A keresett kulcsszó: Esteban Chaves


« 1 | 2 »
2018.12.04. - Kristina Vogel emocionális visszatérése A kétszeres olimpiai bajnok német pályakerékpáros Kristina Vogel még június végén szenvedett súlyos edzésbalesetet a cottbus-i betonkörön, miután egyszer csak a semmiből egy másik versenyző figyelmetlenül tekert fel elé, hirtelen előtte teremve. A jelenkor egyik legjobb női sprintere nagy sebességgel bukott. Vogelt mentőhelikopterrel szállították kórházba, súlyos gerinctörést szenvedett, deréktól lefelé lebénult. Az egykori kiváló versenyző továbbra is a rehabilitáció időszakát éli, próbálja nem elhagyni magát, közösségi média oldalai pörögnek, íjászkodig, de kipróbált számos más kerekesszékben űzhető sportot is. A balesete óta első ízben térhetett vissza egy velodromba, méghozzá a berlini világkupa díszvendégeként. A tizenegyszeres világbajnok Vogel megkapta az év kerékpárosának járó elismerést. „Nagyon mozgalmas hétvégém volt – mondta Vogel, akit hatalmas ováció fogadott. – Követem a versenyeket, de nagyon hiányzik a közösség, és az, hogy ténylegesen is részese lehessek a világkupa viadalainak. Nem vagyok dühös a történtek miatt, persze vannak olyan pillanatok, amikor szomorúságot érzek, de úgy vagyok vele, hogy minél hamarabb elfogadod a dolgot, annál hamarabb tudsz továbblépni. Mindig is jellemző volt rám, hogy elérem a céljaim, és ez a hozzáállás nem változott a történtek után sem. Örülök, hogy életben maradtam, még mindig ugyanaz az ember vagyok, aki hat hónappal ezelőtt voltam. Most olyan dolgokkal foglalkozom, amelyekre élsportolóként nem volt időm, egyelőre még nem gondolkozom a parasporton, hisz ahhoz, hogy ott is sikeres legyek több évnyi munkára van szükség, én pedig a második hellyel nem elégszem meg.”
2018.11.20. - Tom Dumoulin még nem döntött a Tourt és a Girót illetően A Sunweb kapitánya Tom Dumoulin korábban ugyan lenyilatkozta, hogy 2019-ben a Francia Körversenyt helyezi versenyprogramja középpontjába, az útvonal megismerésért követően ellenben ismét felmerült annak a lehetősége, hogy inkább a Girón próbálkozzon. Gondolatait nem is rejtette véka alá, megerősítette, hogy a Francia Körverseny útvonala nem neki kedvez, mindezek ellenére a csapat érdekei dönthetnek. „A 2019-es Tour de France útvonala messze nem ideális számomra – mondta a 2017-es Olasz Körverseny győztese egy holland lap megkeresésére. – Sőt talán az elmúlt évek ismeretében nem is nagyon volt még olyan útvonal, amely ennyire ne kedvezne nekem. Minden tekintetben közelebb áll hozzám a jövő évi Giro. Másrészt viszont az, hogy 2018-ban második lettem Franciaországban Geraint Thomas mögött folyamatos kihívás elé állít, szeretnék újra megküzdeni a Sky kiválóságaival, erre pedig a Tour ad majd lehetőséget. Hamarosan meghozzuk a döntést, és nagy valószínűséggel az egész év versenyprogramja is ennek megfelelően alakul majd. Nehezen tudok választani, de a csapat mondja ki a végső szót. Az, hogy mindkét nagy körversenyen ott legyek nem reális, tisztában vagyok már vele, hogy mivel jár. Okosabb csak egy háromhetesre felkészülni.”
2018.08.10. - Vírus és allergia hátráltatja Esteban Chaves-t, a kolumbiai kiválóság a Vueltán sem lesz ott A Mitchelton-Scott csapata megerősítette, hogy kolumbiai kerékpárosuk Esteban Chaves nem véletlenül teljesített az elvártaktól gyengébben a Giro d’Italián, s bár nyert egy szakaszt végül csak az összetett hetvenkettedik helyén zárt, ráadásul azóta egyetlen versenyen sem indult, sőt az ausztrál csapat szakmai stábja megerősítette, hogy a közeljövőben nem is fog. Esteban mononukleózisban szenved, amit számos egyéb allergiás reakció kísér, így vélhetően idén már nem is láthatjuk a mezőnyben. A probléma olyan komoly, hogy Chaves sokáig nem is ült kerékpáron, alig egy hete kezdte meg újra az edzéseket. „Örülök, hogy végre visszaülhettem a kerékpárra – mondta Chaves, aki így a közelgő Vuelta a Espanát is kihagyja. – Még mindig vannak problémáim, de már messze nem olyan rossz a helyzet, mint korábban. Jó úton járok, de türelemmel kell lennem saját magammal szemben.”
2018.05.16. - Matej Mohoric: igyekszem meghálálni a Bahrain-Merida csapatának bizalmát A Bahrain-Merida szlovén kiválósága Matej Mohoric nyerte az Olasz Körverseny 10. szakaszát. Mohoric a késői szökésbe bekerülve ért haza a német Nico Denz (AG2R La Mondiale) társaságában, akit maga mögé utasított a sprintben. [[https://www.youtube.com/v/pCCb3iaVXwk?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Rengeteg alkalommal próbálkoztam, most a leghosszabb szakaszon végre összejött a győzelem – mondta Mohoric a célba érkezést követően. – Nagyon elégedett vagyok, mivel egy koránt sem egyszerű szakaszt sikerül megnyernem. A csapatnak fontos volt, hogy legyen legalább egy győzelmünk. Pozzovivo kiválóan áll összetettben, erre építünk. Ezen a szakaszon megkaptam a lehetőséget, szökhettem, szerencsére elsőként értem célba. Denz ellen nem volt egyszerű, folyamatosan próbáltuk egymást leszakítani, a sprint mindig kockázatos, hisz soha sem tudhatod, hogy mennyi maradt a riválisodban. Nagyon jól érzem magam a Bahrain-Merida csapatában, bíznak bennem, támogatnak, én pedig igyekszem meghálálni ezt a bizalmat.”
2018.05.15. - Matej Mohoric (Bahrain-Merida) nyerte a Giro d’Italia tizedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet. A mai napot a második helyen kezdő Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) ellenben több mint huszonöt percet kapott.
2018.05.13. - A rózsaszín trikós Simon Yates (Mitchelton-Scott) sikerével zárult az Olasz Körverseny kilencedik szakasza. A nap veszteseként Chris Froome (Sky) több mint egy percet kapva csúszott ki a legjobb tíz közül.
2018.05.11. - A Mitchelton-Scott csapatának tökéletes napja szakaszgyőzelmet és trikókat ért Az első igazán nehéz hegyi etappal folytatódott a 2018-as Giro d’Italia. A mezőnyre az Etna emelkedője várt. A szakasz a Mitchelton-Scott csapatának kettős győzelmével ért véget, Esteban Chaves ért át elsőként a célvonalon, míg a másodikként felérő Simon Yates összetettben vette át a vezetést. Chaves a 2016-os Olasz Körversenyen már nyert szakaszt, akkor a Corvara Alta Badia hegyi befutóját orozta el. Simon Yates pedig David Millar, Mark Cavendish és Bradley Wiggins után a negyedik brit, aki viselheti a rózsaszín trikót. [[https://www.youtube.com/v/wOEOhSOgUNg?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyszerű formában érkeztem a Giro d’Italiára, de szükségem volt erre a győzelemre már csak az önbizalmam miatt is – így Esteban Chaves a díjátadóra várva. – Nagyon nehéz szakaszon vagyunk túl. Bekerültünk Jack Haiggel a nap szökésébe, Jack pedig nagyon sokat dolgozott azért, hogy a végén esélyem lehessen. Az utolsó kilométereken felugrott rám Simon, aki megszerezte a rózsaszín trikót, miközben én a hegyi összetettben kerültem az élre. Kiválóan kezdtük a versenyt, bizakodóak vagyunk a folytatást illetően is. Igyekszünk nem túl sokat gondolni ebből a szituációból, a verseny még hosszú, ráadásul számos nehéz emelkedő tornyosul előttünk. Remekül sikerült a felkészülésem, bár ez nem minden esetben párosul eredményességgel. „Örült egy szakasz volt ez a mai, szinte mindenki szökésbe szeretett volna kerülni a rajtot követően – mondta Simon Yates a célba érkezés után. – Sokáig nem is tudtam, hogy Esteban elől van. Chaves és Haig remekül dolgoztak az elmenésben, így mi a mezőnyben egy kicsit megpihenhettünk, készülve a szakasz végére. Próbáltam a lehető legjobb lenni az emelkedőn, tettem a kereket, igyekeztem energiát spórolni. Tökéletesen alakult a szakasz vége. Jól éreztem magam, a támadásomnál a többiek egymást figyelték, megnyílt a lehetőség az akcióra. Tudtam, hogyha elég időt szerzek az üldözőkkel szemben, akkor megszerezhetem a rózsaszín trikót. Chaves fantasztikus volt, egész nap szökésben tekert, megérdemelte a győzelmet. Azzal a céllal álltam rajthoz a Girón, hogy megpróbáljak győzni. Erős csapattal érkeztünk, ezt már Izraelben is hangsúlyoztuk, az elmúlt napokban pedig azt hiszem, hogy sikerült is bebizonyítanunk. Arra fogunk törekedni, hogy őrizzük a trikót.”
2018.05.10. - Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) nyerte az idei Giro d’Italia első hegyi befutóját, míg összetettben csapattársa Simon Yates (Mitchelton-Scott) vette át a rózsaszín trikót.
2017.10.01. - Giovanni Visconti nyerte a Giro dell’Emilia egynaposát Izgalmakban gazdag 223 kilométer várta a kerekeseket a kiemelt kategóriás Giro dell’Emilia egynaposán Bologna és San Luca között. A nap szökését végig kontrollálta a Bahrain-Merida csapata, az elmenés legnagyobb előnye mindössze hét percnél tetőzött, az utolsó negyven kilométerre fordulva azonban utolérték őket. Innentől támadás-támadást követett, a Bahrain-Merida versenyzői végig nagyon aktívak voltak, végül Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) volt az, aki sokadik próbálkozásra el tudott lépni, megnyerve ezzel a versenyt. A második csapattársa Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), míg a harmadik Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) lett. „Nagyon sokat jelent számomra ez a siker – mondta a célba érkezést követően Visconti. – Régóta várok már egy győzelemre, így emocionálisan teljesen elérzékenyültem. Nem is találom a szavakat, nem tudok többet mondani.”
2017.08.31. - Miguel Angel Lopez nyerte a Vuelta a Espana tizenegyedik szakaszát A Calar Alto emelkedőjének végén a fiatal kolumbiai Miguel Angel Lopez volt a legjobb erőben, így tizennégy másodperc előnnyel nyerte a szakaszt ezzel pályafutása legnagyobb sikerét aratva. „Nagyon nehéz volt ez a szakasz – mondta az Astana csapatának, az elmúlt időszakban sérüléshullámmal küzdő kerekese. – A szakadó eső rengeteg energiánkat felemésztette. Büszke vagyok a csapatra, akik nagyszerű munkát végeznek ezen a Vueltán. Fabio és személy szerint én is remek támogatást kapok. Végre valahára kijött számomra a lépés, végig jó erőben éreztem magam, ez pedig szakaszgyőzelmet ért.”
2017.08.28. - Christopher Froome: mindent kiadtam magamból A Vuelta a Espana összetettbeli éllovasa Christopher Froome mindent kiadott magából a verseny kilencedik szakaszán, ezzel megnyerve az etapot és tovább növelve előnyét. „Az utolsó pár száz méteren mindent kiadtam magamból – így Christopher Froome a díjátadóra várva. – Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, hisz nem tudtak már utolérni. A csapat ezúttal is kiváló munkát végzett, remek tempóban vittek az utolsó emelkedő elején. Azt hiszem egy hét elteltével nem is lehetnék ettől jobb helyzetben. Fantasztikusan kezdődött számomra a verseny, bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz. Jó erőben érzem magam, szeretnék végre győztesen távozni a Vueltáról.”
2017.08.27. - A piros trikós Christopher Froome (Sky) nyerte a Vuelta a Espana kilencedik szakaszát, ezzel tovább növelve összetettbeli előnyét.
2017.07.04. - Peter Sagan: nem is értettem, hogy mi van velem, hibát hibára halmoztam A regnáló világbajnok Peter Sagan hanyag eleganciával nyerte meg a Tour de France harmadik szakaszát. A Bora-Hansgrohe kerekesének még az sem okozott problémát, hogy nem sokkal a sprint előtt ki kellett vennie a pedálból a lábát. „Nagyon nehéz volt az emelkedő – nyilatkozta a célba érkezést követően a szlovák kiválóság. – A BMC fantasztikus munkát végzett, sikerült is megszakítaniuk a sort. Amikor megindultam talán még túl sok is volt hátra, akkor úgy éreztem, hogy elszúrtam, ráadásul még a lábam is kiugrott a pedálból. Nem is értettem, hogy mi van velem, hibát hibára halmoztam. A szerencse azonban mellém állt, bár Matthews majdnem megelőzött a végén, mindezek ellenére sikerült megnyernem a szakaszt.”
2017.06.19. - Tarolt a BMC a Svájci Körverseny záró időfutamán, Simon Spilak győzött összetettben Schaffhausen környékén egy 28,6 kilométeres egyenkénti időfutammal zárult a Tour de France-t megelőző egyik utolsó nagy presztízsű verseny a Svájci Kör. A kronón a BMC csapata tarolt, hisz a legjobb időt Rohan Dennis (BMC) repesztette, akinek mindössze 36 és fél percre volt szüksége a táv abszolválásához. A regnáló ausztrál időfutam-bajnok keretbe foglalta a viadalt, hisz a nyitó prológot követően a záró kronót is megnyerte. Második csapattársa Stefan Küng (BMC), míg a harmadik a sárga trikóért küzdő Damiano Caruso (BMC) lett. A szlovén Simon Spilak (Katusha-Alpecin) számára az ötödik hely bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megnyerje az összetettet, a dobogó másik két fokára Damiano Caruso (BMC) és Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) állhatott fel. A pontversenyt Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), a hegyi összetettet Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), míg a csapatok összevetését a francia AG2R La Mondiale nyerte. „Nagyon kemény volt az utolsó egyenkénti, nem vehettem félvállról a pályát – nyilatkozta Spilak a díjátadót követően. – Nehezebb volt, mint arra előzetesen számítottam. Reggel bejártuk ugyan az útvonalat, de délután mégis olyan volt, mintha egy egészen más penzumot teljesítenénk. Örülök a sikernek, pályafutásom során immáron második alkalommal nyertem meg a Svájci Kört. A csapattársaim remek munkát végeztek, köszönöm nekik a rengeteg segítséget.”
2017.04.14. - Esteban Chaves minden erejével a Tour de France-ra készül Az Orica-Scott kapitánya Esteban Chaves térdsérülése miatt kénytelen volt néhány hetet kihagyni, így nem lehetett ott hazája nemzeti bajnokságán és a kiemelt európai tavaszi szakaszversenyeken sem. Chaves minden erejével a Tour de France-ra készül, így a Svájci Körverseny és a Criterium du Dauphine lesznek a legfontosabb felkészülési állomásai. „Szerencsére most már minden rendben van a térdemmel – mondta Chaves az egyik nagy kerékpáros oldal megkeresésére. – Nem volt súlyos a sérülés, de sokat kellett úsznom, és az edzőteremben lennem, ami időt vett el a kerékpározástól. Három hétig egyáltalán nem voltam kint országúton, csak otthon görgőztem. Időre van szükségem, hogy a testem újra felvegye a hétköznapok kerékpáros terhelését. A Francia Körverseny a legfőbb célom, ezen pedig nem akartunk változtatni, így minden energiámmal azon leszek, hogy a lehető legjobb formában vághassak neki az év legfontosabb körversenyének.”
2017.02.23. - Chavesé a Tour de France, a Yates testvérek a Giro d’Italián próbálkozhatnak Ígéretükhöz méltóan az Orica-Scott csapata nyilvános sajtótájékoztató keretein belül ismertette a 2017-es terveit, melyből kiderült, hogy a jubileumi századik Giro d’Italián a Yates testvérek, míg a Tour de France során Esteban Chaves lesz a kaptány. „Három ilyen egészen kiváló fiatal kerékpárossal a keretben, nem gondolkozhatunk kicsiben, így izgatottan várjuk az év nagy körversenyeit – mondta Matt White sportigazgató. – Mindannyian bizonyították már tehetségüket, így bátran építhetünk rájuk hosszú távon. Esteban Chaves kapja a Francia Körversenyt, s bár nem gondoljuk azt, hogy győzelmi esélyekkel állna rajthoz, fizikálisan esélye lehet felvenni a harcot a legjobbakkal. A Yates testvérek kapták a jubileumi Giro d’Italiát, ahol várhatóan bombaerős mezőny áll rajthoz, ráadásul az utolsó hét minden idők egyik legnehezebb hete lesz a nagy háromhetesek tekintetében. A Vuelta a Espana tekintetében csak a Francia Kört követően döntünk.”
2016.12.25. - Alberto Contador minden erejével a Francia Körversenyre fókuszál A 2017-es szezont már a Trek-Segafredo csapatánál kezdő Alberto Contador egy spanyol lapnak adott interjújában megerősítette, hogy a Tour de France megnyerése lesz a legfőbb célja az előttünk álló idényben. „Meg akarom nyerni a Tour de France-t, és ezt bátran ki is merem jelenteni, mivel úgy gondolom képes vagyok rá – így Contador az ABC hasábjain. – Az elmúlt években rendre bukások és betegségek akadályoztak meg a céljaim elérésében. Amennyiben egészséges maradok, és elkerülnek a sérülések minden esélyem meg lesz a győzelemre. A Trek-Segafredo egy nagyon kiegyensúlyozott csapat, tele remek kerekesekkel és rengeteg fiatal tehetséggel. Örülök, hogy őket választottam.”
2016.11.24. - Esteban Chaves is Ausztráliában kezdi a 2017-es évet Egyelőre úgy néz ki, hogy viszonylag erős mezőny állhat össze az év eleji ausztrál Tour Down Under viadalán. A regnáló világbajnok Peter Sagan után az egyik legfeltörekvőbb hegyimenő Esteban Chaves is bejelentette, hogy a déli féltekén kezdi az idényt. A kolumbiai kiválóság az év első World Tour viadalát követően vélhetően a Cadel Evans Great Ocean Race és Jayco Herald Sun Tour viadalain is rajthoz áll. „Ezek a versenyek rendkívül fontosak a csapatom az Orica-BikeExchange számára – így Chaves a minap. – Mindössze három kiemelt verseny van egy évben Ausztráliában, én pedig nagyon örülök, hogy mindegyiken rajthoz állhatok. A csapattársaim általában nagyon motiváltak ezeken a viadalokon, így egy kicsit én is ausztrálnak érezhetem magam mellettük.”
2016.11.01. - Esteban Chaves a Giro d’Italián szeretne nagyot alkotni A jubileumi századik Giro d’Italia útvonalának megismerését követően Esteban Chaves 2018-ra tolta a Francia Körversenyen való debütálását, 2017-ben ugyanis a Giro lesz a legfőbb versenye. A huszonhat esztendős kolumbiai kiválóság az idén második lett a Girón, amit aztán egy összetettbeli harmadik hellyel toldott meg a Vuelta a Espana során. „Úgy vélem, rengeteg lehetőségem lesz még rajthoz állni és bizonyítani a Francia Körversenyen – vélekedett az Orica-BikeExchange kerékpárosa. – Biztos vagyok benne, hogy egy napon kedvez majd nekem annyira a Tour útvonala, hogy győzelmi esélyekkel állhassak rajthoz. Nagyon különleges a kapcsolatom Olaszországgal, rengeteget edzem itt, és számos barátom él az országban. A jubileumi Giro útvonala kedvezhet nekem, így 2017-ben ez a viadal lesz a legfőbb célom.”
2016.10.05. - Arnaud Demare nyerte a Binche-Chimay-Binche egynaposát A világbajnokságra készülő francia sprinter Arnaud Demare (FDJ) nyerte a belga Binche-Chimay-Binche egynaposát egy viszonylag hosszú sprintet nyitva. A 194 és fél kilométeres penzum végén Demare, Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) és Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal) kettősét előzte meg. „Valóban hosszút nyitottam, de tudtam, hogy csak így lehet esélyem – nyilatkozta Demare a díjátadóra várva. – Úgy döntöttem, hogy az utolsó kanyarból kijőve megkezdem a hajrát. Kockáztattam, de bejött. A csapatom remek teljesítményt nyújtott, végig rengeteget dolgoztak értem. Örülök a győzelemnek, amely a világbajnokság előtt egy remek eredmény. Remélem, hogy sikerül majd együttműködnünk Katarban, így a francia nemzet kiváló helyezésekkel térhet haza a Közel-Keletről.”
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések