A keresett kulcsszó: La Course by Le Tour de France


2018.10.27. - Lovassy Krisztián egy 12. hellyel nyitott a miltoni pályakerékpáros világkupán A kanadai Miltonban folytatódik a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa sorozat. Az első napon Lovassy Krisaztián révén scratchben voltunk érdekeltek. A hatvan körös, tizenöt kilométeres versenyt körelőnnyel az ukrán Vitally Hryniv nyerte, a második a brit Oliver Wood, míg a harmadik a görög Christos Volikakis lett. Lovassy Krisztián a tizenkettedik helyen zárt. A férfiak csapatsprintjét a hollandok nyerték nevezetesen a Nils van Thoenderdaal, Harrie Lavreysen és Jeffrey Hoogland alkotta trió. A második a szintén holland Beat Cycling Club, míg a harmadik a britek csapata lett. A 4000 méteres csapatüldözésben ezúttal is a dán kvartett volt a legerősebb, a Casper van Folsach, Lasse Norman Hansen, Julius Johansen és Rasmus Pedersen alkotta egység magabiztosan múlta felül a brit Huub Wattbike sorát. A bronzcsatából a brit válogatott került ki győztesen. A hölgyek scratch versenyét az orosz Alexandra Goncharova nyerte, a dobogó másik két fokára a litván Olivija Baleisyte és az amerikai Jennifer Valente állhatott fel. A női csapatsprintben ezúttal az ausztrálok diadalmaskodtak, Kaarle McCulloch és Stephane Morton duója a német kettőst győzte le a döntőben, a harmadik helyet az orosz Gazprom-RusVelo kettőse szerezte meg. A csapatüldözéses számot a papírformának megfelelően a brit négyes – Laura Kenny, Katie Archbold, Elinor Barker, Eleanor Dickinson – nyerte, az olaszok lettek a másodikak, míg Új-Zéland a harmadik.
2018.06.06. - Michal Kwiatkowski bukott, elvesztette a sárga trikót a Critérium du Dauphiné második szakaszán Az első mezőnyszakaszhoz hasonlóan ezúttal is mezőnyhajrá döntött a közelgő Tour de France egyik fontos felkészülési állomásán a Critérium du Dauphiné viadal második etapján. Montbrison és Belleville en Beaujolais között 180 és fél kilométer várt a karavánra négy harmadik és egy negyedik kategóriás emelkedővel. A nap szökését Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic), Antoine Duchesne (Groupama-FDJ), Nikita Stalnov (Astana Pro Team) és Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) négyese alkotta, legnagyobb előnyük hat perc negyven másodpercnél tetőzött. Az utolsó ötven kilométerre fordulván Backaert leszakadt társaitól és szép lassan visszacsorgott a főmezőnyhöz. Pierre-Luc Perichon igyekezett begyűjteni a hegyi pontokat, ennek köszönhetően csapattársa Brice Feillu (Fortuneo-Samsic) megőrizte a hegyi összetett éllovasának járó megkülönböztető trikót. A célhoz közeledve folyamatosan változott a mezőny élén tempót diktáló csapatok személye, előbb a Lotto-Soudal, majd a Mitchelton-Scott sorai üldözték az elmenést, melynek utolsó tagját Stalnovot is megfogták, mintegy hét kilométerre a célvonaltól. Az igazi dráma ellenben két kilométerrel a vége előtt jött, a sárga trikós Michal Kwiatkowski (Sky) egy körforgalomnál elesett, s bár azonos időt kapott a győztessel, elvesztette összetettbeli vezetését. A mezőnyhajrát a német Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) nyerte Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) és Daryl Impey (Mitchelton-Scott) előtt. [[https://www.youtube.com/v/tUAzxuG8Euk?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben a jóváírásnak köszönhetően Impey vette át az első helyet, előnye két másodperc Kwiatkowski előtt. A pontversenyben szintén Impey vezet, míg a fiatalok összevetésében továbbra is Gianni Moscon (Sky) az első. A Critérium du Dauphiné egy harmincöt kilométeres csapatidőfutammal folytatódik Pont de Vaux és Louhans Chateaurenaud között. A penzum igyekszik felkészíteni a versenyzőket a júliusi Francia Körverseny szintén harmincöt kilométeres csapatkronójára.
2015.07.26. - Az időjárás meghatározó szereplővé lépett elő a Tour de France utolsó szakaszán. A nők számára rendezett viadalon bukás, majd szökevénysiker született, a férfiaknál pedig – talán túl nagy elővigyázatosságot tanúsítva – a szervezők neutralizálták a Champs-Elysées-i szakaszt, az idők a célban való első áthaladáskor lettek elszámolva.
2014.09.26. - A Tour de France-t rendező ASO bejelentette, hogy 2015-ben ismét megrendezik a La Course by Le Tour de France női versenyt. A viadalra az idei évhez hasonlóan Párizsban a Tour de France záró napján kerül sor. A legjobb női bringások a jól ismert körpályán a Champs-Élysées-n versenyeznek majd a Tour de France mezőnyének érkezése előtt. A verseny első kiírása nagy sikert aratott a francia fővárosban, ahol mezőnyhajrát követően Marianne Vos (Rabo-Liv) szerezte meg a győzelmet Kirsten Wild (Giant-Shimano) és Leah Kirchmann (Optum-Kelly Benefit Strategies) előtt.
2014.07.27. - Vasárnap délután a Tour de France mezőnyének befutója előtt rendezték meg Párizsban a Champs-Élysées-n a La Course by Le Tour de France női versenyt. A női mezőny sztárjait felvonultató viadalt a szakág legjobbja Marianne Vos (Rabo-Liv Woman Cycling Team) nyerte.
2014.04.30. - Párizsban megtartották a a 2014-es Tour de France utolsó napjára meghirdetett női verseny a La Course by Le Tour de France prezentációját. A hölgyekre 90km, azaz 13 kör vár a Tour fináléját is jelentő párizsi körpályán. A befutó a férfiak versenyéhez hasonlóan a Champs-Élysées-n lesz néhány órával a nagy mezőny érkezése előtt.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések