A keresett kulcsszó: Kusztor Péter


« 1 | 2 | 3 | 4 »
2019.03.24. - Julian Alaphilippe: a Milánó-San Remo megnyerése egy hatalmas fegyvertény a karrieremben A Deceuninck-Quick-Step csapata ebben az idényben is ott folytatja, ahol 2018-ban abbahagyta. A Milánó-San Remo megnyerésével, már idénybeli tizenkilencedik győzelmüket ünnepelhették, míg Julian Alaphilippe hetedszer emelhette a magasba a kezeit, két második és egy harmadik hely mellett. „Nagyon nehéz az érzéseimről beszélni, szenzációs megnyerni ezt a versenyt – mondta Alaphilippe a La Primavera díjátadóját megelőzően. – Furcsa ezt kimondani, de azért jöttem, hogy nyerjek. A csapat célja is egyértelműen a győzelem megszerzése volt, és ezt sikerült véghez vinnünk. Elég messziről indítottam meg a sprintet, de amikor körülnéztem megdöbbenve láttam, hogy senki sincs mellettem. Fantasztikus pillanat volt áthaladni a célvonalon, és az azt követő ünneplés a csapattársaimmal. A Milánó-San Remo megnyerése egy hatalmas fegyvertény a karrieremben. A Poggio volt ezúttal is a vízválasztó. Kértem a csapattársaim, hogy vigyenek előre, Tim Declercq hatalmasat dolgozott azért, hogy az első ötben kezdhessem meg az emelkedőt, de Stybar és Gilbert is végig engem védett. Amikor Trentin megindult, az egy picit megijesztett, hisz tudom, hogy mennyire erős. Nem engedtük el, így már csak várnom kellett a megfelelő pillanatra.” [[https://www.youtube.com/v/NECr3ZQL1Z4?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Julian Alaphilippe idén két szakaszt nyert a San Juani Körversenyen, egyet a Tour Colombián, kettőt a Tirreno-Adriaticon, mindemellett nyerte a Strade Bianche klasszikusát és most a Milánó-San Remo monumentumát is. A Poggio emelkedőjén negyvenhét másodpercig, 685 Wattot leadva támadott 42,2 kilométer/órás átlagsebességgel.
2019.03.23. - Immáron 110. alkalommal vágott neki a mezőny az év első monumentumának a La Primavera klasszikusának, azaz a Milánó-San Remo egynaposának. A 291 kilométeres táv ezúttal is egy túlélőversenyre hasonlított, a penzumban a Turchino-hágóval, majd a befutóhoz közeledve a Cipressa és a Poggio dombocskáival.A mezőnyben tizenkét év kihagyást követően Kusztor Péter (Novo Nordisk) személyében újra szoríthattunk egy magyar kerékpárosnak.
2019.03.21. - Tizenkét év után lehet újra magyar induló a Milánó-Sanremo klasszikusán 2007. március 24-én Bodrogi László a francia Credit Agricole csapatának színeiben lehetett ott a legendás olasz klasszikuson, a Milánó-Sanremo viadalán. Abban az évben a spanyol Oscar Freire Gomez (Rabobank) nyerte a La Primaverát, míg Bodrogi a 94. helyen zárt mindössze bő négy perces hátránnyal. A szezon első igazán nagy klasszikusa ezúttal is az olasz Milánó-Sanremo, ahol a táv szokás szerint a háromszáz kilométert közelíti. A penzum első fele teljesen sík, aztán féltávnál a Passo Turchino emelkedője, majd a három Capi - Capo Mele, Capo Cervo és Capo Berta - a fináléban pedig a Cipressa (5,6 km, átlagban 4,1%) és a Poggio (3,7 km, átlagban 3,7%) hivatott megnehezíteni a kerekesek dolgát. Az előzetes rajtlistán tizenkét év elteltével ismét találunk egy magyar kerekest Kusztor Péter személyében, aki a pro-kontinentális Novo Nordisk színeiben állhat rajthoz a kőkemény egynaposon. A minap Vassili Davidenok fogalmazta meg a csapat céljait. „Immáron ötödik alkalommal lehetünk ott a Milánó-Sanremo rajtjánál, amely az egyik legtradicionálisabb egynapos kerékpáros verseny a sportág történetében – így Davidenok. – A felkészülés során igyekeztük figyelembe venni a közel háromszáz kilométeres távot. Célunk, hogy legyen emberünk az elmenésben és minél többen értékelhető eredménnyel zárják a La Primaverát.” Az előzetes hírek szerint Kusztor Péter mellett a brit Sam Brand, az ausztrál Fabio Calabria, a spanyol David Lozano, az olasz Andrea Peron és Umberto Poli valamint a francia Charles Planet képviselheti a Novo Nordisk csapatát, bár a hivatalos megerősítés csak péntek estére várható.
2019.02.24. - Kusztor Péter az UAE Tour WorldTour versenyén debütál új csapata színeiben Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), a regnáló világbajnok Alejandro Valverde (Movistar), Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) vagy éppen Mark Cavendish (Dimension Data), hogy csak néhány nevet említsünk a bombaerős mezőnyt felvonultató UAE Tour rajtlistájáról, amely viadalon Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) személyében egy magyar kerékpárosnak is szoríthatunk. Kuszti Bodrogi László 2012-es Lengyel Körversenyen való szereplése óta az első magyar, aki részt vehet egy WorldTour viadalon. A Dubai Körverseny és az Abu Dhabi Tour fúziójából hozták tető alá a hétszakaszos UAE Tourt, melyre a WorldTour sorozat részeként február 24. és március 2. között kerül sor. A viadal egy csapatidőfutammal kezdődik, majd három a sprintereknek és három a hegyimenőknek kedvező etap következik. A karaván megmássza a Jebel Hafeet, a Hatta-gát és az útvonalba újonnan bekerülő Jebel Jais húsz kilométeres emelkedőjét is. A viadalon a tizennyolc WorldTour sor mellett két pro-kontinentális csapat – Gazprom-RusVelo, Team Novo Nordisk - is lehetőséget kap. Kusztor Péter számára néhány hónapja vált világossá, hogy egyes típusú cukorbeteg. A magyar versenyző 2019-ben a színtisztán csak cukorbeteg sportolókból álló pro-kontinentális Team Novo Nordisk csapatában folytatja, amely egy hatalmas lehetőség akkor is, ha Peti nem éppen így akart eljutni a profik közzé. A Novo Nordisk sora az UAE Touron: Mehdi Benhamouda (francia), Sam Brand (brit), Fabio Calabria (ausztrál), Declan Irvine (ausztrál), Kusztor Péter (magyar), Andrea Peron (olasz) és Charles Planet (francia).
2018.12.04. - Kusztor Péter számára néhány hónapja vált világossá, hogy egyes típusú cukorbeteg. Az inzulinfüggő diabétesz egy autóimmun betegség, amelyet az abszolút inzulinhiány okoz. Hátterében az áll, hogy a szervezet immunrendszere idegenként ismeri fel saját sejtjeinek egy részét. Ennek hatására gyulladás következik be, ami elpusztítja a hasnyálmirigy inzulint termelő béta-sejtjeit. A tünetek gyorsan alakulnak ki, a betegek kezeléséhez inzulin szükséges. A magyar versenyző 2019-ben a színtisztán csak cukorbeteg sportolókból álló pro-kontinentális Team Novo Nordisk csapatában folytatja, amely egy hatalmas lehetőség akkor is, ha Peti nem éppen így akart eljutni a profik közzé.
2018.08.12. - Az osztrák My Bike-Stevens csapata a napokban a 2.1-es Cseh Körversenyen szerepel sorában Kusztor Péterrel és Pelikán Jánossal.
2018.07.22. - Debrecen és Ibrány között rendezték a V4 Special Series UCI 1.2-es kategóriájú országúti versenyt, melyre 17 csapat érkezett, a magyarok közül a Pannon Cycling Team, a Kőbánya Cycling Team, az Epronex-Bike Hungary, a DKSI-Kontent és a Zengő KSE sorai. A 157km hosszú sík futam végén hárman érkeztek a célegyenesbe szökésben, ahol Kusztinak sikerült a legjobban a sprint, így megnyerte a nagydíjat, ezzel értékes UCI pontokat is gyűjtve a nemzetnek. Bár Kusztit inkább hegyi menőként ismerjük, az Osztrák Körversenyen összeszedett formáját át tudta menteni a mai sík napra is.
2018.05.26. - A cseh Alois Kankovsky (Elkov-Author) nyerte a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj utolsó szakaszát, összetettben a szlovén Rok Korosec (My Bike-Stevens) győzött, a legjobb magyar a hetedik helyen záró Kusztor Péter (My Bike-Stevens) lett.
2018.05.25. - A szlovén Rok Korosec (My Bike-Stevens) nyerte a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj első mezőnyszakaszát, csapattársa Kusztor Péter legjobb magyarként az előkelő hatodik helyen zárt, mialatt a cseh Michael Kukrle (Elkov-Author) megőrizte összetettbeli vezetését.
2018.02.25. - A Kőbánya Cycling Team csapatával valamint Kusztor Péter (MyBike-Stevens) részvételével a mezőnyben immáron ötödik alkalommal rendezték meg Szlovéniában a GP Izola 1.2-es egynaposát.
2017.08.06. - A dániai Herningben zajló országúti kerékpáros Európa-bajnokság a férfi elit mezőnyversennyel zárult, ahol Kusztor Péter és Lovassy Krisztián képviselték hazánkat.
2017.07.10. - Király Mónika a női Giro d’Italián, Lovassy Krisztián a Szebeni Körön, míg Kusztor Péter az Osztrák Körversenyen szerepelt.
2017.07.06. - Király Mónika (S.C Michela Fanini-Rox) a női Girón, Kusztor Péter (Amplatz-BMC) 2.1-es besorolású Osztrák Körön, míg Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) a szintén 2.1-es kategóriájú Szebeni Körversenyen szerepel.
2017.07.03. - Király Mónikának (S.C. Michela Fanini-Rox) az egyik legnagyobb presztízzsel bíró női versenyen a Giro Rosán, míg Kusztor Péternek (Amplatz-BMC) a 2.1-es besorolású Osztrák Körversenyen szurkolhatunk.
2017.06.19. - A Francia Körversenyre készülő Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) nyerte a Szlovén Körversenyt, melyen Kusztor Péter (Amplatz-BMC) az első negyvenben zárt, miközben Szerbiában Bertalan Balázs (MugenRace-Veloki) végzett az előkelő tizenkettedik helyen a Szerb Kör záróetapján.
2017.06.18. - Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) nyerte a Szlovén Körverseny királyszakaszát, Kusztor Péter (Amplatz-BMC) az első negyvenben zárt.
2017.06.17. - Bombaerős mezőnyben szerepel osztrák csapatával Kusztor Péter és Pelikán János a Szlovén Körversenyen, a MugenRace-Veloki sora közben a Szerb Körön versenyez.
2017.06.12. - Nem unatkoztak az elmúlt napokban a magyar kerékpárosok, a Szlovák Körversenyen, az Oberösterreichrundfahrt szakaszversenyén és a Trofeo Karlsbergen is érdekeltek voltunk.
2017.06.10. - Olasz szakaszgyőzelemmel zárult a Szlovák Körverseny második mezőnyszakasza, Kusztor Péter az összetett huszonnyolcadik helyéről várja a folytatást.
« 1 | 2 | 3 | 4 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések