A keresett kulcsszó: Jean-Christophe Peraud


Országútis hírek külföldről: McQuaid szerint az UCI az ASO nyomására cselekszik, Jean-Christophe Peraud a mechanikai dopping elleni küzdelem új vezéralakja, eredmények a manchesteri pálya világkupa első napjáról2017.11.11. - Pat McQuaid szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség az ASO nyomására csökkentette a versenyeken rajthoz álló mezőny létszámát A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség korábbi elnöke Pat McQuaid is egyetértett azokkal, akik szerint az, hogy az UCI kilenc főről nyolcra csökkentette a nagy körversenyeken csapatonként rajthoz álló versenyzők létszámát semmivel sem fogja biztonságosabbá tenni a viadalokat. „Az ASO egyik lételeme, hogy megpróbálja folyamatosan gyengíteni a csapatokat – így McQuaid. – Félnek attól, hogy egy napon a nagyobb klubok összefognak velük szemben. Az ASO mindig is arra törekedett, hogy csökkentse a versenyein a kerékpárosok létszámát, ám az UCI ebbe nem egyezett bele, egészen David Lappartient megválasztásáig. A CPA, azaz a Kerékpárosok Érdekképviseleti Szakszervezete ezt nem hagyta jóvá. Nem lesznek biztonságosabbak a versenyek. Egy szűk úton teljesen mindegy, hogy 170-en vagy 200-as tekernek, ha ketten ellesnek, akkor húsz-harminc embert így is, úgy is magukkal rántanak. A szabályváltoztatás legaggasztóbb következménye, hogy szinte mindenki csökkenti a keret létszámát három-négy fővel, ami összességében elég sok kerékpáros állásba kerül.”
Országútis hírek külföldről: Tanel Kangert nyerte az Abu Dhabi Kör királyszakaszát, Fumiyuki Beppu győzött a Japán Kupa kritériumán, Dér Zsolt 17. a Hainani Kör első napján2016.10.23. - Tanel Kangert nyerte az Abu Dhabi Kör királyszakaszát Al Ain és a Jabel Hafeet emelkedője között pontosan 150 kilométer várta az Abu Dhabi Körverseny királyszakaszának résztvevőit. A nap szökésében Greg Van Avermaet (BMC Racing), Michael O'Loughlin (WIGGINS), Marco Coledan (Trek-Segafredo) és Evgeny Shalunov (Gazprom-Rusvelo) négyese vett részt, legnagyobb előnyük öt perc környékén tetőzött, miközben a főmezőnyt a Sky csapata vezette. Az emelkedő lábánál fogták meg az elmenést, melyet követően Carlos Verona (Orica-BikeExchange) próbált továbbmenni, akit Tanel Kangert (Astana) és Nicolas Roche (Sky) kettőse kontrázott vissza. Kangert három kilométerrel a befutót megelőzően szakította le vetélytársát és nyerte meg a szakaszt. A második Roche, míg a harmadik Mekseb Debesay (Dimension Data) lett. Kangert természetesen összetettben is átvette a vezetést, előnye az utolsó szakaszt megelőzően huszonegy másodperc Nicolas Roche előtt.
Országútis hírek külföldről: a Tinkoff is keretet hirdetett a Vueltára, Mikel Landa visszalépett, Jean-Christophe Peraud búcsúzik2016.08.18. - Az utolsók között a Tinkoff csapata is keretet hirdetett a közelgő Vueltára A versenyre nagy reményekkel készülő Alberto Contador csapata az orosz Tinkoff is keretet hirdetett a közelgő Vuelta a Espanára. Contador elsődleges segítői a hegyekben Jesus Hernandez, Robert Kiserlovski, Sergio Paulinho és Ivan Rovny lesznek. Oleg Tinkov csapata megszűnése előtti utolsó nagy körversenyére készül. „A félreértések elkerülése véget máris közöljük, hogy ezen a versenyen mindössze egy kapitányunk lesz Alberto Contador személyében – mondta Steven De Jongh sportigazgató. – Mindannyian azért vagyunk itt, hogy Albertót segítsük és, hogy csapatunk fennállása utolsó nagy körversenyén a győzelemért harcoljon. Alberto a Francia Körversenyen történteket követően szerencsére hamar regenerálódott, a Burgosi Körön már kifejezetten jó teljesítményt nyújtott. Nehéz versenyt várunk, hisz Chris Froome és Nairo Quintana személyében komoly riválisaink lesznek, és akkor még nem is beszéltünk a tavalyi verseny egyik legjobbjáról Esteban Chavesről.” A Tinkoff kerete: Alberto Contador (spanyol), Jesus Hernandez (spanyol), Robert Kiserlovski (horvát), Sergio Paulinho (portugál), Ivan Rovny (orosz), Daniele Bennati (olasz), Manuele Boaro (olasz), Michael Gogl (osztrák) és Yuri Trofimov (orosz).
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések