A keresett kulcsszó: Lampre-Merida


« 1 | 2 »
2018.01.05. - Bemutatta 2018-as új mezét a Vincenzo Nibali nevével fémjelzett Bahrain-Merida csapat. A piros alapszín továbbra is dominál, középen a kék betéttel a mell résznél. A bahraini királyság neve arannyal, míg a tajvani Merida (hazai forgalmazó BikeFun Kft.) kerékpárgyáré fehérrel szerepel rajta. A mez hátuljára egy arab mintázat is felkerült, mely nagy segíti a sportvezetők részére, hogy könnyebben felismerhessék versenyzőiket a mezőny többi piros alapmezes csapata közül. A csapat, Vladimir Miholjevicnek a Horvát Körverseny főszervezőjének közbenjárásával (aki nem mellesleg a csapat egyik sportigazgatója is) Hvar szigetén töltötte első felkészülési edzőtáborát az idei szezonra, ahol a versenyzők a hivatalos sajtótájékoztatókon túl kipróbálhatták a szezon kerékpárjait, focitzhattak, túrázhattak és volt, akinek még a tengerben is csobbanni támadt kedve. A szezon számukra is a januári Tour Down Under WorldTour versenyen indul Ausztráliában. Több erős versenyzőt is leigazoltak (Pozzovivo, Gorka Izaguirre) az új szezonra, akik elsősorban a háromhetes körversenyeken nyújthatnak komoly segítséget Nibalinak.
2016.12.21. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy az egykori Lampre-Merida, majd TJ Sport névre keresztelt csapat UAE Abu Dhabi néven kapta meg a World Tour licencet.
2016.12.07. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség mindössze egyetlen a World Tour csapatok közé igyekvő gárdát kötelezett hiánypótlásra, méghozzá a kínai kézbe került egykori Lampre-Merida, ma már csak TJ Sport néven emlegetett sort. Az indoklás szerint nem érkeztek meg időben Kínából a papírok, ám most újabb spekulációk kaptak szárnyra, miután törölték a csapat első decemberi edzőtáborát.
2016.08.31. - A kínai TJ Sports vásárolta meg a Lampre-Merida World Tour licencét Az előzetes hírekkel ellentétben a Lampre-Merida csapatának World Tour licence nem a bahreini projekt kezébe került, hanem egy kínai befektetői csoport a TJ Sports vásárolta meg. Ezzel az az érdekes történet állt elő, hogy az eredetileg tervezett tizenhét World Tour helyre tizennyolc jelentkező van. A TJ Sports érkezését augusztus 26-án nívós sajtótájékoztató keretében jelentették be, azonban ténylegesen túl sok információhoz nem jutott a nagyérdemű. Az tudható, hogy a csapatvezető a svájci Mauro Gianetti lesz, aki korábban a Saunier Duval, a Footon Servetto és a Geox csapatainál volt érdekelt, de a fedélzeten marad a Lampre egyik évek óta kitartó ikonja Giuseppe Saronni is. A kerékpárokat vagy a Fuji vagy pedig a Colnago biztosítja majd. A sajtótájékoztatón lényegében ennyi hangzott el, a legtöbb szakportál szerint a bejelentés több kérdést vetett fel, mint amennyit tisztázott. Nem kellett azonban túl sokat várni az első komolyabb versenyzők bejelentésére sem, a 2013-as világbajnok portugál Rui Costa valamint a hatszoros Giro d’Italia szakaszgyőztes Diego Ulissi is itt folytatja ugyanis pályafutását. „Örülök, hogy annak a csapatnak a jogutódjánál folytathatom, melyben évek óta tekerek – nyilatkozta röviden Costa. – Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő két év során a kínai kerékpársport hatalmast lépést tesz majd az elit irányába.”
2016.06.22. - Marcel Kittel köré épül az Etixx-Quick Step sora a közelgő Tour de France során A belga Etixx-Quick Step csapatának elsődleges céljai a közelgő Tour de France során a szakaszgyőzelmek lesznek, így értelemszerűen sprinterük Marcel Kittel köré próbálták felépíteni kilenc fős sorukat, habár Dan Martin is helyet kapott a keretben. „A keret Marcel köré épült fel, mellyel azt hiszem, hogy nem okoztunk meglepetést senkinek sem. Rettenetesen nehéz volt kiválasztani azt a kilenc embert, aki rajthoz állhat az idei Francia Körversenyen. Erős a csapatunk, így jóval többen érdemelték volna meg azt, hogy ott lehessenek az év legfontosabb körversenyén. Dan Martin és Julian Alaphilippe személyeiben lesz azért két olyan versenyzőnk, aki az összetettben is meglepetést okozhat. Előbbi nagyon komolyan készül, szeretne meghatározó szereplője lenni az idei Tournak, utóbbi pedig franciaként lehet fontos láncszeme a viadalnak” – mondta Patrick Lefevere csapatvezető. Az Etixx-Quick Step sora: Julian Alaphilippe (francia), Iljo Keisse (belga), Marcel Kittel (német), Dan Martin (ír), Tony Martin (német), Maximiliano Richeze (argentin), Fabio Sabatini (olasz), Petr Vakoc (cseh) és Julien Vermote (belga).
2015.03.13. - Hosszú 192 kilométeres szakasz várt ma a mezőnyre, ahol mindenki azt hitte, hogy az enyhén emelkedő befutó fogja a kulcsszerepet játszani, mégsem lett teljesen így…
2015.02.02. - A Lampre-Merida 2015-ben szinte változatlan kerettel kezdi a szezont. Kis finomításon esett át a mez, de épp csak annyit módosítottak rajta, amennyit 1-2 új szponzor érkezése illetve változása megkövetelt.
2015.01.14. - Az egyetlen olasz bejegyzésű profi kerékpáros csapat, a Lampre-Merida kétéves szponzori szerződést kötött az olasz ruházati céggel, a Northwave-vel.
2014.11.07. - A Merida egy évvel meghosszabbította 2015 év végén lejáró szponzori szerződését a Lampre-Merida csapatát működtető gazdasági társasággal. Az immáron egyedüli olasz WorldTour gárda jövője így két évig biztosított.
2014.09.15. - Három hónap kényszerszünet után Diego Ulissi (Lampre-Merida) a Trittico Lombardo sorozat állomásain újra versenyez. A Girón két szakaszt is nyerő olasz kerekest június 25-én függesztette fel a csapata, miután a Giro d’Italia 11. szakaszát követően levetett mintájában a megengedett szalbutamol (hörgőtágító szer) közel kétszeresét mutatták ki. A Lampre-Merida tájékoztatása szerint a csapat vezetői Ulissi ügyvédje által benyújtott bizonyítékokat elemezték és egyeztettek arról is, hogy szerepeltetése nem ütközik-e a Hiteles Kerékpársportért Mozgalom irányelveivel. Miután Ulissit a jelenleg is zajló vizsgálat idejére az UCI nem tiltotta el, így jogi akadálya a visszatérésének nincs.
2014.08.25. - Valerio Conti pár nap alatt hatalmas utat járt be. Miután a Lampre-Merida visszaléptette a Vueltától a címvédő Chris Hornert, Conti ugrott be a helyére és a verseny első mezőnyszakaszát követően 21 évesen rögtön viselheti a kombinációs pontversenyben élen állónak járó fehér trikót .Az első GrandTour-ján szereplő Conti aktív tagja volt a vasárnapi szökésnek és az ekkor szerzett pontoknak köszönhetően húzhatta fel ezt a trikót.
2014.08.21. - Több együttes véglegesítette a Vueltára nevezett keretét. Az alábbiakban ezen bejelentéseket foglaltuk össze.
2014.06.25. - A Lampre-Merida bejelentette, hogy Diego Ulissit felfüggesztették, miután a Giro d’Italia 11. szakaszát követően levetett mintájában a megengedett szalbutamol közel kétszeresét mutatták ki.
2014.06.22. - Vasárnap délután lezárult a Tour de France előtti utolsó rangos egyhetes viadal, a Svájci Körverseny. Az összetettet sorozatban harmadik alkalommal Rui Costa (Lampre-Merida) nyerte. A portugál világbajnok a záró etapon szakaszgyőzelmmel lépett előre az első helyre.
2014.06.18. - Sacha Modolo sikerét hozta a Svájci Körverseny 5. szakasza. A keddi mezőnyhajrát követően ismét egy sprintereknek kedvező etappal folytatódott a verseny. Mindössze a nap közepén szerepeltek kisebb húzódások az útvonalban. Az utolsó emelkedőt 24,5km-rel a cél előtt kellett megmászni, mely után a sprinterek csapatainak lehetőségük nyílt rendezni a soraikat. A hajrát az Omega és a Giant Shimano uralta, de 300 méterrel a cél előtt egy bukásban megszakadt a sor. Többek között Mark Cavendish is a földön találta magát. Peter Sagan (Cannondale) maradt állva az élen, de Modolo gyorsabbnak bizonyult a szlováknál. Az összetettben Tony Martin megőrizte a vezető helyét.
2014.04.08. - A VELO.hu magazin 2014/1. lapszámához csatolt országúti körkép mellékletben megjelent Merida Scultura CF 905 Lampre Replica kerékpár ára tévesen szerepelt. A kerékpár ára helyesen 599.000 Ft. Merida Scultura CF 905 Lampre Replica bemutatója a körképben: Merida a boncasztalon! Suttogva jelzem, hogy a márka esetében ritkán lehet egy ízelítőt letudni azzal, hogy „a bringán az XYZ szett dolgozik…”. A gépeikre szinte mindig jellemző a többmárkás kompozíció, állandó relációban a folyamatos fejlesztés alatt álló saját márkás kiegészítőkkel. Így van ez a Scultura CF 905 esetében is, amely a Lampre Team színeibe öltözött. Váza karbon Scultura Comp E, amely nem nélkülözi az annyira jellemző felsőcső-„flexstay” támvilla ívet, ami igazán gyönyörű és nagyon finoman egyenlíti ki a rezgéseket, miközben megőrzi a hajtáshoz szükséges laterális merevséget. Nem utolsó szempont az sem, hogy míg a karbon alapanyag elnyeli a rezgéseket, addig az ilyen típusú monocoque vázkonstrukció finoman ad egy kis extrát a hajtás merevségéhez. A NanoMatrix technológiának köszönhetően pedig azonos súly mellett 40%- kal sikerült növelni a váz szerkezeti integritását is. A full karbon 1,5”-os X-taper villával nagyjából ugyanez a helyzet. Minden sebességnél stabil irányítást biztosít, miközben simítja a jó magyar aszfalt interaktív dinamizmusát. Amit a flasztertől a gép kap, azt a Continental külsőkön futó Fulcrum Racing Seven kerekeken keresztül kapja, váltórendszere és a kezelőszervek a 6800 mechanikus Ultegra darabjai, a hajtóművet és a kormányt a régi és megbízható beszállító, az FSA hozta, a lánc a KMC-től jött, míg a féktestek, a karbon nyeregrúd és a kormányszár a Merida saját darabjai.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések