A keresett kulcsszó: Direct Energie


2018.08.02. - A versenyzők máris kritizálják David Lappartient UCI-elnök felvetéseit Mint ismeretes a Sky hegemóniájának megtöréséért soronként kilenc helyett már csak nyolc kerékpáros állhatott rajthoz a Touron, Lappartient legújabb nyilatkozata pedig kitért arra, hogy ezt a számot a jövőben hatra csökkentené. Lappartient a svájci Le Temps lapjában ki is fejtette véleményét, melyre természetesen a különböző közösségi oldalakon számos profi kerekes reagált. „Ez a legnagyobb vicc, amit valaha a kerékpársportban hallottam” – mondta a Katusha-Alpecin versenyzője Wilie Smit. „Akkor már legyen minden egyes szakasz hatvanöt kilométeres – írta ki kissé cinikusan Thomas De Gendt a Lotto-Soudal kerékpárosa. – Ne legyenek edzőtáborrok, ne kapjunk vacsorát és versenyenként csak két kulacs használata legyen engedélyezett. Ne legyen fék a kerékpárokon, csak négy fokozatot használhassunk és paprika sprével fújjanak le minket a rajtnál.” „Talán inkább arra kellene törekedni, hogy a kisebb költségvetésű csapatokat anyagilag támogassák – vélekedett az idei Tour legaktívabb versenyzőjének választott Dan Martin. – A megoldás kulcsa abban rejlik, hogy ne az erős sorokat korlátozzuk, hanem a gyengébbeket segítsük.”
2017.10.11. - Sam Bennett nyerte a Török Körverseny első szakaszát Mindössze tizenhárom csapattal rajtolt el a World Tour sorozatba fellépő, de problémák egész sokaságától hemzsegő Török Körverseny. A várakozásoknak megfelelően Alanya és Kemer között az első osztályú sorok alakították a 176,7 kilométeres penzumot. A nap szökését Onur Balkan (Törökország), Batuhan Özgür (Törökország), Simone Sterbini (Bardiani-CSF), Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF), Flavio Santos (Soul Brasil Cycling) és Alex Turrin (Wilier Triestina – Selle Italia) hatosa alkotta. Az elmenés túlságosan nagy előnyre nem is tudott szert tenni, harmincöt kilométerrel a vége előtt a Bora-hansgrohe és a Trek-Segafredo által vezetett főmezőny utolérte őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, amit az ír Sam Bennett (Bora-hansgrohe) nyert meg Marco Benfatto (Androni-Sedermac) és Edward Theuns (Trek-Segafredo) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend. „Nem számítottam ennyire nehéz sprintre – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Azt hittem, hogy a végére lassulnak majd a riválisaim, de ez nem így történ, végig a nyomomban voltak. Nagyszerű lehetőség ez számomra, nyomás volt rajtam, de sikerült végigvinnem az előzetesen eltervezetteket. Sokat tanultam ma.”
2017.03.28. - Kiosztották a Vuelta a Espana szabadkártyáit A spanyol Unipublic hivatalosan is bejelentette, hogy mely négy csapat kap szabadkártyát az év utolsó háromhetes körversenyére. A hazai Caja-Rural és a francia Cofidis meghívása nem érte meglepetésként a kerékpársport rajongóit, ellenben az ír Aqua Blue Sport és a kolumbiai Manzana-Postobon részvétele sokakat meglepett. Az újonnan létrehozott Aqua Blue Sport csapata remek eredményekkel kezdte az évet számos nagy versenyen megmutatva magát és dobogós helyezéseket elérve a Dwars door West-Vlaanderen valamint a Nokere Koerse viadalain. A kolumbiai Manzana Postobon feltűnő rózsaszín mezét is számtalanszor megtekinthettük már, legutóbb épp a Katalán Körversenyen igyekeztek minél többet mutatni magukat. A nagy lemaradó a francia Delko Marseille Provence KTM lett, akik a franciaországi rajt miatt szerettek volna ott lenni a Spanyol Körön. „Az első naptól azért küzdöttünk, hogy ott lehessünk valamelyik nagy körversenyen – így Stephen Moore az Aqua Blue Sport csapatvezetője. Nagyon nagy köszönettel tartozunk az Unipublicnak, igyekszünk meghálálni a bizalmat.”
2017.01.27. - Július 1-jén a németországi Düsseldorfban rajtol a 2017-es Francia Körverseny, melynek kapcsán a versenyt szervező ASO hivatalosan is kiosztotta a szabadkártyákat.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések