A keresett kulcsszó: Jens Keukeleire


2018.05.29. - Egy nyeregcsere volt a kulcs Chris Froome Giro győzelméhez? Chris Froome a Giro d’Italia tizenkilencedik szakaszán egy közel nyolcvan kilométeres szóló szökés végén nyerte a viadal királyetepját, ezzel összetettben is átvéve a vezetést. Előnyét az utolsó két napon is megtartotta, így első britként vihette haza a rózsaszín trikót, nem mellékesen zsinórban harmadik nagy körversenyét nyerve. Egy olasz szurkoló vette észre, hogy a Sky kerékpárosa az egyenkénti időfutamot követően nyerget cserélt. Ezt később több forrás is igazolta, ellenben a Sky csapata a mai napig nem erősítette meg. Froome évek óta a Fizik Antares modellt használja, az utolsó szakaszokra viszont a Specialized Power típust választotta, persze minden márkajelzést leragasztva. A Power szélesebb és jobban illeszkedik az ülőcsonthoz, sokan épp ezért vélik azt, hogy Froome hátsóját feltörhette az előző nyerge. „A verseny előtt a legtöbben úgy vélték, hogy nem lehetnek győzelmi esélyeim ezen a Girón – mondta Froome egy nappal a viadal megnyerését követő sajtótájékoztatóján. – Sajnos ezt nagyon sokáig én is így gondoltam. Megnyerni mindhárom nagy körversenyt leírhatatlan érzés. Amikor a tizenkilencedik szakaszon támadtam, igazából csak az etapgyőzelem járt a fejemben, de végül átvettem az összetett vezetést is. Karrierem legnehezebb háromhetes volt ez, egy hatalmas álmom vált valóra azzal, hogy nyertem. Idén a labdarúgó világbajnokság miatt egy héttel később kezdődik a Tour de France, pont ez biztosított lehetőséget számomra a Girón. Egyelőre nem foglalkozom még a Francia Körversennyel, a pihenésé és az ünneplésé a főszerep, de persze utána jöhet a Tour.”
2017.05.30. - Tom Dumoulin: gyorsan tudok tekerni, de ettől még ugyanaz a normális fickó maradok Tom Dumoulin történelmet írt, miután első hollandként megnyerte a jubileumi, századik Giro d’Italiát. A Sunweb csapatának kiválósága Nairo Quintana (Movistar) és Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) előtt győzedelmeskedett. Az elkövetkezendő napokban természetesen az ünneplésé a főszerep, de Dumoulin máris az újabb kihívásokat keresi. „Attól, hogy megnyertem a Girót nem fog megváltozni az életem, gyorsan tudok tekerni, de ettől még ugyanaz a normális fickó maradok – mondta Dumoulin a versenyt követő első hosszabb interjújában. – Hogy mi volt a győzelem kulcsa? Azt hiszem, az, hogy megtanultam a hegyeken szenvedni. Sokat készültem a Teide és a Sierra Nevada emelkedőin, ez pedig kifizetődött. Nem hittem volna, hogy lehet esélyem Milánóban, mivel az ellenfeleim is rettenetesen erősek voltak, ráadásul sokat kivett belőlünk ez a három hét. Nagyon boldog vagyok a győzelmem kapcsán. Amikor beértem mindenki gratulált, de ekkor Quintana még kint volt a pályán, én pedig csak arra tudtam gondolni, hogy látni akarom hogyan szerepel. A következő nagy álmom, hogy sütögethessek egy jót a haverokkal.”
2017.03.26. - Greg Van Avermaet (BMC) az E3 Harelbeke után a Gent-Wevelgem klasszikusát is megnyerte. Keukeleire remekelt, Sagan frusztráltan borított ki, miután nem vezettek neki.
2016.09.02. - Jens Keukeleire: végig a páromra és a kisfiamra gondoltam Az idei tavaszi klasszikusok valamint a Szlovén Körverseny során is remek teljesítményt nyújtó belga Jens Keukeleire nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát, ezzel az Orica-Bikeexchange csapatának második etapgyőzelmét szállítva. A viszonylag hektikus sprint végén Keukeleire magabiztosan diadalmaskodott. „Végig a páromra és a fiamra gondoltam, akik ma a célban szurkoltak nekem – így Keukeleire a befutót követően. – Alig egy hónapja született meg a kisfiam, most pedig szakaszt nyertem a Vuelta a Espanán; kell ennél több. Az elmúlt néhány nap során viszonylag jó formában éreztem magam, a csapatvezetés pedig megadta nekem azt a lehetőséget, hogy ezen a koránt sem könnyű szakaszon a győzelemért harcolhassak. Az utolsó emelkedő nagyon nehéz volt, de a csapattársaim segítségével sikeresen átvészeltem azt. A hajrában volt egy kis szembeszelünk, amikor megindultam hirtelenjében korainak éreztem a tempóváltásom, de kitartottam, így megszereztem karrierem első győzelmét egy nagy körversenyen.”
2016.09.01. - Los Corrales de Buelna és Bilbao között egy 193,2 kilométeres szakasszal folytatódott a hetvenegyedik Vuelta a Espana. A tizenkettedik etap során egy első, egy harmadik és két második kategóriás emelkedő várt a kerekesekre.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések