A keresett kulcsszó: Francisco Mancebo


2019.02.13. - Az EF Education First nyerte a Tour Colombia csapatidőfutamát, Rigoberto Uran az összetett első éllovasa Medellin környékén egy 14 kilométeres csapatidőfutammal vette kezdetét a 2.1-es Tour Colombia szakaszversenye, melyen igencsak erős mezőny gyűlt össze. A kontinentális Medellin sora volt az első, akik Oscar Sevilla vezetésével szignifikáns időt értek el, majd a Deceuninck-Quick-Step csapata vette át a vezetést 15 perc 13 másodperc alatt teljesítve a távot. Az EF Education First azonban az előzetes várakozásoknak megfelelően remek időt tekert, s végül 15 perc 5 másodperc alatt célba érve megnyerték a szakaszt a Deceuninck-Quick-Step és az időközben a dobogóra felkapaszkodó Sky előtt. A verseny első éllovasa Rigoberto Uran. „Nagy elégtétel számunkra ez a siker – mondta Uran a díjátadót követően. – Rengeteget készültünk erre az etapra, és az, hogy hazai környezetben magamra ölthetem a verseny éllovasának járó trikót nagy megtiszteltetés számomra.” A Tour Colombia La Ceja környékén egy 150 és fél kilométeres mezőnyszakasszal folytatódik. A penzum előzetesesen a sprinterek csatáját vetíti elő.
2019.02.10. - Adam Yates nyerte a Valenciai Körverseny királyszakaszát, Marc Sarreau volt a leggyorsabb az Etoile de Bésseges harmadik etapján Villareal és az Alcala-Alcocebre csúcsa között egy 188 kilométeres etappal folytatódott a Valenciai Körverseny. A viadal leghegyesebb szakaszának befutója az Alcocebre kaptatója 4,2 kilométer hosszan, átlag 8,9%-os meredekségével került a mezőny útjába. A hegyi összetett éllovasa Diego Rubio (Burgos-BH) volt az első próbálkozó, neki mennie is kellett, ha meg akarta őrizni elsőségét a különversenyben. Hozzá Silvan Dillier (AG2R La Mondiale) és João Rodrigues (W52-FC Porto) csatlakozott, miközben a főmezőnyt a Dimension Data sora vezette. Az elmenés legnagyobb előnye négy és fél percnél tetőzött. A mindent eldöntő hegy lábához közeledve Dillier egyedül ment tovább, de nem volt esélye a hazaérésre. Az emelkedő legmeredekebb részén a sárga trikós Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) is megúszott, miközben Jesus Herrada (Cofidis), a regnáló világbajnok Alejandro Valverde (Movistar), Adam Yates (Mitchelton-Scott) és az Astana csapatának több tagja maradt az élen. A szakaszt végül Adam Yates (Mitchelton-Scott) nyerte Alejandro Valverde (Movistar) és Pello Bilbao (Astana) előtt. Összetettben a negyedik helyen célba érő Ion Izagirre (Astana) vette át a vezetést, előnye az utolsó szakasz előtt hét másodperc Valverde ellenében. Eközben Franciaországban egy újabb a sprintereknek kedvező szakasz következett az Etoile de Bésseges szakaszversenyén. A névadó Bésseges körül 158 kilométer várt a mezőnyre. A nap szökése sokáig kitartott, csak az utolsó kilométereken fogták meg őket, de az előzetes várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött, melyet Marc Sarreau (Groupama-FDJ) nyert meg Christophe Laporte (Cofidis) és Mikel Aristi (Euskadi-Murias) kettősét lesprintelve. Összetettben az utolsó egyenkénti időfutamot megelőzően továbbra is Laporte vezet.
2017.04.14. - Esteban Chaves minden erejével a Tour de France-ra készül Az Orica-Scott kapitánya Esteban Chaves térdsérülése miatt kénytelen volt néhány hetet kihagyni, így nem lehetett ott hazája nemzeti bajnokságán és a kiemelt európai tavaszi szakaszversenyeken sem. Chaves minden erejével a Tour de France-ra készül, így a Svájci Körverseny és a Criterium du Dauphine lesznek a legfontosabb felkészülési állomásai. „Szerencsére most már minden rendben van a térdemmel – mondta Chaves az egyik nagy kerékpáros oldal megkeresésére. – Nem volt súlyos a sérülés, de sokat kellett úsznom, és az edzőteremben lennem, ami időt vett el a kerékpározástól. Három hétig egyáltalán nem voltam kint országúton, csak otthon görgőztem. Időre van szükségem, hogy a testem újra felvegye a hétköznapok kerékpáros terhelését. A Francia Körverseny a legfőbb célom, ezen pedig nem akartunk változtatni, így minden energiámmal azon leszek, hogy a lehető legjobb formában vághassak neki az év legfontosabb körversenyének.”
2016.11.24. - Esteban Chaves is Ausztráliában kezdi a 2017-es évet Egyelőre úgy néz ki, hogy viszonylag erős mezőny állhat össze az év eleji ausztrál Tour Down Under viadalán. A regnáló világbajnok Peter Sagan után az egyik legfeltörekvőbb hegyimenő Esteban Chaves is bejelentette, hogy a déli féltekén kezdi az idényt. A kolumbiai kiválóság az év első World Tour viadalát követően vélhetően a Cadel Evans Great Ocean Race és Jayco Herald Sun Tour viadalain is rajthoz áll. „Ezek a versenyek rendkívül fontosak a csapatom az Orica-BikeExchange számára – így Chaves a minap. – Mindössze három kiemelt verseny van egy évben Ausztráliában, én pedig nagyon örülök, hogy mindegyiken rajthoz állhatok. A csapattársaim általában nagyon motiváltak ezeken a viadalokon, így egy kicsit én is ausztrálnak érezhetem magam mellettük.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések