A keresett kulcsszó: Marcel Kittel


« 1 | 2 | 3 | 4 »
2018.12.04. - Kristina Vogel emocionális visszatérése A kétszeres olimpiai bajnok német pályakerékpáros Kristina Vogel még június végén szenvedett súlyos edzésbalesetet a cottbus-i betonkörön, miután egyszer csak a semmiből egy másik versenyző figyelmetlenül tekert fel elé, hirtelen előtte teremve. A jelenkor egyik legjobb női sprintere nagy sebességgel bukott. Vogelt mentőhelikopterrel szállították kórházba, súlyos gerinctörést szenvedett, deréktól lefelé lebénult. Az egykori kiváló versenyző továbbra is a rehabilitáció időszakát éli, próbálja nem elhagyni magát, közösségi média oldalai pörögnek, íjászkodig, de kipróbált számos más kerekesszékben űzhető sportot is. A balesete óta első ízben térhetett vissza egy velodromba, méghozzá a berlini világkupa díszvendégeként. A tizenegyszeres világbajnok Vogel megkapta az év kerékpárosának járó elismerést. „Nagyon mozgalmas hétvégém volt – mondta Vogel, akit hatalmas ováció fogadott. – Követem a versenyeket, de nagyon hiányzik a közösség, és az, hogy ténylegesen is részese lehessek a világkupa viadalainak. Nem vagyok dühös a történtek miatt, persze vannak olyan pillanatok, amikor szomorúságot érzek, de úgy vagyok vele, hogy minél hamarabb elfogadod a dolgot, annál hamarabb tudsz továbblépni. Mindig is jellemző volt rám, hogy elérem a céljaim, és ez a hozzáállás nem változott a történtek után sem. Örülök, hogy életben maradtam, még mindig ugyanaz az ember vagyok, aki hat hónappal ezelőtt voltam. Most olyan dolgokkal foglalkozom, amelyekre élsportolóként nem volt időm, egyelőre még nem gondolkozom a parasporton, hisz ahhoz, hogy ott is sikeres legyek több évnyi munkára van szükség, én pedig a második hellyel nem elégszem meg.”
2018.03.13. - Marcel Kittel nyerte a Tirreno-Adriatico hatodik szakaszát Numano és Fano között egy mindössze 153 kilométeres szakasszal folytatódott a Tirreno-Adriatico. A penzum előzetesen a sprintereknek kedvezett, bár az útvonal elején helyet kapott két kisebb emelkedő is. A nap szökését Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe), Krists Neilands (Israel Cycling Academy), Jacopo Mosca (Wilier-Selle Italia) és Artem Nych (Gazprom-Rusvelo) négyese alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye három és fél percnél tetőzött, a sprinterek csapatai nem kockáztattak, végig szem előtt tartották az elől tekerőket. Mosca igyekezett megnyerni az első gyorsasági részhajrát, ezzel megőrizve a ponttrikót. Huszonöt kilométerrel a vége előtt már csak Burghardt volt elől, így a második gyorsasági részhajrá pontjaira a BMC csapata próbált meg rámenni. Öt kilométer múlva Burghardtot is megfogták, így jöhettek a sprinterek vonatai. Előbb Geraint Thomas (Sky) kapott a legrosszabbkor defektet, majd egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, melyben többek között Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) is a földre került, Peter Sagan (Bora-hansgrohe) pedig hátul ragadt, így csak hatalmas erőfeszítések által sikerült visszazárkóznia. [[https://www.youtube.com/v/cWtOgMc7Tvw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A hajrát a Quick-Step Floors sora vezette fel Maximiliano Richeze számára, ám a leggyorsabbnak Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) bizonyult, aki ezzel már a második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Tirrenón. A második Sagan, míg a harmadik Richeze lett. Összetettben nem változott az állás, az utolsó egyenkénti időfutam előtt továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet. „Éppen mellettem történt a bukás, szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem kerültem bele – mondta a szakaszt követően Kittel. – Azt hiszem, hogy Gaviria esett el magával rántva számos kerekest. Nagyon büszke vagyok a csapatra, rengeteget dolgoztunk ezért a győzelemért, mindenki száztíz százalékot adott, irányítottuk a történteket és megnyertük a napot.”
2018.03.09. - Újabb Direct Energie siker a Párizs-Nizza versenyén, méterekkel, de hazaért az elmenés Papíron egy újabb a sprintereknek kedvező etappal folytatódott az idei Párizs-Nizza. Az ötödik szakasz során Salon de Provence és Sisteron között 165 kilométer várt a mezőnyre négy kategorizált emelkedővel, melyből az utolsó alig bő tíz kilométerre a céltól nehezítette a kerekesek dolgát. A nap szökését Jerome Cousin (Direct Energie), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Nicolas Edet (Cofidis) és Julien El Fares (Delko Marseille Provence KTM) alkották. Cousin igyekezett begyűjteni a hegyi pontokat, ennek eredményeképpen a nap végére megszerezte a különverseny megkülönböztető trikóját. Az elmenés előnye négy és fél perc környékén tetőzött. Az utolsó tizenöt kilométerre fordulván Politt támadta be szökevénytársait, vele csak Jerome Cousin tudott menni. Két kilométerrel a vége előtt a duó előnye még mindig szűk fél perc körüli volt, így elkezdhettek bizakodni egy esetleges hazaérésben. Végül mindössze négy másodperc előnnyel értek célba, a szakaszt Cousin nyerte Politt előtt, míg a mezőnyhajrában Andre Greipel (Lotto-Soudal) bizonyult a leggyorsabbnak. Összetettben nem változott a sorrend továbbra is Luis Leon Sanchez (Astana) vezet. A verseny Sisteron és Vence között egy 188 kilométeres penzummal folytatódik. [[https://www.youtube.com/v/CUe40f23Emg?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „A végén már iszonyatosan görcsöltek a lábaim, hisz azzal a céllal mentem el a szökésbe, hogy rámegyek a hegyi pontokra – mondta a célba érkezést követően Cousin, aki már a Direct Energie csapatának második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Párizs-Nizzán. – Az utolsó kilométereken próbáltam egy kicsit taktikázni, nem egyszer vesztettem már hasonló szituációban, így inkább egy újfajta manőverrel próbálkoztam. Szerencsére bejött, így megnyertem a szakaszt.”
2018.02.11. - Elia Viviani nyerte a 2018-as Dubai Körversenyt Dubai belvárosában egy 129 kilométeres penzummal zárult az idei kiemelt kategóriás Dubai Kör. A nap szökését Daniel Pearson (Aqua Blue Sport), Sun Xiaolong (Mitchelton-BikeExchange), Quentin Valognes (Novo Nordisk) és Nasser Almemari (Egyesült Arab Emírségek) négyese alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye közel öt percnél tetőzött, ám az utolsó huszonöt kilométerre fordulván már csak alig egy perc volt a fórja a szökevényeknek. Pearson volt az utolsó, akit mintegy tíz kilométerrel a vége előtt fogtak meg. Ezt követően sem nyugodtak meg a kedélyek, Jacob Hennessy és Robert Stannard (mindketten Mitchelton-BikeExchange) duója próbálkozott, de a sprinterek vonatai ekkor már senkit sem engedtek el. Jöhetett a mezőnyhajrá, ám az utolsó kanyarban Nacer Bouhanni (Cofidis) bukott kettészakítva a sort. A hajrát végül Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte Marco Haller (Katusha-Alpecin) és Adam Blythe (Aqua Blue Sport) előtt. [[https://www.youtube.com/v/Xk4NIszTo0U?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Viviani szakaszgyőzelemmel zárva diadalmaskodott Magnus Cort (Astana) és Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) ellenében. A pontversenyt szintén Viviani, a fiatalok összevetését Cort, míg a csapatversenyt az amerikai BMC sora nyerte. „Az utolsó kilométereken nagy szükség volt a csapattársaimra – mondta Viviani a célba érkezést követően. – Sabatini újra káprázatos munkát végzett. Olyan ötven méterrel a vége előtt tudatosult bennem, hogy ezt a szakaszt akár meg is nyerhetem. Csodálatos érzés összetettben győzni egy ilyen rangos versenyen. Reggel még nem nagyon mertem elbízni magam, mivel két másodperc szinte semmi a kerékpársportban. Próbáltunk csak a saját feladatunkra összpontosítani, és ez meghozta az eredményét.”
2017.12.11. - Patrick Lefevere nem hagyta szó nélkül, hogy a Katusha prezentációján az új versenyzők is a csapat mezében pózoltak A Katusha-Alpecin prezentációját követően a hírek nem is elsősorban az ott elhangzottakról szóltak, mint sokkal inkább arról, hogy Marcel Kittel nem megvárva január 1-jét pózolt új csapata mezében. A Katusha valamiért nem tartotta be a szabályokat, hisz Nathan Haas (Dimension Data), Ian Boswell (Team Sky) és Alex Dowsett (Movistar) is a svájci-orosz csapat szerelésében mutatkozott. Később kiderült, hogy a vezetőség engedélyt kért erre a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékeseitől, amit meg is kapott. A Quick-Step Floors csapatvezetője Patrick Lefevere ellenben nem ment el szó nélkül a történtek mellett. „Marcel személyesen is megkeresett, s bár a szerződése december 31-ig a Quick-Step csapatához köti engedélyeztem számára, hogy a Katusha szerelésében fotózkodjon – mondta Lefevere. – Ezzel igazából azt bizonyítottam, hogy mennyire is képmutató a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályrendszere.”
2017.11.21. - Marcel Kittel: Fernando Gaviria túl jó ahhoz, hogy megférjünk egymás mellett A német sztársprinter Marcel Kittel az év végén elhagyta a Quick-Step Floors csapatát és a Katusha-Alpecin ajánlatát fogadta el. Kittel a minap nyíltan mesélt a váltás okairól valamint a 2018-as terveiről. „Logikus, hogy Fernando a jövőben a Tour de France-ra akar fókuszálni, így az is egyértelmű, hogy hosszútávon nem fértünk volna meg egymás mellett – mondta az interjúban Kittel. – Semmilyen személyes ellentét nem volt közöttünk, csak elismerően tudok nyilatkozni róla, egy hatalmas tehetség, a sprinterek új generációjának az egyik legnagyobb alakja. Egyszerűen Fernando Gaviria túl jó ahhoz, hogy megférjünk egymás mellett. A sport arról szól, hogy feltérképezd az ellenfeleid, majd célt találj arra, hogy megfelelő munkával felkészülj és legyőzd őket. Nagyon büszke vagyok a 2017-es idényben elért eredményeimre. Szinte végig stabilan versenyeztem, a kitűzött céljaim nagy részét sikerült is megvalósítani. Mind a mai napig nagy motivációt és erőt adott számomra a 2015-ös év kudarca. A kerékpársport már csak ilyen, lehet, hogy holnap a földre kerülsz és az egész idénynek annyi, de a 2015-ös szezon történéseiből folyamatosan építkezem. A Katusha csapatánál remek munka folyik, tervben van egy-két kolorádói magaslati edzőtábor, így nagy valószínűséggel a Kaliforniai Körversenyen is rajthoz állok majd. Általánosságban kecsegtető a Tour de France rajtja, talán még a sárga trikóra is lehet esélye a sprintereknek az elején, de pontos célkitűzéshez látnunk kell a részletes útvonalakat.”
2017.08.17. - Marcel Kittel a Katusha-Alpecin csapatában folytatja Hivatalosan is bejelentették, hogy az idei Francia Körverseny során öt szakaszgyőzelmet szerző Marcel Kittel elhagyja a Quick-Step Floors csapatát és a svájci bejegyzésű Katusha-Alpecin sorához szerződik. Kittel két évre írt alá az orosz befolyású gárdához. Kittel előtt Alexander Kristoff távozásával nyílt meg az út – a norvég az UAE Team Emirates színeiben folytatja -, és persze sokat nyomott a latba a német Alpecin szponzorációja, akik már a Giantnél töltött évek alatt is támogatták a német sztársprintert. „Nagyon várom már a jövő évi idény rajtját, új kihívások, egy új csapat színeiben – nyilatkozta Kittel az átigazolás bejelentését követően. – Izgatottan vagyok, a váltás vélhetően új energiákat és új inspirációt biztosít számomra. A Katusha sprinter-vonatai mindig is jól működtek, így nem hiszem, hogy bármilyen problémánk lenne a jövő év elején ezen a téren. A csapat az elmúlt években rengeteget változott. Külön öröm, hogy újra együtt versenyezhetek Tony Martinnal.”
2017.07.20. - Primoz Roglic: egyelőre nem találom a szavakat A kiváló idényt teljesítő Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) Szlovénia első Tour szakaszgyőzelmét szerezte, nem mellékesen megnyerve a Henri Desgrange különdíjat is, hisz ő haladt át elsőként az idei verseny legmagasabb pontján, a 2642 méteren magasodó Galibier csúcsán. „Egyelőre nem találom a szavakat – nyilatkozta a célba érkezést követően Roglic. – Egyszerűen őrületes, ami történt. Nem is tudom mit mondhatnék, de azzal sem vagyok tisztában, hogy valójában mi is történt. A Tour szakaszgyőzelmem értékét talán csak idővel tudom majd felfogni. Az volt a tervem, hogy mindenféleképpen próbálkozni fogok. Fontos volt számomra ez a nap, mivel a barátnőm és családom a célban várt. Őrületes érzések lettek rajtam úrrá, amikor a célvonalhoz közeledve megláttam őket a szlovén zászlóval a kezükben.”
2017.07.13. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) ötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Francia Körversenyen, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.12. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) immáron ötödször győzedelmeskedett a 2017-es Tour de France során, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.12. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) már negyedik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Francia Körversenyen, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.12. - Lassan eldőlni látszik a pontverseny kimenetele Marcel Kittel negyedik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Francia Körversenyen, ezzel 102 pontra növelve előnyét a zöld trikóért folyó harcban, egyben a legtöbb szakaszgyőzelmet számláló német kerékpárossá válva. A Quick-Step Floors csapatának versenyzője a legendás Erik Zabelt előzte meg a Tour örökranglistáján. „Csodálatos érzés egy Touron ennyi szakaszt megnyerni – mondta Kittel a célba érkezést követően. – Nem is nagyon akarom elhinni azt, hogy újra győztem, teljes mértékben elégedett vagyok. A csapat ezúttal is nagyon keményen dolgozott értem. Nem találom a szavakat, sokat jelent számomra, hogy most már én vagyok a legeredményesebb német sprinter a Tour de France-ok történelmében. Sok szakaszt nyertem már a Francia Körön, ellenben amikor elkezdtem a pályafutásomat még abban is kételkedtem, hogy egyáltalán valaha rajthoz állhatok ezen a versenyen. Az volt az elsődleges célom, hogy profi lehessek. Ötszáz méterrel a vége előtt most is egészen messze voltam még az elejétől, de sikerült egy jó helyet találnom. Daniel McLay kicsit korait nyitott, ez viszont nekem tökéletes volt, lényegében ő lett így az utolsó felvezetőm. Elkaptam a lehető legjobb pillanatot, így megszereztem a negyedik győzelmem.” „Marcel két kerékpárhosszal nyerte meg a negyedik szakaszát, nem szeretnék túlzásokba esni, de egyértelműen ő a legjobb sprintere az idei Tournak – tette hozzá Wilfried Peters sportigazgató. – Nagyon nagy hátrányból érkezett. Hihetetlen formában van.”
2017.07.11. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) már a negyedik szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Tour de France során, miután magabiztosan nyerte a tizedik etapot is. Összetettben továbbra is Chris Froome (Sky) vezet.
2017.07.08. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) harmadik szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France hetedik szakaszán, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.08. - Marcel Kittel: fogalmam sem volt arról, hogy nyertem-e vagy sem? Az idei Tour legszorosabb befutóját hozta a verseny hetedik szakasza. A mezőnyhajrát követően Marcel Kittel (Quick-Step Floors), és Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) sem mert ünnepelni, végül a célfotó Kittelt hozta ki győztesnek, aki idén már a harmadik etapgyőzelmét ünnepelhette a Francia Körön. „Fogalmam sem volt arról, hogy nyertem-e vagy sem, annyit éreztem, hogy ez nagyon szoros – mondta a célba érkezést követően Kittel. – Próbáltam kinyújtani magam, hogy minél jobban sikerüljön belökni a kerékpárt. Körülbelül százötven méterrel a cél előtt még nagyon hátul voltam, mivel azt hittem, hogy még legalább kétszáz méter van hátra, de akkor már csak százhúsz volt. Szerencsés helyzetben voltam, hogy nyitva maradt a folyosó előttem, pont volt annyi helyem, ahová be tudtam bújni. Hihetetlen siker számomra, hogy a Tour de France-on aratott tizenkét szakaszgyőzelmemmel beértem Eric Zabelt, nagyon büszke vagyok erre a teljesítményre. Jó formában érzem magam, a csapat is kiváló, remek felvezetést kaptam, hittünk a győzelemben. Csodálatos, hogy az idei Touron már három szakaszgyőzelmet ünnepelhettünk.”
2017.07.07. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) milliméterekkel múlta felül Edvald Boasson Hagent (Dimension Data) a Tour de France hetedik szakaszán, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.07. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) második szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France hatodik szakaszán, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.07. - Kittel sokkal több, mint egy egyszerű sprinter Marcel Kittel idei második szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France Toyes-i befutóján. A Quick-Step Floors kerekese Arnaud Demare (FDJ) és Andre Greipel (Lotto-Soudal) kettősét utasította maga mögé, pedig száz méterrel a vége előtt még igencsak hátul volt. „A kulcspillanatban sikerült előrejönni, s bár kissé hektikus volt a vége nyertem – nyilatkozta Kittel a célba érkezést követően. – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Teljesen más volt ez a hajrá, mint amelyet Liege-ben megnyertem. - Hátulról indítottam, majd Demare kerekét kerestem, ami nagyon jó kiindulási pont volt. Amikor ő bevágott a kordonok mellé, akkor inkább kivártam. Jó erőben éreztem magam, így volt bennem annyi, hogy lekerüljem az ellenfeleim.” „Nem volt tökéletes a felvezetés, hisz Brambilla az összetettre figyel, Vermote egész nap a mezőny élén dolgozott, Gilbert az előző napi szökése miatt pihent, így nem nagyon maradt emberünk a végére – tette hozzá Patrick Lefevere csapatvezető. - Sabatini ellenben ezúttal is kiváló munkát végzett, amikor kellett előrehozta Marcelt. Egyik csapat sem volt igazán erős a végén, de Marcel nagyon jó formában van, ezúttal is bebizonyította, hogy sokkal több ő, mint egy egyszerű sprinter.”
2017.07.06. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a 2017-es Francia Körverseny hatodik szakaszán, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.03. - Marcel Kittel: célom volt, hogy egy olyan szakaszt nyerjek, ami a hazámból, Németországból indul A Quick-Step Floors csapatának sprintere Marcel Kittel nyerte a 2017-es Francia Körverseny első mezőnyszakaszát. Kittel pályafutása során immáron a tizedik győzelmét ünnepelhette a Touron, mellyel feljött az összetett verseny harmadik helyére, reális esélyt teremtve arra, hogy a következő szakaszon átvegye a sárga trikót. „Nagyon boldog vagyok, megvan végre a hőn áhított győzelem – mondta Marcel Kittel a célba érkezést követően. Fantasztikus volt a rajt Németországban, rengeteg ember volt az utak mentén. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak elvárásaim magammal szemben és nem volt rajtam nyomás. Mindenféleképpen meg akartam nyerni ezt a szakaszt. Nagy célom volt, hogy egy olyan szakaszt nyerjek, ami a hazámból, Németországból indul. A tervünk egyáltalán nem működött a végén, szerencsére elég későn tudtam előrejönni, így volt még bennem erő. Fabio Sabatini olyan ötszáz méterig el tudott vinni, onnan a saját utamat kellett járnom, igyekeztem a kis réseket kihasználni és egyre előrébb bújni. Óriási megkönnyebbülés számomra, hogy meg van a győzelem, és, hogy azt egy előre megcélzott szakaszon sikerült elérnem.”
« 1 | 2 | 3 | 4 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések