A keresett kulcsszó: Dimension Data


2018.11.23. - Végleges a Dimension Data 2019-es kerete Huszonhét versenyzővel vág neki a 2019-es idénynek a Dimension Data csapata. A dél-afrikai sor jócskán átalakította keretét, az eddigieknél kevesebb afrikai versenyzővel igyekszik elkerülni a WorldTour csapatlista utolsó helyeiről. Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Ben King és az új igazolás Michael Valgren köré épülhet a névsor. Fontosabb érkezők Roman Kreuziger, Giacomo Nizzolo, Danilo Wyss vagy éppen Enrico Gasparotto. Természetesen a csapat továbbra is nagy figyelmet fordít a Qhubeka alapítványra, melynek célja kerékpárokkal ellátni a rászoruló gyerekeket. „Közel háromszáz napnyi versenyzést követően ismételten csak átadhattunk jónéhány kerékpárt a rászorulók számára a Qhubeka alapítvány révén – mondta Douglas Ryder csapatvezető. – Általában ez a legjobb napja az évnek, ami ezúttal is igaznak bizonyult. Fokvárosban volt a jövő évi csapat első összetartása, remek hangulatban kezdtük el megtervezni az előttünk álló szezont.” A Dimension Data 2019-es kerete: Lars Bak (dán), Edvald Boasson Hagen (norvég), Mark Cavendish (brit), Steve Cummings (brit), Scott Davies (brit), Stefan de Bod (dél-afrikai), Nicholas Dlamini (dél-afrikai), Bernhard Eisel (osztrák), Enrico Gasparotto (olasz), Amanuel Ghebreigzabhier (eritreai), Ryan Gibbons (dél-afrikai), Jacques Janse van Rensburg (dél-afrikai), Reinardt Janse van Rensburg (dél-afrikai), Ben King (amerikai), Roman Kreuziger (cseh), Louis Meintjes (dél-afrikai), Gino Mäder (svájci), Giacomo Nizzolo (olasz), Ben O'Connor (ausztrál), Mark Renshaw (ausztrál), Tom-Jelte Slagter (holland), Jay Thomson (dél-afrikai), Rasmus Tiller (norvég), Michael Valgren (dán), Jaco Venter (dél-afrikai), Julien Vermote (belga) és Danilo Wyss (svájci).
2017.12.07. - A Dimension Data csapata nem igazán érti, hogy Sagan miért nem volt hibás abban az ominózus Tour bukásban A dél-afrikai Dimension Data vezetőségé kissé meglepődött, hogy ilyen hamar döntés született Peter Sagan ügyében, pláne úgy, hogy őket nem is értesítették semmiféle meghallgatásról. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség végül nem idézte maga elé az ominózus ügyben a feleket, az UCI illetékesei a minap arra jutottak, hogy a bukás szokványos versenybaleset volt, arról nem Peter Sagan tehet, mivel semmiféle szándékosság nem állt a háttérben. „Mint szakmai stáb, és mint a Dimension Data versenyzőinek képviselői minden körülmény között arra szeretnénk törekedni, hogy a versenyek biztonságosak és élvezetesek lehessenek – szól a Dimension Data sajtóközleménye. – Sajnos azonban az UCI bejelentése magába foglalja az eset tényleges felülvizsgálatát, ami számunkra csak azért meglepő, mivel a mi versenyzőnk esett áldozatául a történteknek. Meglepődtünk, hogy még csak nem is értesítettek minket, és, hogy egyáltalán nem kapunk betekintést az ügybe, pedig mint mondtuk, annak mi vagyunk a legfőbb kárvallottjai. Ennek ismeretében nem igazán értjük, hogy mit jelent az, hogy Peter Sagan nem volt hibás a bukásban?”
2017.11.03. - Jakub Mareczko ötödik szakaszgyőzelmét is megszerezte Hainanban, Dér Zsolt újra 11. A kiemelt kategóriás Hainani Körverseny hatodik szakaszán az olasz Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) már az ötödik szakaszgyőzelmét szerezte, miután a Changjiang és Sanya közötti 219,6 kilométeres penzum végén is ő bizonyult a leggyorsabbnak. A nap szökését Alexis Cartier (H&R Block), Mykhaylo Kononenko (Kolss) és Joris Blokker (Monkey Town) alkották, de legnagyobb előnyük négy percnél nem volt több. Utolérésüket követően voltak még kisebb próbálkozások, ám végül mezőnyhajrá döntött. Mareczko mögött ezúttal is az észt Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM) lett a második, míg a szintén olasz Marco Maronese (Bardiani-CSF) a harmadik. A mezőny egyetlen magyar kerekese Dér Zsolt (Team Vorarlberg) a tizenegyedik helyen zárt. Összetettben Mareczko előnye huszonnyolc másodperc Laas ellenében. [[https://www.youtube.com/v/ppDPUuMTsB4?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Ne túlozzuk el a dolgokat, hisz a győzelmeim nagy részét kisebb versenyeken arattam – mondta az idén már tizennégy sikernél járó Mareczko. – Természetesen ennek ellenére nagyon örülök, hogy ilyen eredményes szezont produkálok, de a célom az, hogy egy napon World Tour versenyen is nyerhessek.”
2017.03.30. - Sokan várták már, hát belevágunk: bemutatjuk a 2017-es Tour de Hongrie versenyén résztvevő csapatokat. A sort egy olyan együttessel nyitjuk, amely már tavaly is hivatalos volt a magyar viadalra, ám egy tragikus baleset miatt kénytelen volt távol maradni…
2016.11.25. - Vincenzo Nibali megerősítette, hogy a Giro d’Italia lesz az első számú célkitűzése 2017-ben A verseny talán egyik legnagyobb esélyese Vincenzo Nibali hivatalosan is megerősítette, hogy a 2017-es idényben a jubileumi 100. Giro d’Italia megnyerése lesz a legfőbb célkitűzése. A szezont az újonnan alakult Bahrein-Merida csapatánál kezdő szicíliai Tour de France szerepléséről, csak az Olasz Körversenyt követően dönt. „Ott leszek a jubileumi Giro d’Italián, a legfőbb célom ennek a versenynek a megnyerése lesz 2017-ben – mondta Nibali. – Címvédőként természetesen rajthoz akarok állni azon a viadalon, mely az otthonomat is érinti. Ami a Tour de France-t illeti, csak a Girót követően fogom meghozni a döntést. Januárban az új San Louisi Körversenyen kezdek, majd az Abu Dhabi Kör és a Tirreno-Adriatico szakaszversenyei lesznek a felkészülésem legfőbb állomásai. A klasszikusokat illetően még egyeztetnem kell az edzőmmel Paolo Slongóval, de az év végi Lombard Körön feltétlenül ott akarok majd lenni.”
2016.11.11. - Dimension Data: a kerékpársport szempontjából egy tökéletes döntés született A bejelentés miszerint a 2017-es idényben is tizennyolc World Tour csapat lesz, hatalmas megkönnyebbülést jelentett a dél-afrikai Dimension Data sora számára, mely pontjai alapján a legkedvezőtlenebb helyzetből várta a döntést. Douglas Ryder csapatvezető természetesen elégedett a határozattal, melyet elég sokan megkritizáltak, miszerint a döntés, csak az ASO és a Dimension Data vállalatának partnersége révén, előbbi nyomására történt. „Min arra emlékezhetünk a múltban nagy csata dúlt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség és az ASO között, mely kihatással volt a Pro Tour mai nevén World Tour sorozatra is. Az Unibet csapata például ennek kapcsán volt kénytelen lehúzni a rolót. Sokan most azzal támadnak minket, hogy csak a Dimension Data és a Tour de France-t is szervező ASO megállapodása miatt kaphatjuk meg a legmagasabb osztály licencét. Kijelenthetem, hogy az ASO és a Dimension Data cége között sohasem volt egyetlen olyan tárgyalás sem, amely a World Tour licence odaítéléséről szólt volna, csak és kizárólagosan a technikai újítások mikéntjéről egyeztettek. A kerékpársport és a csapatok szempontjából egy tökéletes döntés született.”
2016.10.27. - Urbano Cairo: a Giro d’Italia nem eladó! Az RCS média csoport új többségi tulajdonosa Urbano Cairo elutasította azokat a feltételezéseket miszerint megválnának egyik legnagyobb presztízsű versenyüktől a Giro d’Italiától. „Nem vagyok a kerékpársport szakértője, de mindig is szerettem a bringásokat – nyilatkozta Cairo. – A hatvanas-hetvenes években nagy rajongója voltam Felice Gimondinak. Emlékszem az Eddy Merckxel vívott hatalmas csatáira. Apám később támogatott csapatokat a milánói hatnaposon, melyet két ízben meg is nyertek ezek a sorok, tehát nem áll tőlem távol a kerékpározás. Nem tudom honnan bukkantak elő azok a feltételezések miszerint eladnánk az RCS Sportot. A Giro d’Italia nem eladó! Nem vagyok őrült! A célunk, hogy a viadalt ismét olyan népszerűvé tehessük, mint amilyen a hetvenes években volt. Szeretném, ha a Giro megállná a helyét a Tour de France mellett.” Urbano Claro cégcsoport tulajdonos több vállalkozás vezetőjeként igyekszik minél nagyobb média-megjelenést kiharcolni az Olasz Körverseny számára.
2016.10.25. - Kiszivárgott információk a jubileumi 100. Giro d’Italia útvonaláról A hivatalos október 25-i prezentációt megelőzően természetesen ezúttal is számtalan információ látott napvilágot a jubileumi 100. Giro d’Italia útvonala kapcsán. Annyi bizonyos, hogy Szardínia szigetén kezdődik a verseny, amely aztán Szicíliába látogat, ahol vélhetőleg lesz egy hegyibefutóval záruló szakasz az Etnán. A karaván ezt követően végighalad az olasz csizmán, igencsak komoly kis szakaszokkal a Dolomitokban. A pletykák szerint megmásszák a Mortirolo és a Stelvio emelkedőit is, utóbbit ráadásul kétszer - egyszer innen egyszer onnan -, de tervben van a Pordoi és a Monte Grappa kettőse is. A verseny egy egyenkénti időfutammal zárulhat, bár az még bizonytalan, hogy Milánóban vagy éppenséggel Rómában. A 2017-es Olasz Körverseny bejárja majd egész Itáliát, számos hegyet és viszonylag kevés egyenkéntit tartogatva. A Stelvio duplájával ismételten csak elég nagy kockázatot vállalnak a szervezők, hisz az időjárás ezúttal is megtréfálhatja őket. Amennyiben ismételten csak a hóesés játssza majd a főszerepet, az igencsak sokat elvehet a Giro erejéből.
2016.09.30. - Giacomo Nizzolo nyerte a piemonti egynapost Az október 1-jei utolsó World Tour viadalt a Lombardiai Körversenyt megelőző jubileumi századik Giro del Piemonte egynaposán 207 kilométer várta a kerekeseket. A kiemelt kategóriás olasz klasszikus legfőképp a sprintereknek kedvezett. A napot egy viszonylag nagy létszámú szökés jellemezte, melybe többek között Ben Swift (Sky) Philippe Gilbert (BMC) és Filippo Pozzato (Wilier-Southeast) is belekeveredett. A legtovább Stéphane Rossetto (Cofidis) bírta elől, de a BMC által vezetett főmezőny őt is utolérte. Jöhetett a mezőnyhajrá, melynek útvonala egy kissé emelkedett. A legjobbnak végül a regnáló olasz bajnok Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) bizonyult Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) és Daniele Bennati (Tinkoff) kettőse előtt. „Nagyon motivált voltam a versenyt megelőzően – mondta Nizzolo a célba érkezést követően. – Jó erőben éreztem magam, a nagy tempó ellenére az emelkedők sem okoztak gondot. Várom már a világbajnokság mezőnyversenyét, bizakodó vagyok, örülök, hogy egy ilyen nagyszerű győzelmet követően utazhatok Katarba.
2016.09.21. - Bahrein-Merida: hírek a kulisszák mögül Nasser bin Hamad Al Khalifa herceg februárban jelentette be, hogy profi országúti kerékpáros csapatot indít. A hír megosztotta a társadalmat, hisz a herceg ellen számos emberjogi szervezet harcol, mindezek ellenére köztudott, hogy lelkes sportörült, triatlonozik és lovaspólózik, ráadásul a formula-1-es bahreini nagydíj lebonyolításában is vastagon benne van a keze. A minap Brent Copeland csapatvezető mesélt az alakuló kerékpáros csapat hátteréről. „A csapat névadószponzorai a bahreini petróleum konzorcium a BAPCO és a második legjelentősebb kerékpárgyár a Merida – mondta az interjúban a korábban az MTN-Qhubeka és a Lampre-Merida csapatánál dolgozó Copeland. – Természetesen számos kisebb támogató is jelen van a sornál. A herceg egy igazi sportőrült. Az ő tulajdonában van a Bahrein Endurance 13 triatlon-csapat valamint ő felügyeli az ország lóverseny sportját. A költségvetésünk olyan 12 és 15 millió Euró között mozog majd, ezzel nem leszünk a leggazdagabb csapat, de úgy vélem, hogy megálljuk majd a helyünk. Nagyon fontos számunkra, hogy a Merida személyében egy a kerékpársportban igencsak elismert név áll az oldalunkon. Bízunk benne, hogy megjelenésünkkel frissességet kölcsönözhetünk a sportágunknak.” A Bahrein-Merida csapata jelenleg tizenhét versenyzővel rendelkezik, akik közül a legnagyobb név az olasz Vincenzo Nibali. Mellette érdemes megemlíteni Enrico Gasparotto, Sonny Colbrelli és Giovanni Visconti hármasát is.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések