A keresett kulcsszó: Iljo Keisse


2019.02.11. - Filutás Viktor 14. a GP Alanya egynaposán, ahol Valter Attila is bemutatkozott A törökországi GP Gazipasa egynaposát követően, ahol Dina Márton az előkelő harmadik helyen zárt, a GP Alanya szintén 1.2-es besorolású versenyén folytatta hazánk egyetlen kontinentális besorolású csapata a Pannon Cycling Team. A 153 kilométeres szinte teljesen sík viadalon mutatkozott be új csapata, a lengyel CCC Development Team színeiben Valter Attila. Az előzetes várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött, amit a német Lucas Carstensen (Bike Aid) nyert meg a fehérorosz Yauheni Karaliok és a lengyel Patryk Stosz (CCC Development Team) előtt. Szinte minden magyar versenyző a főmezőnnyel érkezett Filutás Viktor a 14., Dina Dániel a 20., Orosz Gergő a 41., Szatmáry András a 81., Dina Márton a 108., míg Valter Attila a 68. helyen zárt.
2019.01.30. - Julian Alaphilippe nyerte a San Juani Körverseny egyenkénti időfutamát, ezzel összetettben is átvéve a vezetést Pocito városában egy mindössze tizenkét kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a San Juani Körverseny. A pálya nem volt túl bonyolult, lényegében nyílegyenes vezetett a fordítóig, majd ezt követően is mindössze egyetlen nehezebb kanyar nehezítette a kerekesek dolgát, akik közül sokan hagyományos országúti kerékpárral vágtak neki a távnak. A legnagyobb ellenfél talán ezúttal is a hőmérő higanyszála volt, amely harmincnyolc fokig kúszott fel. Az első komolyabb időt a korábbi egyórás világcsúcstartó Mattias Brandle (Israel Cycling Academy) repesztette, akit nem sokkal később Tom Bohli (UAE Team Emirates) taszított le képzeletbeli trónjáról. Később kiváló idővel rukkolt ki Félix Grosscharter (Bora-hansgrohe), Winner Anacona (Movistar) és Peter Sagan (Bora-hansgrohe) is. Ezt követően a fiatal belga tehetség Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) vette át az első helyet, akit aztán már csak Valerio Conti (UAE Team Emirates) majd Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) tudott megelőzni. Végül a második szakasz győztese Alaphilippe nyerte az egyenkéntit, Conti és Evenepoel előtt. Mivel az összetett eddigi éllovasa Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) csak a hatodik időt érte el, így összetettben is Alaphilippe állt az élre. A San Juani Körverseny Vallé Fertil és Villa San Augustin között egy 185 és fél kilométeres dimbes-dombos szakasszal folytatódik.
2018.11.12. - Patrick Lefevere nem érti, hogy Andrea Tafi mit akar a Roubaix-n Ahogyan arról korábban már beszámoltunk a legendás klasszikus specialista Andrea Tafi a fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. A belga Het Laaste Nieuws információi szerint az olasz kiválóság egy lépéssel közelebb került ötlete megvalósításához, ugyanis talált egy csapatot, amely hajlandó öt szerződtetni és elindítani a versenyen. Egykori csapatvezetője Patrick Lefevere nem igazán érti Tafi döntését. „Nemrégiben találkoztunk egy szponzorációs eseményen, kérdeztem is tőle, hogy láz gyötri-e – viccelődött a Quick-Step Floors első számú vezetője. – Elviccelődtünk, de félig meddig komolyan is megkérdezte, hogy nem-e érdekelne minket a dolog? Mivel csak hét versenyzőt indíthatunk a Roubaix-n, nagy hiba lenne, egy reklámértékű dolog miatt kockáztatni az eredményeinket, így természetesen nemleges volt a válaszom. Nagyon nehéz dolga lesz, véleményem szerint nem fog tudni sokáig megragadni az első sorokban, a kérdés, hogy mikor szakad le? Valószínűleg ennek a történetnek inkább marketingértéke lesz, mint sportszakmai. Egy kisebb csapat, akár még nyerhet is vele.”
2015.05.31. - Megannyi defekt miatt és a legjobb sprinterek távollétében ismét egy szökés ért haza a Giro d’Italia utolsó, 21. szakaszán. Alberto Contador gond nélkül vitte haza a rózsaszín trikót.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések