A keresett kulcsszó: lovassy krisztián


2019.03.11. - Amikor a pruszkowi velodrom omnium versenyének záró száma, a 100 körös pontversenye után legurult a pályáról Lovassy Krisztián, bevörösödött szemeiben a (közel 60-os átlag miatti menetszél "kikezdte") hatalmas megkönnyebbülés látszott. A vilagbajnoksággal egy közel 10 hónapja tartó hajsza ért véget. A hajsza végcélja a tokiói Olimpia, melyhez sok rögös úton kell először átjutni. Korábban a pályakerékpáros szakág scratch és pontverseny számaira koncentrálva, kevésbé ismerhette meg a 4 futamos (egyetlen napon) omnium kegyetlen igazságait. Egy napon négyszer is rajthoz állni, négyszer toppon lenni. Kőkemény! Dehát az Olimpián nincs se scratch, se pont, így maradt az omnium és a versenyfutás idővel, pontokkal, több versenyzőt párhuzamosan managelni tudó nemzetekkel. A világkupa sorozat rajtlistáit böngészve alig-alig találunk olyat, aki minden fordulón rajthoz állt. Nem is célszerű. Neki egyszerűen nem volt más lehetősége, ha ott akart lenni a VB-n. Párizs, Milton, Berlin, London, Cambridge, Hong-Kong. Világkörüli utazás, ami nem a medencézésről és koktélokról szólt. A szezon elején két hatalmas bukás egymás után, ahogyan ő mondja, az előtte való 18 évben nem esett két ekkorát. Ennek meg is lett a böjtje. Hátból kioperált velodrom szálkák, állandó félelem a bukástól a mezőnyben, sportpszichológusi kezelések. Mindezek közben a háttérben egy állandó és nagyon stabil pont (ami nélkül talán mindezeken túl nem lendült volna ilyen gyorsan), Pataki Ibolya. Persze csak az eredmények számítanak. Ami lehet majd még jobb is, de ne felejtsük el, a 24-be bejutni és egy VB-re kijutni már önmagában óriási dolog. A kezeket ezután sem lehet zsebre rakni, az Olimpiához az idei év csak az alaphangot adta meg, ez volt a "beugró". De nem volt elég és ugyanennyi nem is lesz. A következő 12 hónapban még optimálisabban kell alakulnia mindennek, hogy egy karrier csúcspontján ott lehessen "Sumi" az ötkarikáson.
2018.10.19. - Mint arról már tegnap hírt adtunk, Lovassy Krisztián az idei szezonban megszerzett tartalék kvótája a pályakerékpáros vlágkupák omnium versenyszámára, már az első két fordulóban tényleges kvótává "változott". A BVSC versenyzője lehetőséget kapott az UCI-tól, hogy tartalék listáról bekerüljön a párizsi és kanadai (aztán remélhetőleg utána még egyéb) világkupák omnium versenyszámába, mely négy futamból áll. A VK-n megszerezhető pontok elegedhetetlenek az esetleges világbajnoki kvalifikáció szempontjából. A rajtlistát böngészve azt is gondolhattuk, Lovassy azért indul csak (tőle szokatlan módon) csak omniumban, hogy rápihenjen, de kiderült, hogy más is áll az ügy hátterében. A magyar versenyző múlt hétvégén a GP Vienna pályaversenyen került bukásba. Akkor egy honfitársa, Molnár Gábor esett nagyobbat, neki a tüdeje is kilyukadt és úgy tűnt Lovassy könnyebb sérülésekkel megússza. Mint utólag kiderült, eltört az egyik ujja és testéből, a bőr alól a bécsi fapálya méretes szálkáit kellett kioperálni, majd kapott néhány csinos varrást is. Nem a legmegnyugtatóbb előjelek a párizsi VK előtt, de korábbi EB ezüstérmesünk már hozzászokott a kemény életmódhoz.
2018.03.01. - Az apeldoorni pályakerékpáros világbajnokség második versenynapján a férfiak 15 km-es véghajrás, scratch futamában Lovassy Krisztiánért is szurkolhattunk. A 60 körös futam első 20 körében nem történt érdemi szökés, majd három fő tudott elszakadni, a fehérorosz, az ausztrál és az olasz versenyző körelőnyt tudtak csinálni a mezőnnyel szemben 20 körrel a vége előtt. Innen már sejteni lehetett, hogy a dobogós helyeken ők osztoznak majd, de a szemfüles német és portugál bringás még meg tudtak csinálni egy szökést a negyedik és ötödik helyért. A mezőnyhajrában végül a fehérorosz volt a legjobb a három körelőnyös közül, olasz ezüst és ausztrál bronz lett. A szám EB ezüstérmese, Lovassy a 14. helyen végzett az 53.8 km/h-ás átlagsebességű futamon. A pénteki versenynapon a 40 km-es pontversenyben is indul Krisztián, ahol reméljük top 10-es hellyel zárja majd a VB-t. Teljes eredménylista ITT
2017.12.17. - A miltoni pályakerékpáros világkupát követően egy könyebb, versenymentes időszak várt Lovassy Krisztián számára, aki az őszi szezon nehézségeit Kaliforniában próbálta némiképp enyhíteni. A hazatérés után edzőjével, Pataki Ibolyával Portugáliába utaztak, az idei utolsó megmérettetésükre. Az Anadiában rendezett UCI C1-es versenyhétvégén Lovassynak a világbajnoki kvalifikáció érdekében a pontversenyben és a scratchben mindenképpen rajthoz kellett állnia, de emellé bevállalta az omniumot is, gondolva már a jövő évi világkupa sorozatra. Krisztián tavaly kevés omnium versenyen ment, így az idei pályakerékpáros világkupa szezonra az olimpiai pályaszámban nem tudta kvalifikálni magát. A tokiói kvalifikáció pontgyűjtése a jövő őszi világkupáktól indul, a BVSC-Zugló pályása számára a következő versenyeken szerzett omnium pontok a 2018-19-es világkupákra jutáshoz különösen fontosak lehetnek.
2017.03.18. - A ghenti Eddy Merckx velodromban került sor március 17-18-án egy UCI C1-es kategóriájú pályaversenyre, ahol a mieinket a BVSC-Zugló színeiben Lovassy Krisztián és Molnár Gábor, válogatottként pedig Kanti Dorottya képviselte.A verseny az első idei válogató verseny eis volt a szakágnak. Kiemelkedő nemzetközi résztvevői gárda állt rajthoz mind női, mind férfi vonalon több világ- és olimpiai bajnokkal, mivel az áprilisi, hongkongi VB elött (ahová Lovassy és Szalontai szerzett kvalifikációt) ez volt az utolsó UCI pályaverseny. Lovassy számára a VB felkészülésének fontos utolsó állomása volt Ghent, a két nap alatt 2 versenyszámban (omnium és pont) indult, ami valójában 7 rajthoz állást jelentett. Pénteken az omniumban a nagy létszámú mezőnynek először egy rövidített kvalifikációs pontversennyel kellett kezdeni. Ezt követően jött a scratch, a tempó verseny, a selejtező, majd zárásnak a pontverseny. Krisztián összetettben a 14. helyen zárt. Ezen a napon Kanti Dorottya, aki első pályaversenyén debütált scratch (16. hely) és pontversenyben (18.hely) is elindult. Molnár Gábor scratchben (12. hely) versenyzett az első napon. "Szombaton Dócinak kellett 4 alkalommal is a rajthoz állni az omniumban, ahol kíváló szerepléssel bizonyította jogos válogatottságát. Az utolsó számban a pontversenyben, még körelőnyt is szerzett, a véghajrában is a 6. helyen érkezett, ezzel az omnium végelszámolásban a 15. helyen zárt. Krisztián a pontversenyben hozta a kötelezőt és egy körelőnnyel a 10. helyen végzett. Gábor is pontversenyben indult, ahol a 9. hely megszerzésével kiváló szezonkezdést tudhat magáénak." - értékelte a második nap eredményeit Pataki Ibolya szakágvezető, aki a VB-n is a magyar csapat kapitánya lesz. A VB futamairól naponta olvahatsz majd eredményeket április közepén.
2015.06.26. - Az időfutam OB-n az elit férfiaknál nagyából papírforma eredmény született, Lovassy Krisztiánt kontinentális csapatunk, az Utensilnord két versenyzője, Dér Zsolt és Róka Tibor próbálták megszorítani, de nem bírtak londoni olimpikonunkkal, aki végül 47-es átlaggal nyert. Ez az eredmény, már a nagyobb európai nemzeteket nézve sem számít rossz átlagnak, a WordlTour menők nyilván mennek 50-es átlagot ilyen távon, de a kontinentális versenyzők között ez egy kimagaslóan jó időeredmény lehetne. Mint a verseny után kiderült, nem is a saját bringájával állt rajthoz...
2014.11.25. - Hivatalossá vált, hogy 2015-ben Lovassy Krisztián Luxemburgban a kontinentális besorolású Team Differdange – Losch csapatában szerepel. Krisztián a napokban írta alá a szerződését az együttessel, ahol nem egyedüli magyar lesz, Haiszer Ákos szerelőként dolgozik a klubnál. A csapat fő versenye jövőre a kiemelt kategóriás Luxemburgi Körverseny.
2014.11.18. - A Budapest GP-n elszenvedett nyári sérülése után visszatért és remekül szerepelt a múlt héten Bécsben a GP Vienna pályaversenyen Lovassy Krisztián. Miután megnyerte a 30km-es pontversenyt és a Scratchben 4. lett, Krisztiánnal az országútis évadról, a norvégiai tapasztalatokról és a pályakerékpár felé tett újabb apró, de sikeres kitérőről beszélgettünk.
2014.11.16. - A héten, csütörtökön és pénteken zalott le a Gp Vienna pályakerékpáros verseny, ahol a magyar indulók meglehetősen jó eredményeket értek el, ezeket a pálya hírek között megtaláljátok részletesen ITT. Alábbiakban a magyar indulókról készült képekből válogattunk, melyért köszönet Horváth Balázsnak.
2014.11.14. - November 14-én, pénteken lezárult a GP Vienna pályaverseny az osztrák fővárosban. A záró napon a férfi Keirin és Scratch, illetve az Omnium versenyszámokban hirdettek győztest. Keirin versenyben a remek csütörtöki szereplése után ismét Szalontay Sándornak szurkolhattunk, aki ezúttal a 5. helyet szerezte meg. Lovassy Krisztián a sratch versenyben indult, ahol a 4. lett. Az Omnium versenyszámot tekintve női elit kategóriában Borissza Johanna összesítésben a harmadik helyen zárt. Johanna a negyedik helyről várta a napot, de 500 méteren és repülőversenyben is harmadikként végzett. A junior fiúknál Filutás Viktor az xx. helyre csúszott vissza. Eredményeket pdf-ben ide rakják fel: http://www.radsportverband.at/index.php/ergebnisse/1644-ergebnisse-2014
2014.11.13. - November 13-án és 14-én rendezik Bécsben a GP Vienna nemzetközi pályaversenyt. Az önálló számként megrendezett 30km-es pontversenyben Lovassy Krisztián végzett az élen, aki mögött második helyen az osztrák Andreas Graf zárt, míg a harmadik a lengyel Wojciech Pszczolarski lett. A versenyen öt nemzet 15 versenyzője vett részt. A verseny másik magyar indulója Holló Botond a 7. helyen végzett. A pontverseny teljes eredménylistája.
2014.05.22. - Szerdán elrajtolt a kiemelt kategóriás Norvég Körverseny, melynek mezőnyében a Team FixIT.no csapat színeiben Lovassy Krisztián is szerepel. Az első etapot Larvik környékén teljesítették és a városi emelkedős befutót a Katyusa norvég versenyzője Alexander Kristoff nyerte. A hajrában megnyúlt a sor és Lovassy Krisztián végül a 70. helyen 21 másodperc hátrányban zárt.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések