A keresett kulcsszó: Luke Durbridge


2019.01.12. - Utolsóként az EF Education First mezéről is lehullt a lepel Két év után visszatért a sportág elitjébe a brit Rapha ruházati márka, amely nem csak a kerékpáros mezek készítésében jeleskedik, de számos marketingtevékenységbe is bekapcsolódik. A céget 2004-ben Simon Mottram alapította. Éveken keresztül volt a Sky ruházati partnere, miközben egy kontinentális csapatot is működtetett. 2016 végén bontották fel szerződésüket a brit sztárcsapattal, azóta leginkább a női vonalon megtalálhatók, mint a Canyon-SRAM partnerei. A céget 2017-ben megvásárolta a Walmart tulajdonosa Sam Walton. A Rapha érkezése nem érte váratlanul a sort, hisz Tom Southam sportigazgató pályafutását épp a Rapha kontinentális csapatában zárta 2011-ben. Stílusosan utolsóként mutatta be 2019-es szerelését az amerikai EF Education First sora. A mez rózsaszín és kék színkombinációban pompázik, egyértelműen eltér az úgymond átlagos megjelenéstől, így üde színfoltja lesz a 2019-es mezőnynek. „Mindenféleképpen szerettünk volna egy olyan mezt alkotni, amely kitűnik a mezőnyben – így a Rapha sajtóközleményében. – Azt hiszem elértük a célunkat, hisz az EF Education First kerékpárosai mindig jól kivehetőek lesznek a pelotonban. A szerelést a versenyzők szabad szelleme, egyedisége és stílusa inspirálta.” Az EF Education First csapat huszonhét versenyzővel vág neki a 2019-es idénynek, kiemelendő nevek Rigoberto Uran, Michael Woods, Tejay Van Garderen és Sep Vanmarcke. [[https://www.youtube.com/v/C6-96n6qYXQ?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Az EF Education First 2019-es kerete: Sean Bennett (amerikai), Alberto Bettiol (olasz), Matti Breschel (dán), Nathan Brown (amerikai), Jonathan Caicedo (ecuadori), Hugh Carthy (brit), Simon Clarke (ausztrál), Lawson Craddock (amerikai), Mitchell Docker (ausztrál), Joseph Dombrowski (amerikai), Moreno Hofland (holland), Alex Howes (amerikai), Tanel Kangert (észt), Sebastian Langeveld (holland), Daniel Felipe Martinez (kolumbiai), Daniel McLay (brit), Sacha Modolo (olasz), Lachlan Morton (ausztrál), Logan Owen (amerikai), Taylor Phinney (amerikai), Tom Scully (új-zélandi), Rigoberto Uran (kolumbiai), Julius Van den Berg (holland), Tejay Van Garderen (amerikai), Sep Vanmarcke (belga), James Whelan (ausztrál) és Michael Woods (kanadai).
2019.01.09. - A Bahrain-Merida máris egy két éves szerződéshosszabbítást kínálna Vincenzo Nibalinak Mint arról a minap beszámoltunk Vincenzo Nibali szerződése a 2019-es év végén lejár jelenlegi csapatánál a Bahrain-Meridánál. Eredetileg csak egy 2020 végéig szóló hosszabbítást szeretett volna a vezetőség, ám a Trek-Segafredo olyannyira komolyan érdeklődik a kerekes iránt, ami elgondolkoztatta a befektetőket. A befektetőket, hisz nemrég a McLaren 50%-os részesedést szerzett a csapatban, ráadásul Nasser Bin Hamad Al Khalifa társtulajdonos is megerősített a szicíliai bringás iránti igényét. Maga a Segafredo vállalat ellenben szeretné reklámarcának Nibalit, egyes pletykák szerint még akkor is, ha marad jelenlegi csapatánál. Csakhogy a Trek-Segafredo soránál sem lenne mindegy, hogy az olasz cég mennyi pénzt pumpál a csapatba és milyen időtartamban. Massimo Zanetti a Segafredo tulajdonosa mát tárgyalt Nibalival, míg a Bahrain-Merida várhatóan január 13-ig szintén ajánlatot tesz. Döntés vélhetően a Tour de Francd rajtjáig, hisz Nibali korábban már lenyilatkozta, hogy addig szeretne pontot tenni a jövőjére.
2018.01.08. - Domenico Pozzovivo a Giro d’Italia dobogójáról álmodik Vincenzo Nibali vélhetően minden erejével a Tour de France-ra összpontosíthat a 2018-as szezonban, ami egyben azt is jelenti, hogy a Bahrain-Merida új igazolása Domenico Pozzovivo kapja meg az Olasz Körversenyt. Pozzovivo kiválóan szerepelt hazája legnívósabb viadalán 2017-ben, mindössze bő három perc hátránnyal az összetett hatodik helyén végezve. Erre építve idén egyértelműen a dobogó a legfőbb cél. „Miért ne próbálhatnám meg – tette fel a kérdést Pozzovivo. – Nem lesz egyszerű, de nem is elérhetetlen. Egyelőre még képlékeny, hogy kik lesznek ott az idei Girón, ameddig nem végleges a rajtlista, addig konkrétumokról nem is nagyon van értelme beszélni. Kapitányként fogok rajthoz állni az Olasz Körön, ahol természetesen szeretnék minél jobb eredményt elérni, a dobogóról álmodom. A Touron is ott leszek, mint Vincenzo első számú segítője. Az év végén szeretném kipróbálni magam a világbajnokságon is, ahol elég nehéz lesz ahhoz az útvonal, hogy a hegyimenők kerüljenek előtérbe. Örülök, hogy a Bahrain-Merida csapatát választottam, eseménydús évem lesz, bízom abban, hogy meghálálhatom a csapatvezetés bizalmát.”
2017.03.31. - Philippe Gilbert nyerte a De Panne háromnapost Két félszakasszal zárult a De Panne Körverseny, melynek utolsó napjának délelőttjén egy mindössze 118 és fél kilométeres penzummal folytatódtak a küzdelmek. Természetesen a rövid táv a sprintereknek kedvezett, így mezőnyhajrá döntött, amit Marcel Kittel (Quick-Step Floors) nyert meg Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) és Sacha Modolo (UAE Team Emirates) előtt. Délután egy 14,2 kilométeres egyenkénti kronó döntött a helyezések sorsáról, mely távot Luke Durbridge (Orica-Scott) teljesített a leggyorsabban mindössze 17 perc 38 másodperc alatt. Amennyiben az ausztrál kerekes nem úszik meg a második szakaszon, abban az esetben nagy esélye lehetett volna a verseny megnyerésére. A második legjobb időt Sylvain Chavanel (Direct Energie), míg a harmadikat Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) futotta. Mivel Philippe Gilbert (BMC) mindössze tizenhét másodpercet kapott, így megőrizte vezető helyét, megnyerve így az összetettet Matthias Brandle (Trek-Segafredo) és Kristoff ellenében. A pontversenyt Kristoff, a hegyi összetettet Piet Allagaert (Sport Vlaanderen-Baloise), a fiatalok versenyét Simone Consonni (UAE Team Emirates), míg a csapatok összevetését a Trek-Segafredo nyerte.
2016.12.05. - Simon Gerrans elsődleges célja az ausztrál nemzeti bajnokság megnyerése Alakulása óta az egyik legjobb szezonját zárta az ausztrál Orica-BikeExchange csapata, melynek versenyzői két monumentum megnyerése mellett két nagy körverseny dobogójára is felállhattak. A déli féltekén nagyon fontos időszak a január, azaz az ausztrál nyár, amikor a nemzeti bajnokságokat rendezik, melyen a csapat egyik rangidős sztárja Simon Gerrans újfent szeretne nagyot alkotni. „A Spanyol Körversennyel számomra véget ért a 2016-os idény, így jócskán volt időm a pihenésre, és a 2017-es év megfelelő megalapozására – mondta a minap a harminchatodik életévét taposó Gerrans. – Kétségtelenül ez volt az Orica egyik legsikeresebb éve a profi mezőnyben. Nekem nem ment annyira jól, de annak kifejezetten örülök, hogy a csapattársaim közül sokan megmutatták a bennük rejlő potenciált. A Touron buktam és eltörtem a kulcscsontom, ami egyben az olimpiai álmaimat is semmisé tette, ellenben a Vueltán gond nélkül végigmentem, így nem zártam rossz szájízzel az évet. Nagyon készülök a január 8-i versenyre, szeretném megszerezni a mezőnyverseny bajnoki trikóját, mely az elmúlt években már két alkalommal is megalapozta számomra a szezonbeli további jó szereplést.”
2015.05.31. - Megannyi defekt miatt és a legjobb sprinterek távollétében ismét egy szökés ért haza a Giro d’Italia utolsó, 21. szakaszán. Alberto Contador gond nélkül vitte haza a rózsaszín trikót.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések