A keresett kulcsszó: Gent-Wevelgem


Országútis hírek külföldről: McQuaid szerint az UCI az ASO nyomására cselekszik, Jean-Christophe Peraud a mechanikai dopping elleni küzdelem új vezéralakja, eredmények a manchesteri pálya világkupa első napjáról2017.11.11. - Pat McQuaid szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség az ASO nyomására csökkentette a versenyeken rajthoz álló mezőny létszámát A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség korábbi elnöke Pat McQuaid is egyetértett azokkal, akik szerint az, hogy az UCI kilenc főről nyolcra csökkentette a nagy körversenyeken csapatonként rajthoz álló versenyzők létszámát semmivel sem fogja biztonságosabbá tenni a viadalokat. „Az ASO egyik lételeme, hogy megpróbálja folyamatosan gyengíteni a csapatokat – így McQuaid. – Félnek attól, hogy egy napon a nagyobb klubok összefognak velük szemben. Az ASO mindig is arra törekedett, hogy csökkentse a versenyein a kerékpárosok létszámát, ám az UCI ebbe nem egyezett bele, egészen David Lappartient megválasztásáig. A CPA, azaz a Kerékpárosok Érdekképviseleti Szakszervezete ezt nem hagyta jóvá. Nem lesznek biztonságosabbak a versenyek. Egy szűk úton teljesen mindegy, hogy 170-en vagy 200-as tekernek, ha ketten ellesnek, akkor húsz-harminc embert így is, úgy is magukkal rántanak. A szabályváltoztatás legaggasztóbb következménye, hogy szinte mindenki csökkenti a keret létszámát három-négy fővel, ami összességében elég sok kerékpáros állásba kerül.”
Gent-Wevelgem: Van Avermaet sikere, Sagan frusztráltan borított ki2017.03.26. - Greg Van Avermaet (BMC) az E3 Harelbeke után a Gent-Wevelgem klasszikusát is megnyerte. Keukeleire remekelt, Sagan frusztráltan borított ki, miután nem vezettek neki.
Országútis hírek külföldről: Impey nyerte a Katalán Kör hatodik szakaszát, a Sky csapata kompletten elszállt, jön a Gent-Wevelgem, azaz a sprinterek klasszikusa 2017.03.26. - Daryl Impey nyerte a Katalán Körverseny hatodik szakaszát Tortosa és Reus között egy 189,7 kilométeres penzummal folytatódott a Katalán Körverseny. A hatodik szakasz során három harmadik és nem sokkal a befutó előtt az első kategóriás Alt de la Musara hegye várta a karavánt. Érdekes módon az első emelkedőt követően szétszakadt a mezőny, mintegy ötven kerekes került az élre, közte az esélyesek nagy részével. A brit Sky ellenben hátul ragadt, így mind Christopher Froome, mind pedig Geraint Thomas elvesztette összetettbeli pozícióját. A Musara emelkedőjén aztán megindultak az akciók, végül Alessandro De Marchi (BMC) és Dario Cataldo (Astana) kettőse lépett el. A duó szépen dolgozott együtt, így az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy haza is érhetnek. Az Orica-Scott és a Movistar csapatai azonban hatalmas hajrát indítottak, így az utolsó métereken megfogták őket. A szakaszt végül a dél-afrikai Daryl Impey (Orica-Scott) nyerte Alejandro Valverde (Movistar) és Arthur Vichot (FDJ) előtt. Összetettben Valverde előnye a záró napot megelőzően ötvenhárom másodperc Alberto Contador (Trek-Segafredo) előtt. „Egy viszonylag érdekes napot teljesítettünk, hisz a mezőny több darabra szakadt – így Impey a díjátadóra várva. – Szerencsére maradtunk annyian az első csoportban, hogy a végén kontrollálni tudjuk a történéseket. Örülök, hogy maradt erőm a sprintre, mivel a szakasz elején rengeteget dolgoztam azért, hogy Adam Yates az első sorban maradhasson. Összességében egy remek napot zártunk.”
Országútis hírek külföldről: rajtol az Ománi Kör, végleges a Gent-Wevelgem mezőnye, Porte készen áll az európai rajtra, kerékpárverseny a háborús övezetben2017.02.14. - Rajtol az Ománi Körverseny, ezúttal is a Zöld-hegy dönthet Február 14. és 19. között rendezik a kiemelt kategóriás Ománi Körversenyt, melyen az elmúlt évek során olyan győztesek születtek, mint Fabian Cancellara, Robert Gesink, Christopher Froome vagy éppen Vincenzo Nibali. A címvédő Nibali távollétében vélhetően Fabio Aru (Astana), Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Rui Costa (UAE Abu Dhabi) hármasa küzdhet az elsőségért, mely ez alakalommal is a királyszakaszon, a Zöld-hegy befutóján dőlhet el. A sprintereknek kedvező etapokon Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) lehet a legnagyobb esélyes. A tavalyi viadalon két szakaszt is nyerő kerekes, túl van már idei első sikerén, ellenben tavaszi formájának csiszolásához újabb győzelmekre hajt. „A Katari Körverseny elmaradása, azért alapjaiban írta át a versenynaptáram – mondta a versenyt megelőző sajtótájékoztatón Kristoff. – Sajnos a tavalyi évben a lehető legrosszabbkor lázasodtam be, melyre ráment a tavaszom. Idén újra nagy célokkal készülök a klasszikusokra, melyekre remek felkészülést biztosít az Ománi Körverseny. Optimista vagyok, bízom benne, hogy lehet esélyem legalább egy szakaszgyőzelemre.”
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések