A keresett kulcsszó: Giro Rosa


2018.12.23. - Peter Sagan egyelőre nem foglalkozik a yorkshire-i világbajnoksággal A háromszoros világbajnok Peter Sagan egyelőre nem tervezi a jövő évi yorkshire-i világbajnokság pályájának feltérképezését, a Bora-hansgrohe kiválósága a teljes útvonal lezárásig nem látja értelmét a bejárásnak. Elmondása szerint egyébként sem tulajdonít túl nagy jelentőséget ennek. „Dohában és Richmondban is csak egyszer mentem végig a pályán, míg Bergenben egyszer sem – mondta a szlovák kerékpáros. – Nem hiszem, hogy csak azért odarepülnék, hogy megnézzem az útvonalat, lehet, hogy elküldünk valakit, aki feltérképezi azt. Nem látom sok értelmét a forgalomban tekerésnek, versenykörülmények között úgy sem azonosak a feltételek, a sebességet, és a kanyarvételi íveket is lehetetlen szimulálni. A versenyprogramom nagyrészt megegyezik a 2018-assal, majdnem ugyanazokon a viadalokon fogok részt venni. Kiváló csapatunk van, külön szeretném kiemelni Pascal Ackermann és Sam Bennett kettősét. Pascal hihetetlen ütemben fejlődik, biztos vagyok benne, hogy 2019-ben még inkább eredményes lehet. A Giro jövőre is kimarad, egy napon azért szeretnék ott lenni, talán a pályafutásom befejezése előtt.”
2018.07.05. - A farmakokinetikai vizsgálat magas hibaszázalékára támaszkodva menthették fel Froome-ot Egy nappal azt követően, hogy az ASO bejelentette, hogy minden követ megmozgat azért, hogy Chris Froome ne lehessen ott az idei Francia Körversenyen, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ejtette az ellene felhozott vádakat. Egy brit napilap cikke igyekezett megválaszolni a miért kérdését, bár az időpontbeli egybeesés továbbra is rengeteg találgatást vet fel. Chris Froome 2017. szeptember 7-én levett mintájában 1920 nanogramm/milliliter szalbutamolt mutattak ki. Ezt követően a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szabályai szerint a minta értékét kompenzálták, mégpedig a kiszáradás miatt – mivel a szalbutamol ilyen esetben nagyobb koncentrációban jelenik meg a vizeletben -, így a tényleges érték 1429 nanogramm/milliliter lett, ami a megengedett 1200 nanogramm/milliliternél még mindig több, tehát a Sky kerekese tizenkilenc százalékkal lépte túl a határt. Ellenben ezt követően Chris Froome-on nem végezték el a farmakokinetikai vizsgálatot, melyen anno Diego Ulissi is megbukott, ám pont a vizsgálat eredményei miatt kapott csak kilenc hónapot a lehetséges két év helyett. Froome ügyvédje Mike Morgan arra építette fel a védelmet, hogy nem megbízható a WADA szalbutamol-tesztje, hiszen rendeltetésszerű adagolás mellett is az esetek 15,4 %-ban hibás, pozitív eredményt hoz. A WADA ebbe a csatározásba pedig már nem akart belemenni, mivel számukra eléggé kínossá vállhatott volna a helyzet, ha Morgan a Vuelta során a védencétől levett többi, negatív eredmény vizsgálatát is kéri.
2018.03.27. - Alejandro Valverde vette át a vezetést a WorldTour egyéni ranglistán Elég sűrű időszakon van túl a WorldTour sorozat, hisz rövid időn belül zajlott az E3 Harelbeke, a Katalán Körverseny és Gent-Wevelgem is. A Katalán Kör összetettjének győztese Alejandro Valverde (Movistar) ugrott az élre 1039 ponttal, míg a sprinterek klasszikusát harmadszor megnyerő Peter Sagan (Bora-hansgrohe) jött fel a második pozícióba 951 egységgel. A harmadik helyre az eddigi éllovas dél-afrikai Daryl Impey (Mitchelton-Scott) csúszott vissza a maga 862 pontjával. A listán Elia Viviani (Quick-Step Floors) a negyedik, míg Arnaud Demare (Groupama-FDJ) az ötödik. A csapatok összevetésében a győzelemhalmozó belga Quick-Step Floors áll az élen megelőzve az ausztrál Mitchelton-Scott és a spanyol Movistar kettősét. A hátsó régiót a Dimension Data és a Katusha-Alpecin sorai bérlik. A hölgyeknél a belga Jolien d’Hoore (Mitchelton-Scott) nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt az elmúlt időszakban, ezzel az első helyre lépve 380 ponttal. A Trofeo Alfredo Binda győztese a lengyel Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) sikerét követően nem nagyon versenyzett, így visszacsúszott a második pozícióba, míg a Gent-Wevelgem első helyezettje az olasz Marta Bastianelli (Ale Cipollini) jött fel a harmadik helyre. Mindkét hölgy 350 ponttal követi az éllovast. A csapatok tekintetében a holland Boels-Dolmans minimálisan megőrizte előnyét 982 pontjával, a második az amerikai Canyon-SRAM 933 ponttal, míg a harmadik az olasz Ale Cipollini 729 ponttal.
2017.07.10. - Király Mónika a női Giro d’Italián, Lovassy Krisztián a Szebeni Körön, míg Kusztor Péter az Osztrák Körversenyen szerepelt.
2017.07.06. - Király Mónika (S.C Michela Fanini-Rox) a női Girón, Kusztor Péter (Amplatz-BMC) 2.1-es besorolású Osztrák Körön, míg Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) a szintén 2.1-es kategóriájú Szebeni Körversenyen szerepel.
2017.07.03. - Király Mónikának (S.C. Michela Fanini-Rox) az egyik legnagyobb presztízzsel bíró női versenyen a Giro Rosán, míg Kusztor Péternek (Amplatz-BMC) a 2.1-es besorolású Osztrák Körversenyen szurkolhatunk.
2017.06.30. - Június 30. és július 9. között kerül lebonyolításra a női elit mezőny egyik legnagyobb presztízzsel bíró viadala a huszonnyolcadik Giro d’Italia azaz a Giro Rosa. Az egy csapatidőfutamot, egy egyenkénti kronót és nyolc mezőnyszakaszt tartogató viadalon a regnáló magyar bajnok Király Mónika (S.C Michela Fanini-Rox) is ott lesz a mezőnyben.
2016.07.12. - Július 1. és 10. között zajlott a női mezőny egyik legnagyobb presztízzsel bíró szakaszverseny a hölgyek Giro d’Italiája. A mezőnyben nagy örömünkre az S.C. Michela Fanini Rox csapatának színeiben Király Mónika is rajthoz állt.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések