhöz. Tudtam, hogy olyan bő két kilométerrel a vége előtt lesz egy kulcsfontosságú kanyar, Danny pedig mindent beleadott, hogy előre érjünk addig. Harmadikként fordultam, onnan pedig már csak tennem kellett a kereket a hajráig.”
2017.02.08. - Az Andalúz Körversenyen kezdi a szezont Mikel Landa Egyelőre sokkal több szó esik Christopher Froome és Geraint Thomas kettőséről, mint Mikel Landáról, pedig a baszk kiválóság lesz a brit Sky csapatának kapitánya a Giro d’Italia során. Vélhetően egyértelműen Landa lesz az első számú ember, még akkor is, ha a csapat edzője Tim Kerrison szerint Thomas képes lehet arra, hogy megnyerje az Olasz Kört. Landa az Andalúz Körversenyen kezdi a 2017-es idényt. A kerekes egy spanyolországi magaslati edzőtábort követően érkezik a versenyre, melyen olyan nevek állnak rajtvonalhoz, mint Alberto Contador (Trek-Segafredo), Ion Izagirre (Bahrain-Merida), Thibaut Pinot (FDJ), Alejandro Valverde (Movistar) vagy éppen Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac). Landa az Andalúz Kört követően a Tirreno-Adriaticon, a Katalán Körön és az Alpok Körversenyén folytatja felkészülését a Giróra.
2017.01.28. - Szombat délután elsőként a női U23-as futammal folytatódott a luxemburgi cyclo-cross világbajnokság, ahol látványos küzdelemben a holland Worst győzött, miután az utolsó körben el tudott lépni az amerikai Noble-től. A favoritnak tartott tavalyi világbajnok angol Richardson az utolsó előtti körig tudta tartani csak Worsték tempóját, végül harmadik lett. A női elit kategória futama drámai küzdelmet és az év eddigi legizgalmasabb cross versenyét hozta. A rajt után a topfavorit Marianne Vos került előre, az első kör végén csapattársával, Lucinda Branddal és a belga Sanne Canttal hármasban tekertek az élen. Ez a következő körben is így maradt, miközben mögöttük szépen leszakadoztak a versenyzők, csak a cseh Nash maradt viszonylag közel. A harmadik körben Brand elesett, Nash utolérte őt, az élen Cant és Vos maradtak. Innen már sejteni lehetett, hogy a vb arany köztük fog eldőlni. Cant hibázott az utolsó előtti körben egy lefelében, nem esett nagyot, de Vos néhány másodperc előnyhöz jutott, ami az utolsó körre fordulva behozhatatlannak tűnt, ha a holland nem hibázik. De hibázott, vagyis a lánca esett le egy kanyarban, ami pont elég volt arra, hogy Cant megint felérjen rá. Vosnak sikerült beállnia a belga mögé és a kör hátralévő felében gyilkos tempóval fárasztották egymást, folyamatos előzgetések közepette. A pálya legnehezebb lejtőjének aljában Vos nagy fékezésre kényszerült, Cant minden egy lapra feltéve lerongyolt a jeges rézsűn és újra leelőzte Vost. Innen már nem volt hátra sok a célig, a célegyenesbe a belga fordult elől és megindította a sprintet, amit Vos váratlanul, de nem tudott átvenni. Megálltak a lábai, így Cant végül három kerékpárhosszal és nagyon megérdemelten nyerte a végletekig izgazmas futamot. A bronzérmet Nash szerezte meg. Pályafutása során eddig már háromszor állt világbajnokságon a dobogón Cant, de egyszer sem legfelül. Egyben ő lett a belgák első női cross világbajnoka! Vos talán sosem volt még ennyire csalódott dobogón. Aki nem látta a futamot, érdemes majd neten visszanéznie, ez minden idők három legjobb női cross versenyébe tartozik. A két női fuamnak magyar indulója nem volt. Fetter Erik ma délelőtti 29. helye után, vasárnap délután még a férfi elit futamban leszünk érdekeltek Búr Zsolt révén, ahol a fő cél, körön belül befejezni a versenyt.
2017.01.08. - Belgiumban és Hollandiában is az előzetesen elvártak szerint alakult a cyclo-cross nemzeti bajnokság.
2017.01.02. - Kisebb meglepetésre az Európa-bajnok Toon Aerts nyerte a GP Sven Nys viadalát A DVV Trophy hetedik fordulójában a GP Sven Nys versenyére került sor a belga Baal városában. Hazai pályához méltán Nys csapatának két kerekese Tom Meeusen és Toon Aerts (Telenet-Fidea) vágott rögtön az élre a fagyos, helyenként igencsak nagy kihívásokat tartogató pályán. Őket követte a regnáló világbajnok Wout Van Aert (Crelan-Charles), de utolérnie nem sikerült az elől lévőket, ahonnan Meeusen egy idő után visszacsorgott. Toon Aerts remek versenyzéssel nyerte a viadalt nyolc másodperccel megelőzve Van Aert és a harmadik helyen befutó Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) kettősét. „Mivel a csapatom számára ez volt az év egyik legfontosabb versenye, így mindent megtettünk annak érdekében, hogy győzhessünk – mondta Aerts a befutót követően. – Fantasztikus érzés megnyerni egy ilyen komoly viadalt.” A sorozat utolsó fordulója előtt Wout Van Aert előnye tetemes, több mint három perccel vezet Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) előtt.
2016.12.27. - Wout Van Aert nyerte a zolderi cyclo-cross világkupa futamot Tizenegy hónappal azt követően, hogy ugyanezen a pályán világbajnok lett, a belga Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice) nyerte a 2016/2017-es cyclo-cross világkupa sorozat hetedik versenyét Hausden-Zolderben. Van Aert végig magabiztosan versenyzett, végül több mint egy perces előnnyel diadalmaskodott Laurens Sweeck (Era-Circus) és Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) előtt. Van Aert legnagyobb riválisa a holland bajnok Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) szörnyen rajtolt, majd folyamatosan technikai problémákkal küzdve végül csak a tizennegyedik helyen zárt. Van Aert 450 pontjával magabiztosan vezeti a sorozatot. „Nagyon furcsa volt ez a nap – mondta a díjátadóra várva Van Aert. – Zolder sohasem tartozott az általam kedvelt pályák közzé, még akkor sem, ha itt szereztem meg a világbajnoki címem. Különleges érzés egy évben kétszer is diadalmaskodni itt. Elégedett vagyok, hisz bebizonyítottam, hogy a taktikus versenyzés sikert eredményez. Az utolsó néhány versenyen rendre a finisben veszítettem, így most kissé hamarabb próbáltam meg kijátszani a kártyáimat. Sikerült, ez pedig önbizalmat ad.”
2016.12.24. - Marianne Vos nyerte a diegemi cyclo-cross versenyt Közel két év kihagyást követően tért vissza a cyclo-cross szakágba a női kerékpársport élő legendája Marianne Vos (Rabobank-Liv), aki második versenyén győzni tudott. A Superprestige sorozat diegemi viadalára este, lámpafény mellett került sor. Vos mögött az UCI ranglista első helyezettje Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) végzett a második, míg Katerina Nash (Clif Bar) a harmadik helyen. „Természetesen nagyon örülök a sikernek – így Vos a díjátadóra várva. – A rajtot követően rögtön a negyedik helyre ugrottam fel, majd körről-körre kerültem előrébb. Boldog vagyok, hogy a második versenyemen győztem, ez önbizalmat ad a közelgő világbajnokság szempontjából is. Nagyon sok jó versenyző van a mezőnyben, bízom benne, hogy tovább javulhat a formám.” A férfiak versenyét Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) nyerte, a második legnagyobb riválisa Wout Van Aerrt (Crelan-Vasgoedservice), a harmadik pedig Kevin Pauwles (Marlux-Napoleon Games) lett.
2016.12.17. - Taylor Phinney: meg kell találnod a céljaid, különben nem leszel más csak a sportág egyik robotja 2014-es horrorisztikus lábtörése óta keresi önmagát a jövő évet már a Cannondale-Drapac színeiben kezdő Taylor Phinney. Egyik barátjához, a korábban a profi mezőnynek is hátat fordító Lachlan Mortonhoz hasonlóan, Phinney az utolsó néhány hónapban nem nagyon talált értelmet a kerékpározásban. Mindezek ellenére bízik benne, hogy a csapatváltás újra motivációt ad számára, és végre visszanyerheti régi önmagát. „Egy olyan sportágban versenyzek, ahol folyamatosan azt hallod, hogy tekerj, menj, de senki sem ad magyarázatot a miértre – mondta az egyik legnagyobb kerékpáros oldalnak adott interjújában Phinney. – Annyi remek versenyző van, aki idő előtt kiég, és ez által gyorsan a számok martalékává válnak. Sokat gondolkoztam ebben az évben és végül úgy döntöttem folytatom, hisz nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen komoly csapatokban versenyezhetek. Nézzétek meg Campbell Flakemore esetét, aki fél év alatt bebizonyította, hogy mekkora tehetség, majd visszavonult, mivel nem tudta megszokni a profi élet mindennapjait. Meg kell találnod a céljaid, és meg kell találnod az életérzést, amit a bringázás nyújt, különben nem leszel más csak a sportág egyik robotja. A BMC a lehető legjobb csapat volt, ahol valaha kerékpározhattam, ennek ellenére eljött a váltás ideje. Új impulzusokra van szükségem, hogy újra szárnyalhassak az országutakon.”
2016.12.06. - Pierre Rolland Giro és Tour szakaszgyőzelmekről álmodik A Cannondale-Drapac francia kerékpárosa Pierre Rolland úgy döntött, hogy felhagy összetettbeli ambícióival és 2017-ben a szakaszgyőzelmek megszerzésére fordítja erejét. Rolland a tervek szerint rajthoz áll a jubileumi századik Giro d’Italián és a Tour de France-on is. „Igazából már 2014-ben meghoztam ezt a döntést, de az elmúlt két év során még megpróbáltam az összetettért menni – így Rolland egy francia kisvárosban tartott közönségtalálkozó során. – Nagyon sok energiát emészt az fel, amikor mindenáron azért küzdesz, hogy megtartsd vagy, hogy javítsd az összetettbeli helyezésed. Száz százalékig a szakaszgyőzelmekre koncentrálok majd, hisz mindkét verseny megengedi azt, hogy két-három nyugodtabb etapot követően, mindent beleadjon az ember a győzelem érdekében. Örülök, hogy jövőre ott lehetek a Párizs-Nizza szakaszversenyén, még akkor is, ha elsődlegesen felkészülésnek tekintem majd azt a versenyt.”
Marianne Vos csapata 2020-ig biztos alapokon nyugszik2016.11.05. - A megszűnő Rabobank-Liv csapatára épülő, Marianne Vos által fémjelzett, rövid ideig Fortitude néven emlegetett sor 2020 végéig megállapodást kötött a WM3 Energie cégcsoporttal, mely egyelőre a tokiói olimpia lezárásáig tervez.
2016.09.30. - Giacomo Nizzolo nyerte a piemonti egynapost Az október 1-jei utolsó World Tour viadalt a Lombardiai Körversenyt megelőző jubileumi századik Giro del Piemonte egynaposán 207 kilométer várta a kerekeseket. A kiemelt kategóriás olasz klasszikus legfőképp a sprintereknek kedvezett. A napot egy viszonylag nagy létszámú szökés jellemezte, melybe többek között Ben Swift (Sky) Philippe Gilbert (BMC) és Filippo Pozzato (Wilier-Southeast) is belekeveredett. A legtovább Stéphane Rossetto (Cofidis) bírta elől, de a BMC által vezetett főmezőny őt is utolérte. Jöhetett a mezőnyhajrá, melynek útvonala egy kissé emelkedett. A legjobbnak végül a regnáló olasz bajnok Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) bizonyult Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) és Daniele Bennati (Tinkoff) kettőse előtt. „Nagyon motivált voltam a versenyt megelőzően – mondta Nizzolo a célba érkezést követően. – Jó erőben éreztem magam, a nagy tempó ellenére az emelkedők sem okoztak gondot. Várom már a világbajnokság mezőnyversenyét, bizakodó vagyok, örülök, hogy egy ilyen nagyszerű győzelmet követően utazhatok Katarba.
2016.09.16. - Alberto Contador hivatalosan is a Trek-Segafredo csapatához szerződött Lényegében már a Tour de France rajtja óta tudható, hogy Alberto Contador a Tinkoff megszűnését követően az amerikai Trek-Segafredo sorához igazol. Az átigazolás tényét most hivatalosan is megerősítették, és azt is, hogy Jesus Hernandez és sportigazgatóként Steven De Jongh is ennél a csapatnál folytatja. Contador legfőbb célja a 2017-es szezonban a Tour de France megnyerése lesz. „Nagyon izgatott vagyok a lehetőség kapcsán, amit a Trek-Segafredo csapata biztosít számomra – nyilatkozta a spanyol kerékpáros az átigazolás hivatalos bejelentését követően. – Nagyon ambiciózus társaságba kerülök, rengeteg kitűzött céllal, mely egy pillanatig sem hagy majd megnyugvást számunkra. Természetesen jövőre az lesz a legfőbb célom, hogy kiemelkedően szerepelhessek az év legfontosabb versenyein, mindenekelőtt természetesen a Tour de France során.”
2016.09.11. - Szeptember 6. és 9. között rendezték az egy prológból és három mezőnyszakaszból álló 2.1-es besorolású Belga Körversenyt, melyen az Autoglass Wetteren-Groupe Solar csapatának színeiben Kanti Dorottya is rajthoz állt.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések