A keresett kulcsszó: Dan Martin


Liege-Bastogne-Liege: egy újabb Valverde siker2017.04.23. - 2006, 2008 és 2015 után Alejandro Valverde pályafutása során már negyedik alkalommal nyerte meg a Liege-Bastogne-Liege klasszikusát. A Movistar kerekese fantasztikus tavaszt zárt sikerével.
Alejandro Valverde pályafutása során ötödször nyerte a Fleche Wallonne klasszikusát 2017.04.19. - A Movistar spanyol kerékpárosa Alejandro Valverde zsinórban negyedik alkalommal nyerte a Fleche Wallonne viadalát, pályafutása során ezzel ötödször megnyerve a belga klasszikust.
Országútis hírek külföldről: kialakulóban Pinot és Contador csatája, Kragh Andersen sikere Ománban, újabb Quick-Step Floors győzelem, visszatér Luca Paolini 2017.02.17. - Hatalmas csatában Pinot nyerte az Andalúz Kör második szakaszát, Contador vezet összetettben Az első dimbes-dombos etapot követően a kiemelt kategóriás Andalúz Körverseny második napja már hegyibefutóval zárult. A mezőnyre az Alto Pena del Aguila tetejéig nem kevesebb, mint 177,9 kilométer várt. A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, míg végül Tim Wellens (Lotto Soudal), Felix Grosschartner (CCC Sprandi Polkowice), Xandro Meurisse (Wanty - Groupe Gobert), Antonio Nibali (Bahrain-Merida) és Georg Preidler (Team Sunweb) ötöse menekült előre. Az elmenés legnagyobb előnye nyolc perc környékén tetőzött. Hatvan kilométerrel a vége előtt Wellens és Grosschartner ment tovább, utóbbi osztrák fiú bírta leginkább az elől lévők közül. Az utolsó hegy lábához már együtt érkezett meg a mezőny. Az első komolyabb próbálkozás Warren Barguil (Team Sunweb) nevéhez fűződött, aki mintegy öt kilométerre a hegytetőtől indított. Őt Mikel Landa (Sky), majd Alberto Contador (Trek-Segafredo) követte. Contador remek tempóban haladt, hozzá idővel Thibaut Pinot (FDJ) csatlakozott. Pinot és Contador mintegy tíz másodperc előnnyel értek haza, a szakaszt Pinot nyerte, aki kétszáz méterrel a vége előtt indított, ám összetettben spanyol riválisa vette át a vezetést. A harmadik az első szakasz győztese Alejandro Valverde (Movistar) lett. „Nagyon nehéz emelkedő volt az Alto Pena del Aguila – így Contador a díjátadót követően. – Szerettük volna kontrollálni a napot, de nagy volt a szél, ráadásul az elmenés sem volt gyenge. Összességében csalódott vagyok, hogy nem sikerült megnyernem a szakaszt, de elégedett a Trek munkájával. A jövőre nézve bizakodó vagyok, szeretném megőrizni a trikót.”
Tour de France hírek: az első pihenőnap történései2016.07.12. - Bejelentette visszavonulását Joaquim Rodriguez A Katusha csapata korán reggel tartotta hivatalos sajtótájékoztatóját, ahol Joaquim Rodriguez bejelentette visszavonulását. A harminchét esztendő kiválóság az idény végén akasztja szögre kerékpárját. „Ezennel bejelentem, hogy a 2016-os szezon végén visszavonulok – mondta könnyek között a kiváló kerékpáros. – Úgy szeretném befejezni a pályafutásom, hogy még viszonylag jó erőben vagyok. Imádom ezt a sportot és ez az érzés az évek során egyetlen alkalommal sem változott. Köszönöm a családomnak és minden egyes támogatómnak, hogy kiálltak mellettem. Próbáltam minden egyes verseny során a maximumot nyújtani. Bízom benne, hogy az utolsó Tour de France során lehet arra esélyem, hogy az összetett első tíz helyezettje között zárjak, az álmom persze egy dobogó lenne. A Francia Körversenyt követően az olimpia valamint a Vuelta Espana teszi teljessé az évem.”
Tour de France hírek: Froome a lehető legtökéletesebb pillanatban indított, Morkov az első, aki feladta az idei Tourt, immáron Kreuziger a Tinkoff kapitánya?2016.07.10. - Chris Froome: ott volt a tökéletes pillanat Miközben Nairo Quintana a Col de Peyresourde emelkedőjének tetején éppen frissített, Chris Froome váratlan módon begombolt és lejtmenetben támadott. Mivel az esélyesek csoportjában a Movistar csapatán kívül szinte senki sem dolgozott, így a Sky brit kerekese haza is ért, ráadásul még a sárga trikót is megszerezte. „A Peyresourde tetején elhatároztam, hogy megpróbálom – nyilatkozta a Tour de France címvédője a célba érkezést követően, akit egyébként egy néző megütéséért 200 svájci Frankra büntettek. – Egy amolyan régimódi versenyt futottam. Örülök, hogy sikerült haza érnem. Tizenhat másodperc mondhatni, hogy szinte semmi, így nehéz napok következnek. A csapatom szerencsére nagyon erős, ezen a napon is mindent megtettek a srácok azért, hogy sikeres lehessek. Ott volt a tökéletes pillanat, amikor meg lehetett indulni. Nagyon jó érzések kavarogtak bennem, olyan volt mint amikor gyerekként versenyeztem, semmire sem figyeltem, csak mentem.”
Lombardiai győztes Martin nyilatkozata: „Azt sem tudták, hogy a mezőnyben vagyok”2014.10.06. - Dan Martin egy jó ütemű támadással, riválisait meglepve nyerte a Lombardiai Körversenyt. Az ír a verseny utáni sajtótájékoztatón szintén a meglepetés erejét emelte ki.
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések