A keresett kulcsszó: lovassy krisztián


2018.10.19. - Mint arról már tegnap hírt adtunk, Lovassy Krisztián az idei szezonban megszerzett tartalék kvótája a pályakerékpáros vlágkupák omnium versenyszámára, már az első két fordulóban tényleges kvótává "változott". A BVSC versenyzője lehetőséget kapott az UCI-tól, hogy tartalék listáról bekerüljön a párizsi és kanadai (aztán remélhetőleg utána még egyéb) világkupák omnium versenyszámába, mely négy futamból áll. A VK-n megszerezhető pontok elegedhetetlenek az esetleges világbajnoki kvalifikáció szempontjából. A rajtlistát böngészve azt is gondolhattuk, Lovassy azért indul csak (tőle szokatlan módon) csak omniumban, hogy rápihenjen, de kiderült, hogy más is áll az ügy hátterében. A magyar versenyző múlt hétvégén a GP Vienna pályaversenyen került bukásba. Akkor egy honfitársa, Molnár Gábor esett nagyobbat, neki a tüdeje is kilyukadt és úgy tűnt Lovassy könnyebb sérülésekkel megússza. Mint utólag kiderült, eltört az egyik ujja és testéből, a bőr alól a bécsi fapálya méretes szálkáit kellett kioperálni, majd kapott néhány csinos varrást is. Nem a legmegnyugtatóbb előjelek a párizsi VK előtt, de korábbi EB ezüstérmesünk már hozzászokott a kemény életmódhoz.
2018.03.01. - Az apeldoorni pályakerékpáros világbajnokség második versenynapján a férfiak 15 km-es véghajrás, scratch futamában Lovassy Krisztiánért is szurkolhattunk. A 60 körös futam első 20 körében nem történt érdemi szökés, majd három fő tudott elszakadni, a fehérorosz, az ausztrál és az olasz versenyző körelőnyt tudtak csinálni a mezőnnyel szemben 20 körrel a vége előtt. Innen már sejteni lehetett, hogy a dobogós helyeken ők osztoznak majd, de a szemfüles német és portugál bringás még meg tudtak csinálni egy szökést a negyedik és ötödik helyért. A mezőnyhajrában végül a fehérorosz volt a legjobb a három körelőnyös közül, olasz ezüst és ausztrál bronz lett. A szám EB ezüstérmese, Lovassy a 14. helyen végzett az 53.8 km/h-ás átlagsebességű futamon. A pénteki versenynapon a 40 km-es pontversenyben is indul Krisztián, ahol reméljük top 10-es hellyel zárja majd a VB-t. Teljes eredménylista ITT
2017.12.17. - A miltoni pályakerékpáros világkupát követően egy könyebb, versenymentes időszak várt Lovassy Krisztián számára, aki az őszi szezon nehézségeit Kaliforniában próbálta némiképp enyhíteni. A hazatérés után edzőjével, Pataki Ibolyával Portugáliába utaztak, az idei utolsó megmérettetésükre. Az Anadiában rendezett UCI C1-es versenyhétvégén Lovassynak a világbajnoki kvalifikáció érdekében a pontversenyben és a scratchben mindenképpen rajthoz kellett állnia, de emellé bevállalta az omniumot is, gondolva már a jövő évi világkupa sorozatra. Krisztián tavaly kevés omnium versenyen ment, így az idei pályakerékpáros világkupa szezonra az olimpiai pályaszámban nem tudta kvalifikálni magát. A tokiói kvalifikáció pontgyűjtése a jövő őszi világkupáktól indul, a BVSC-Zugló pályása számára a következő versenyeken szerzett omnium pontok a 2018-19-es világkupákra jutáshoz különösen fontosak lehetnek.
2017.03.18. - A ghenti Eddy Merckx velodromban került sor március 17-18-án egy UCI C1-es kategóriájú pályaversenyre, ahol a mieinket a BVSC-Zugló színeiben Lovassy Krisztián és Molnár Gábor, válogatottként pedig Kanti Dorottya képviselte.A verseny az első idei válogató verseny eis volt a szakágnak. Kiemelkedő nemzetközi résztvevői gárda állt rajthoz mind női, mind férfi vonalon több világ- és olimpiai bajnokkal, mivel az áprilisi, hongkongi VB elött (ahová Lovassy és Szalontai szerzett kvalifikációt) ez volt az utolsó UCI pályaverseny. Lovassy számára a VB felkészülésének fontos utolsó állomása volt Ghent, a két nap alatt 2 versenyszámban (omnium és pont) indult, ami valójában 7 rajthoz állást jelentett. Pénteken az omniumban a nagy létszámú mezőnynek először egy rövidített kvalifikációs pontversennyel kellett kezdeni. Ezt követően jött a scratch, a tempó verseny, a selejtező, majd zárásnak a pontverseny. Krisztián összetettben a 14. helyen zárt. Ezen a napon Kanti Dorottya, aki első pályaversenyén debütált scratch (16. hely) és pontversenyben (18.hely) is elindult. Molnár Gábor scratchben (12. hely) versenyzett az első napon. "Szombaton Dócinak kellett 4 alkalommal is a rajthoz állni az omniumban, ahol kíváló szerepléssel bizonyította jogos válogatottságát. Az utolsó számban a pontversenyben, még körelőnyt is szerzett, a véghajrában is a 6. helyen érkezett, ezzel az omnium végelszámolásban a 15. helyen zárt. Krisztián a pontversenyben hozta a kötelezőt és egy körelőnnyel a 10. helyen végzett. Gábor is pontversenyben indult, ahol a 9. hely megszerzésével kiváló szezonkezdést tudhat magáénak." - értékelte a második nap eredményeit Pataki Ibolya szakágvezető, aki a VB-n is a magyar csapat kapitánya lesz. A VB futamairól naponta olvahatsz majd eredményeket április közepén.
2015.06.26. - Az időfutam OB-n az elit férfiaknál nagyából papírforma eredmény született, Lovassy Krisztiánt kontinentális csapatunk, az Utensilnord két versenyzője, Dér Zsolt és Róka Tibor próbálták megszorítani, de nem bírtak londoni olimpikonunkkal, aki végül 47-es átlaggal nyert. Ez az eredmény, már a nagyobb európai nemzeteket nézve sem számít rossz átlagnak, a WordlTour menők nyilván mennek 50-es átlagot ilyen távon, de a kontinentális versenyzők között ez egy kimagaslóan jó időeredmény lehetne. Mint a verseny után kiderült, nem is a saját bringájával állt rajthoz...
2014.11.25. - Hivatalossá vált, hogy 2015-ben Lovassy Krisztián Luxemburgban a kontinentális besorolású Team Differdange – Losch csapatában szerepel. Krisztián a napokban írta alá a szerződését az együttessel, ahol nem egyedüli magyar lesz, Haiszer Ákos szerelőként dolgozik a klubnál. A csapat fő versenye jövőre a kiemelt kategóriás Luxemburgi Körverseny.
2014.11.18. - A Budapest GP-n elszenvedett nyári sérülése után visszatért és remekül szerepelt a múlt héten Bécsben a GP Vienna pályaversenyen Lovassy Krisztián. Miután megnyerte a 30km-es pontversenyt és a Scratchben 4. lett, Krisztiánnal az országútis évadról, a norvégiai tapasztalatokról és a pályakerékpár felé tett újabb apró, de sikeres kitérőről beszélgettünk.
2014.11.16. - A héten, csütörtökön és pénteken zalott le a Gp Vienna pályakerékpáros verseny, ahol a magyar indulók meglehetősen jó eredményeket értek el, ezeket a pálya hírek között megtaláljátok részletesen ITT. Alábbiakban a magyar indulókról készült képekből válogattunk, melyért köszönet Horváth Balázsnak.
2014.11.14. - November 14-én, pénteken lezárult a GP Vienna pályaverseny az osztrák fővárosban. A záró napon a férfi Keirin és Scratch, illetve az Omnium versenyszámokban hirdettek győztest. Keirin versenyben a remek csütörtöki szereplése után ismét Szalontay Sándornak szurkolhattunk, aki ezúttal a 5. helyet szerezte meg. Lovassy Krisztián a sratch versenyben indult, ahol a 4. lett. Az Omnium versenyszámot tekintve női elit kategóriában Borissza Johanna összesítésben a harmadik helyen zárt. Johanna a negyedik helyről várta a napot, de 500 méteren és repülőversenyben is harmadikként végzett. A junior fiúknál Filutás Viktor az xx. helyre csúszott vissza. Eredményeket pdf-ben ide rakják fel: http://www.radsportverband.at/index.php/ergebnisse/1644-ergebnisse-2014
2014.11.13. - November 13-án és 14-én rendezik Bécsben a GP Vienna nemzetközi pályaversenyt. Az önálló számként megrendezett 30km-es pontversenyben Lovassy Krisztián végzett az élen, aki mögött második helyen az osztrák Andreas Graf zárt, míg a harmadik a lengyel Wojciech Pszczolarski lett. A versenyen öt nemzet 15 versenyzője vett részt. A verseny másik magyar indulója Holló Botond a 7. helyen végzett. A pontverseny teljes eredménylistája.
2014.05.22. - Szerdán elrajtolt a kiemelt kategóriás Norvég Körverseny, melynek mezőnyében a Team FixIT.no csapat színeiben Lovassy Krisztián is szerepel. Az első etapot Larvik környékén teljesítették és a városi emelkedős befutót a Katyusa norvég versenyzője Alexander Kristoff nyerte. A hajrában megnyúlt a sor és Lovassy Krisztián végül a 70. helyen 21 másodperc hátrányban zárt.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések