A keresett kulcsszó: Gianni Bugno


2018.11.09. - Andrea Tafi talált magának egy csapatot a jövő évi Párizs-Roubaix-n való induláshoz Az ötvenkét esztendős Andrea Tafi visszajáró vendég hazánkban, idén először a Tour de Zalakaroson, majd a V4 Special Series Debrecen-Ibrány 1.2-es versenyén láthattuk. A legendás klasszikus specialista fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. A belga Het Laaste Nieuws információi szerint az olasz kiválóság egy lépéssel közelebb került ötlete megvalósításához, ugyanis talált egy csapatot, amely hajlandó öt szerződtetni és elindítania a versenyen. „Egyelőre még nem mondhatom meg, hogy milyen színekben állok rajthoz a 2019-es Párizs-Roubaix-n – nyilatkozta Tafi. – Sokan azt mondták, hogy őrült vagyok, de senki sem érezheti át azt, amit a szívemben érzek. Tudom, hogy nagyon nehéz feladatra vállalkoztam, de keményen készülök, és bízom abban, hogy sikerrel vehetem ezt az akadályt.” Valószínűsíthetően Tafi valamelyik pro-kontinentális, szabadkártyával induló csapat színeiben lehet ott az észak-poklán.
2017.12.23. - Christian Prudhomme minél hamarabb szeretné lezárni a Froome ügyet A Tour de France versenyigazgatója Christian Prudhomme szeretne minél hamarabb pontot tenni Chris Froome szalbutamol ügyének végére épp azért, hogy a Francia Körversenyt ne érjék negatív kritikák. Mint ismeretes Froome a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszán akadt fenn 2000 nanogramm/milliliter szalbutamollal, ami a megengedett mennyiség kétszerese. Mivel hivatalosan ez nem doppingeset, így nem is hozták volna nyilvánosságra az ügyet azonban egy élelmes újságíró megszellőztette azt. „Nagyon szeretném, ha ez az eset minél hamarabb tisztázódna – nyilatkozta Prudhomme a francia televíziónak. – Ódzkodom attól, hogy hónapokig elhúzódjon a vizsgálat, jó lenne minél hamarabb pontot tenni a végére, hogy ne befolyásolhasson versenyeket, legfőképpen ne legyen kihatással a 2018-as Tour de France-ra. Ennek okán mihamarabbi válaszokat szeretnék a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől. A szalbutamol nem tiltott anyag, azonban ez a mennyiség hatalmas dózisnak felelt meg, amiért a korábbi esetekben rendre eltiltás járt.”
2017.01.11. - Leopold König: segítőből Giro d’Italia esélyes? A pro-kontinentális vonalból a World Tour csapatok közzé fellépő Bora-hansgrohe soránál leginkább a regnáló világbajnok Peter Sagan valamint a lengyel kiválóság Rafal Majka kettőséről szólnak a hírek, pedig a Sky csapatától érkezett a korábban már számtalanszor bizonyított Leopold König. „A 2016-os Vuelta alatt volt egy olyan gondolatom, hogy nem állok túlságosan messze attól, hogy engem is a legjobbak között említsenek – nyilatkozta a minap a cseh kerékpáros. – Évről-évre egyre jobb és jobb erőben érzem maga, nagy álmom, hogy egy nagy háromhetes körverseny során dobogóra állhassak. Amikor két évvel ezelőtt elfogadtam a Sky ajánlatát elhagytam a családom, ahová most visszatértem. Tudom, hogy ez csak egy sablonszövegnek hangzik, de mindig is Ralph Denk csapatában éreztem a legjobban magam. A Sky egy kiváló sor, egy fél napig beszélhetnénk arról, hogy miben sikerült ott előrébb lépnem. Rafal Majka személyében van ugyan egy riválisom, de egyáltalán nem így tekintek rá. Abban az egyben biztos vagyok, hogy nem akarok másodikszámú kapitány lenni. Amennyiben megkapom a Girót, akkor inkább a Vueltán szeretnék az év végén indulni, mint a Touron.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések