A keresett kulcsszó: Dylan Groenewegen


« 1 | 2 »
2018.10.17. - Dylan Groenewegen nyerte a Tour of Guangxi első szakaszát Beihai környékén egy nagyrészt teljesen sík 107,4 kilométeres szakasszal rajtolt el az év utolsó WorldTour versenye a kínai Tour of Guangxi. A célhoz közeledve azért egy kisebb emelkedő nehezítette az előrehaladást. A nap szökését Silvain Dillier (AG2R La Mondiale), Andrey Grivko (Astana), Jay Thomson (Dimension Data), Marco Haller (Katusha-Alpecin), Pavel Sivakov (Sky) és Yusif Mirza (UAE Team Emirates) alkották, ám túlontúl nagy előnyre nem sikerült szert tenniük, a Groupama-FDJ és a LottoNL-Jumbo csapatai ugyanis végig rövid pórázon tartották őket. Az emelkedő előtt utol is érték az elmenést, a meredeken Gianni Moscon (Sky) és Peter Kennaugh (Bora-hansgrohe) kettőse próbálkozott, ám a sprinterek csapatai mezőnyhajrát akartak, így hamar megfogták őket. A sprintet végül Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte Maximilian Walscheid (Team Sunweb) és Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend.
2018.07.15. - Jelenleg Dylan Groenewegen tűnik a Tour leggyorsabb sprinterének Az elmúlt két napban drámaian megváltozott a sprinterek közötti hierarchia a Francia Körversenyen. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) helyét Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) vette át, egymásutánban két nagyszerű győzelemmel. „Napról-napra egyre jobb erőben érzem magam, ez a befutó is feküdt nekem, bár nagyon sok volt a kanyar a végén – mondta a célba érkezést követően Groenewegen. – A csapatom ezúttal is fantasztikus munkát végzett, remek pozícióban engedtek el. Láttam magam előtt Gaviriát és Greipelt, akik hatalmasat küzdöttek, én azonban lekerültem őket. Hasonló volt a koreográfia, mint az előző napon, ugyanolyan hektikus volt a befutó, de a Touron mindig ez a helyzet. Büszke vagyok magamra és a csapatomra, hogy ismét sikerült nyernem. Az első napok sajnos nem úgy sikerültek, ahogyan terveztük, de végre formába lendültem. Természetesen nagyon vonz a Champs-Elysees befutója, de az még messze van.”
2018.07.14. - Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte a Francia Körverseny nyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is Greg Van Avermaet (BMC) vezet.
2018.07.14. - Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte a Francia Körverseny nyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is Greg Van Avermaet (BMC) vezet.
2018.07.14. - Dylan Groenewegen: kértem a csapatot, hogy legyenek türelemmel A legnagyobb holland kerékpáros magazin címlapjáról Dylan Groenewegen köszönt vissza a Tour előtt, a tulipános nemzet bízott abban, hogy a sprinter legalább egy szakaszgyőzelmet szerez az idei Francia Körversenyen. A 2018-as szezonban eddig kilenc győzelemmel a háta mögött rajthoz álló sprinter az első napokban még kereste formáját, majd a hetedik szakaszon könnyed magabiztossággal, bő egy kerékpárhosszal verte Fernando Gaviriát (Quick-Step Floors). „Nagyon nehezek voltak az első napok, egyszerűen nem volt meg bennem az az erő, hogy a győzelemért harcolhassak – mondta Dylan Groenewegen a szakaszt követően. – Szerencsére napról-napra egyre jobb formába kerültem, kértem a csapatot, hogy legyenek türelemmel. A negyedik szakaszon már egészen jó helyről kezdhettem meg a sprintet, de sajnos rossz volt az időzítésem. Ma ellenben kijött a lépés, a legjobbkor indultam. Kristoff kerekén helyezkedtem, vártam ameddig kellett, majd elindítottam a sprintem. Remélem, hogy lesz még esélyem szakaszt nyerni az idei Touron.”
2018.07.13. - Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte a Francia Körverseny leghosszabb szakaszát, összetettben továbbra is Greg Van Avermaet (BMC) az élen.
2018.07.13. - Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte a Francia Körverseny leghosszabb szakaszát, összetettben továbbra is Greg Van Avermaet (BMC) az élen.
2018.06.15. - Sören Kragh Andersen sikere a Svájci Kör hatodik szakaszán, Richie Porte tovább növelte összetettbeli előnyét A Svájci Kör Fiesch és Gommiswald között egy 186 kilométeres etappal folytatódott. A penzum két kiemelt kategóriás emelkedőt követően egy harmadik kategóriás kaptatón zárult. A startpisztoly eldördülését követően kis túlzással szinte mindenki szeretett volna szökésbe kerülni, végül egy közel húsz fős sor lépett el, benne olyan nevekkel, mint Sep Vanmarke (EF Education First-Drapac), Rein Taaramae (Direct Energie) Perrig Quemeneur (Direct Energie) vagy éppen Sören Kragh Andersen (Team Sunweb). Az emelkedők hatására folyamatosan aprózódott az elmenés létszáma, a hegyi pontokat a brit Mark Christian (Aqua Blue Sport) gyűjtögette a legszorgalmasabban, így a nap végén ő ölthette magára a hegyi különverseny megkülönböztető trikóját. Az utolsó húsz kilométerre fordulván már csak Sören Kragh Andersen (Team Sunweb), Nathan Haas (Katusha-Alpecin), Gorka Izagirre (Bahrain-Merida), Cyril Gautier (AG2R La Mondiale), Michael Gogl (Trek-Segafredo) és Maxime Monfort (Lotto-Soudal) tekert az élen, közel három perces előnnyel. Az utolsó rövid, de annál meredekebb kaptatón Gogl volt az első, aki próbálkozott, ám mintegy másfél kilométerre a céltól Kragh Andersen kínálta vissza, akit már nem is tudtak utolérni, a dán kerekes nyerte a szakaszt Nathan Haas (Katusha-Alpecin) és Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) előtt. Az esélyesek csoportjából a sárga trikós Richie Porte (BMC) indított, tizenkét másodpercet verve riválisaira, így három szakasszal a verseny vége előtt már harminckét szekundum az előnye Wilco Kelderman (Team Sunweb) ellenében. A pontversenyben Peter Sagan (Bora-hansgrohe), a hegyi összetettben a már említett Christian, a fiatalok összevetésében Sam Oomen (Team Sunweb), a csapatversenyben pedig a Movistar az első. „Hihetetlen számomra ez a győzelem – mondta Andersen percekkel a célba érkezést követően. – Nem gondoltam volna, hogy lehet esélyem győzni, hálás vagyok a csapatomnak, hogy esélyt biztosított számomra. Nehéz szakasz volt, kockáztattam, hisz Gogl támadására nem reagáltam, csak tettem a kereket Monfort-ra. Amikor elfogyott csak akkor indultam az osztrák kerekes után. Nem vagyok egy tipikus hegyimenő alkat, de az elmúlt hetek kőkemény edzései ezúttal kifizetődtek.” A Svájci Körverseny Eschenbach és az Arosa csúcsa között egy újabb hegyi szakasszal folytatódik, cél az Arosa kiemelt kategóriás csúcsa.
2018.04.05. - Nem csak Fabio Jakobsen győzelmétől marad emlékezetese a Scheldeprijs egynaposa A sprinterek kiemelt kategóriás egynaposán a belga Scheldeprijs viadalán a szél játszotta a főszerepe. A Terneuzen és Schoten közötti 200,4 kilométeres penzum elején viszonylag sokat kellett várni a nap szökésének kialakulására. Miután Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert), Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Sean De Bie (Lotto-Soudal), Alexander Cataford (United Healthcare) és Jan-Willem van Schip (Roompot-Nederlandse Loterij) ötöse ellépett egy az út szélére lehúzódó autó okozott hatalmas bukást a főmezőnyben. Nem sokkal később a szél darabjaira szedte a karavánt. A második nagy csoport pedig annyira igyekezett felzárkózni, hogy még egy lezáródó sorompóról sem vett tudomást. A kerékpárversenyeken az utakat zárják, de a vonatközlekedés zavartalan biztosítása érdekében a versenyzők kötelesek megállni a tilos jelzésnél. A zsűri ezúttal nem sokat teketóriázott az egész csoportot kizárta, közte olyan neveket is, akik előzetesen esélyesnek számítottak. Többek között Arnaud Demare (Groupama-FDJ), Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), Tony Martin (Katusha-Alpecin) és Riccardo Minali (Astana) számára is véget ért a verseny. A nap szökésének utolérését követően bő ötven kilométerre a céltól Antoine Duchesne (Groupama-FDJ) és Owain Doull (Sky) próbálkozott, a sprinterek vonatai ellenben nem engedték már el messzire őket. Ekkor nem várt módon egy újabb incidens zavarta meg a viadalt egy autós ugyanis behajtott a mezőny elé. A sofőr gyorsan kapcsolt, szerencsére nem lett gond az esetből. Az elmúlt hat kiírásból ötöt megnyerő, és ezúttal is esélyesként érkező Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) kétszer is defektet kapott, így nem volt esélye sprintelni. A versenyt végül egy fantasztikus hajrát követően a fiatal holland Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) nyerte Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) és Christopher Lawless (Sky) előtt. [[https://www.youtube.com/v/2q-YbIYYwfs?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a hajrá – mondta a még mindig csak huszonegy esztendős Jakobsen, aki már a második győzelmét szerezte neo-próként. – Eddigi pályafutásom legkomolyabb győzelmét arattam, ami rengeteg motivációt ad a jövőre nézve. Persze nem lett volna esélyem a csapat nélkül, akik fantasztikus munkát végeztek.”
2018.03.06. - Dylan Groenewegen sikere a Párizs-Nizza második szakaszán Egy mondhatni tükörsima 187 kilométeres penzummal folytatódott a 2018-as Párizs-Nizza, mely a várakozásoknak megfelelően a vérbeli sprinterek csatáját hozta. Orsonville és Vierzon között mindössze két gyorsasági részhajrá bonyolította a kerekesek dolgát. A nap szökését Manuele Boaro (Bahrain-Merida), Tiago Machado (Katusha-Alpecin), Olivier Naesen (AG2R La Mondiale), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Anthony Delaplace (Fortuneo-Samsic) és Lars Boom (LottoNL-Jumbo) hatosa alkotta, ám ezt a sort a Groupama-FDJ csapata nem engedte el túlságosan messzire, így Boaro és Machado mentek tovább. A duó legnagyobb előnye bő három percnél tetőzött, de egyértelmű volt, hogy ez a nap a sprinterekről fog szólni. Négy kilométerre a céltól utol is érték őket. A mezőnyhajrát a Quick-Step Floors csapata igyekezett felvezetni, a leggyorsabbnak ellenben Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) bizonyult, aki már az ötödik győzelmét szerezte az idei szezonban. A második Elia Viviani (Quick-Step Floors), míg a harmadik Andre Greipel (Lotto-Soudal) lett. Összetettben Arnaud Demare (Groupama-FDJ) megőrizte vezető helyét. A Párizs-Nizza Bourges és Chatel-Guyon között egy 210 kilométeres penzummal folytatódik. [[https://www.youtube.com/v/-1cSZdScGpg?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nem volt túlságosan könnyű a sprint – így a befutót követően a szezont fantasztikus formában kezdő Groenewegen. – A vége emelkedett, ami rendesen megnehezítette a dolgom. A csapat fantasztikus munkát végzett az utolsó kanyart követően tökéletes helyen engedtek el. Teljes erővel indultam meg, szerencsére nem tudott senki sem követni. Büszke vagyok arra, hogy olyan vetélytársakat előztem meg, mint Viviani, Demare vagy éppen Greipel.”
2018.02.26. - Alejandro Valverde nyerte az Abu Dhabi Körversenyt Qasr Al Muwaiji és a Jebel Hafeet csúcsa között 199 kilométer várt a kerekesekre az Abu Dhabi Kör utolsó, királyszakaszán. Viszonylag hamar kialakult a nap szökése, melybe tíz kerékpáros keveredett bele, név szerint Lawson Craddock (EF Education First-Drapac), Mathias Brandle (Trek-Segafredo), Andre Greipel (Lotto-Soudal), Rudy Barbier (AG2R La Mondiale), Fredrik Frison (Lotto-Soudal), Michael Bresciani (Bardiani-CSF), Nicolo Bonifazio (Trek-Segafredo), Nikolay Trusov (Gazprom-Rusvelo) és Joonas Henttala (Novo Nordisk). Az elmenés legnagyobb előnye tíz perc környékén tetőzött, a mindent eldöntő emelkedő lábáig ellenben az Astana vezette főmezőny két perc alá vitte a differenciát, majd nem sokkal később meg is fogta az elől tempózókat. Mintegy hét kilométerrel a szakasz vége előtt kezdett ténylegesen szétszakadni a főmezőny az összetett éllovasa Rohan Dennis (BMC) is megúszott, ezt kihasználva pedig Alejandro Valverde (Movistar) szinte azonnal támadást indított. Valverde akcióját kezdetben csak Miguel Angel Lopez (Astana) és Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) kettőse tudta átvenni, majd idővel Wilco Kelderman (Team Sunweb), Rafal Majka (Bora-hansgrohe) és Davide Formolo (Bora-hansgrohe) is felért hozzájuk. Ez nem tetszett Angel Lopeznek, aki újabb támadást indított miközben hátrébb Tom Dumoulin (Team Sunweb) mechanikai problémákkal küzdve csapta földhöz kerékpárját. Szűk három kilométerre a céltól Valverde ugrott fel Angel Lopezhez. A sprintet végül a papírformának megfelelően Alejandro Valverde (Movistar) nyerte Miguel Angel Lopez (Astana) előtt. A harmadik helyre kissé lemaradva Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) érkezett. [[https://www.youtube.com/v/hYSWkbXfitI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Alejandro Valverde (Movistar) tizenhét másodperc előnnyel győzedelmeskedett Wilco Kelderman (Team Sunweb) és Miguel Angel Lopez (Astana) előtt. A pontversenyt Elia Viviani (Quick-Step Floors), a fiatalok összevetését Angel Lopez, míg a csapatversenyt a német Bora-hansgrohe sora nyerte.
2018.02.18. - Andalúz Körverseny: Tim Wellens bírta a legjobban a tizenkilenc százalékos meredeket Sevilla és az Alcalá de los Gazules csúcsa között pontosan 191,2 kilométer várt az Andalúz Körverseny mezőnyére a viadal negyedik szakaszán. A penzum közepén további két kategorizált kaptató nehezítette a kerekesek dolgát. A rajtot követően egy tizenhárom fős szökés alakult, melyből aztán Ramon Carretero (Movistar), Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac) és Andrey Amador (Movistar) hármasa ment tovább. A főmezőny élén azonban több csapat is váltotta egymást, így az utolsó emelkedő lábánál megfogták őket. Chris Froome (Sky) a lehető legrosszabbkor kapott defektet, így a szalbutamol ügye miatt folyamatosan a média kereszttüzében lévő kerekes elvesztette esélyét összetettben. A mindent eldöntő tizenkilenc százalékos részen Tim Wellens (Lotto-Soudal) és Mikel Landa (Movistar) akciózott végül Wellens nyerte a szakaszt összetettben is megszerezve a vezetést. Mikel Landa lett a második, míg Jakob Fuglsang (Astana) a harmadik. Az utolsó egyenkénti időfutam előtt Wellens előnye mindössze hét másodperc Landa előtt.
2018.02.09. - Mark Cavendish nyerte a Dubai Kör harmadik szakaszát, Fernando Gaviria triplázott Kolumbiában A Dubai Körverseny harmadik szakaszán 183 kilométert tett meg a karaván egészen Fujairah-ig. A nap szökését Simone Bevilacqua (Willier Triestina-Selle Italia), Mark Christian (Aqua Blue Sport), Loic Vliegen (BMC Racing Team) és Quentin Valognes (Team Novo Nordisk) kvartettje alkotta. Mintegy hetven kilométerre a céltól az összetett éllovasának Dylan Groenewegennek (LottoNL-Jumbo) a lehető legrosszabbkor adódtak mechanikai gondjai, hisz a befújó oldalszél miatt ekkor több darabra szakadt a mezőny. Groenewegent visszahozták az összezáró főmezőnyhöz, ám később szabálytalanság miatt húsz másodperces büntetést kapott, amivel elvesztette a kék trikót. Az elmenés megfogását követően az utolsó harminc kilométeren belül Tom Bohli (BMC) próbálkozott, ám a sprinterek csapatai őt már nem engedték túlságosan messzire. A mezőnyhajrát végül Mark Cavendish (Dimension Data) nyerte Nacer Bouhanni (Cofidis) és Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) előtt. Összetettben az ezúttal a hatodik helyen záró Elia Viviani (Quick-Step Floors) vette át az első helyet. [[https://www.youtube.com/v/8pSeXRbtpNA?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon jó érzésekkel vágtam neki a mai szakasznak – mondta Cavendish a célba érkezést követően. – A csapat fantasztikus munkát végzett, próbáltam okosan taktikázni, mivel például egy Vivianit nem olyan egyszerű már megverni. Sokáig kivártam, csak az utolsó utáni pillanatban indítottam meg a sprintem. Megpróbálom megszerezni a kék trikót is az elkövetkezendő két napban.” Eközben Kolumbiában az első ízben kiírt Colombia Oro y Paz szakaszversenyen Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) megállíthatatlannak bizonyul. A hazaiak üdvöskéje már a harmadik szakaszgyőzelmét szerezte, ezúttal az olasz Matteo Malucelli (Androni Giocattoli-Sidermac) lett a második, míg Sebastian Molano (Manzana Postobon) a harmadik. Összetettben Gaviria előnye a hegyek előtt mindössze tizenhét másodperc.
2018.02.07. - Dylan Groenewegen nyerte a Dubai Tour első hektikus sprintjét, Gaviria sikere Kolumbiában Egy 167 kilométeres lényegében teljesen sík szakasszal rajtolt el az ötödik Dubai Kör, mely természetesen a sprinterek első nagy összecsapását jósolta. A rajtot követően Andy Fenn (Aqua Blue), Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Mohammed Almansoori (Egyesült Arab Emírségek), Nathan Van Hooydonck (BMC Racing) és Charles Planet (Novo Nordisk) jóvoltából egy öt fős szökés alakult, melyet végig kontroll alatt tartottak a sprinterek csapatai. Húsz kilométerrel a vége előtt megbomlott az egység az elől tekerők között, majd bő tíz kilométer múlva szépen lassan mindenkit utol is értek. Alig nyolc kilométerre a céltól egy viszonylag nagy bukás borzolta a kedélyeket, több esélyes tervét keresztülhúzva. Az igencsak hektikus finálét végül Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte Magnus Cort (Astana) és Elia Viviani (Quick-Step Floors) előtt. Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) mechanikai problémák miatt maradt le a hajráról, míg Mark Cavendish (Dimension Data) elmondása szerint berántotta a féket, amikor már a testi épségét érezte veszélyben egy előtte keresztbevágó versenytárs miatt. [[https://www.youtube.com/v/KsF3KQyZXqI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyszerű győzni itt Dubaiban ennyi remek sprinter között – nyilatkozta Groenewegen a célba érkezést követően. – Tavaly két második helyem volt ezen a viadalon, örülök, hogy ezúttal rögtön összejött egy győzelem, amiért köszönettel tartozom a csapatomnak, akik remek munkát végeztek. Kétszáz méterrel a vége előtt indítottam, és volt bennem annyi erő, hogy kitartsak a végéig.” Közben Kolumbiában egy mindössze 99,9 kilométeres penzummal kezdődött az első Colombia Oro y Paz szakaszverseny. A körpályás szakasz elején egy öt fős szökés alakult, azonban ahogyan az előzetesen várható volt végül mezőnyhajrá döntött. A végjátékhoz közeledve egy kisebb bukás nehezítette a dolgokat, amelybe Nairo Quintana (Movistar) is belekeveredett. A sprintet a hazai Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyerte honfitársa Juan Sebastian Molano (Manzana Postobon) és az argentin Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) előtt. „Ez a győzelem sokkal többet ér számomra, mint bármely más siker – így Gaviria a díjátadóra várva. – Nem sok lehetőségünk van idehaza versenyezni a saját rajongóink előtt, most azonban mindez megvalósult, ráadásul ezt egy győzelemmel hálálhattam meg nekik.”
2017.10.24. - Dylan Groenewegen nyerte a Guangxi Kör ötödik szakaszát Újra a sprintereknek kedvezett az év utolsó World Tour versenyének, a kínai Guangxi Körversenynek az ötödik szakasza. Liuzhou és Guilin között 212,2 kilométer várt a mezőnyre négy kisebb emelkedővel. Will Clarke (Cannnodale-Drapac), Daniel Oss (BMC) és Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA) alkották a nap szökését. Az elmenés legnagyobb előnye hat perc környékén tetőzött ,az utolsó huszonöt kilométerhez közelítve azonban a várakozásoknak megfelelően utolérték őket. A mindent eldöntő emelkedőn a Movistar csapata akciózott, lejtmenetben viszont összezárt a sor, így hagyományos mezőnyhajrá döntött a győztes kilétéről. A sprintben a holland Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) bizonyult a leggyorsabbnak megelőzve Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) kettősét. Összetettben továbbra is a királyszakasz győztese Tim Wellens (Lotto-Soudal) áll az élen. „Az utolsó hegyen a Movistar sora diktált hatalmas tempót, amit nagyon nehéz volt tartani – így a célba érkezést követően Groenewegen. – A csapattársaim azonban megvártak és visszavittek az élre. A célegyenesben hatalmas szembeszél volt, ezért úgy határoztam, hogy ameddig csak lehet, kivárok. Csak százötven méterrel a vége előtt indultam meg, ami végül elégnek bizonyult.”
2017.07.24. - Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte az idei Tour utolsó szakaszát, összetettben Christopher Froome (Sky) győzedelmeskedett.
2017.07.24. - Chris Froome: megtisztelő, hogy olyan legendákkal említenek egy lapon, mint Anquetil, Hinault vagy Indurain Christopher Froome megvédte címét és megnyerte a 2017-es Francia Körversenyt, ezzel négyszeres győztessé avanzsálva. A Sky kerekese Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) és Romain Bardet (AG2R La Mondiale) kettősét szorította le a dobogó legfelső fokáról. „A Champs-Élysées-n sohasem érhet csalódás – nyilatkozta a verseny győztese Chris Froome. – Mindig varázslatos érzés megérkezni ide, a három hét lezárásaként ilyenkor felidéződnek az emlékek. Nagyon boldog vagyok, hogy újra láthatom a feleségem és a kisfiam. Minden Tour győzelmem különbözik a másiktól. Talán az idei volt a legnehezebb sikerem, mivel nagyon erős vetélytársaim voltak. Megtisztelő, hogy olyan legendákkal említenek egy lapon, mint Anquetil, Hinault vagy Indurain, de a jövő évi versenyről még korai lenne nyilatkozni. Már bekerültem a Francia Körverseny történelemkönyveibe, de a jövővel nem szeretnék még foglalkozni, most az ünneplésé a főszerep.”
2017.07.23. - Montgeronból indulva 103 kilométer várta a kerekeseket a párizsi célvonalig a Tour utolsó, záró szakaszán. Párizsba beérve természetesen a szokásos körpályán igyekeztek dönteni a szakaszgyőzelemről a sprinterek.
2017.06.17. - Simon Spilak ezúttal is villant egyet a Svájci Körversenyen A szlovén Simon Spilak általában kiválóan szerepel a svájci versenyeken, amely ezúttal sem történt másként, hisz a Katusha-Alpecin csapatának kerekese nyerte a Svájci Körverseny hetedik szakaszát. Zernez és Sölden között 166,3 kilométer várta a kerekeseket az etap végén a Tiefenbachferner emelkedőjével. A rajtot követően egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport lépett el, benne a regnáló világbajnok Peter Sagannal (Bora-Hansgrohe). Az elmenés legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött a főmezőnyt a Sky és kisebb meglepetésre a CCC Sprandi Polkowice csapatai kontrollálták. A tizennégy kilométeres emelkedő lábáig megfogták a szökést. A sárga trikós Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) viszonylag hamar megadta magát, az élcsoportban nyolc versenyző maradt, név szerint Rein Taaramae (Katusha-Alpecin), Simon Spilak (Katusha-Alpecin), Damiano Caruso (BMC), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Joe Dombrowski (Sky), Ion Izaguirre (Bahrain-Merida), Jan Hirt (CCC-Polkowice) és Marc Soler (Movistar). Az esélyesek sora is folyamatosan fogyatkozott, végül egyesével érkeztek célba a kerekesek, akik közül Simon Spilak (Katusha-Alpecin) bizonyult a legerősebbnek, megnyerve a szakaszt és ezzel megszerezve a sárga trikót is. A második Ion Izagirre (Bahrain-merida), míg a harmadik Joe Dombrowski (Cannondale-Drapac) lett. Összetettben Spilak előnye ötvenkét másodperc Damiano Caruso (BMC) előtt. „Az előző etap során egy kisebb krízisbe kerültem – nyilatkozta a szakaszt követően Spilak. – Reggel azonban úgy ébredtem, hogy tele voltam energiával, bíztam benne, hogy talán ez lehet az én napom. A csapat rengeteget dolgozott azért, hogy ez a győzelem összejöhessen, így nem győzök hálálkodni nekik.”
2017.06.16. - Domenico Pozzovivo nyerte a Svájci Kör hatodik szakaszát, összetettben is az élre állt A nagy hegyekkel az esős időjárás is megérkezett a Svájci Körversenyre, a hatodik szakasz során Locarno és La Punt között 166,7 kilométer várta a kerekeseket a 2012 méteres San Bernardino és hegyi befutóként a 1695 méteres La Punt hegyével. A rajtot követően egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport alakult. Ebből a sorból Michael Woods (Cannondale-Drapac), Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) és Simone Petilli (UAE Team Emirates) hármasa volt a legaktívabb, de már az első emelkedőn is nagy volt a mozgolódás az őket üldöző főmezőnyben is. A legkitartóbb Woods volt, aki végül az esélyesek csoportjával ért célba. Az utolsó hegy lábánál természetesen darabjaira hullott a mezőny, a szökevényeket is utolérték. Mintegy tizenkét kilométerrel a vége előtt Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) indult meg, akit a sárga trikós Damiano Caruso (BMC), Rui Costa (UAR Team Emirates), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Ion Izaguirre (Bahrain-Merida), Pello Bilbao (Astana), Mathias Frank (AG2R La Mondiale), Marc Soler (Movistar) és Simon Spilak (Katusha-Alpecin) követtek. Túlságosan nagy különbségek ugyan nem alakultak ki, de végül Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) hazaért, így megnyerte a szakaszt Rui Costa (UAE Team Emirates) és Ion Izaguirre (Bahrain-Merida) előtt. Összetettben Pozzovivo és Caruso azonos idővel állnak, de helyezési számainak köszönhetően előbbi vette át a vezetést. „Nagyon régóta várok már arra, hogy esélyem legyen támadni egy nehéz emelkedőn, ahol leszakíthatom az ellenfeleim, hazaérthetek és megszerezhetem a szakaszgyőzelmet – nyilatkozta Pozzovivo a célba érkezést követően. – Remekül alakul eddig ez az év, jól sikerült a felkészülésem és a Giro d’Italián elért eredményemmel is elégedett vagyok. örülök, hogy összetettben is megszereztem a vezetést, igyekszem növelni az előnyöm, de az utolsó szakasz egy időfutam lesz, ami nem nekem kedvez.”
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések