A keresett kulcsszó: Jean-Christophe Peraud


2017.11.11. - Pat McQuaid szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség az ASO nyomására csökkentette a versenyeken rajthoz álló mezőny létszámát A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség korábbi elnöke Pat McQuaid is egyetértett azokkal, akik szerint az, hogy az UCI kilenc főről nyolcra csökkentette a nagy körversenyeken csapatonként rajthoz álló versenyzők létszámát semmivel sem fogja biztonságosabbá tenni a viadalokat. „Az ASO egyik lételeme, hogy megpróbálja folyamatosan gyengíteni a csapatokat – így McQuaid. – Félnek attól, hogy egy napon a nagyobb klubok összefognak velük szemben. Az ASO mindig is arra törekedett, hogy csökkentse a versenyein a kerékpárosok létszámát, ám az UCI ebbe nem egyezett bele, egészen David Lappartient megválasztásáig. A CPA, azaz a Kerékpárosok Érdekképviseleti Szakszervezete ezt nem hagyta jóvá. Nem lesznek biztonságosabbak a versenyek. Egy szűk úton teljesen mindegy, hogy 170-en vagy 200-as tekernek, ha ketten ellesnek, akkor húsz-harminc embert így is, úgy is magukkal rántanak. A szabályváltoztatás legaggasztóbb következménye, hogy szinte mindenki csökkenti a keret létszámát három-négy fővel, ami összességében elég sok kerékpáros állásba kerül.”
2016.10.23. - Tanel Kangert nyerte az Abu Dhabi Kör királyszakaszát Al Ain és a Jabel Hafeet emelkedője között pontosan 150 kilométer várta az Abu Dhabi Körverseny királyszakaszának résztvevőit. A nap szökésében Greg Van Avermaet (BMC Racing), Michael O'Loughlin (WIGGINS), Marco Coledan (Trek-Segafredo) és Evgeny Shalunov (Gazprom-Rusvelo) négyese vett részt, legnagyobb előnyük öt perc környékén tetőzött, miközben a főmezőnyt a Sky csapata vezette. Az emelkedő lábánál fogták meg az elmenést, melyet követően Carlos Verona (Orica-BikeExchange) próbált továbbmenni, akit Tanel Kangert (Astana) és Nicolas Roche (Sky) kettőse kontrázott vissza. Kangert három kilométerrel a befutót megelőzően szakította le vetélytársát és nyerte meg a szakaszt. A második Roche, míg a harmadik Mekseb Debesay (Dimension Data) lett. Kangert természetesen összetettben is átvette a vezetést, előnye az utolsó szakaszt megelőzően huszonegy másodperc Nicolas Roche előtt.
2016.08.18. - Az utolsók között a Tinkoff csapata is keretet hirdetett a közelgő Vueltára A versenyre nagy reményekkel készülő Alberto Contador csapata az orosz Tinkoff is keretet hirdetett a közelgő Vuelta a Espanára. Contador elsődleges segítői a hegyekben Jesus Hernandez, Robert Kiserlovski, Sergio Paulinho és Ivan Rovny lesznek. Oleg Tinkov csapata megszűnése előtti utolsó nagy körversenyére készül. „A félreértések elkerülése véget máris közöljük, hogy ezen a versenyen mindössze egy kapitányunk lesz Alberto Contador személyében – mondta Steven De Jongh sportigazgató. – Mindannyian azért vagyunk itt, hogy Albertót segítsük és, hogy csapatunk fennállása utolsó nagy körversenyén a győzelemért harcoljon. Alberto a Francia Körversenyen történteket követően szerencsére hamar regenerálódott, a Burgosi Körön már kifejezetten jó teljesítményt nyújtott. Nehéz versenyt várunk, hisz Chris Froome és Nairo Quintana személyében komoly riválisaink lesznek, és akkor még nem is beszéltünk a tavalyi verseny egyik legjobbjáról Esteban Chavesről.” A Tinkoff kerete: Alberto Contador (spanyol), Jesus Hernandez (spanyol), Robert Kiserlovski (horvát), Sergio Paulinho (portugál), Ivan Rovny (orosz), Daniele Bennati (olasz), Manuele Boaro (olasz), Michael Gogl (osztrák) és Yuri Trofimov (orosz).
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések