A keresett kulcsszó: LottoNL-Jumbo


Országútis hírek külföldről: Tom Dumoulin harcba száll Giro győzelme megvédéséért, bemutatta 2018-as szerelését a LottoNL-Jumbo csapata, Thomas Pidcock Wiggins soránál folytatja2017.12.21. - Tom Dumoulin harcba száll Giro d’Italia címének megvédéséért Több holland lap is megerősítette, hogy a 2017-es Olasz Körverseny győztese Tom Dumoulin 2018-ban ismét a Giro d’Italiát veszi célba, szeretné ugyanis megvédeni elsőségét. A Sunweb csapatának versenyzője épp a minap vehette át az év sportolója díjat hazájában, melyet többek között az Olasz Kör, a világbajnokság elit időfutamának és a BinckBank Tour megnyerésének köszönhet. Dumoulin már a Giro prezentációján is bejelentette, hogy végleges döntést hozott a 2018-as idény legfőbb célkitűzéseit tekintve, de azokról csak csapata hivatalos prezentációján szeretne beszélni. Az olasz sportnapilap a La Gazetta dello Sport korábban arról cikkezett, hogy a kerekes kihagyja a Girót és minden erejével a Francia Körversenyre fókuszál. A holland De Telegraaf ellenben biztos forrásokra hivatkozva erősítette meg, hogy Dumoulin ott lesz a Giro május 4-i jeruzsálemi rajtján. „Számomra minden olaszországi verseny csábító, az útvonalat ismerve azt hiszem 2018-ban is lehet esélyem az Olasz Körversenyen – így Dumoulin még a hivatalos útvonal bemutatásakor. – Izgalmas verseny elé nézünk, ami tökéletesen feküdhet számomra.”
Országútis hírek külföldről: bemutatták a 2018-as Dubai Körverseny útvonalát, az MPCC felkérte a Sky csapatát, hogy tiltsa el Froome-ot, Miguel Angel Lopez lesz az Astana kapitánya a Girón2017.12.19. - Bemutatták a 2018-as Dubai Körverseny útvonalát A szokásokkal ellentétben egy héttel később február 6. és 10. között rendezik a kiemelt kategóriás Dubai Körversenyt, amely ezúttal is a sprintereknek kedvezhet. A minap mutatták be a viadal útvonalát és megkülönböztető trikóit. „Az elmúlt négy kiírás is megmutatta, hogy a Dubai Körverseny népszerűsége töretlen – mondta Saeed Hareb a Dubai Sporttanács főtitkára. – Taylor Phinney, Mark Cavendish és Marcel Kittel részvétele is bizonyítja, hogy egy igencsak jelentős versenyt sikerült tető alá hoznunk, amely tökéletesen illeszkedik a közel-kelet versenyprogramjába. Amikor életre hívtuk a viadalt még nagyon korlátozottak voltak az elképzeléseink, de aztán rájöttünk, hogy a televízió adta lehetőségek óriási presztízst nyújtanak az országunk számára. Példának okán ma már szinte mindenki ismeri a Hatta emelkedőjét, melyről korábban szinte senki sem tudott. Turisztikailag megkérdőjelezhetetlen a verseny szerepe. A hosszú távú céljaink között pedig egy esetleges Giro d’Italia rajt szerepel.” A 2018-as évben is öt szakaszt tartogat majd a verseny, amely ellátogat a Palm Jumeirah szigetére, az utolsó előtti napon pedig a Hatta Dam emelkedője hivatott dönteni a viadal végkimenetelét illetően.
Országútis hírek külföldről: akár ki is rúghatja három versenyzőjét a LottoNL-Jumbo csapata, Brian Cookson is tudott Froome pozitív eredményéről, Peter Kennaugh számára eljött a váltás ideje2017.12.17. - Akár ki is rúghatja három versenyzőjét a LottoNL-Jumbo csapata A LottoNL-Jumbo csapata a minap azonnali hatállyal hazaküldte Girona-i edzőtáborából Juan-Jose Lobato, Antwan Tolhoek és Pascal Eenkhoorn hármasát, akiknél tiltott altatószereket találtak. Legalábbis ez volt a sajtó számára elsődlegesen kiadott közlemény. Az ügy sajnos ennél jóval bonyolultabb, ugyanis valójában az történt, hogy a trió feldobta egy kicsit az esti bulit. Stilnox és Noctamid (mindkettő altató), nikotinpor és alkohol keverékéből készítettek maguknak mixet, melynek hatására Tolhoek és Eenkhoorn teljes eufóriába került, míg Lobato azonnal ágynak dőlt, a spanyolt az elmondások szerint alig tudták felébreszteni. A három kerekest az eset után azonnal kórházba szállították. „Láttuk, hogy Lobato alszik, próbáltuk felébreszteni, de semmire sem reagált – mondta Richard Plugge csapatvezető az egyik holland napilapnak. – Mentőt hívtunk, szerencsére amire kiérkeztek addigra Juan is felébredt, így a saját lábán távozott. Eenkhoorn még aznap visszatérhetett az edzőtáborba, míg a másik két versenyzőnket éjszakára megfigyelésre benntartották. A srácok valamilyen csepegtetős egyveleget készítettek, természetesen a szabályok megszegése miatt másnap reggel mindhármukat azonnal hazaküldtük. Az összes rendelkezésre álló információt összegyűjtjük, csak ezt követően döntünk a versenyzőink jövőjéről.”
Országútis hírek külföldről: Froome úgy véli, hogy nem szegett meg semmilyen szabályt, nagy valószínűséggel elveszik Vuelta elsőségét, tiltott szerek használata miatt zavartak haza versenyzőket a LottoNL-Jumbo edzőtáborából 2017.12.14. - Chris Froome: nem szegtem meg semmilyen szabályt sem Szeptember 7-én a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszát követően Chris Froome mintájában 2000 nanogramm/milliliter szalbutamolt találtak, ami a megengedett mennyiség kétszerese. A Sky versenyzője, aki 2017-ben a Tour de France-t követően a Spanyol Kört is megnyerte, köztudottan asztmával küzd, így a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség orvosi bizottságának tudtával használja a szert, ám korlátozott körülmények között. A szalbutamol nem von maga után automatikus eltiltást, ellenben a múltban szinte senki sem úszta meg Diego Ulissi kilenc hónapot kapott, míg Alessandro Petacchit egy évre meszelték el, gyorsan megjegyezve, hogy mindkettőjük mintájában kisebb mennyiségű szalbutamolt mutattak ki. A Sky kerékpárosa a bejelentést követően igyekezett megvédeni magát. „Megértem az emberek reakcióját különösen a sportág történelmét ismerve – mondta Froome a BBC televíziós csatorna megkeresésére. – Nyilvánvalóan ez egy nagyon eltérő eset, hisz ez nem nevezhető pozitív mintának, nem szegtem meg egyetlen szabályt sem. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség is kivár, több információra van szükségük a szalbutamol használatával kapcsolatosan. Úgy vélem, hogy az asztmával küzdőknek nem kell ecsetelnem, hogy mennyire is hatásos ez a szer. Mindenben segíteni fogom az UCI munkáját, minden olyan információt megadok majd számukra, ami segít pontot tenni az ügy végére. Elég rutinos vagyok az inhaláló használatában, alaposan el fogok mesélni nekik mindent.”
Országútis hírek külföldről: Valverde lesz Quintana első számú segítője, keretet hirdetett a Lotto-Soudal, új mezben indul a Touron a LottoNL-Jumbo, Wout Poels csalódott, Rosskopf az Egyesült Államok időfutambajnoka2017.06.25. - Alejandro Valverde: Quintanát fogom segíteni és ennyi! Nairo Quintana legfőbb segítője az idény eddigi része során fantasztikus formát mutató Alejandro Valverde lesz, ami rögtön számos kérdést vet fel a spanyol Movistar csapatát illetően. Valverde egy a minap adott interjújában igyekezett elhessegetni ezeket. „Egyértelmű feladattal állok rajthoz a Francia Körversenyen – mondta Valverde. – Száz százalékosan Nairót fogom segíteni és ennyi. Taktikailag természetesen nagyon fontos lesz az időhátrányom és az összetettben elfoglalt pozícióm, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy túl sok időt veszítsek. Szeretnénk, hogy a riválisainknak mindkettőnkre figyelni kelljen, így újabb lehetőséget teremtve Nairo számára. Összességében jó erőben éreztem magam a Dauphinén, de közel sem olyanban, hogy esélyem legyen az összetettért harcolni. A versenyt követően egy rövid időt Andorrában töltöttem, majd bejártam néhány Pireneusokbeli szakaszt. Nairo nagyon koncentrált, igyekszik minden külső körülményt kizárni és csak a Tourra fókuszálni. Előzetesen Richie Porte tűnik a legerősebbnek, de egy háromhetes verseny nagyon hosszú, a kerékpársportban ráadásul bármi megtörténhet. Froome, Contador és Bardet is a győzelemért érkeznek, nyílt versenyt várok, melynek a legnagyobb nyertesi a szurkolók lehetnek.”
Négyféle kerékpárral vág neki a 2017-es idénynek a LottoNL-Jumbo csapat2017.02.15. - Az elvárások nem kicsik. A csapat vezetősége szeretné, ha Dylan Groenewegen minél több szakaszgyőzelmet ünnepelhetne a nagy versenyek során, Steven Kruijswijk az összetett győzelemért szállna harcba a jubileumi századik Giro d’Italián, Robert Gesink legalább egy szakaszt nyerne az év legfontosabb körversenyén a Tour de France-on, míg Lars Boom a tavaszi klasszikusokon villogna. Ezen sikerek eléréséhez pedig méltó partner az olasz Bianchi kerékpárgyártó a holland bejegyzésű Lotto-Jumbo WorldTour csapat számára.
Országútis hírek külföldről: Van Aert és Vos nyerték a zolderi cyclo-cross világkupa fordulót, a LottoNL-Jumbo kihagyja a Török Kört, nemzeti színekben pompázhat az egykori Lampre csapata2016.12.27. - Wout Van Aert nyerte a zolderi cyclo-cross világkupa futamot Tizenegy hónappal azt követően, hogy ugyanezen a pályán világbajnok lett, a belga Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice) nyerte a 2016/2017-es cyclo-cross világkupa sorozat hetedik versenyét Hausden-Zolderben. Van Aert végig magabiztosan versenyzett, végül több mint egy perces előnnyel diadalmaskodott Laurens Sweeck (Era-Circus) és Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) előtt. Van Aert legnagyobb riválisa a holland bajnok Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) szörnyen rajtolt, majd folyamatosan technikai problémákkal küzdve végül csak a tizennegyedik helyen zárt. Van Aert 450 pontjával magabiztosan vezeti a sorozatot. „Nagyon furcsa volt ez a nap – mondta a díjátadóra várva Van Aert. – Zolder sohasem tartozott az általam kedvelt pályák közzé, még akkor sem, ha itt szereztem meg a világbajnoki címem. Különleges érzés egy évben kétszer is diadalmaskodni itt. Elégedett vagyok, hisz bebizonyítottam, hogy a taktikus versenyzés sikert eredményez. Az utolsó néhány versenyen rendre a finisben veszítettem, így most kissé hamarabb próbáltam meg kijátszani a kártyáimat. Sikerült, ez pedig önbizalmat ad.”
A szakmai stábbal való nézeteltérései miatt távozott Lars Boom az Astana csapatától2016.12.18. - Lars Boom utolsó idénye az Astana csapatában nem sikerült valami fényesre, elmondása szerint folyamatosan a szakmai stábbal hadakozott.
Országútis hírek külföldről: Bardet szeretne rajthoz állni a Girón is, végleges az Orica és a LottoNL-Jumbo kerete, Viviani Milánó-Sanremót nyerne, negyven év után tér vissza a Szicíliai Körverseny2016.11.16. - Romain Bardet: nagyon szeretnék ott lenni a jubileumi Giro d’Italián A franciák feltörekvő kiválósága Romain Bardet biztos, hogy két nagy körversenyt is bevállal a 2017-es szezonban, s bár szeretne ott lenni a jubileumi 100. Giro d’Italián sokkal inkább valószínűbb számára egy Tour de France-Vuelta a Espana dupla. „Nagyon szeretnék ott lenni a jubileumi Giro d’Italián – nyilatkozta a minap Bardet. – Sajnos ennek az esélye jelen pillanatban csekély, de a végleges versenyprogram csak december végére áll össze. Egyelőre kérdéses, hogy a Giro részvétel összeegyeztethető lesz-e a Francia Körrel, mely természetesen hazai versenyzőként a legnagyobb célom. Nem lesz könnyű az idei Giro útvonala, ráadásul az olaszok kettőzött erővel küzdenek majd. Vincenzo Nibali és Fabio Aru is a rózsaszín trikóért indul, így sokkal valószínűbb, hogy egy Tour-Vuelta dupla lesz ebből. Rengeteg mindent kaptam a Tour de France-tól, szeretnék harminc év után az első francia győztes lenni.”
Országútis hírek külföldről: nyilvános Chris Froome versenyprogram tervezete, továbbra is Bianchi kerékpárokon száguld a LottoNL-Jumbo sora2016.11.02. - Chris Froome: a Sky csapatában szeretném befejezni a pályafutásom A 2016-os Tour de France győztese Christopher Froome hivatalosan is nyilvánosságra hozta 2017-es előzetes versenyprogramját. Az elsődlegesen a Francia Körverseny köré épülő naptár első állomása a jövőre már a World Tour naptár részét képező ausztrál Cadel Evans Great Ocean Road Race lehet. A Sky kerékpárosa természetesen csapata weboldalán hosszabban ecsetelte versenyprogramját. „Nagyon jól illeszkedem a keretbe, szeretek itt versenyezni, a Sky csapatában szeretném befejezni a pályafutásom – írta a weboldalon. – Minden olajozottan működik, remek a közeg, a csapattársak, az edzők és a kisegítő személyzet is. Nem igazán tudom elképzelni azt, hogy máshol folytassam a karrierem. Természetesen a versenyprogram még nem végleges, de az bizonyos, hogy Ausztráliában kezdem az évet. A Herald Sun Tour egy kiváló felkészülési állomás volt 2016-ban, így szeretnék jövőre is ott lenni rajta. A Tour de France mellett még két olyan szakaszverseny van, mely közel áll a szívemhez, az egyik a Tour de Yorkshire, míg a másik a Kaliforniai Körverseny.” Chris Froome tervezett versenyprogramja: Január 29. Cadel Evans Great Ocean Road Race (Ausztrália) Február 1-5. Jayco Herald Sun Tour (Ausztrália) Március 20-28. Katalán Körverseny (Spanyolország) Április 23. Liège-Bastogne-Liège (Belgium) Április 28-30. Tour de Yorkshire (Nagy-Britannia) Május 14-20. Kaliforniai Körverseny (USA) Június 4-10. Critérium du Dauphiné (Franciaország) Július 1-23. Tour de France (Franciaország) Augusztus 19.-Szeptember 10. Vuelta a España (Spanyolország)
Országútis hírek külföldről: egy nyolc éves kisfiú nagy rekordja, nemzeti időfutam bajnokságok eredményei, alakulnak a Tour keretek 2016.06.23. - Egy nyolc éves brit kisfiú a legfiatalabb, aki feltekert a Col du Tourmalet csúcsára Egy mindössze nyolc esztendős brit kisfiú Alfie Earl június elején tekert fel a legendás Col du Tourmalet 2115 méteres csúcsára, ezzel pedig ő lett a legfiatalabb kerékpáros, aki külső segítség igénybevétele nélkül meghódította a hegyet. Alfie három és fél órát töltött a nyeregben helyenként hatalmas ködben. Amire a célhoz közeledett elterjedt érkezésének híre, így több mint százan várták a csúcson hatalmas bíztatás közepette. „A rekord természetesen nem hivatalos, de körbekérdezgettünk a helyi üzletekben, ahol szinte mindenki egyhangúan állította, hogy eddig egy kilenc éves kisfiú volt a legfiatalabb, aki felküzdötte magát a hegy tetejére. Nem állunk meg a következő célunk a Mont Ventoux meghódítása” – mondta Steve Earl, Alfie édesapja.
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések