A keresett kulcsszó: Dér Zsolt


2017.11.02. - Jakub Mareczko negyedik szakaszgyőzelme Hainanban, Dér Zsolt 11. Lassan az lenne a meglepő, ha nem Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) nyerné a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny aktuális szakaszát. A viadal ötödik napján Danzhou és Changjiang között 167 és fél kilométer várt a mezőnyre. A forgatókönyv kissé eltért az előző szakaszoktól, mivel mintegy huszonöt kilométer megtételét követően egy negyvenhét fős sor lépett el, melyben nem volt ott Mareczko. Ennek okán a Wilier Triestina hatalmasat dolgozott, miközben a részhajrát az elől tekerő Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) vitte el, védve ezzel Mareczko összetettbeli pozícióját. Oscar Pujol (Team Ukyo), Lukas Sprengler (Svájc) és Fabian Lienhard (Team Vorarlberg) bírták a legtovább az élen, de a végjátékhoz közeledve az utolsó kilométeren belül őket is utolérték. A hajrát ezúttal is Mareczko nyerte, ezzel már a negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második az észt Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM), míg a harmadik az ukrán Andriy Kulyk (Kolls) lett. A mezőny egyetlen magyar versenyzője Dér Zsolt (Team Vorarlberg) az előkelő tizenegyedik helyen ért célba. Összetettben Mareczko előnye huszonnégy másodperc Laas előtt, Dér Zsolt negyvennégy másodperc hátránnyal a tizenegyedik. [[https://www.youtube.com/v/NDTXPNSazao?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon fáradtnak éreztem ma magam, kész őrület volt ez a szakasz – mondta Mareczko a célba érkezést követően. – Az etap elején mindenki szökésbe akart kerülni, hatalmas tempóban kezdtünk, ráadásul nagy volt a forróság. Bíztam benne, hogy a csapattársaim rámennek a részhajrára, szerencsére Eugert megnyerte azt. Örülök a szakaszgyőzelmemnek, de annak még inkább, hogy a csapatom segítségével tovább növeltem összetettbeli előnyöm.”
2017.11.01. - Jakub Mareczko immáron a harmadik szakaszgyőzelmét szerezte Hainanban, Dér Zsolt a Top 10-ben! Chengmai és Danzhou között egy 192,3 kilométeres szakasszal folytatódott az év utolsó kiemelt kategóriás versenye a kínai Hainani Kör. Ezúttal kisebb emelkedők is nehezítették a mezőny dolgát, de végül az előző etapokhoz hasonlóan sprint döntött. A nap szökését Sven Van Luijk (Monkey Town), Alfredo Castillo (Jelly Belly), Travis Samuel (H&R Block) és Oleksandr Prevar (Kolss) alkották, ám az elmenés legnagyobb előnye három percnél nem nőtt nagyobbra, így amikor kellett könnyűszerrel utol is érték őket. A mezőnyhajrát ezúttal is az olasz Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) nyerte, aki ezzel a sikerével már zsinórban a harmadik győzelmét szerezte. A második az észt Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM), míg a harmadik az ausztrál Anthony Giacoppo (IsoWhey Sports-SwissWellness) lett. Az osztrák Team Vorarlberg csapata is remekül helyezkedett, a verseny egyetlen magyar résztvevője Dér Zsolt az előkelő kilencedik helyen zárt. Összetettben Mareczko előnye húsz másodperc Laas előtt, Dér Zsolt a tizenegyedik. „A csapattársaim fantasztikus munkát végeztek – mondta Mareczko az Eurosport riporterének. – Eugert Zhupa ötszáz méterrel a vége előtt engedett el az élen. Örülök az újabb sikernek és annak, hogy ezzel tovább növeltem az előnyöm összetettben is.”
2017.08.06. - A dániai Herningben zajló országúti kerékpáros Európa-bajnokság a férfi elit mezőnyversennyel zárult, ahol Kusztor Péter és Lovassy Krisztián képviselték hazánkat.
2017.06.03. - A regnáló olimpiai bajnok Greg van Avermaet (BMC) sikerével zárult a kiemelt kategóriás Luxemburgi Körverseny harmadik szakasza. A 174,8 kilométeres dimbes-dombos penzum végén Van Avermaet csapattársát a versen éllovasát Jean-Pierre Druckert (BMC) hajrázta le, míg a harmadik Alexander Kamp (Team Veloconcept) lett. A viadal egyetlen magyar versenyzője Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) közel tizenkét perces hátránnyal a 83. helyen zárt.
2017.06.02. - Lovassy Krisztián a Luxemburgi Körversenyen, Dér Zsolt Franciaországban, míg számos magyar csapat a Bihari Körön szerepel.
2017.04.30. - Peák Barnabás győzelmét követően a Belgrád-Banja Luka második egynaposán újabb Europe Tour pontokat szerzett hazánk, ezúttal Dér Zsolt végzett az első tíz között.
2017.03.15. - Kiváló versenyzéssel az előkelő huszadik helyen zárta a francia Párizs-Troyes 1.2-es viadalát az osztrák Vorarlberg csapatának magyar légiósa Dér Zsolt.
2017.02.06. - Dér Zsolttal a színeiben az olasz szezonnyitón kezdte a 2017-es szezont az osztrák Vorarlberg csapata.
2016.10.31. - Október 22. és 30. között zajlott Kínában a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny, ahol három World Tour és hét pro-kontinentális sor mellett Dér Zsolttal a soraiban ott volt az osztrák kontinentális Team Vorarlberg csapata is.
2016.10.25. - Kiszivárgott információk a jubileumi 100. Giro d’Italia útvonaláról A hivatalos október 25-i prezentációt megelőzően természetesen ezúttal is számtalan információ látott napvilágot a jubileumi 100. Giro d’Italia útvonala kapcsán. Annyi bizonyos, hogy Szardínia szigetén kezdődik a verseny, amely aztán Szicíliába látogat, ahol vélhetőleg lesz egy hegyibefutóval záruló szakasz az Etnán. A karaván ezt követően végighalad az olasz csizmán, igencsak komoly kis szakaszokkal a Dolomitokban. A pletykák szerint megmásszák a Mortirolo és a Stelvio emelkedőit is, utóbbit ráadásul kétszer - egyszer innen egyszer onnan -, de tervben van a Pordoi és a Monte Grappa kettőse is. A verseny egy egyenkénti időfutammal zárulhat, bár az még bizonytalan, hogy Milánóban vagy éppenséggel Rómában. A 2017-es Olasz Körverseny bejárja majd egész Itáliát, számos hegyet és viszonylag kevés egyenkéntit tartogatva. A Stelvio duplájával ismételten csak elég nagy kockázatot vállalnak a szervezők, hisz az időjárás ezúttal is megtréfálhatja őket. Amennyiben ismételten csak a hóesés játssza majd a főszerepet, az igencsak sokat elvehet a Giro erejéből.
2016.10.24. - Tanel Kangert nyerte az Abu Dhabi Körversenyt A Yas Marina autóverseny-pályáján zárult a 2016-os Abu Dhabi Körverseny, ahol 143 kilométer várta a kerékpárosokat. A nap szökését Michal Paluta (CCC Sprandi Polkowice), Yauhen Sobal (Minsk), Kristian House (One Pro Cycling), Fredrik Frisson (Lotto-Soudal) és Sergey Firsanov (Gazprom-Rusvelo) ötöse alkotta, ám legnagyobb előnyük másfél percnél nem nőtt nagyobbra. A Dimension Data csapata által vezetett főmezőny az utolsó körben meg is fogta az elől lévőket, így jöhetett a mezőnyhajrá, amit Mark Cavendish (Dimension Data) könnyed magabiztossággal nyert meg Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) és Elia Viviani (Sky) előtt. „Az egész szakaszt a mi csapatunk kontrollálta, senki más nem akart rajtunk kívül dolgozni – így Cavendish második szakaszgyőzelmét követően. – A csapattársaim elképesztő munkát végeztek, fontos volt, hogy az éles kanyarok miatt végig elől helyezkedjünk. A Giant-Alpecin csapata próbált elénk vágni a végén, de Mark Renshaw olyan tempót diktált, hogy egyszerűen nem tudták őt követni. Örülök, hogy egy ilyen forgatókönyvet követően sikerült megnyernem a szakaszt.” Összetettben az észt Tanel Kangert (Astana) diadalmaskodott az ír Nicolas Roche (Sky) és az olasz Diego Ulissi (Lampre-Merida) előtt. A pontversenyt Cavendish, a fiatalok versenyét Julien Bernard (Trek-Segafredo), míg a csapatversenyt a brit One Pro nyerte.
2016.07.09. - Július 2. és 9. között zajlott a kiemelt kategóriás Osztrák Körversenye, melyen Dér Zsolt (Team Vorarlberg) és Kusztor Péter (Amplatz-BMC) személyében ketten is képviselték hazánk színeit.
2015.11.01. - Október 31. és November 8. között rendezik a 2.1-es besorolású Tahiu Lake Körversenyt Kínában, amelyen a Start-Massi csapatának színeiben Dér Zsolt is szerepel. Az első két etap a sprintereknek kedvezett, mindkettőt az olasz Jakub Mareczko (Southeast) nyerte meg. Az első etap során Dér Zsolt is remekül hajrázott, végül az előkelő kilencedik helyen zárt. A második napon szintén a győztessel azonos idővel érkezett, ellenben ekkor már nem sikerült a tűz közelébe kerülnie. További eredményeiről a későbbiekben beszámolunk a körversenyről.
2015.06.22. - Az I. Európa-Játékok országúti mezőnyversenyeinek zárásaként a férfi elit mezőnyversenyre került ma sor, 200 km-es távon, az Ardennek klasszikusaihoz hasonló terepen. A két magyar induló, Lovassy Krisztián és Dér Zsolt közül csak utóbbi tudta értékelhetően befejezni a futamot, a 60 célbaérőből az 54. lett, a győztestől negyedórát kapott. Az elsőségért négyen sprinteltek, végül a spanyol Luis Leon Sanchez hajrázott a legjobban, az ukrán Grivkot és a csek Vakoc-ot hajrázta le. Ahogy a nevekből is látszik, a dobogó mindhárom fokára WorldTour versenyző állhatott. Sanchezék négyesét Boonenék ötöse követte, akik 4 mp-vel maradtak le a győztes időtől.
2014.06.19. - Június 19-21. között rendezik az UCI 2.2-es kategóriába tartozó Szerb Körversenyt, melynek első szakaszán Dér Zsolt (Utensilnord) a 9. helyen végzett, a győztessel azonos idővel. A 123 km-es etap végén az olasz BERTAZZO Liam ünnepelhetett. A magyarok közül Rózsa Balázs is a főmezőnyben végzett. A pénteki napon a táv 224 km a táv, de megint a sprintereknek kedvez az útvonal, majd szombaton, Belgrádban zárul a körverseny. Vasárnap az UCI 1.2-es GP Sarajevo következik, ahol a 135 km során, két nehéz emelkedő is szerepel, a célhoz közelebb fekvő Igman 1150 méter magas és átlagban 6 %-os meredekségű. Ezen a viadalon az Utensilnordon kívül a Mugenrace Team Prológ is képviseli hazánkat.
2014.04.08. - Egyelőre lehetetlen pontosan megállapítani, mennyi ideig tart Dér Zsolt gyógyulási időszaka: az Utensilnord országúti kerékpározója hétvégén szenvedett súlyos térdsérülést a Marokkói Körversenyen. A rehabilitációt felügyelő Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ szakemberei körültekintő ellátásban részesítették a szabadkai sportolót.
2014.04.05. - A tíznapos Marokkói Körverseny szerepet hazánk egyetlen országúti kontinentális csapata az Utensilnord a Bernárd Bendegúz, Dér Zsolt és Kusztor Péter hármas mellett olasz részről Gennaro Maddaluno, Alessandro Mazzi és Daniele Scampamorte összeállításban. A körverseny első, 156 km hosszú szakasza mezőnyhajrával végződött, ahol Dér (képünkön előtérben) a második helyet csípte el a spanyol Cardoso mögött, ezzel megszerezve hazánk első idei UCI pontjait, számszerint ötöt. A szakaszon 48.5 km/h-ás átlagot hajtott a mezőny, Zsolton kívül Kusztor és Mazzi is a főmezőnyben végeztek.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések