A keresett kulcsszó: diákolimpia


2018.06.11. - 2018. június 10-én, vasárnap került megrendezésre a MTB Diákolimpia Országos Döntője, melynek idén a Tamási Parkerdő és Vadaspark adott otthont, és a Tamási Montain Bike Sport Club és csapata szervezett. A dunántúli kivárosban sok-sok évre visszamenőleg nagy hagyománya van a bringasportnak. A maroknyi kis csapat büszkén fogadta a hírt, hogy az idei évben ők bonyolíthatják le ennek a sportágnak a diákolimpiai döntőjét. Nagy erőbedobással, óriási háttérmunkával készültek a versenyre, az összefogás ennek érdekében példaértékű volt. A pályákat a Tamási Parkerdő területén, a Miklósvári tó partján, és az azt körülölelő dombok erdeiben jelölték ki, nagyon precízen, a korcsoportok megfelelő terhelését figyelembe véve. Külön pályaútvonalakat kaptak az A és külön a B csoportban induló versenyzők. A pálya útjainak kijelölésére nagy gondot fordítottak, azt elkerülendő, hogy mindenki tisztában legyen a saját útvonalával. Napokkal ezelőtt füvet nyírtak, akadályokat építettek, gödröket ástak, karóztak, szalagoztak ennek érdekében, a természet adta összes adott lehetőséget kihasználták a tökéletes útvonalak érdekében. A pályák nagyszerű kialakítása Farkas Ferenc alelnök, és segítői: Szedeli Krisztián, Szedeli Viktor, Máthé Gábor munkáját dicsérik, illetve a szorgos kezek, akik mindezt előkészítették: Fenyő Attila, Kálmán Zoltán, ifj. Németh Róbert, Fenyő Dénes, és az anyukák, gyerekek. Kivétel nélkül mindenki kivette a részét a munkálatokból. Próbáltak minden igényt kellően kielégíteni: a helyszínen lehetőséget biztosítottak étkezésre, szomjoltásra, pihenésre, hiszen a legtöbb versenyző a családjával érkezett, s többen utazták át a fél országot a döntő miatt. Biciklimosót üzemeltettek, amire szükség is volt, az eleredő eső, nagy sár miatt. Sajnos a verseny előtti napokban az időjárás nem kímélte a várost, többször leszakadt az ég, de a sáros utak nem okoztak túlzottan nagy kihívást a gyerekeknek, sőt, izgalmasabbá tették számukra a versenyt. A nevezések gördülékenysége érdekében a regisztrációt két csoportra szedték, így gyorsítva a papírmunkát. A versenyzők ideje chipes időmérővel került ellenőrzésre, a pályák mellett frissítőpontok kerültek kialakításra. Közel 200 nevező és azok családja, edzője volt jelen a rendezvényen. Érkeztek többek között Bükkszentkeresztről, Kisvárdáról, Kőszegről, Sopronból, Budapestről, Gödöllőről, Veszprémből, Hódmezővásárhelyről, Ajkáról stb. A szervezők igyekeztek kedves, barátságos, segítőkész légkört kialakítani számukra, a hirtelen felmerülő problémákat próbálták minél gyorsabban megoldani, mindenkinek megkönnyítve a dolgát. A szervezők ezúton szeretnék megköszönni a versenyzők megjelenését, a szülőknek, edzőknek pedig a pozitív, támogató hozzáállásukat, hogy a gyerekeket elhozták a döntőre, többeket az ország másik feléről. Külön köszönet Toldi Tamásnak, aki az egészet végigkoordinálta Hajrá Tamási BringaSport! Fotók: www.facebook.com/pg/velohu/photos/ Eredmények a letölthető dokumentumok közt.
2018.04.16. - Április 14-én a Debrecen mellett 354.sz. úton került megrendezésre a 2017/2018. tanévi Diákolimpia az országúti kerékpározás időfutam és mezőnyverseny számaiban, az I-VI. korcsoportos diákok számára. Az Időfutam OB-t is látott minőségi útvonal ezen a szombati napon reggeltől késő délutánig a kerékpárosoké volt, teljes útzár mellett. Összesen 156 nevezés érkezett a versenyekre, és a díjazottak száma sem volt csekély, mivel a Magyar Diáksport Szövetség szabályai szerint mind a 6 korcsoportban külön igazolt és amatőr kategóriákban lettek értékelve a résztvevők, természetesen nemek szerint. Vagyis időfutamban így elméletileg 24, mezőnyversenyen az I.kcs. híján (itt ez a szám nem kerül megrendezésre) 20 kategóriában hirdetett volna dobogót a rendezőség, bár jellemzően a fiatalabb korcsoportok itt-ott hézagosak voltak, tehát 2-3 kategória kimaradt. A diákok érem és oklevél díjazásban részesültek, emellett a mindkét versenyszámban induló versenyzők a futamaik után kapott pontok alapján összetett versenyben is értékelésre kerültek. Időfutam, mezőnyverseny és összetett eredménylista a letölthető fájlok között.
2018.03.29. - Április 14-én a 354-es sz. út Józsa-Bocskaikert közötti szakaszán a DKSI rendezésében kerül sor a 2018. évi Országúti Kerékpáros Diákolimpiára, ahol időfutam és mezőnyverseny számokban állhatnak rajthoz az általános és középiskolai képzésben résztvevő diákok, a Magyar Diáksport Szövetség szabályai alapján a I-VI. korcsoportokban. A versenyek részleges illetve teljes (Diákolimpia) útzár mellett zajlanak majd, kérjük az autósok megértését. Versenykiírás: Itt. Nevezés: Itt.
2015.03.06. - Az utóbbi években egyre népszerűbbé váló Mountain Bike Diákolimpia® idén ismét szintet lépve várja a diáksereget. A Magyar Kerékpársportok Szövetsége támogatásával, a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség tagegyesületei szervezésében létrejött eseménysorozat hét területi és egy országos döntőből álló, kétfordulós versenyek áprilistól júniusig tartanak.
2014.06.08. - Teljes eredménylista a letölthető dokumentumok között!
2014.05.21. - Az év eleji területi diákolimpia sikerei után ismét versenyzési lehetőséget kapnak a gyerekek Veszprémben. Június 7-én Veszprémben rajtol a Mountain Bike Diákolimpia Országos Döntője, ahova az ország minden tájáról várhatók indulók.
2014.05.13. - Teljes eredménylista a letölthető dokumentumok között!
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések