A keresett kulcsszó: Julian Alaphilippe


« 1 | 2 »
2019.02.17. - Julian Alaphilippe nyerte a Tour Colombia ötödik etapját La Union környékén 176,8 kilométer várta a Tour Colombia ötödik szakaszának résztvevőit. A kerekesek az első négy körben egyaránt megmászták a harmadik kategóriás Alto Nano emelkedőjét, majd röviddel a célvonal előtt a második kategóriás Alta La Union is az útjukba került. A nap szökésébe olyan nevek is bekerültek, mint Oscar Sevilla (Team Medellin), Ivan Sosa (Sky), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) vagy éppen Richard Carapaz (Movistar). Egy korai bukás miatt Chris Froome (Sky) hamar egy hátsó csoportban találta magát, végül több mint fél órás hátránnyal zárt. Az utolsó tíz kilométerre fordulva a szökevénycsoport nagyobb nevű tagjai még mindig az élen tempóztak, Dani Martinez (EF Education First) és Ivan Sosa (Team Sky) próbálkoztak ellépni, miközben Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) tette rájuk a kereket. Aztán a francia egyszer csak az élen találta magát, nem is hezitált, hatalmas tempóra kapcsolt és megnyerte a szakaszt az idő közben felzárkózó Miguel Angel Lopez (Astana) és Richard Carapaz (Movistar) kettőse előtt. „Nagyon örülök ennek a sikernek, azzal a céllal álltam rajthoz ezen a versenyen, hogy megpróbáljak legalább egy szakaszt megnyerni – mondta Alaphilippe röviddel a célba érkezést követően. – Nem gondolom azt, hogy nagyon nagy esélyem van megnyerni az összetettet, de nem is fogok feltartott kézzel nekivágni a királyetapnak.” Összetettben Alaphilippe nyolc másodperc előnnyel vezet Dani Martinez (EF Education First) előtt. A Tour Colombia a királyszakasszal zárul, El Retiro és az Alto de Palmas csúcsa között 174 kilométer vár a kerekesekre.
2019.01.30. - Julian Alaphilippe nyerte a San Juani Körverseny egyenkénti időfutamát, ezzel összetettben is átvéve a vezetést Pocito városában egy mindössze tizenkét kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a San Juani Körverseny. A pálya nem volt túl bonyolult, lényegében nyílegyenes vezetett a fordítóig, majd ezt követően is mindössze egyetlen nehezebb kanyar nehezítette a kerekesek dolgát, akik közül sokan hagyományos országúti kerékpárral vágtak neki a távnak. A legnagyobb ellenfél talán ezúttal is a hőmérő higanyszála volt, amely harmincnyolc fokig kúszott fel. Az első komolyabb időt a korábbi egyórás világcsúcstartó Mattias Brandle (Israel Cycling Academy) repesztette, akit nem sokkal később Tom Bohli (UAE Team Emirates) taszított le képzeletbeli trónjáról. Később kiváló idővel rukkolt ki Félix Grosscharter (Bora-hansgrohe), Winner Anacona (Movistar) és Peter Sagan (Bora-hansgrohe) is. Ezt követően a fiatal belga tehetség Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) vette át az első helyet, akit aztán már csak Valerio Conti (UAE Team Emirates) majd Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) tudott megelőzni. Végül a második szakasz győztese Alaphilippe nyerte az egyenkéntit, Conti és Evenepoel előtt. Mivel az összetett eddigi éllovasa Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) csak a hatodik időt érte el, így összetettben is Alaphilippe állt az élre. A San Juani Körverseny Vallé Fertil és Villa San Augustin között egy 185 és fél kilométeres dimbes-dombos szakasszal folytatódik.
2019.01.29. - Julian Alaphilippe nyerte a San Juani Körverseny második szakaszát A harmincnyolc fokos hőség miatt huszonnyolc kilométerrel rövidítették a San Juani Körverseny második szakaszát, így Chimbas és Peri Lago Punta Negra között végül csak 132 és fél kilométert teljesített a mezőny. A nagyrészt körpályán zajló penzum négy kategorizált hegyet is tartogatott, a vége az emelkedőket is jobban bíró sprintereknek kedvezett. A nap szökése sokáig remekül dolgozott össze az új-zélandi Hamish Schreurs (Israel Cycling Academy) bizonyult közülük a legkitartóbbnak, őt csak az utolsó tíz kilométeren belül tudták megfogni. A mindent eldöntő Punta Negra Dam emelkedőjén előbb Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) próbálkozott, majd Nairo Quintana (Movistar) került az élre, akinek a kerekéről indított Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), aki meg is nyerte a szakaszt Simone Consonni (UAE Team Emirates) és Peter Sagan (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is az első etap győztese Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) vezet, mindössze három másodperccel megelőzve Alaphilippe-et. „Nagyon készültem a mai szakaszra, feküdt nekem a pálya, így nyerni akartam – mondta Alaphilippe a célba érkezést követően. – A csapat is remekül dolgozott; amikor megindultam, nem hittem, hogy hazaérhetek, de túl sokat nem is gondolkoztam azon, hogy mi lesz. Boldog vagyok, hogy nyertem. Egy egyenkénti időfutammal folytatódik a verseny, egy szakaszgyőzelem volt az előzetes célom, de nagyon jól állok összetettben, így napról-napra meg kell próbálnom megvédeni a pozíciómat. Igyekszem nem ráfeszülni a versenyre, inkább szeretnék élni az adódó lehetőséggel.”
2019.01.14. - Caleb Ewan nyerte a Down Under Classic kritériumversenyt Peter Sagan előtt Az év első WorldTour viadala a Tour Down Under rajtja előtt egy egyórás és egy körös véghajrás kritériumra kerül sor mintegy a csapatok és versenyzők bemutatására. Természetesen így volt ez a 2019-es évben is. A rajtot követően számos elszakadási kísérlet történt, próbálkozott az ausztrál verseny után visszavonuló Mathew Hayman (Mitchelton-Scott), Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) és Ben O'Connor (Dimension Data) is, de a sprinterek csapatai senkit sem engedtek túl messzire. Az utolsó kilométeren belül egy bukás szakította szét a mezőnyt, amelybe a regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) is belekeveredett, eredményeként mindössze hat versenyző maradt az élen. Roger Kluge (Lotto-Soudal) tökéletesen vezette fel a hajrát Caleb Ewan (Lotto-Soudal) számára, aki magabiztosan nyerte meg a versenyt Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Alex Edmondson (Mitchelton-Scott) előtt. [[https://www.youtube.com/v/giInIyJqP8k?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Tisztában voltam vele, hogy nem lesz könnyű dolgom a végén, hisz fantasztikus sprinterek vannak itt a mezőnyben – mondta Ewan a célba érkezést követően. – A formám jónak mondható, így bizakodva álltam rajthoz. A csapat fantasztikus munkát végzett, minden egyes körben tökéletesen megcsinálták a rájuk kiszabott feladatot, Roger (Kluge) pedig tökéletes helyzetbe hozott a végén. Talán sohasem volt még ilyen komoly csapat mögöttem, bizakodva várom a Tour Down Under rajtját.” A Santos Tour Down Under e január 15-én rajtol.
2018.11.17. - Nem olyan biztos, hogy Wout van Aert-et leigazolja a Jumbo Mivel a belga pro-kontinentális Veranda’s Willems-Crelan sora fuzionált a szintén másodosztályú Roompot-Nederlandse Loterij csapatával, így a cyclo-cross sztár Wout van Aert szerződése is érvényben maradt a 2019-es szezonra. Van Aert azonban egyoldalúan felbontotta kontraktusát, melyet a csapat természetesen nem fogadott el. Wout Van Aert a 2018/2019-es első tengerentúli cyclo-cross világkupa futamokon független versenyzőként állt rajthoz, majd aláírt a belga kontinentális Cibel-Cebon sorához, melynek színeiben csak a cyclo-cross versenyekre fókuszál. Közben a Sniper Cycling munkaügyi bíróság elé vitte az ügyét, melynek végkifejlete csak a 2019-es idény végére várható. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ellenben lezárta belső vizsgálatát, melynek eredményét a Van Aert ügyvédje Walter van Steenbrugge erősítette meg a belga médiában. Ezek szerint az UCI zöld utat adott a kerékpáros számára, hogy 2019-re aláírjon országúton is. Ellenben az ügy mégsem ilyen egyszerű, mivel ha van Aert bukja az év végi bírósági pert, abban a jövőbeli csapata is csúnyán megütheti a bokáját, épp ezért Richard Plugge a Jumbo csapatvezetője óvatosan nyilatkozott. „Túl korai lenne még bármit is mondani – nyilatkozta Plugge. – Természetesen tisztában vagyunk a történtekkel, de egyelőre ez nem változtat az álláspontunkon. Amennyiben a későbbi felelősségvállalás tisztázottá válik csak abban az esetben léphetünk.”
2018.10.30. - Június 17-én kerül sor a Mont Ventoux Dénivelé Challenge egynaposára A Santini GF Mont Ventoux kerékpáros rendezvény alapjaira építve 2019. június 17-én egy 1.1-es profi versenyt is rendeznek a legendás emelkedőn. A táv 185 kilométer lesz. Az új versenyről már nyáron is hallani lehetett, majd október elején hivatalosan is bekerült a versenynaptárba. A Criterium du Dauphiné közelsége miatt arra lehet számítani, hogy számos, a Tour de France-ra készülő nagy sztár is rajthoz állhat. A verseny Vaison la Romaine városkájából indul, majd érinti a Col des Aires, a Col de L’Homme Morte és a Mont Ventoux keleti oldalát is mielőtt Bedoinból nekivágna a legendás emelkedő megmászásának. A 4400 méternyi szintet tartogató viadal természetesen a hegyimenőknek kedvez. A Mont Ventoux eddig tizenhat alaklommal szerepelt a Francia körverseny programjában, tízszer hegyi befutóként. Nyert itt Charly Gaul, Eddy Merckx, Marco Pantani, Richard Virenque és Chris Froome is, sajnos 1967-ben ezen a meredeken vesztette életét Tom Simpson. A leggyorsabban 55 perc 51 másodperc alatt a baszk Iban Mayo ért célba még a 2004-es Dauphiné Libere alkalmával.
2018.10.10. - Maximiliano Richeze nyerte a Török Körverseny nyitányát, Tom Skujins sikere a Tre Valli Varesine egynaposán Konya környékén egy 150 kilométeres szakasszal vette kezdetét a Török Körverseny. A WorldTour-sorozat következő állomásának első etapja a sprintereknek kedvezett. A napot egy öt fős elmenés jellemezte, akiket két percnél messzebb nem nagyon engedett el a főmezőny. Természetesen a célhoz közeledve meg is fogták őket, majd jöhetett a mezőnyhajrá, melyhez közeledve Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) bukott hatalmasat, kulcscsontját törve, ezzel számára véget ért a 2018-as idény. A sprintet végül csapattársa Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) nyerte ezzel megszerezve a belga sor idei hetvenedik győzelmét. A második Sam Bennett (Bora-hansgrohe), míg a harmadik Jean-Pierre Drucker (BMC) lett. Az első etap után összetettben is ugyanez a sorrend. Hiába WorldTour verseny a Török Kör, sokkal nagyobb érdeklődés övezte a kiemelt kategóriás olasz Tre Valli Varesine egynaposát, melyen először állt rajthoz a szivárványszínű trikóban Alejandro Valverde (Movistar). A körpályás 212 kilométer penzum második felében több alkalommal is meg kellett másznia a karavánnak a Montello és a Morosolo emelkedőit. A szökés megfogását követően az emelkedők rendesen szétrázták a mezőnyt, az utolsó kilométereken Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) próbálkozott, majd egy hat fős sor ugrott fel rá, ahonnan Tom Skujins (Trek-Segafredo) bizonyult a legjobbnak ezzel megnyerve a viadalt Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Peter Kennaugh (Bora-hansgrohe) előtt. A regnáló világbajnok Alejandro Valverde (Movistar) a 15. helyen zárt.
2018.09.16. - A holland Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) sikerével zárult a Szlovák Körverseny utolsó szakasza, összetettben Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) diadalmaskodott, Valter Attila (Pannon Cycling Team) a 14. helyen végezve öt, míg Dina Márton (Pannon Cycling Team) a 24. pozícióban zárva három UCI Europe Tour pontot szerzett.
2018.09.13. - Valter Attila (Pannon Cycling Team) káprázatos teljesítményt nyújtva harmadikként zárta a Szlovák Körverseny első mezőnyszakaszát Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) és Ben Hermans (Belgium) mögött.
2018.08.05. - Julian Alaphilippe nyerte a Clasica San Sebastian egynaposát Nem sokkal a Tour de France befejezését követően Baszkföldön, azon belül is San Sebastian környékén folytatódott a WorldTour sorozat. A 38. alkalommal megrendezett Clasica Ciclista San Sebastian egynaposán pontosan 228,7 kilométer várta a kerekeseket. A penzum összesen nyolc kategorizált emelkedőt tartogatott, közte kétszer megmászva az Alto de Jazkibel meredekét. A verseny első részét rengeteg szökési kísérlet jellemezte, ám a BMC, az Astana, a Trek-Segafredo és a Bahrain-Merida csapatai nem nagyon engedtek el senkit sem. Sajnos az utolsó húsz kilométerre fordulván egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, melyben Egan Bernal (Sky) arcsérülést szenvedett, míg Mikel Landa (Movistar) ágyékcsigolya töréssel került kórházba. Az utolsó nyolc kilométeren Bauke Mollema (Trek-Segafredo) és Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) duója lépett el, akiket már nem is tudtak utolérni. Alaphilippe nyerte a sprintet és ezzel a versenyt is, míg Mollema mögött a regnáló francia bajnok Anthony Roux (Groupama-FDJ) jött meg harmadikként. „Tudtam, hogy kedvez nekem az útvonal, de azt nem gondoltam volna, hogy esélyem lehet a győzelemre – mondta Alaphilippe röviddel a célba érkezést követően. – Kissé fáradtan mozogtam az első kilométereken, a Tour nehézsége azért érződött a mezőnyön, az utolsó emelkedőn azonban a lehető legjobbkor támadtam. Köszönöm a csapatomnak az egész napos munkát, San Sebastianban nyerni azért nem mindennapos dolog.”
2018.07.25. - Julian Alaphilippe lett a franciák idei nagy hőse Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) immáron második győzelmét szerezte az idei Touron, mindamellett, hogy nagy valószínűséggel a hegyi összetettet is megnyeri. A tizenhatodik szakasz utolsó lejtmenetében kockáztatott, ami bejött, miközben a szintén az etapgyőzelemért harcoló Adam Yates (Mitchelton-Scott) bukott. „Nagyon nehéz volt a szakasz, örülök, hogy egyáltalán sikerült bejutnom a szökésbe – mondta Alaphilippe a célba érkezést követően. - Philippe Gilbert is ott volt a csapatunkból, nagyon sajnálom, hogy bukott, de örülök, hogy szerencsésen megúszta az esést. Végig jó erőben éreztem magam, bár nem hittem abban, hogy hazaérhetünk. Próbáltam elől helyezkedni, igazából csak a hegyi pontokért indultam a végén. Tisztában voltam azzal, hogy nagyon veszélyes lesz a lejtmenet, a verseny előtt többször bejártuk ezt a szakaszt. Biztos voltam benne, hogy valamelyikünk bukni fog, Yates és jómagam is kockáztattunk. Örülök, hogy győztem. Nem mondanám, hogy más érzés a második Tour szakaszgyőzelem, az viszont biztos, hogy sosem fogom elfelejteni ezt a napot sem. Rajtam van a pöttyös trikó és immáron két szakaszt nyertem a Francia Körversenyen. Nem lesznek könnyűek az elkövetkezendő szakaszok, de igyekszem megőrizni a trikót.”
2018.07.24. - Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) nyerte a Tour de France tizenhatodik szakaszát, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.07.24. - Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) nyerte a Tour de France tizenhatodik szakaszát, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.07.18. - Julian Alaphilippe első Tour szakaszgyőzelme, csapata idei ötvenedik országúton aratott diadala volt A Francia Körverseny mezőnye La Grand Bornandba érkezve az idei viadal első komolyabb hegyi szakaszát teljesítette. A napot a szökevények kontrollálták, a győzelmet Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) szerezte meg, aki ezzel csapata idei ötvenedik országúton aratott sikerét könyvelhette el. „Egyelőre nem nagyon tudok mit mondani, még fel sem fogtam a történteket – mondta Alaphilippe a célba érkezést követően. – Rengeteg érzelem van bennem, elsősorban a családomra gondolok. Két éve nagyon közel jártam egy Tour győzelemhez, ami végre most összejött. A Mur de Bretagne szakaszán elért negyedik helyem után csalódott voltam, de ma tökéletes választ adtam a kételkedőimnek. Szakaszt nyerni a Touron nagyon nehéz, élveztem a napot, kijött a lépés, elégedett vagyok. Tervezett volt a támadás, mindenféleképpen ott akartam lenni a szökésben, bár arra előzetesen nem mertem gondolni, hogy megnyerhetem ezt az etapot. A Col de Romme kaptatóján még az volt a célom, hogy elvigyem a hegyi pontokat, csak ezt követően merült fel az bennem, hogy esetleg meglehet a szakaszgyőzelem is.”
2018.07.17. - Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) nyerte a Francia Körverseny tizedik szakaszát, összetettben Greg Van Avermaet (BMC) tovább növelte előnyét.
2018.07.17. - Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) nyerte a Francia Körverseny tizedik szakaszát, összetettben Greg Van Avermaet (BMC) tovább növelte előnyét.
2018.06.08. - Julian Alaphilippe nyerte a Critérium du Dauphiné első hegyi befutóját, Gianni Moscon vette át összetettben a vezetést A Critérium du Dauphiné az első hegyi befutós szakaszával folytatódott. Chazey sur Ain és Lans en Vercors között 181 kilométer várt a mezőnyre, három kategorizált emelkedővel. Nagyon nehezen alakult ki a nap szökése, mintegy nyolcvan kilométer megtétele után Dario Cataldo (Astana), Lukas Postlberger (Bora-hansgrohe), Jens Keukeleire (Lotto-Soudal), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Christian Odd Eiking (Wanty-Groupe Gobert), Arnaud Courteille (Vital Concept), Simon Clarke (EF Education First-Drapac) és Bryan Coquard (Vital Concept) nyolcasa lépett el. Túl nagy egység azonban nem volt az elmenés tagjai között, így Dario Cataldo (Astana) gondolva egy merészet egyedül ment tovább. Az utolsó húsz kilométerhez érve hatalmas zápor kapta el a pelotont. A mindent eldöntő hegy lábánál a főmezőny megfogta az üldözősort, de Cataldo előnye még mindig szűk három perc környékén mozgott. A mezőny élén a Sky és az AG2R La Mondiale csapatai diktálták a tempót. [[https://www.youtube.com/v/pOVFpPa99Xw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Háromszáz méterre a céltól Daniel Martin (UAE Team Emirates) akciózott, ez megpecsételte Cataldo sorsát, akit pillanatok alatt megfogtak. A négy fős sprintet végül Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) nyerte Daniel Martin (UAE Team Emirates) és Geraint Thomas (Sky) előtt. Mivel az eddigi éllovas Michal Kwiatkowski (Sky) tizenhét másodpercet kapott, így összetettben csapattársa Gianni Moscon (Sky) vette át a sárga trikót. A pontversenyben Daryl Impey (Mitchelton-Scott), a fiatalok összevetésében szintén Moscon, a hegyi összetettben Dario Cataldo (Astana), míg a csapatversenyben a Sky sora az első. A Critérium du Dauphiné Grenoble és Valmorel között egy mindössze 130 és fél kilométeres penzummal folytatódik. Két második kategóriás emelkedőt követően hegyi befutóként a Valmorel kiemelt kategóriás hegye hivatott szétrázni a mezőnyt.
2018.04.21. - Mark Padun nyerte az Alpok Körversenyének utolsó szakaszát, Thibaut Pinot győzött összetettben Rattenberg és Innsbruck között egy 164,2 kilométeres szakasszal zárult a kiemelt kategóriás Alpok Körversenye. Az utolsó penzum a szeptemberi világbajnokság pályáját is érintette, melyből egyértelművé vált, hogy kiváló versenyre van kilátás az év végén. Mintegy negyven kilométer megtételét követően egy tíz fős sor lépett el, akik mintegy tíz perces előnyt építettek fel. A világbajnokság körpályájára beérve azonban megfogták őket, majd Miguel Angel Lopez (Astana), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) triója lépett el. A hármast az utolsó öt kilométerhez érve fogta meg az esélyesek csoportja, majd innen ment tovább az ukrán Mark Padun (Bahrain-Merida), akit már nem is tudtak utolérni, így minimális előnnyel hazaérve megnyerte a szakaszt George Bennett (LottoNL-Jumbo) és Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) előtt. [[https://www.youtube.com/v/ZhHzNJMD84w?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) diadalmaskodott, a dobogó másik két fokára Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) és Miguel Angel Lopez (Astana) állhatott fel. A fiatalok versenyében Ben O’Connor (Dimension Data), a hegyi összetettben Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias), míg a csapatversenyben a kazah Astana zárt az élen. „Pályafutásom egyik legfontosabb győzelmeként könyvelem el az Alpok Körversenyén aratott sikerem – mondta Pinot a díjátadót követően. – Boldog vagyok, hogy a közelgő Giro d’Italia egyik esélyeseként tekintenek rám. Kiváló versenyen vagyunk túl, remek időjárás és kedvező útvonal várt ránk. Elvárások nélkül versenyeztem, ráadásul erős vetélytársakkal szemben diadalmaskodtam. A világbajnokság nagyon nehéz lesz, volt lehetőségünk egy kis ízelítőt kapni a pályából, és még csak nem is a legnehezebb részekkel találkoztunk.”
2018.04.19. - Julian Alaphilippe nagyon szerette volna már megnyerni a La Fleche Wallone klasszikusát, Valverde egyáltalán nem csalódott, visszavágásra készül Négy év után Julian Alaphilippe volt az, akinek sikerült letaszítania a trónjáról Alejandro Valverdét a Le Fleche Wallonne klasszikusán. A második ardenneki egynaposon a Quick-Step Floors kerekese mögött Valverde és Jelle Vanendert zárt a dobogó másik két fokán. „Nagyon szerettem volna már megnyerni ezt a versenyt – mondta Alaphilippe a célba érkezést követően. – Kétszer voltam második Alejandro mögött, ami egyrészt nagyszerű eredmény, másrészt viszont nagyon frusztráló. Jó erőben éreztem magam, bár Nibali csoportja veszélyes volt. A taktikánk egyszerűnek bizonyult, a csapatom elvitt a Mur lábáig onnantól pedig csak rajtam múlott. Egy kissé hosszút nyitottam, de senki sem jött velem, így sikerült végül nyernem. Különleges számomra ez a győzelem.” [[https://www.youtube.com/v/_0H-VRfyFMM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A verseny ötszörös győztese Alejandro Valverde sem volt túlságosan szomorú. A versenyt követően, úgy fogalmazott, hogy jövőre visszatér, és harcolni fog a hatodik győzelméért. „Mindenki keményen harcolt ellenem, hisz egyértelmű volt, hogy én vagyok az a versenyző, akit le kell győzniük – így Valverde a versenyt követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Nem mondanám, hogy csalódott vagyok, hisz minden tőlem telhetőt megtettem. Persze furcsák az érzések, hogy most nem én győztem, de ötödik lettem az Amstelen most pedig másodikként zártam, nem mondhatom, hogy rossz eredményeket érek el. A Muron vesztettem. Nibali csoportja nagyon erős volt, így a csapatom elfogyott az üldözésben. Alaphilippe megérdemelten nyert, hosszút nyitott, én pedig nem tudtam már közelíteni hozzá. A Liege-Bastogne-Liege során is hasonló forgatókönyvre számítok.”
2018.04.18. - A Quick-Step Floors francia kiválósága hosszút nyitott a Muur du Huy emelkedőjén, ami győzelmet ért számára, így megszakadt Alejandro Valverde (Movistar) négy éve tartó uralkodása.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések