A keresett kulcsszó: Kanti Dorottya


2017.05.05. - A Prostejovban megrendezett GP Czech Cycling Federation UCI C2-es kategóriájú, kétnapos pályakerékpáros viadalon Kanti Dorottya (Bátorfi Team) és Filutás Viktor (Mugen Race Team Veloki) válogatott versenyzők, valamint Kercsó Magos Zsuzsanna (BVSC-Zugló), továbbá Holló Botond (Bátorfi Team) és Vida Bálint (BVSC-Zugló) révén gyarapodtak nemzet pálya ranglista pontjai. A két nap alatt két versenyszámban, de 6 alkalommal kellett rajthoz állni. Szerdán az omnium négy számában, míg csütörtökön a scratchben és a pontversenyben.
2017.04.23. - Április 21-22-én került megrendezésre Ausztriában a Grand Prix Fliegerhorst powered by Raiffesen elnevezésű két napos országúti kerékpárversenyen, amelyen négy magyar lány is rajthoz állt. A futamokat Sankt Pölten mellett tartották, így hazánkból is viszonylag gyorsan elérhető volt számukra. A Markesdorf am Pialach széli körpályát még a második világháborúban használt katonai utakon jelölték ki, ósdi betonlapokból áll össze és ennek megfelelően igen rázatós, viszont a forgalom elől teljesen elzárt utakon lehetett versenyezni.
2017.04.15. - A Magyar Kupa és Országúti Ranglista pontszerző versenyként meghirdetett, a hajdú-bihari versenynaptár egyik tavaszi klasszikusának számító, korábban Területi Évadnyitóként ismert Balla Viktor emlékversenyre rekordszámú, kb. 300 nevezés érkezett! A különböző korcsoportok 127 , 66, 35, és 15 km-es távokon versenyeztek Nagyhegyes környékén, sík, de annál szelesebb pályán.
2017.03.18. - A ghenti Eddy Merckx velodromban került sor március 17-18-án egy UCI C1-es kategóriájú pályaversenyre, ahol a mieinket a BVSC-Zugló színeiben Lovassy Krisztián és Molnár Gábor, válogatottként pedig Kanti Dorottya képviselte.A verseny az első idei válogató verseny eis volt a szakágnak. Kiemelkedő nemzetközi résztvevői gárda állt rajthoz mind női, mind férfi vonalon több világ- és olimpiai bajnokkal, mivel az áprilisi, hongkongi VB elött (ahová Lovassy és Szalontai szerzett kvalifikációt) ez volt az utolsó UCI pályaverseny. Lovassy számára a VB felkészülésének fontos utolsó állomása volt Ghent, a két nap alatt 2 versenyszámban (omnium és pont) indult, ami valójában 7 rajthoz állást jelentett. Pénteken az omniumban a nagy létszámú mezőnynek először egy rövidített kvalifikációs pontversennyel kellett kezdeni. Ezt követően jött a scratch, a tempó verseny, a selejtező, majd zárásnak a pontverseny. Krisztián összetettben a 14. helyen zárt. Ezen a napon Kanti Dorottya, aki első pályaversenyén debütált scratch (16. hely) és pontversenyben (18.hely) is elindult. Molnár Gábor scratchben (12. hely) versenyzett az első napon. "Szombaton Dócinak kellett 4 alkalommal is a rajthoz állni az omniumban, ahol kíváló szerepléssel bizonyította jogos válogatottságát. Az utolsó számban a pontversenyben, még körelőnyt is szerzett, a véghajrában is a 6. helyen érkezett, ezzel az omnium végelszámolásban a 15. helyen zárt. Krisztián a pontversenyben hozta a kötelezőt és egy körelőnnyel a 10. helyen végzett. Gábor is pontversenyben indult, ahol a 9. hely megszerzésével kiváló szezonkezdést tudhat magáénak." - értékelte a második nap eredményeit Pataki Ibolya szakágvezető, aki a VB-n is a magyar csapat kapitánya lesz. A VB futamairól naponta olvahatsz majd eredményeket április közepén.
2017.03.12. - Március második hétvégéjén kezdetét vette Belgiumban a kermesse versenyek sorozata. Ezeken a (több, mint 50 éves múltra visszatekintő) viadalokon minden esetben körpályákon versenyeznek a hölgyek, 80-110 km közötti távokon. A kermesse versenyekre az egész világról érkeznek, találhatunk a mezőnyban a thaifölditől elkezdve a brazilig mindenféle nációt. A belgáknál márciustól októberig heti 2-3 ilyen kermesse verseny van, így sok más ország csapata is hosszabb időt tölt el egy komolyabb versenyprogram miatt. Az UCI csapatok tagjai is gyakori résztvevők a kermesseken, most sem volt ez másképp. Március 11-én, egy 96 km, majd március 12-én 86 km várt a hölgyekre, közel 100 fős mezőnyökkel. A magyarok közül Kanti Dorottya (De Sprinters Malderen) versenyzett, a másik "belga légiós", Kormos Veronika Spanyolországban volt egy 4 napos UCI versenyen (amit sikeresen befejezett). Dorottya (lásd a fenti képen a mezőny elején) mindkét napon top 10-es eredményt ért el a szezonnyitó hétvégén. "Szokatlanul kellemes időben versenyezhettünk és a mezőny is picit könnyebb volt, mert azonos időben zajlott két komoly UCI verseny is. Első nap egy 3 fős szökés ért haza, a mezőnyhajrán hetedik lettem, vasárnap pedig 1 lánynak sikerült egyedül megszöknie, a mezőnyhajrán ötödik lettem. Összességében így egy 10. és egy 6. hellyen kezdtem a kermesse szezont. A tavalyi évhez képest komoly előrelépés, hogy már ilyen korán kitudtam menni Belgiumba, 2016-ban csak májusban jutottam ki először. A kermesse versenyek színvonala nem mérhető az UCI versenyekéhez, annál könnyebbek, de remek edzést nyújtanak és nagyon jó, hogy nem fiúkkal közös mezőnyben kell meccselnünk (mint ha otthoni versenyen indulok). A tavalyi szezon második felében már folyamatosan dupla versenynapokat mentem hétvégeken, így nem okozott most nagy gondot az egymás utáni terhelés. Még egy hétig maradok Belgiumban, csütörtöktől egy teljesen új kihívás vár rám, életemben először indulok pályakerékpár versenyen, a CL1-es kategóriájú Ghenti nemzetközi tornán, amit már nagyon várok. Ezt követően folytatom a szezont további kermesse és UCI egynaposokkal." - értékelte a mögötte álló két napot Kanti.
2017.02.23. - Ezen a hétvégén is érdemes lesz a belga, női kockaköves versenyekre figyelni, hisz Kanti Dorottya az Omloop Het Nieuwsblad, míg Kormos Veronika az Omloop Het Hageland egynaposán kezdi a 2017-es idényt, február 25-én, illetve 26-án. Mindkét verseny az UCI 1.1-es kategóriába tartozik és a legnehezebb egynaposok közé számít, korábban sosem indult még rajta magyar bringás. A felázott kockaköves utak, erős szél és a 120 km fölötti távok nehéz szezonkezdést jelenthetnek a lányokna, a futamokon minden női WorldTour csapat is részt vesz.
2016.10.06. - Első éves felnőttként szinte a teljes 2016-os szezont Belgiumban versenyezte végig Kanti Dorottya, aki összesen 2500 versenykilométert gyűjtött a kockaköves, szeles belga utakon. Kölcsönszerződéssel az Autoglas csapat színeiben összesen 10 UCI versenynapot teljesített, ezen kívül még 25 db ún. kermesse versenyen is indult. Az általában 500 euró összdíjazású kermesse versenyeket hetente 2-3 alkalommal rendezik meg körpályán, rengeteg néző előtt, 60-100 fős női elit mezőnyökkel, WorldTour-os női versenyzők és erős női UCI csapatok (mint pl: Lotto, Topsport-Etixx, Wiggle, Rabobank, stb.) bringásainak részvételével, a táv 80-10 km az átlagsebesség pedig 36- 40 km/h között váltakozik.
2016.09.17. - A férfiak U23-as mezőnyversenyét követően a női U23-as és elit küzdelmével folytatódott a franciaországi országúti kerékpáros Európa-bajnokság, a két korcsoportot közös futamban indíották. A kerekesekre 111,2 kilométer várt a plumeleci dimbes-dombos körpályán. A mezőnyben három magyar bringás is rajthoz állt Benkó Barbara, Kanti Dorottya (U23-as korcsoportban) és Király Mónika személyében.
2016.09.11. - Szeptember 6. és 9. között rendezték az egy prológból és három mezőnyszakaszból álló 2.1-es besorolású Belga Körversenyt, melyen az Autoglass Wetteren-Groupe Solar csapatának színeiben Kanti Dorottya is rajthoz állt.
2016.06.19. - Kanti Dorottya az elmúlt hónapokban színvonalas versenyeken, komoly mezőnyben is megmutatta, hogy a magyar női kerékpársport igenis rendelkezik egy remek tehetséggel. A még mindig mindössze tizenkilenc esztendős kerekes a minap a belga GP Pat´s Coffee egynaposán diadalmaskodott.
2015.05.26. - A Wielerclub de sprinters malderen csapat színeiben idegenlégióskodó Kanti Dorottya május 1 után ismét dobogóra álhatott a maldereni kerületi bajnokság fordulóján. Az 56 kilométeres belga versenyen a győztes VANDER SANDE Elise Cander Sandéval azonos időben érkezett. Eredményével nem csak a bronzérem lett az övé, hanem a kerületi bajnokságot is megnyerte.
2015.05.02. - Kölcsönszerződéssel versenyez Belgiumban a Kőrös BIke fiatal versenyzőnője, Kanti Dorottya ( a fenti képen jobb szélen a sprinten). Első megmérettetésén, május 1.-én a WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN klub színeiben szerepelt, a táv 52 km volt, az elit és a ifi és serdülő lányokat is egy mezőnyben indították. Dorottya saját kategóriájában a harmadik, összetettben pedig a negyedik lett. Nem rossz kezdés tőle és sikeres belgiumi "turnét" kívánunk neki ezúton is.
2015.03.30. - Erősen szeles, enyhén borult időben került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség hagyományos versenye, a Területi Évadnyitó, egyben Balla Viktor Emlékverseny. Színvonalas körülményeket, és ami a legfontosabb, színvonalas versenyt hozott a megyei szezonnyitó, hiszen a legnevesebb hazai csapatok részvételével zajlottak a futamok.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések