A keresett kulcsszó: Deceuninck-Quick-Step


2019.02.05. - A San Juani Körversenyen térhetett vissza több mint egy évvel szörnyű balesetét követően Petr Vakoc, aki végigtekerte az argentin viadalt, melyet az összetett 102. helyén abszolvált.
2019.02.02. - Winner Anacona nyerte a San Juani Körverseny királyszakaszát San Martin és az Alto Colorado csúcsa között egy 169 és fél kilométeres etappal folytatódott az argentin San Juani Körverseny. A penzum folyamatosan emelkedett, egyértelműen a hegyimenőknek kedvezett. A pihenőnapot követő királyszakasz során egy igencsak népes, tizenöt fős szökés alakult, melyben a kisebb csapatok kerekesei vállaltak főszerepet. Az elmenés legnagyobb előnye hét percnél tetőzött, miközben a főmezőnyt a Lotto-Soudal, a Deceuninck-Quick-Step és a Movistar csapatai kontrollálták. Az utolsó harminc kilométerre fordulván már csak Orlando Garibay (Mexikó) és Cristian Montoya (Medellin) kettőse tempózott az élen. A mindent eldöntő hegyen a Movistar vitte a tempót, majd viszonylag korán, tizenkét kilométerrel a vége előtt Winner Anacona (Movistar) indult meg, akivel csak Cesar Nicolas Paredes (Medellin) tudta tartani a tempót. A spiccen közben Montoya leszakította riválisát, ám az üldözök egy más sebességfokozatban közlekedve közelítettek hozzá. Amikor felértek rá Paredes és Montoya igyekezett összedolgozni Anacona megrogyasztásáért, ám nem jártak sikerrel, így Winner Anacona (Movistar) nyerte a szakaszt Cesar Nicolas Paredes (Medellin) és Cristian Montoya (Medellin) előtt. Összetettben szintén Anacona vette át az első helyet, előnye két szakasszal a verseny vége előtt negyvenegy másodperc a második helyre visszacsúszó Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) ellenében. A San Juani Körverseny az Autodromo El Villicúm környékén egy 153 és fél kilométeres etappal folytatódik.
2019.02.01. - Jesus Herrada nyerte az európai szezonnyitót A Challange Mallorca sorozat első versenyével a Trofeo Ses Salines, Campos, Porreres, Felantix 1.1-es egynaposával rajtolt el a 2019-es Europe Tour sorozat. Ses Salines és Felantix között 176,9 kilométer várt a mezőnyre, a táv végén a Puig de Sant Salvador hegyi befutójával. A nap szökését Rasmus Iversen (Lotto-Soudal), Antonio Soto (Fundacion Euskadi) és Jacob Hennessy (Canyon DHB) triója alkotta, akik már közel hét perces előnyre is szert tudtak tenni, ám a Movistar csapata által kontrollált főmezőny mintegy ötven kilométerre a céltól vészesen megközelítette őket. Ekkor Lars Boom (Roompot-Charles) és Pim Ligthart (Direct Energie) gondolták úgy, hogy lehet némi keresnivalójuk, így a szökevények után eredtek. Harminc kilométerrel a vége előtt azonban mindenkit megfogtak. A mindent eldöntő hegy lábánál már csak mintegy harmincan voltak az élcsoportban, ahonnan végül Jesus Herrada (Cofidis) bírta a legjobban a meredeket, így megnyerve a versenyt Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert) és Bauke Mollema (Trek-Segafredo) előtt. A regnáló világbajnok Alejandro Valverde (Movistar) negyedikként ért célba. A Challange Mallorca sorozat a Trofeo Andratx-Lloseta dimbes-dombos egynaposával folytatódik.
2019.01.31. - Fernando Gaviria duplázott a San Juani Körversenyen Az argentin San Juani Körverseny első szakaszát követően a negyedik etap során is Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) bizonyult a leggyorsabbnak. Vallé Fertil és Villa San Augustin között egy 185 és fél kilométeres penzum várt a kerekesekre, amely ugyan tartogatott emelkedőket, de előzetesen a sprintereknek kedvezett. A nap hat fős szökésében Daniel Zamora (Agrupacion Virgen De Fatima) is szerepet vállalt, aki a hegyi pontok begyűjtésével tovább növelte a különversenybeli előnyét. Az elmenés legnagyobb fórja kilenc percnél tetőzött. Az elől lévők szép lassan megfogyatkoztak, végül ketten értek majdnem haza, de a Lotto-Soudal és az Israel Cycling Academy csapatai által kontrollált főmezőny két és fél kilométerre a céltól megfogta őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, amelyet Fernando gaviria (UAE Team Emirates) nyert meg Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick-Step) előtt. „Azt hiszem ez egy tökéletes szakasz volt számomra – mondta a célba érkezést követően Gaviria. – A csapatnak nem kellett túlságosan sokat vállalnia, s mivel egyetlen megkülönböztető trikót sem védünk, így lényegében egy nyugodt napunk volt. Örülök, hogy sikerült megszereznünk a második etapgyőzelmünket. Kiváló a csapat összhangja, így a jövőben vélhetően még több sikerben lehet részünk. A taktika csupán annyi volt, hogy a három kategorizált emelkedőn ne ússzak meg, ragadjak meg a mezőny elejében. Nem volt egyszerű, de sikerült, ez pedig lehetőséget teremtette a győzelemre.” Összetettben továbbra is Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) vezet nyolc másodperccel a második helyre előrelépő Gaviriát megelőzve. A San Juani Körverseny San Martin és az Alto Colorado csúcsa között az első hegyi befutós etappal folytatódik.
2019.01.10. - Olasz lapértesülések szerint már több érdeklődő is van a Sky megmentésére Bombahírként robbant, hogy a Sky csapata sajtóközleményben jelentette be, hogy a 2019-es idény végén a sort tíz éve szponzoráló brit médiavállalat a Sky távozik Dave Brailsford csapata mögül, sőt a 21st Century Fox sem marad. A helyzet már csak azért is felettébb érdekes, mivel jó néhány kerekesnek van szerződése a 2019-es szezont követően is, többek között Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal, Luke Rowe és Michal Kwiatkowski kontraktusa is hosszabb távra szól. A Sky a legmerészebb becslések szerint, éves szinten közel harmincöt millió Euró körüli összeget fektet a csapatba. Az évek során Chris Froome négy Tour de France-t nyert, de Bradley Wiggins és Geraint Thomas is ünnepelhetett a Champs-Elysees-n, mindemellett nyertek Girót és Vueltát is, sőt fennállásuk óta összesen nem kevesebb, mint 322 sikert arattak. A pletykák szerint a távozás hátterében a médiapiac mozgása állhat, ugyanis az amerikai Comcast októberben megszerezte a Sky részvényeinek mintegy hatvan százalékát, de Chris Froome fura doppingvétsége sem vetett túl jó fényt a sorra. A csapatvezetés a 2019-es Tour de France rajtjáig szabott határidőt az esetleges új támogatók bejelentésére. Túlságosan sokat nem is kellett várni az esetleges megoldás mikéntjére, a La Gazetta dello Sport ugyanis két opcióról is beszámolt. Az első szerint a Sky médiabirodalmat felvásárló Comcast hajlandó további két évig támogatni a sort, azonban 30%-os megvonással, azaz a jelenlegi költségvetés megtartására már csak egyetlen „kisebb” szponzort kellene találniuk. A második variáció szerint egy tengerentúli milliárdos fektetne a sorba, mégpedig a kanadai-izraeli ingatlanmogul Sylvan Adams. Az Israel Cycling Academy tulaja egyesítené a két sort, erről elvileg már meg is kezdődtek a tárgyalások. Adams pénzben nem áll rosszul, hisz a Giro izraeli rajtjáért hajlandó volt saját zsebből mintegy nyolcvan millió kanadai dollárt kifizetni.
2018.11.14. - Az Aqua Blue Sport egykori vezetősége jogi lépéseket tesz egy meg nem nevezett volt versenyzője ellen Mint arról már többször is beszámoltunk a Veranda’s Willems-Crelan sorával való egyesülés kútba esését követően kapta fel a fejét a pletyka, miszerint az ír pro-kontinentális Aqua Blue Sport csapata a Brit Körversenyt követően lehúzza a rolót, ám a két éve alapított sor már a szigetországi versenyt sem érte meg, azonnali hatállyal befejezte. A csapat valamennyi kerékpárosa szabadon igazolható lett, ellenben továbbra is kérdéses, hogy megkapják-e elmaradt fizetéseiket. Az augusztusi és szeptemberi bérek a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által kötelezően előírt bankgaranciákból lettek rendezve, ám az októberi és novemberi jussok kifizetése továbbra is kérdéses. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ismeretei alapján a bankgarancia nem fedezni a költségeket, így a béreket nagy valószínűséggel nem tudják problémamentesen átutalni a csapat egykori versenyzőinek. Az ügy legújabb fejleménye, hogy a vezetősége jogi lépéseket tesz egy meg nem nevezett kerékpáros ellen, aki elmondásuk szerint folyamatosan információkat szivárogtat a sajtó felé.
2018.10.09. - Deceuninck-Quick-Step néven folytatja Patrick Lefevere csapata Az ígéreteknek megfelelően Patrick Lefevere a Quick-Step Floors csapatvezetője október 8-án hétfőn megtartotta sajtótájékoztatóját, melynek keretében bejelentette egy új tőkeerős névadószponzor érkezését. A Deceuninck egy műanyag nyílászárókat, terasz, padló- és falburkolatokat gyártó vállalat. „Elkötelezettségünknek köszönhetően sikerült új támogatót találnunk, így tovább haladhatunk azon az úton, melyet az idei szezonban megkezdtünk – mondta Lefevere, akinek sora idén már hatvankilenc győzelemnél tart. – Az évek során bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a sportág egyik legfontosabb szereplője. Az eredményeink garantálják a szponzoraink számára az ismertséget és a folyamatos láthatóságot. Biztosak vagyunk benne, hogy együtt képesek leszünk elérni a közös céljainkat.” „Nagy örömmel tölt el minket, hogy részesévé válhatunk a nemzetközi kerékpáros életnek – tette hozzá Francis Van Eeckhout a cég vezérigazgatója. – Az egyik legnépszerűbb sportágról beszélünk, mely számos lehetőséget kínál a vállalatunk számára. A folyamatos médiafigyelem megerősíti a márkánkat.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések