A keresett kulcsszó: Giro d'Italia


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 »
Giro 2017: Tejay Van Garderen visszatért, az esélyesek végig egymást figyelték2017.05.25. - Az elmúlt években rendre idő előtt megrogyó Tejay Van Garderen (BMC) nyerte a Giro d’Italia tizennyolcadik szakaszát. Összetettben továbbra is Tom Dumoulin (Team Sunweb) vezet.
Giro d’Italia hírek: Rolland szerint a befektetett munka idővel kifizetődik, Dumoulin mentálisan nagyon sokat nyert, az UAE Team Emirates nagy napja, a Dolomitok királyszakasza következik2017.05.25. - Pierre Rolland megannyi próbálkozást követően nyert szakaszt a századik Girón Az idei versenyen nem osztanak ilyen különdíjat, de talán kimondható, hogy eddig Pierre Rolland a 2017-es jubileumi, századik Olasz Körverseny legaktívabb versenyzője. A Cannondale-Drapac francia kiválósága megannyi próbálkozást követően Canazeiben hazaért, megnyerve így a szakaszt. A 2015-ös Kasztíliai Körversenyen aratott részsikere óta ez volt Rolland első győzelme. „Nagyon boldog vagyok, hosszú idő óta várok már erre a pillanatra – mondta Rolland a célba érkezést követően. – 2015-ben volt egy második helyem egy Tour szakaszon, viszont a tavalyi év túlságosan is komplikált volt számomra. Télen nagyon keményen dolgoztam, ma pedig kifizetődött ez a rengeteg befektetett munka. Az előző kőkemény szakaszt követően ezúttal már az első szökést elengedte a mezőny. Az emelkedőkett követően úgy döntöttem, hogy visszamaradok a második csoporthoz, mivel egy nagyobb sort sokkal nehezebb kontrollálni, így több lehetőséget ad a támadásra. A végére mindenki nagyon fáradt volt, támadás-támadást követett, végül a legjobbkor indítottam. Egy kilométerrel a cél előtt már tudtam, hogy ez megvan.”
Giro 2017: Pierre Rolland hazaért, a Cannondale két év után nyert újra szakaszt háromhetesen2017.05.24. - A szökevények játszották a főszerepet a Giro d’Italia tizenhetedik szakaszán. Pierre Rolland hazaért a Cannondale két év után nyert újra szakaszt háromhetesen.
Giro d’Italia hírek: Vincenzo Nibali az első olasz szakaszgyőztes, Tom Dumoulin csalódott, Nairo Quintana elégedett, a Dolomitokban folytatódik a verseny 2017.05.24. - Vincenzo Nibali az első olasz, aki idén szakaszt nyert a Girón Bő harminc kilométerre a céltól Vincenzo Nibali volt az, aki bevitte a döntő csapást szétszakítva az esélyesek csoportját. Lejtmenetben csak Mikel Landa tudta tartani a lépést a szicíliaival, aki egy hajszállal, de megszerezte a jubileumi, századik Giro első olasz szakaszgyőzelmét. „Nem nagyon gondoltam arra, hogy én lehetek az első olasz, aki szakaszt nyer a századik Girón – így a Bahrain-Merida kapitánya a díjátadót követően. – A csapatom végig nagyon keményen dolgozott, én pedig pontot tudtam tenni az i-re. Milánóig még sok van hátra, boldog vagyok, hogy sikerült közelebb kerülnöm Dumoulinhez az összetettben, de az utolsó egyenkénti időfutam egyértelműen neki kedvez. Igazából nem tudtuk, hogy mi történt Dumoulinnel, hezitáltunk, hogy várjunk-e rá, de közben a szökés előnye folyamatosan nőtt. Idővel már nem volt mire várnunk, így újra megindultak a próbálkozások. Az első támadásom nem volt túl meggyőző, de a második próbálkozásnál először csak Quintana tudott jönni velem. Lejtmenetben utolértem Mikel Landát, a hajrához közeledve tudtam, hogy az nyer, aki az utolsó kanyarban elől lesz. Nem volt egyszerű, de próbáltam bebújni Landa mellé. Végül egy hajszállal, de sikerült győznöm.”
Giro 2017: Vincenzo Nibali nyerte a királyszakaszt, Dumoulin egészségügyi problémákkal küzdött2017.05.23. - Vincenzo Nibali nyerte a jubileumi századik Giro d’Italia tizenhatodik, királyszakaszát. A rózsaszín trikós Tom Dumoulin (Team Sunweb) gyomorproblémákkal küzdött, mindössze harmincegy másodpercet tudott megőrizni előnyéből.
Giro d’Italia hírek: egyik legkeményebb szakaszával folytatódik a Giro, különleges festésű kulacsokkal emlékeznek Scarponira2017.05.23. - Egyik legkeményebb szakaszával folytatódik a jubileumi Giro A harmadik pihenőnapot követően Rovetta és Bormio között pontosan 222 kilométer vár a kerekesekre. Az első kategóriás Passo del Mortiriolo, a verseny legmagasabb hegye azaz, a Cima Coppiként aposztrofált Passo dello Stelvio valamint a szintén első kategóriás Umbrailpass kaptatóival. Ellenben utóbbi csúcsától még tizenhét kilométernyi lejtmenet vár a karavánra. A versenyzők elsőként a Mortirolo emelkedőjének esnek neki, melyet a dél-keleti oldaláról Edolo felől közelítenek. A 12,6 kilométer hosszú kaptató átlag nyolc százalékos meredekséggel bír, de helyenként közelíti a tizenhat százalékot is. A Stelviót ezúttal a déli oldaláról másszák meg, a 21,7 kilométeres hegymenet átlaga 7,1 százalék, míg legmeredekebb pontja tizenkét százalék. Talán a nap utolsó kaptatója az Umrailpass a legismeretlenebb hegy. 13,4 kilométer hosszú, átlag 8,5 százalékos, de helyenként tizenkét százalékkal bír. A szakasz sok mindenről dönthet.
Giro d’Italia hírek: Bob Jungels pályafutása első háromhetes szakaszgyőzelmét aratta, Dumoulin megvárta a lejtmenetben bukó Quintanát, Kangert számára nem csak a Giro, de a szezon is véget ért2017.05.22. - Bob Jungels pályafutása első szakaszgyőzelmét ünnepelhette egy háromhetesen A Quick-Step Floors csapata Bob Jungels révén már az ötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Girón. A belga sor természetesen nagyon elégedett eddigi teljesítményével, Jungels célja, hogy verseny végén az összetett első tíz helyezettje között zárhasson. „Amennyiben egy olyan sprinterrel állsz rajthoz a versenyen, mint Fernando Gaviria, abban az esetben számolsz egy-két szakaszgyőzelemmel – nyilatkozta Jungels a díjátadóra várva. – Még csak a tizenötödik etapnál járunk és már öt sikerünk van egy harmadik hellyel, ez nem rossz. Nagyon jó a hangulat a csapaton belül, boldog vagyok, hogy sikerült befejeznem azt a munkát, amit a srácok a nap folyamán végeztek. Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a csapatban versenyezhetek, és, hogy hazámat Luxemburgot képviselhetem. Pályafutásom során első ízben nyertem sprinten. Nem volt könnyű a szakasz, olyan volt, mint egy klasszikus, már az első méterektől kezdve teljes sebességgel haladtunk. A hajrában kivártam, kerestem a pillanatot, melyet tökéletesen sikerült elkapnom. Nagyon nehéz lesz az utolsó hét, de bizakodó vagyok, szeretném megtartani összetettbeli pozíciómat.”
Giro 2017: Bob Jungels nyerte a hegyimenők sprintjét2017.05.21. - A fehér trikós Bob Jungels (Quick-Step Floors) nyerte a hegyimenők sprintjét a Giro tizenötödik szakaszán. Összetettben továbbra is Tom Dumoulin (Team Sunweb) vezet.
Giro d’Italia hírek: Tom Dumoulin tovább növelte előnyét, Quintana újabb időhátránya ellenére pozitívan tekint a jövőbe, Mikel Landa magára talált, érdekes befutó várható Bergamóban2017.05.21. - Tom Dumoulin: mestermunka az Oropán A rózsaszín trikót viselő Tom Dumoulin egy egészen kiváló mestermunkát bemutatva győzött az Oropa hegyén, ezzel 2 perc 47 másodpercre növelve összetettbeli előnyét. „Nagyon feküdt nekem ez a szakasz, hisz a penzum nagy része teljesen sík volt, a végén pedig mindent ki tudtam adni magamból felfelé – mondta Dumoulin a célba érkezést követően. – A harmadik hét azonban teljesen más lesz. Boldog vagyok, hogy megnyertem az időfutamot, örülök a sikeremnek az Oropa emelkedőjén, de a java még csak most jön, a verseny végkimeneteléről a harmadik hét dönt. Amikor Quintana támadott nem tudtam vele menni, kemény akció volt, viszont azt is láttam, hogy Bauke Mollema és Thibaut Pinot a megindulás hatására leszakadtak. Saját tempóban kezdtem el üldözni, centiméterről-centiméterre kerültem egyre közelebb hozzá, majd meg is fogtam. Az utolsó kilométeren Zakarin indított, a rádión pedig rám kiáltottak, hogy most menjek, mivel Quintana leszakadt. Igazából nem is a szakaszgyőzelem volt az elsődleges, hanem, hogy minél nagyobb különbséget szerezhessek Nairóval szemben.”
Giro 2017: a rózsaszín trikós Tom Dumoulin nyerte Pantani hegyét, Quintana támadott, de végül hátránnyal ért célba2017.05.20. - Stílusosan a rózsaszín trikót viselő Tom Dumoulin (Team Sunweb) nyerte Marco Panatani hegyét, az Oropa emelkedőjét.
Giro d’Italia hírek: Gaviria megállíthatatlan, a kolumbiai 72,8 kilométer/órával sprintelt, Dumoulin nagy csatát vár az Oropa emelkedőjén, a Bardiani kirúgta doppinggal megbukó versenyzőit2017.05.20. - Fernando Gaviria megállíthatatlan, negyedik szakaszgyőzelmét is megszerezte az ide Girón Kimondható, hogy a kolumbiai Fernando Gaviria az idei Giro d’Italia legjobb sprintere. A Quick-Step Floors még mindig csak huszonkét éves kerekese a veteránokat megszégyenítő magabiztossággal versenyez, őrizve a ciklámenszínű trikót is. A neheze azonban csak most jön, valahogyan át kellene küzdenie magát a hegyeken, hogy eljuthasson Milánóig. „Ezúttal kissé máshogy alakult a vége, mint az előző három sikerem alkalmával – mondta Gaviria a befutót követően. – Szerencsére sikerült előre jönnöm és megnyerni ezt a napot is. Első háromhetes körversenyemen megdöntöttem egy rekordot, én vagyok a legtöbb szakaszt nyerő kolumbiai kerekes a Girón. A célom egyértelmű, el akarok jutni Milánóig.”
Giro 2017: Gaviria negyedszer győzedelmeskedett, a kolumbiai sprinter nyerte a verseny legkönnyebb etapját2017.05.19. - Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italia utolsó sprintereknek kedvező szakaszát. Összetettben továbbra is Tom Dumoulin (Team Sunweb) vezet.
Giro d’Italia hírek: Gaviria már harmadik győzelmét ünnepelhette, Sam Bennett elégedetlen, Campenaerts büntetést kapott udvarlásáért, Geschkét a szállodában felejtette a Sunweb csapata2017.05.19. - Fernando Gaviria: egy szakaszgyőzelemért jöttem, mesterhármasnál járok A Quick-Step Floors fiatal kolumbiai sprintere Fernando Gaviria egyetlen szakaszgyőzelem reményében vágott neki a jubileumi, századik Giro d’Italiának. Tizenkét etapot követően mesterhármasnál jár, ráadásul a pontversenyben is fölényesen vezet. „Egy kissé megijedtem amikor Maximiliano Richeze defektet kapott – így Gaviria a célba érkezést követően. – Nem volt már sok hátra, ráadásul viszonylag nagy tempóban haladtunk. Szerencsére visszazárkózott, ami nagyon fontos volt számunkra, hiszen Max az utolsó emberem. Nagyon nagy köszönettel tartozom neki és az egész csapatnak, akik ezúttal is remek munkát végeztek. Nem gondoltam volna, hogy így alakul majd ez a verseny. Egy szakaszgyőzelemért jöttem, mesterhármasnál járok. Hosszú még a Giro, a neheze csak most jön, de jó formában érzem magam, szeretnék eljutni Milánóig. Nem is csak a ciklámen trikó miatta, hanem hogy visszafizethessem a csapatnak azt a munkát, amit az első két hétben értem tettek.”
Giro 2017: Fernando Gaviria harmadszor is lecsapott2017.05.18. - Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) harmadik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Giro tizenkettedik etapján. 2011 óta ő az első olyan kerekes, aki pályafutása első nagy körversenyén, legalább három szakaszgyőzelemig jut. Összetettben továbbra is Tom Dumoulin (Team Sunweb) vezet.
Giro d’Italia hírek: Omar Fraile nagy napja, Dumoulin nem stresszelte túl magát, Rui Costa csalódott, Geraint Thomas térdfájdalmakkal küzdött, a sprinterek napja következhet2017.05.18. - A Vuelta hegyi királya végre szakaszt nyert egy nagy körversenyen A Spanyol Körverseny kétszeres hegyi királya Omar Fraile pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta az idei Giro tizenegyedik szakaszán. A spanyol versenyző az egész etap során aktívan versenyzett, benne volt szinte minden valamire való akcióban, miközben szorgosan gyűjtögette a hegyi pontokat. A hajrában sikerült még Rui Costát is felülmúlnia. „Kinéztem ezt a szakaszt magamnak – mondta a célba érkezést követően Fraile. – Napok óta ez a penzum járt a fejemben, tudtam, hogy itt esélyem lehet. Tisztában voltam vele, hogy Mikel Landával nem fogunk hazaérni. Megpróbáltam Pierre Rolland támadásával is menni, majd amikor mondták a rádión, hogy hamarosan Rui Costa is felér ránk, már sejtettem, hogy ez meg lehet. A családom számára nagyon fontos ez a győzelem. A nagymamám imádta Induraint, főleg, hogyha Miguel az Olasz Körversenyen szerepelt. Szeretném elsősorban neki ajánlani a győzelmem. A célegyenesben Costa helyezkedett mögöttem, egyértelmű volt, hogy ő a legnagyobb favorit közöttünk. A sportigazgatóm Bingen Fernandez folyamatosan kiabált, hogy várjak még. Nagyon tartottam Costától, de túlságosan sok erejét kivette az, hogy felérjen hozzánk. Karrierem eddigi legnagyobb sikerét arattam.”
Giro 2017: Omar Fraile megérdemelt győzelme az Olasz Kör 11. szakaszán2017.05.17. - A nap legaktívabb kerekese Omar Fraile (Dimension Data) nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italia tizenegyedik szakaszát. Tom Dumoulin (Team Sunweb) magabiztosan őrizte meg a rózsaszín trikót.
Giro d’Italia hírek: Tom Dumoulin maga is meglepődött az időkülönbségeken, Quintana csalódott, Geraint Thomas nem adja fel a harcot, Bob Jungels is a Top 10-ért küzd2017.05.17. - Tom Dumoulin maga is meglepődött a különbségeken A papírformának megfelelően Tom Dumoulin nyerte a Giro d’Italia első egyenkénti időfutamát. A Sunweb csapatának versenyzője ezzel összetettben is átvette a vezetést. A kialakuló időkülönbségek azonban még őt is meglepték. Dumoulin előnye összetettben jelenleg két perc huszonhárom másodperc Nairo Quintana előtt. „Nem gondoltam volna, hogy ennyit adok majd Quintanának – mondta Dumoulin a díjátadót követően. – Nyilván számítottam arra, hogy hozok majd rajta, de ekkora különbségben nem bíztam. Nem éreztem magam túlságosan jól a rajtnál, ami az eredmények ismeretében talán hihetetlen, de vágtam már neki jobb erőállapotban is egy ilyen hosszú kronónak. Igyekszem megvédeni a trikót, de sok van még hátra, nagyon durva harmadik hét áll előttünk.”
Giro 2017: Tom Dumoulin a papírformának megfelelően mindent vitt a Giro első időfutamán2017.05.16. - Tom Dumoulin (Team Sunweb) közel egy percet verve riválisaira nyerte meg a Giro d’Italia első egyenkénti időfutamát, ezzel a rózsaszín trikót is megszerezve.
Giro d’Italia hírek: Quintana nem bízik a rózsaszín trikó megtartásában, Tom Dumoulin az időfutam legnagyobb esélyese, Mikel Landa folytatja, Mauro Vegni megvédte a rendőrmotorosokat2017.05.16. - Nairo Quintana: nehéz lesz megtartanom a rózsaszín trikót az időfutam során A Movistar első számú embere, a Blockhous hegyi befutóját nyerő Nairo Quintana elismerte, hogy vélhetően a verseny ezen szakaszában csak rövid ideig viselheti a rózsaszín trikót. A Giro második pihenőnapján adott nyilatkozatában reálisan tekintett a 39,8 kilométeres egyenkénti időfutam elé. „Nyilvánvaló, hogy az első időfutam során elveszítem majd a rózsaszín trikót – mondta Quintana a Movistar hivatalos sajtótájékoztatóján. – Tom Dumoulin és Thibaut Pinot is sokkal jobbak ebben a műfajban mint én, a célom, hogy minimalizáljam az időveszteségem. Természetesen szeretném megtartani a Maglia Rosát, de erre vajmi kevés lesz az esélyem. Nem merek olyat mondani, hogy mi lenne az az idő, ami belefér a veszteségeinkbe, meglátjuk, hogy mire is lehetek képes. Az időfutamot követően döntünk a verseny további stratégiáiról, megnézzük azokat a szakaszokat, ahol előnyre tehetek szert a riválisaimmal szemben. Továbbra is keményen fogunk dolgozni, a célunk, hogy megnyerjük a Girót.”
Giro d’Italia hírek: Quintana fölényes győzelme a Blockhouson, Thibaut Pinot remekelt, Vincenzo Nibali ellenben kisebb krízisbe került, sajnos ismét egy motoros okozott balesetet2017.05.15. - Nairo Quintana fölényes győzelme a Blockhouson Nairo Quintana fölényesen nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italia egyik legnehezebb hegyi befutóját. A Movistar kolumbiai kiválósága sikerével a rózsaszín trikót is megszerezte. „Tisztában voltunk azzal, hogy ez a mi napunk lehet – nyilatkozta Quintana a díjátadót követően. – A csapat egész nap kemény munkát végzett, a végén pedig rajtam volt a sor, igyekeztem mindent kiadni magamból. Örülök, hogy megszereztem a rózsaszín trikót, de nagyon sok van még hátra.” „Ez volt az első igazán nehéz szakasz, ahol lehetőségünk volt időkülönbségeket kialakítani – tette hozzá Jose Luis Arrieta a spanyol csapat sportigazgatója, akinek az interjú közben majdnem legurult a hegyről az autója. – Kiváló munkát végeztünk. A rendőrmotoros okozta balesetet követően is tartottuk magunkat a tervekhez, balszerencsés nap volt ez a Sky csapata számára.”
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések