A keresett kulcsszó: Luke Durbridge


2018.01.08. - Domenico Pozzovivo a Giro d’Italia dobogójáról álmodik Vincenzo Nibali vélhetően minden erejével a Tour de France-ra összpontosíthat a 2018-as szezonban, ami egyben azt is jelenti, hogy a Bahrain-Merida új igazolása Domenico Pozzovivo kapja meg az Olasz Körversenyt. Pozzovivo kiválóan szerepelt hazája legnívósabb viadalán 2017-ben, mindössze bő három perc hátránnyal az összetett hatodik helyén végezve. Erre építve idén egyértelműen a dobogó a legfőbb cél. „Miért ne próbálhatnám meg – tette fel a kérdést Pozzovivo. – Nem lesz egyszerű, de nem is elérhetetlen. Egyelőre még képlékeny, hogy kik lesznek ott az idei Girón, ameddig nem végleges a rajtlista, addig konkrétumokról nem is nagyon van értelme beszélni. Kapitányként fogok rajthoz állni az Olasz Körön, ahol természetesen szeretnék minél jobb eredményt elérni, a dobogóról álmodom. A Touron is ott leszek, mint Vincenzo első számú segítője. Az év végén szeretném kipróbálni magam a világbajnokságon is, ahol elég nehéz lesz ahhoz az útvonal, hogy a hegyimenők kerüljenek előtérbe. Örülök, hogy a Bahrain-Merida csapatát választottam, eseménydús évem lesz, bízom abban, hogy meghálálhatom a csapatvezetés bizalmát.”
2017.03.31. - Philippe Gilbert nyerte a De Panne háromnapost Két félszakasszal zárult a De Panne Körverseny, melynek utolsó napjának délelőttjén egy mindössze 118 és fél kilométeres penzummal folytatódtak a küzdelmek. Természetesen a rövid táv a sprintereknek kedvezett, így mezőnyhajrá döntött, amit Marcel Kittel (Quick-Step Floors) nyert meg Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) és Sacha Modolo (UAE Team Emirates) előtt. Délután egy 14,2 kilométeres egyenkénti kronó döntött a helyezések sorsáról, mely távot Luke Durbridge (Orica-Scott) teljesített a leggyorsabban mindössze 17 perc 38 másodperc alatt. Amennyiben az ausztrál kerekes nem úszik meg a második szakaszon, abban az esetben nagy esélye lehetett volna a verseny megnyerésére. A második legjobb időt Sylvain Chavanel (Direct Energie), míg a harmadikat Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) futotta. Mivel Philippe Gilbert (BMC) mindössze tizenhét másodpercet kapott, így megőrizte vezető helyét, megnyerve így az összetettet Matthias Brandle (Trek-Segafredo) és Kristoff ellenében. A pontversenyt Kristoff, a hegyi összetettet Piet Allagaert (Sport Vlaanderen-Baloise), a fiatalok versenyét Simone Consonni (UAE Team Emirates), míg a csapatok összevetését a Trek-Segafredo nyerte.
2016.12.05. - Simon Gerrans elsődleges célja az ausztrál nemzeti bajnokság megnyerése Alakulása óta az egyik legjobb szezonját zárta az ausztrál Orica-BikeExchange csapata, melynek versenyzői két monumentum megnyerése mellett két nagy körverseny dobogójára is felállhattak. A déli féltekén nagyon fontos időszak a január, azaz az ausztrál nyár, amikor a nemzeti bajnokságokat rendezik, melyen a csapat egyik rangidős sztárja Simon Gerrans újfent szeretne nagyot alkotni. „A Spanyol Körversennyel számomra véget ért a 2016-os idény, így jócskán volt időm a pihenésre, és a 2017-es év megfelelő megalapozására – mondta a minap a harminchatodik életévét taposó Gerrans. – Kétségtelenül ez volt az Orica egyik legsikeresebb éve a profi mezőnyben. Nekem nem ment annyira jól, de annak kifejezetten örülök, hogy a csapattársaim közül sokan megmutatták a bennük rejlő potenciált. A Touron buktam és eltörtem a kulcscsontom, ami egyben az olimpiai álmaimat is semmisé tette, ellenben a Vueltán gond nélkül végigmentem, így nem zártam rossz szájízzel az évet. Nagyon készülök a január 8-i versenyre, szeretném megszerezni a mezőnyverseny bajnoki trikóját, mely az elmúlt években már két alkalommal is megalapozta számomra a szezonbeli további jó szereplést.”
2015.05.31. - Megannyi defekt miatt és a legjobb sprinterek távollétében ismét egy szökés ért haza a Giro d’Italia utolsó, 21. szakaszán. Alberto Contador gond nélkül vitte haza a rózsaszín trikót.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések