A keresett kulcsszó: John Degenkolb


« 1 | 2 »
2019.03.31. - Deinze és Wevelgem között 251 és fél kilométer várta a Gent-Wevelgem mezőnyét a sprinterek klasszikusán. A verseny túlélési pontja ezúttal is a kétes hírnevű Kemmelberg emelkedője volt, habár összesen tíz kisebb-nagyobb kaptató nehezítette a kerekesek dolgát.
2019.02.18. - Nairo Quintana nyerte a Tour Colombia királyszakaszát, Miguel Angel Lopez győzött összetettben El Retiro és az Alto de Palmas csúcsa között a királyszakasszával zárult a 2.1-es besorolású Tour Colombia szakaszversenye. A nap elején egy négy fős szökés próbálkozott, ám a mindent eldöntő emelkedő lábához már együtt érkeztek meg az esélyesek. Kisvártatva négyen maradtak az élen, név szerint Egan Bernal (Sky), Miguel Angel Lopez (Astana), Nairo Quintana (Movistar) és Ivan Ramiro Sosa (Sky). A hatalmas tömeg, az ujjongó és a kerekesek mellett rohanó szurkolók veszélyeztették a bringások előrehaladását, alig öt kilométerre a céltól Quintana és Sosa kerültek a földre, miután az egyik nézőt meglökte egy másik, és az egyszerűen nekiesett Quintanának. Szerencsére egyik versenyző sem sérült meg, sőt Quintana felszívta magát és végül megnyerte a szakaszt Sosa és Lopez előtt. „Nagyon szomorú az, ami történt – így Quintana a célba érkezést követően. – Az eset épp a verseny egy nagyon fontos pillanatában történt, amikor sokat bukhattam volna. Összetettet akartam nyerni, ez sajnos nem sikerült, de örülök, hogy az egyik legfontosabb szakaszon én értem elsőként célba.” Összetettben végül Miguel Angel Lopez (Astana) diadalmaskodott Ivan Ramiro Sosa (Sky) és Daniel Felipe Martinez (EF Education First) kettősét megelőzve. A pontversenyt Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), a hegyi különversenyt Sosa, a fiatalok összevetését szintén Lopez, míg a csapatversenyt az EF Education First sora nyerte.
2018.11.07. - John Degenkolb: az álmom, hogy 2019-ben Flandriát és világbajnokságot nyerjek A Trek-Segafredo német kiválósága John Degenkolb számos komoly eredményt tud felmutatni karrierje során, ám nem elégszik meg ennyivel, 2019-ben Flandriai Körversenyt és világbajnokságot nyerne. Degenkolb korábban már olyan egynaposokon diadalmaskodott, mint a Milánó-Sanremó vagy éppen a Párizs-Roubaix. „Mindig is szerettem volna megnyerni a Flandriai Körversenyt és a világbajnokságot, így ezt a két sikert még mindig üldözöm – írta Degenkolb a honlapján. – Az álmom, hogy 2019-ben győzzek ezeken a versenyeken. A Yorkshire-i világbajnokság pályája kiváló lehetőséget biztosít a szivárványszínű trikó megszerzéséhez, Innsbruckkal ellentétben ez az útvonal a magam fajta versenyzőknek is kedvezhet. Úgy érzem, hogy a calpe-i balesetet követően egy más versenyző lettem. Felszabadultabban állok oda a rajtvonalhoz, próbálom nem túl komolyan venni a dolgokat. Természetesen nem egyedül vagyok a csapatban Jasper Stuyven és Mads Pedersen duójával igyekszünk majd minél eredményesebben szerepelni a tavaszi egynaposok során. Próbálunk a lehető legtöbb versenyen együtt rajthoz állni, ami hatalmas előny lehet számunkra.”
2018.10.23. - Öt hegyi befutó várható a jövő évi Touron A Giro d’Italia mellett már a jövő évi Tour de France útvonalát illetően is megindultak a találgatások, ami nem is csoda, hisz rövidesen hivatalosan is lehull a lepel a 2019-es Francia Körversenyről. Azt már korábban bejelentették, hogy Brüsszel ad otthont a nagy rajtnak, sőt az első néhány szakasz útvonala is ismert. Thomas Vergouwen a VeloWire újságírója vette a fáradságot és átnézte a lehetséges útvonal összes szállodafoglalását, így képet adva a jövő évi versenyről. A 106. Tour de France Belgiumból indul Eddy Merckx első győzelme előtt tisztelegve, amely pont ötven évvel ezelőtt történt. Úgy tűnik, hogy Belgiumot elhagyva a Vosges-hegység felé vehetik az irányt, nagy valószínűséggel a La Planche des Belles Filles megmászásával, ahol korábban nyert már szakaszt Chris Froome, Vincenzo Nibali és Fabio Aru is. A Tour még az első héten ellátogathat Romain Bardet szülővárosába Brioude-ba, ahol a Col du Béal emelkedője nehezítheti meg a kerekesek dolgát. A Pireneusok két kiemelt hegye a Col du Tourmalet és a Prati d’Albis lehetnek. Vergouwen információi szerint a második hét közepén kerülhet sor az egyenkénti időfutamra is, ellenben a Mid-Libre lapja a harmadik hét elejére is jósol egy egyenkéntit, így az sem kizárható, hogy összesen három időfutam kaphat helyet a penzumban. Az Alpok kiemelt hegyei a Col du Galibier és a Col du Télégraphe valamint a Val Thorens lehetnek, ez utóbbi mintegy 2300 méter magasságig vezet. Hivatalos útvonal bemutató október 25-én!
2018.07.16. - John Degenkolb: sokat küzdöttem ezért a győzelemért John Degenkolb nehéz időszakon van túl, két éve történt calpe-i balesete óta hatalmas nyomás volt a vállain. Nem nagyon jöttek az eredmények, sokan leírták, a Trek-Segafredo német kerékpárosa ellenben megnyerte az idei Tour de France egyik legikonikusabb szakaszát. „Nagyon boldog vagyok, hosszú ideje üldözöm ezt a győzelmet, sokat küzdöttem érte – mondta Degenkolb a célba érkezést követően. – Nehéz leírni azt szavakkal, amit most érzek. Óriási küzdelem volt egész nap, rengeteg bukással, defekttel. Nyilván ez a siker a csapat diadala is. Volt egy tervünk, amit igyekeztünk végrehajtani. Próbáltunk végig kimaradni a nehéz szituációkból, s ez sikerült. Egyszerűen hihetetlen, hogy nyertem. Nagyon hosszú idő óta az első nagy győzelmem arattam. Sok mindenen mentem keresztül az elmúlt időszakban. Nem volt könnyű az előző két év, rengetegen leírtak, és azt éreztették velem, hogy úgysem érem már el ugyanazt a formát, mint a baleset előtt. Nem voltam hajlandó ezt elfogadni, küzdöttem ellene. Szerettem volna bizonyítani, s azt gondolom, hogy nem lehetett volna ennél drámaibb ez a nap. Ezt a sikert az egyik legjobb barátomnak ajánlom, aki múlt télen hunyt el egy szörnyű balesetben.”
2018.07.15. - John Degenkolb (Trek-Segafredo) nyerte a Francia Körverseny kilencedik szakaszát, összetettben továbbra is Greg Van Avermaet (BMC) vezet.
Tour de France 9. szakasz: John Degenkolb nyerte a roubaix-i poklot2018.07.15. - John Degenkolb (Trek-Segafredo) nyerte a Francia Körverseny kilencedik szakaszát, összetettben továbbra is Greg Van Avermaet (BMC) vezet.
2018.03.16. - Rövidhírek a közelgő Milánó-San Remo kapcsán Március harmadik hétvégéjének közeledtével már a La Primavera, azaz a Milánó-San Remo tartja lázban a kerékpársport szerelmeseit. Sajnos biztossá vált, hogy egy korábbi győztes John Degenkolb nem lesz ott az idei rajtnál betegség miatt. A Trek-Segafredo kerékpárosa a Párizs-Nizza szakaszversenyét is kénytelen volt feladni. További hír a csapattal kapcsolatban, hogy Giacomo Nizzolo sem tud rajthoz állni, az olasz sprinter térdfájdalmak miatt került oldalvonalra. Az EF Education First-Drapac sora továbbra is bizalommal épít Sacha Modolóra, aki megkapta a kapitányi szerepkört az olasz monumentumra. Daniel McLay, Taylor Phinney és Mitch Docker támogatásával akár még meglepetést is okozhat. Nem sokat kesergett Fernando Gaviria kiesését követően a belga Quick-Step Floors sora, Elia Viviani, Julian Alaphilippe és Philippe Gilbert hármasára építve egy igencsak ütőképes sorral készülnek a 291 kilométeres erőpróbára. Mark Cavendish idei szezonja eddig leginkább a bukásokról marad emlékezetes. Alig egy hete a Tirreno-Adriatico nyitányán esett immáron sokadjára, végül pedig időlimiten kívül feldagadt jobb szemmel érkezett célba. Mivel a brit sprinter egyik legfőbb célja az idei San Remo volt, így összekapva magát ő is ott lesz a rajtnál.
2018.01.29. - Giacomo Nizzolo nyerte a San Juani Kör utolsó szakaszát, Gonzalo Najar diadalmaskodott összetettben Az argentin San Juani Kör utolsó szakasza 141,3 kilométeren át vezetett San Juan belvárosában. A kerekesekre egy 15,7 kilométeres körpálya várt. A második körben egy hét fős szökevénysor lépett el, ám másfél percnél nem engedték el őket messzebbre. A nyolcadik körben utol is érték a csoportot, ezt követően egy három fős sor próbálkozott, miközben a Trek-Segafredo csapata állt a főmezőny élére. A trió sem húzta túlontúl sokáig az élen a Quick-Step Floors és a Trek sorai öldöklő csatát vívtak a mezőnyhajrá felvezetéséért. A szakaszt végül Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) nyerte Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) és Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors) előtt. „Az időzítés volt a kulcsa a győzelemnek – így Nizzolo a célba érkezést követően. – Az egész csapat hitt bennem, és az első kilométertől az utolsóig azért dolgoztak, hogy esélyem lehessen a végén. Hatalmas köszönettel tartozom nekik ezért.” Az összetett végeredménye már nem változott, a királyszakaszt nyerő argentin Gonzalo Najar (SEP San Juan) diadalmaskodott, az elnyűhetetlen spanyol Oscar Sevilla (Medellin-Inder) és az olasz Filippo Ganna (UAE Team Emirates) kettősét maga mögé utasítva. A hegyi összetettet a szintén argentin Daniel Juarez (Asociacion Civil Mardan), a fiatalok összevetését Ganna, míg a csapatversenyt a kolumbiai kontinentális Medellin-Inder sora nyerte.
2018.01.26. - A Trofeo Campos, Porreres, Felantix, Ses Salines egynaposával kezdődött meg a 2018-as Europe Tour-sorozat Spanyolországban. Az 1.1-es megmérettetésen debütált hazánk újonnan létrehozott kontinentális csapata a Pannon Cycling Team. A mezőnyben olyan sorokkal vették fel a harcot, mint a Movistar, a Sky vagy éppen a Trek-Segafredo. A magyar csapat ezen a viadalon mutatta be szerelését is.
2017.11.28. - Bemutatta 2018-as szerelését a Sky csapata A Sky sora a 2017-es Francia Körversenyen debütált egy fehér szereléssel, amely olyannyira bejött, hogy a brit World Tour alakulat egy hasonló mezzel vág neki a 2018-as szezonnak. A Castelli a héten rántotta le a leplet a mezről. „Célunk, hogy a versenyzőink a legjobb minőségű ruházatot viselhessék a mezőnyben – mondta Dave Brailsford csapatvezető. – A felső rész hátulján lévő függőleges vonal a kezdetektől a Sky mezek részét képezi, így ez ezúttal is megmaradt. Az ikonikus fekete színt felváltotta a fehér, ami hatalmas népszerűségnek örvendett a Tour de France során. A breton csíkos ing által inspirált kék és fekete csikózás is megmaradt, előbbi a World Tour, míg utóbbi az egyéb versenyeken aratott győzelmeket hivatott szimbolizálni. A vonalak hosszúsága a versenyek nehézségét mutatja, így értelemszerűen a leghosszabbak a Tour de France győzelmek jelképei.” A Castelli cégét 1876-ban egy milánói szabó alapította. Kezdetben a helyi balettnek készítettek ruhákat, de később olyan sportegyesületeket támogattak, mint az AC Milan vagy éppen a Juventus labdarúgócsapatai. A kerékpársportba 1910-ben csöppentek bele. Később olyan egykori legendáknak készítettek mezeket, mint Gino Bartali vagy Fausto Coppi.
2017.11.12. - John Degenkolb továbbra is az egynaposokra fekteti a legfőbb hangsúlyt Azt követően, hogy az év elején egy edzésbaleset hátráltatta, mindössze egyetlen győzelmet szerzett a 2017-es idényben a német John Degenkolb. A tavaszi klasszikusokon három ízben is a legjobb tíz között zárt, mindezek ellenére bízik abban, hogy 2018-as szezonja sikeresebb lehet. „Nagyon nehéz volt az idény kezdete, de a Dubai Körversenyen mégis összejött egy szakaszgyőzelem – mondta egy a minap adott interjújában John Degenkolb. – A tavaszi klasszikusokon nem voltam rossz erőben, de az igazi áttörés nem sikerült. Természetesen tudom, hogy sokaknak csak a győzelem számít, de elégedett vagyok a tavasszal mutatott teljesítményemmel. Az a bizonyos nagy győzelem ellenben az egész idényben elmaradt, a Touron sem jött ki igazán a lépés, de sokat dolgoztam Contador sikereiért. A csapatváltás elsülhet jól is, de rosszul is. 2016 végén a Trekhez szerződtem, de nem vagyok az a fajta ember, aki a kifogásokat keresi. Azért dolgozunk, hogy jobb eredményeket érhessünk el. Természetesen továbbra is az egynaposokra fektetjük a legfőbb hangsúlyt, biztos vagyok benne, hogy 2018-ban egy jobb és eredményesebb idény következhet.”
2017.09.23. - Benoit Cosnefroy: a világbajnoki cím az utolsó körben dől el A franciák tehetsége Benoit Cosnefroy nyerte a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság férfi U23-as mezőnyversenyét. Az AG2R La Mondiale kerekese a német Lennard Kamna társaságában került az élre. A verseny végén a lehető legjobbkor nyitotta meg a sprintet, amikor riválisa éppen hátranézett. A harmadik a dán Michael Carbel lett. „Tudtam, hogy a világbajnoki cím az utolsó körben dől el, így a táv nagy részében mindenki kivárásra játszott – mondta Cosnefroy a célba érkezést követően. – A lejtmenetben elég sokat kiadtam magamból, hogy utolérhessem Kamnát, de úgy voltam vele, hogy inkább megpróbálom, minthogy huszadikként érjek célba. Jó döntés volt, hisz hazaértünk, így az első két hely valamelyike már biztos volt. A győzelem az valami felfoghatatlan.” A junior lányok mezőnyversenyén duplázás történt az olasz Elena Pirrone az egyenkénti időfutamot követően a mezőnyversenyt is megnyerte. „A táv első felében nem vállaltunk semmit, a végjátékhoz közeledve ellenben kivettük a részünk az üldözésből – így Pirrone a díjátadót követően. – Szörnyen éreztem magam, bár jó formában voltam. Boldog vagyok, hogy sikerült dupláznom, ami a karrierem szempontjából egy nagyon fontos előrelépés. Az álmom, hogy egy napon elit világbajnok lehessek.”
2017.07.19. - Michael Matthews: el sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem A Sunweb ausztrál kerekese Michael Matthews csapata harmadik, személy szerint pedig második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a Tour de France tizenhatodik szakaszán. Matthews a célban nem is nagyon akarta elhinni a történteket. „Nyertem még egy szakaszt ugyanazon a Touron – hitetlenkedett a célba érkezést követően Matthews. – Általában egy szakaszgyőzelemmel is megelégszik az ember, megszerezni a másodikat már jóval nehezebb. El sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem. Szerettem volna bekerülni a szökésbe, de a Quick-Step Floors csapata minden megmozdulásomat figyelte, nem engedtek el. Amikor hallottam, hogy Kittel leszakadt, nos, onnan kezdődött igazán a számomra a verseny. Elkezdtünk tempót menni, rámentünk a részhajrára, majd a szakaszt is megnyertük ezzel ötven pontot szerezve a pontversenyben és belátható távolságba kerülve Kittelhez."
2017.07.12. - Lassan eldőlni látszik a pontverseny kimenetele Marcel Kittel negyedik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Francia Körversenyen, ezzel 102 pontra növelve előnyét a zöld trikóért folyó harcban, egyben a legtöbb szakaszgyőzelmet számláló német kerékpárossá válva. A Quick-Step Floors csapatának versenyzője a legendás Erik Zabelt előzte meg a Tour örökranglistáján. „Csodálatos érzés egy Touron ennyi szakaszt megnyerni – mondta Kittel a célba érkezést követően. – Nem is nagyon akarom elhinni azt, hogy újra győztem, teljes mértékben elégedett vagyok. A csapat ezúttal is nagyon keményen dolgozott értem. Nem találom a szavakat, sokat jelent számomra, hogy most már én vagyok a legeredményesebb német sprinter a Tour de France-ok történelmében. Sok szakaszt nyertem már a Francia Körön, ellenben amikor elkezdtem a pályafutásomat még abban is kételkedtem, hogy egyáltalán valaha rajthoz állhatok ezen a versenyen. Az volt az elsődleges célom, hogy profi lehessek. Ötszáz méterrel a vége előtt most is egészen messze voltam még az elejétől, de sikerült egy jó helyet találnom. Daniel McLay kicsit korait nyitott, ez viszont nekem tökéletes volt, lényegében ő lett így az utolsó felvezetőm. Elkaptam a lehető legjobb pillanatot, így megszereztem a negyedik győzelmem.” „Marcel két kerékpárhosszal nyerte meg a negyedik szakaszát, nem szeretnék túlzásokba esni, de egyértelműen ő a legjobb sprintere az idei Tournak – tette hozzá Wilfried Peters sportigazgató. – Nagyon nagy hátrányból érkezett. Hihetetlen formában van.”
2017.02.03. - Dubai Tour: Degenkolb sikere a homokviharban Dubai és Al Aqah között egy 200 kilométeres penzummal folytatódott a Dubaji Körverseny. A viszonylag sík penzum ezúttal is a sprintereknek kedvezett, ám a nem várt homokvihar kissé átírta az esélyeket. A rajtot követően mintegy húsz kilométernek kellett eltelnie a nap szökésének kialakulásához, melybe Mark Christian (Aqua Blue Sport), Luka Pibernik (Bahrain-Merida), Loic Vliegen (BMC Racing) és Alex Dowsett (Movistar) keveredett bele. A kvartett legnagyobb előnye hat perc környékén tetőzött. Az erős széllökések jó néhány alkalommal megnehezítették a mezőny dolgát, a szökevényeket is csak bő három kilométerrel a vége előtt érték utol. A hajrában több nagy név is elkeveredett, a győzelmet végül John Degenkolb (Trek-Segafredo) szerezte meg Reinardt Janse Van Rensburg (Dimension Data) és Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) előtt. Összetettben továbbra is Marcel Kittel (Quick-Step Floors) vezet. „Nagyon boldog vagyok a győzelmem okán – így Degenkolb a befutót követően. – Akartam ezt a sikert, szerettem volna nyerni az új csapatom színeiben. Remek munkát végeztünk, örülök, hogy ennek meglett az eredménye.”
2016.12.16. - John Degenkolb szeretne jól teljesíteni a prológokon A 2017-es idényt már a Trek-Segafredo csapatában kezdő John Degenkolb sohasem számított egy kiemelkedő időfutam-menőnek, ám most azt vette a fejében, hogy a rövid, de a sprintereknek annál jobban fekvő prológokon bizonyítson. A huszonhét éves német kiválóság ezért viszonylag sokat készül pályán, leginkább, hogy javíthassa üléspozícióját. „Úgy vélem az elmúlt hetek során rengeteget fejlődtem – mondta Degenkolb a csapat L'Alfas del Pi Costa Blanca-i edzőtáborában. – A realitások talaján maradva nem mondom azt, hogy én leszek a Tour de France düsseldorfi prológjának az esélyese, de az is biztos, hogy mindent meg fogok azért tenni, hogy a lehető legjobb eredményt érhessem el. Motivált vagyok, fontos, hogy versenyképes lehessek, pláne hazámban, Németországban.”
2016.11.04. - Bjarne Riis máris visszatér a World Tour mezőnybe, méghozzá egy női csapat élén Az egykori Tour de France győztes Bjarne Riis és üzleti partnere a Saxo Bank első számú embere Lars Seier Christensen nagyszabású sajtótájékoztatót tartott a minap. A dán kontinentális Virtu Pro-Veloconcept csapata mellett bejelentették a női World Tourban érdekelt BMS Brin sorát is, melynek legnagyobb neve az amerikai Carmen Small lesz. „Mindkét csapatban hatalmas lehetőségek rejtőznek – mondta Riis a sajtótájékoztató végén. – Ezen csapatok jogelődjei az elmúlt évek során már bebizonyították, hogy az élen járnak a tehetségek kinevelésében. Szeretnénk elérni, hogy a csapataink évről-évre fejlődjenek, és a nemzetközi kerékpársport elvárásainak megfelelően haladjanak előre. Bízunk benne, hogy a BMS Brin csapata a legnagyobb versenyeken elindulva inspirálja majd a fiatal dán kerekeseket. A kontinentális férfi sorunk tapasztalt kerékpárosok és fiatal sihederek egyvelegét alkotva igyekszik majd bizonyítani a nemzetközi országutakon.” A női csapata kerete tíz, míg a férfi sor tizenhárom versenyzőből áll. Előbbit Bo Handberg Madsen, míg utóbbit Dánia egyik legelismertebb szakvezetője Michael Skelde irányítja.
2016.10.04. - A Giro d’Italia szervezősége bemutatta a jubileumi 100. Giro logóját Az RCS Sport bemutatta a 2017-es, jubileumi 100. Giro d’Italia logóját, mely egy nonfiguratív kavargó motívum mellett a Trofeo Senza Fine, egy kerékpáros és a százas szám sziluettjét tartalmazza. „A jubileumi 100. Giro d’Italia kapcsán egy új marketingstratégiát dolgoztunk ki – mondta Roberto Salamini az RCS Sport kommunikációs és marketing igazgatója. – Az új logó bemutatása az első fontos lépése a századik Olasz Körverseny ünneplésének. A viadalnak új jelmondata is van – Amore Infinito – melynek kapcsán törekszünk arra, hogy a külföldi beszámolók se fordítsák le, így megtartva az olasz jellegét.” A 100. Giro d’Italia 2017. május 5-én Szardínián rajtól, a teljes útvonalat október 25-én Milánóban mutatják be.
2016.08.15. - Bradley Wiggins versenyprogramja az év hátralevő részére Több nemzetközi kerékpáros oldal is lehozta, hogy Bradley Wiggins a riói olimpia 4000 méteres csapatüldözéses számával zárja profi pályafutását. A Rióban karrierje ötödik aranyérmét szerző kerekes azonban cáfolta ezt, és megerősítette, hogy három versenyen még rajthoz kíván állni ebben az évben. „Pályafutásom utolsó hivatalos versenye a novemberi genti hatnapos lesz – így Wiggins az olimpiai faluban adott interjújában. - Cáfolva a pletykákat nem akarok indulni a 2020-as tokiói olimpián. Szeptemberben rajthoz állok a Brit Körversenyen, majd a londoni hatnapos következik. Mondhatni, hogy a genti verseny volt az, ahol minden elkezdődött, így hol máshol is érhetne véget a karrierem.”
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések