A keresett kulcsszó: Magnus Cort Nielsen


2019.03.14. - Egy felelőtlen járókelő okozott bukást a Tirreno-Adriatico nyitányán Lido di Camaiore környékén egy huszonegy és fél kilométeres csapatidőfutammal rajtolt el az idei Tirreno-Adriatico. Sajnos az első nap nem a Mitchelton-Scott sikeréről marad emlékezetese, hanem egy felelőtlen járókelőről. Hűvös, esős időjárási körülmények fogadták a kerekeseket, így rendesen csúszott a városban kijelölt pálya. A Bora-hansgrohe csapata közel hatvan kilométer/órás sebességgel tekert, amikor egy úriember mit sem törődve a versennyel, átsétált előttük. A bringások próbálták kikerülni az illetőt, ám Oscar Gatto és Rafal Majka kettőse telibe találta. Gatto megúszta karcolásokkal, ám Majka sérülései komolyabbnak tűntek. A felelőtlen járókelőt kórházba szállították. A dolog pikantériája, hogy egy szervező és két a biztosításért felelős rendőr az út mellett éppen jót beszélgettek, amikor az eset történt. „Láttam az úriembert, ahogyan teljesen nyugodtan sétál át előttünk – mondta a célba érkezést követően Daniel Oss. – Próbáltam kitalálni, hogy miként kerülhetnénk el az ütközést. Nekem sikerült, de a csapattársaim hátul nem is láthatták a veszélyt. Sajnálom a történteket, remélem, komolyabb sérülések nélkül úsztuk meg a bukást.” Sajnos nem ez volt az egyetlen veszélyes szituáció a kronó során, a Mitchelton-Scott csapata is csak centiméterekkel került el egy hasonló bukást, egy a kutyáját sétáltató hölgy ugyanis a versenyzők elé merészkedett, szerencsére észlelve a veszélyt még idejében hátralépett. [[https://www.youtube.com/v/w-ZkoQQCViU?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Megnéztem az esetet, nagyon rémisztő – nyilatkozta a Sky kapitánya Geraint Thomas a Bora-hansgrohe bukásáról. – Ahol szervező és rendőr is áll, ott hogyan történhet meg ilyesmi? Emberi mulasztás történt, mit csináltak a pálya biztonságáért felelősök az út mentén? Remélem, hogy mindenki jól van, az elütött ember is, akit szemlátomást rendesen kiütöttek a bringások.”
2018.07.23. - Magnus Cort Nielsen: tudtam, hogy ez a nap lehet az én nagy lehetőségem Azt követően, hogy viszonylag eseménytelenül teltek a kazah Astana csapatának napjai a Tour eddigi részében, hirtelenjében két szakaszgyőzelemmel rukkoltak elő, hisz Omar Fraile sikerét követően Magnus Cort Nielsen diadalmaskodott a verseny tizenötödik etapján. A dán kerékpáros szökésből hazaérve nyert. „A csapat a Tour kezdete óta bízik bennem, nekem pedig valahogy meg kellett ezt hálálnom – mondta Cort Nielsen a célba érkezést követően. - Feküdt nekem ez a szakasz, tudtam, hogy ez a nap lehet az én nagy lehetőségem. Lars Michaelsen sportigazgatóval átbeszéltük a penzum legfontosabb részeit. Nem aludtam valami jól, egész éjjel a szakasz járt a fejemben. Azzal a céllal érkeztünk a Tourra, hogy Jakob Fuglsang összetett esélyeiért küzdjünk, de remek döntést hoztunk azzal, hogy az elmúlt két nap során a szökésekben is komoly szerepet vállaltunk. Fraile sikeréből erőt tudtam meríteni. Tartottam attól, hogy a végén valaki túlságosan korán fog próbálkozni és arra rámehet a napom. Bíztam a sprintemben, örülök, hogy az első Touromon sikerült rögtön szakaszt nyernem.”
2018.07.22. - Ismét hazaért egy szökés a Francia Körversenyen, Magnus Cort Nielsen (Astana) nyerte a szakaszt, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.07.22. - Ismét hazaért egy szökés a Francia Körversenyen, Magnus Cort Nielsen (Astana) nyerte a szakaszt, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.02.17. - Mezőnyhajrá döntött az Andalúz Kör harmadik szakaszán, Sacha Modolo megszerezte első győzelmét az EF Education First-Drapac színeiben Egy nagyrészt sík, 166 kilométeres szakasszal folytatódott a kiemelt kategóriás Andalúz Körverseny. A nap szökését Hector Saez (Euskadi-Murias), Oscar Cabedo (Burgos-BH), Alvaro Cuadros (Caja Rural-RGA Seguros) és Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) négyese alkotta, azonban az összetett első helyét védő Sky csapata két percnél messzebb nem engedte el őket. A szökevények megfogását követően a sprinterek vonatai vették át a kezdeményezést legfőbbképp az EF Education First-Drapac és a Direct Energie sorai dolgoztak. Az utolsó kanyarban egy bukás szakította ketté a mezőnyt, a hajrát végül Sacha Modolo (EF Education First-Drapac) nyerte Carlos Barbero (Movistar) és Nelson Andres Soto (Caja Rural-Seguros RGA) előtt. Összetettben Wout Poels (Sky) megtartotta két másodperces előnyét. „Nagyon örülök a győzelmemnek elsősorban a csapat miatt, akik ezúttal is fantasztikus munkát végeztek – így a célba érkezést követően Modolo. – Barbero tiltakozott a befutót követően, amit nem nagyon értek, már csak azért sem, mert nem láttam, hogy mi történik mögöttem. Még egyszer szeretném megköszönni a csapatnak a kiváló munkát.”
2017.02.13. - Fabio Felline nyerte a Trofeo Laigueglia egynaposát Ötvennegyedik alkalommal veselkedtek neki a kerékpárosok a kiemelt kategóriás Trofeo Laigueglia egynaposának, mely viadal az elmúlt években a Katari Körverseny megjelenésével veszített presztízséből. A közel-keleti versenyt ellenben idén már nem rendezték meg, így Laiguegliában is erősebb mezőnnyel találkozhattunk. A 192 és fél kilométeres penzum könnyűnek semmiféleképpen sem volt nevezhető. A nap szökését Davide Orrico (Sangemini-MGKVis), Remy Di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM), Antonio Di Sante (GM Europa Ovini) és Conor Dunne (Aqua Blue Sport) négyese alkotta, akiket még az utolsó körpálya előtt megfogott a főmezőny. A viadal záró szakaszában háromszor is meg kellett mászni a Colli Micheri emelkedőjét, így folyamatosan támadások jellemezték az utolsó kilométereket. Végül egy tíz fős csoport tudott elszakadni, ahonnan a legjobbkor ment tovább Fabio Felline (Olaszország), aki haza is ért megnyerve így a versenyt Romain Hardy (Fortuneo-Vital Concept) és Mauro Finetto (Delko Marseille Provence-KTM) kettőse előtt. „Az elmúlt idény végén nagyon szerettem volna egy győzelemmel búcsúzni, ami sajnos nem jött össze – így Felline a díjátadóra várva. – Örülök, hogy sikerült nyernem, emocionálisan ez nagyon sokat ad az idény további részére. Az utolsó mászásnál vártam, hogy valaki meginduljon, de amikor láttam, hogy nem megy senki támadtam. Nem sikerült túl nagy előnyt kiharcolni, de ez éppen elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy nyerhessek.”
2017.02.04. - A szervezők először rövidítették, majd törölték a Dubai Körverseny negyedik szakaszát Az erős széllökések és homokviharok miatt a szervezők először rövidítették, majd törölték a Dubai Körverseny negyedik etapját. A viadal királyszakasza így elmaradt, a mezőny ugyanis a Hatta Dam gátjára tekert volna fel a penzum utolsó részében. A szervezők az extrém időjárási protokoll ajánlásait figyelembe véve a versenyzők biztonságát előtérbe helyezve döntöttek az etap törlése mellett. „Az időjárási körülményeket figyelembe véve, valamint az előrejelzések ismeretében úgy döntöttünk, hogy töröljük a hattai szakaszt – így a verseny hivatalos sajtóközleménye. A versenyzők és a csapatok egyaránt üdvözölték a döntést. „Nagyszerű döntést hoztak a verseny szervezői – mondta a kerekesek képviseletében Bernhard Eisel a Dimension Data versenyzője. – Tudjuk, hogy mekkora erőfeszítést igényel egy ilyen rangos esemény megszervezése, de az időjárás könnyedén keresztülhúzhatja a számításokat. Sajnos ezúttal is így történt.”
2016.09.11. - Madrid elővárosából Las Rozasból indult a hetvenegyedik Vuelta a Espana utolsó, záró etapja. Madridba beérve még kilenc 5,8 kilométeres kör várt a kerekesekre.
2016.09.09. - Magnus Cort Nielsen most már minden erejével a tavaszi klasszikusokra összpontosíthat Az Orica-BikeExchange dán kerekese Magnus Cort Nielsen nyerte a Vuelta a Espana tizennyolcadik, sprintereknek kedvező etapját. A huszonhárom esztendős kiválóság most már minden erejével a következő évek klasszikusaira összpontosíthat, hisz egy nagy körversenyen aratott szakaszgyőzelem meghozhatja számáéra a várva várt áttörést. „Fantasztikus érzések keringenek bennem, egy nagy álmom vált most valóra – nyilatkozta Cort a célba érkezést követően. – A személyes célom pontosan ez a siker volt, hisz elsődlegesen Esteban Chaves és Simon Yates kettősét segítem. Másodjára kaptam meg a lehetőséget az idei Vueltán, ez alkalommal azonban már élni is tudtam azzal. Lényegében ugyanaz volt a taktika, mint néhány napja Jens Keukeleire sikerénél. Ugyanúgy, mint ő én is hosszút nyitottam, de szerencsére sikerült kitartanom a célig. Egy apró dán szigetről származom, ahol túlságosan sokat nem is tudtam kerékpározni, mivel hamar körbeértem. Minden fiatal versenyző álma az, hogy szakaszt nyerjen egy nagy körversenyen, nekem most ez sikerült. A jövőben a szakvezetés és jómagam is a tavaszi klasszikusokra fektetjük a legfőbb hangsúlyt, most már minden erőmmel ezekre a versenyekre összpontosíthatok.”
2016.07.29. - Bombaerős mezőny várható az idei Vuelta Espanán Sokáig „csak” az év harmadik számú nagy körversenyeként aposztrofálták a Vuelta Espanát, az elmúlt évek során azonban ez a megnevezés már nem állja meg a helyét a Spanyol Körverseny vonatkoztatásában. Egymással egyetértő vélemények szerint az elmúlt időszak tekintetében rendre a legizgalmasabb háromhetest produkálta a kör, ami a nagy sztárok megjelenését is kiváltotta. A nagy nevek pedig 2016-ban sem hiányoznak majd az augusztus 20. és szeptember 11. között rendezendő eseményről. A hetvenegyedik Vuelta rajtvonalánál szinte bizonyos, hogy ott lesz a Tourról ideje korán távozó Alberto Contador (Tinkoff), a Francia Körverseny győztese Chris Froome (Sky), a kolumbiai Nairo Quintana (Movistar), a búcsúzó Joaquim Rodriguez (Katusha), de Esteban Chabes (Orica-BikeExchange), Thibaut Pinot (FDJ), Warren Barguil (Giant-Alpecin) és Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) nevei mellett sem szaladhatunk el.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések