A keresett kulcsszó: LottoNL-Jumbo


Négyféle kerékpárral vág neki a 2017-es idénynek a LottoNL-Jumbo csapat2017.02.15. - Az elvárások nem kicsik. A csapat vezetősége szeretné, ha Dylan Groenewegen minél több szakaszgyőzelmet ünnepelhetne a nagy versenyek során, Steven Kruijswijk az összetett győzelemért szállna harcba a jubileumi századik Giro d’Italián, Robert Gesink legalább egy szakaszt nyerne az év legfontosabb körversenyén a Tour de France-on, míg Lars Boom a tavaszi klasszikusokon villogna. Ezen sikerek eléréséhez pedig méltó partner az olasz Bianchi kerékpárgyártó a holland bejegyzésű Lotto-Jumbo WorldTour csapat számára.
Országútis hírek külföldről: Van Aert és Vos nyerték a zolderi cyclo-cross világkupa fordulót, a LottoNL-Jumbo kihagyja a Török Kört, nemzeti színekben pompázhat az egykori Lampre csapata2016.12.27. - Wout Van Aert nyerte a zolderi cyclo-cross világkupa futamot Tizenegy hónappal azt követően, hogy ugyanezen a pályán világbajnok lett, a belga Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice) nyerte a 2016/2017-es cyclo-cross világkupa sorozat hetedik versenyét Hausden-Zolderben. Van Aert végig magabiztosan versenyzett, végül több mint egy perces előnnyel diadalmaskodott Laurens Sweeck (Era-Circus) és Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) előtt. Van Aert legnagyobb riválisa a holland bajnok Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) szörnyen rajtolt, majd folyamatosan technikai problémákkal küzdve végül csak a tizennegyedik helyen zárt. Van Aert 450 pontjával magabiztosan vezeti a sorozatot. „Nagyon furcsa volt ez a nap – mondta a díjátadóra várva Van Aert. – Zolder sohasem tartozott az általam kedvelt pályák közzé, még akkor sem, ha itt szereztem meg a világbajnoki címem. Különleges érzés egy évben kétszer is diadalmaskodni itt. Elégedett vagyok, hisz bebizonyítottam, hogy a taktikus versenyzés sikert eredményez. Az utolsó néhány versenyen rendre a finisben veszítettem, így most kissé hamarabb próbáltam meg kijátszani a kártyáimat. Sikerült, ez pedig önbizalmat ad.”
A szakmai stábbal való nézeteltérései miatt távozott Lars Boom az Astana csapatától2016.12.18. - Lars Boom utolsó idénye az Astana csapatában nem sikerült valami fényesre, elmondása szerint folyamatosan a szakmai stábbal hadakozott.
Országútis hírek külföldről: Bardet szeretne rajthoz állni a Girón is, végleges az Orica és a LottoNL-Jumbo kerete, Viviani Milánó-Sanremót nyerne, negyven év után tér vissza a Szicíliai Körverseny2016.11.16. - Romain Bardet: nagyon szeretnék ott lenni a jubileumi Giro d’Italián A franciák feltörekvő kiválósága Romain Bardet biztos, hogy két nagy körversenyt is bevállal a 2017-es szezonban, s bár szeretne ott lenni a jubileumi 100. Giro d’Italián sokkal inkább valószínűbb számára egy Tour de France-Vuelta a Espana dupla. „Nagyon szeretnék ott lenni a jubileumi Giro d’Italián – nyilatkozta a minap Bardet. – Sajnos ennek az esélye jelen pillanatban csekély, de a végleges versenyprogram csak december végére áll össze. Egyelőre kérdéses, hogy a Giro részvétel összeegyeztethető lesz-e a Francia Körrel, mely természetesen hazai versenyzőként a legnagyobb célom. Nem lesz könnyű az idei Giro útvonala, ráadásul az olaszok kettőzött erővel küzdenek majd. Vincenzo Nibali és Fabio Aru is a rózsaszín trikóért indul, így sokkal valószínűbb, hogy egy Tour-Vuelta dupla lesz ebből. Rengeteg mindent kaptam a Tour de France-tól, szeretnék harminc év után az első francia győztes lenni.”
Országútis hírek külföldről: nyilvános Chris Froome versenyprogram tervezete, továbbra is Bianchi kerékpárokon száguld a LottoNL-Jumbo sora2016.11.02. - Chris Froome: a Sky csapatában szeretném befejezni a pályafutásom A 2016-os Tour de France győztese Christopher Froome hivatalosan is nyilvánosságra hozta 2017-es előzetes versenyprogramját. Az elsődlegesen a Francia Körverseny köré épülő naptár első állomása a jövőre már a World Tour naptár részét képező ausztrál Cadel Evans Great Ocean Road Race lehet. A Sky kerékpárosa természetesen csapata weboldalán hosszabban ecsetelte versenyprogramját. „Nagyon jól illeszkedem a keretbe, szeretek itt versenyezni, a Sky csapatában szeretném befejezni a pályafutásom – írta a weboldalon. – Minden olajozottan működik, remek a közeg, a csapattársak, az edzők és a kisegítő személyzet is. Nem igazán tudom elképzelni azt, hogy máshol folytassam a karrierem. Természetesen a versenyprogram még nem végleges, de az bizonyos, hogy Ausztráliában kezdem az évet. A Herald Sun Tour egy kiváló felkészülési állomás volt 2016-ban, így szeretnék jövőre is ott lenni rajta. A Tour de France mellett még két olyan szakaszverseny van, mely közel áll a szívemhez, az egyik a Tour de Yorkshire, míg a másik a Kaliforniai Körverseny.” Chris Froome tervezett versenyprogramja: Január 29. Cadel Evans Great Ocean Road Race (Ausztrália) Február 1-5. Jayco Herald Sun Tour (Ausztrália) Március 20-28. Katalán Körverseny (Spanyolország) Április 23. Liège-Bastogne-Liège (Belgium) Április 28-30. Tour de Yorkshire (Nagy-Britannia) Május 14-20. Kaliforniai Körverseny (USA) Június 4-10. Critérium du Dauphiné (Franciaország) Július 1-23. Tour de France (Franciaország) Augusztus 19.-Szeptember 10. Vuelta a España (Spanyolország)
Országútis hírek külföldről: egy nyolc éves kisfiú nagy rekordja, nemzeti időfutam bajnokságok eredményei, alakulnak a Tour keretek 2016.06.23. - Egy nyolc éves brit kisfiú a legfiatalabb, aki feltekert a Col du Tourmalet csúcsára Egy mindössze nyolc esztendős brit kisfiú Alfie Earl június elején tekert fel a legendás Col du Tourmalet 2115 méteres csúcsára, ezzel pedig ő lett a legfiatalabb kerékpáros, aki külső segítség igénybevétele nélkül meghódította a hegyet. Alfie három és fél órát töltött a nyeregben helyenként hatalmas ködben. Amire a célhoz közeledett elterjedt érkezésének híre, így több mint százan várták a csúcson hatalmas bíztatás közepette. „A rekord természetesen nem hivatalos, de körbekérdezgettünk a helyi üzletekben, ahol szinte mindenki egyhangúan állította, hogy eddig egy kilenc éves kisfiú volt a legfiatalabb, aki felküzdötte magát a hegy tetejére. Nem állunk meg a következő célunk a Mont Ventoux meghódítása” – mondta Steve Earl, Alfie édesapja.
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések