A keresett kulcsszó: cyclocross


« 1 | 2 »
2018.01.14. - Havas pálya várta ismét a 2018. év cyclo-cross bajnoki futamok részvevőit a kőbányai Bringaparkban, mint ahogy két évvel ezelőtt is. Napokig csak találgatni lehetett, milyen lesz a pálya az országos bajnokságon, végül a hóé és a sáré lett a főszerep. Vasárnap reggelre fehér lett a Sportliget, és fagypont körüli hőmérséklet várta a versenyzőket. A pályabejáráson a versenyzőknek több helyen újra kellett tervezniük az ideális nyomvonalat, mert a saras-havas talaj nagyon csúszott, és ez átalakította pályát és a taktikát is. Az embert próbáló küzdelemre így is 258 versenyző vállalkozott.
2018.01.07. - Január 6-án zajlott az Országos Bajnokság előtti utolsó cyclocross verseny Vácon. Minden kategóriában szép számmal megjelentek, már az ob-ra összpontosítva. Elit hölgyeknél Benkó Barbara győzött, hosszú idő után csapatot váltva és most már a Ghost Factory Racing Team színeiben. Még egyszer sok sikert kívánunk neki itt is. A dobogó többi fokára Buzsáki Virág (PILIS CROSS-COUNTRY CLUB) , akinek pedig boldog születésnapot kívánunk :) és Kubik Csenge (ÚJBUDA Superior MTB Team) állhattak. Elit férfiaknál közel másfél percel Búr Zsolt bizonyult jobbnak Peákkal szemben, a bronzérmet pedig Buruczki vihette haza. Teljes eredménylista a letölthető fájlok között.
2018.01.01. - Minden év első napja a GP Sven Nys cyclo-cross versennyel kezdődik, melyen a Vas testvérek is rajthoz álltak ma, egyhetes belgiumi tartózkodásuk utolsó állomásaként. A négy UCI verseny közül (melyet karácsony óta abszolváltak és volt benne egy világkupa is) ez sikerült nekik a legjobban, betegségekből felgyógyulva, újult erővel. Blanka juniorként a felnőtt nők versenyében az előkelő 25. helyen végzett a mai napon. Nem kisebb nevek, mint a jelenlegi és regnáló világbajnokok, Sanne Cant, Marianne Vos és Thalita de Jong is küzdőttek az iszonyatosan saras pályán, a győzelmet végül a 40 esztendős amerikai Compton szerezte meg. Balázs pedig egy top 20-as helyezéssel kezdte meg az évet, 18. pozícióban végzett, csak két percet kapott a győztestől. A Vas család számára ez volt az első ilyen "kiruccanás", amikor egy hét alatt több nagy nemzetközi versenyt is abszolváltak. Következő állomás számukra a január 14-én megrendezésre kerülő cross Országos Bajnokság Kőbányán.
2017.12.18. - Miskolcon került megrendezésre a cyclocross Magyar Kupa 6. fordulója a Decathlon Borsodcross szervezésében. WU19, WU23 és női Elit kategóriában 5-en álltak rajthoz összesen, ahol Vas Kata Blanka győzedelmeskedett Benkó Barbi és Gaál izabella felett. Biztos győzelem született, közel két perces előnyt szerzett Blanka, aki még csak a wu19-es korosztályba tartozik. Barbi mellé nem állt a szerencse, több technikai problémája is akadt a verseny alatt. Férfiak versenyében Búr Zsolt magabiztosan nyer, Buruczki Szilárd és Rózsa Balázs volt a további sorrend. Eredmények a letölthető dokumentumok közt. FOTÓGALÉRIA ITT
2017.12.10. - A magyar cyclocross kupasorozat ötödik futamán egy teljesen új helyszínnel ismerkedhettek meg a kerékpárosok. Szekszárdon mérhették össze tudásukat a bringások a mai napon a Szekszárdi Sportközpont Cross versenyén. Tizenkét kategóriában több mint 200 versenyző állt rajthoz. Elit hölgyek kategóriájában nem állt rajthoz senki, férfiaknál tíz versenyzőnek sikerült végigmenni a remek pályán, melyet a szervezők egy PERi UP állvánnyal is színesítettek a külföldi versenyekhez hasonlóan. Nagy esélyes Peák Barnabásnak többszöri defekt után fel kellett adnia a versenyt, így Buruczki Szilárd (CSÖMÖRI SPORT SZ.N. KFT Cube Csömör) győzedelmeskedett. A dobogóra felálhatott még Rózsa Balázs (Team Differdange- Losch) és Szalay Péter (BIKE ZONE GÖDÖLLŐ KE). FOTÓGALÉRIA 75 KÉPPEL ITT Eredménylista a letölthető fájlok között lent
2017.11.26. - Ezen a hétvégén Kecskemét adott otthon a Magyar Kupa következő fordulójának, melyet a jól bevált Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendeztek meg, ahol nem kellett a homokakadály kiépítésével sokat foglalkozni. Papírforma szerint ismét Benkó és Peák győzedelmeskedett. Elit hölgyeknél Benkó Barbi (Focus XC Team), Buzsáki Virág (PILIS CROSS-COUNTRY CLUB) és Kovács Kinga (ÚJPESTI TORNA EGYLET) volt a sorrend, ebben a kategóriában összesen hárman harcoltak a győzelemért. Férfi elitben már népesebb mezőnyt láthattunk, melyet fél perc előnnyel Peák Barnabás nyerte PALČÁK Jozef (V©C Dukla Banská Bystrica) és Buruczki Szilárd (CSÖMÖRI SPORT SZ.N. KFT Cube Csömör) előtt. További eredményeket megtalálod a letölthető dokumentumok közt. Fotók: Hirös.hu
2017.11.24. - Tizenkét kategóriában, Szekszárdon mérhetik össze tudásukat a bringások december 10-én a Szekszárdi Sportközpont Cross versenyen. A magyar cyclocross kupasorozat ötödik futamán egy teljesen új helyszínnel ismerkedhetnek meg a kerékpárosok. A Szekszárdi Sportközpont Nkft. első alkalommal szervez cyclocross versenyt. A városban óriási hagyományai vannak a kerékpársportnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező országúti versenye a Gemenc Nagydíj. A Sportközpont elsődleges célja természetesen a kerékpározás népszerűsítése, ennek megfelelően esett a helyszínválasztás a Baka István Általános Iskola körülötti területre. A verseny december 10-én vasárnap 10:45-től 15:00-ig lesz megrendezve. Bízunk benne, hogy nemcsak a magyar kerékpáros elit és a lelkes szabadidős bringások, hanem a lakosság is szép számban kilátogat a látványos megmérettetésre. A terepkerékpár (cyclocross) versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályán, amik földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon haladnak keresztül. A szakág 1950 óta rendez világbajnokságot. Versenykiírás: ITT! Nevezés: ITT!
2017.11.12. - Több magyar is rajthoz állt hétvégén Szlovákiában, a Kassán rendezett UCI C2-es cyclocross versenyen. Lányoknál Benkó Barbara (Focus XC Team) diadalmaskodott, ezzel 40 UCI pontott gyüjtöttt. Férfiak versenyében három magyar indult, mindannyian UCI ponttal tértek haza. Legjobb közülük Peák Barnabás (Mesterbike 575 Team), 4. helyen végzett, ezért 15 UCI pontott szerzett. Rajta kívül Szalay Péter (Bike Zone Gödöllő) és Fejes Gábor is top10-ben végeztek, ezzel 6 és 4 pontot zsebeltek be. Többi korcsoportban is voltak magyarok, az ő eredményeik a letölthető dokumentumok közt találhatóak.
2016.12.01. - Bemutatták a 101. Flandriai Körverseny útvonalát Hivatalosan is lehullt a lepel a 101. Flandriai Körverseny útvonaláról, mely ezúttal Antwerpenből indul, és néhány év kihagyást követően újfent helyet kap benne a legendás Muur-Kapelmuur emelkedője. A végjáték ellenben megegyezik az elmúlt években megszokottal, azaz az Ode Kwaremnont és a Paterberg falai hivatottak a győztes személyéről dönteni, a befutó továbbra is Oudenaarde városában lesz. A 259,5 kilométeres penzum 2017-ben is tizennyolc falat tartalmaz, de a Molenberg, Valkenberg, Kaperij hármasa az elmúlt évvel ellentétben kikerült az útvonalból, míg a Ten Bosse, Pottelberg és a már említett Muur néhány év kihagyást követően került vissza. „Az utolsó hat fal változatlan maradt, így ugyanazok az emelkedők dönthetnek majd a verseny végkimeneteléről, mint 2016-ban – mondta Wim Van Herreweghe versenyigazgató. – Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy ez a befejezés évről-évre egy intenzív, és egyben látványos versenyt kreál. A jubileumi századik kiírást a regnáló világbajnok Peter Sagan nyerte, mely ismételten csak nagy lökést adhat a versenyünknek.”
2014.11.12. - A hétvégén rendezték a Red Bull Velodux cyclo-cross váltóversenyt Svájcban Estavayer-Le-Lac városában. A viadalon rajthoz állt Philippe Gilbert is, akinek a párja Danilo Wyss volt. A kettős végül a 15. helyen zárt, egy kör hátrányban a végső győztes Lars Forster-Michi Wildhaber duó mögött. Gilbert hat éve nem indult cyclo-cross viadalon és ez elmondása szerint meg is látszott. "Technikás pályát jelöltek ki, nehéz versenyen vagyunk túl. A cyclo-cross egy régi szenvedély nálam, de a csapattal mi nem veszünk részt ilyen eseményeken. Most kivételt tettünk és be kellett látnom, hogy már hiányzik az a technikai tudás a lábaimból, ami a specialistákat jellemezte itt." - mondta Gilbert. A verseny másik nagy sztárja Julien Absalon volt, aki Ralf Näf oldalán indult és végül harmadik helyre jöttek be. Cyclo-cross bringákról bővebben a VELO.hu magazin téli lapszámában olvashatsz.
2014.11.10. - A hétvégén a németországi Lorsch adott otthont a cyclo-cross szakág Európa-bajnokságának, ahol női elit kategóriában, U23-as férfi és női korcsoportokban, illetve junior fiúknál talátak gazdára az érmek.
2014.11.04. - Vasárnap került megrendezésre a cyclo-cross Superprestige-sorozat zonhoveni állomása. A Világkupa mellett a szakág legrangosabb szériájának futamait Belgiumban és Hollandiában rendezik, általában több tízezer szurkoló előtt. A sorozat 1982 telén indult és már a kezdetektől fogva szempont volt, hogy könnyen megközelíthető helyszíneket keressenek és a pályákat úgy alakítsák ki, hogy minél több néző számára teljesen beláthatóak legyenek. A homokos pályájáról ismert Zonhoven abból a szempontból különleges helyszín, hogy már a 60-as években voltak itt cyclo-cross versenyek, végül egy hosszú kényszerszünet után 2005-ben tért vissza a körforgásba. Az alábbiakban Roberto Bettini galériáján keresztül egy kicsit betekintést nyerhetünk a viadal különleges hangulatába.
2014.11.04. - November 8-án kerül sor a Red Bull Velodux cyclo-cross váltó versenyre a svájci Estavayer-Le-Lac városában. A viadal Estavayer vára körül egy 2.8km-es pályán zajlik majd, ahol két hosszabb lépcsősor, szűk utak és a várban egy meredek fel nehezíti a résztvevők életét. Az eseményen 30 páros áll rajthoz különböző kerékpáros szakágak képviselői közül. A legismertebb nevek között Philippe Gilbert BMC-s csapattársa Danilo Wyss oldalán szerepel, míg Julien Absalon párja Lukas Flückiger vagy Ralph Näf lesz.
2014.11.03. - A hétvégén két rangos viadallal folytatódott az évad a cyclo-cross szakág sztárjai számára. Sven Nys kétszer is minimális vereséget szenvedett. Előbb Wout Van Aert (Vastgoedservice - Golden Palace Cycling Team), majd Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) győzte le.
2014.10.20. - Vasárnap Kazincbarcikán az EthicSport-Reneval Kupával elrajtolt a cyclo-cross szakág hazai versenysorozata a Supercross sorozat. A férfi elit kategóriában az első futamot Wouter Cleppe (Ram Alpine Bike) nyerte Fejes Gábor (Dr. Bátorfi - Agria KTK) és a Szlovákiából érkező Stefan Gajdosik (BikePro Banska Bystrica) előtt. A hölgyeknél az elit kategóriában a szlovák Livia Hanesova (CK Banska Bystrica) szerezte meg a győzelmet Orosz Anitát (Trek SE) és Cseh Veronikát (Alpinbike Team Endura High5 Giant) megelőzve. Teljes eredménylista a letölthető dokumentumok között.
2014.10.16. - Október 19-én vasárnap Valkenburgban megkezdődik cyclo-cross Vilkágkupa sorozat, mely az idei évadban magában foglal egy új brit helyszínt is.
2014.09.30. - A szakág világbajnoka Zdenek Stybar (Omega Pharma-QuickStep) megerősítette, hogy rajthoz áll az évad első két rangos európai cyclo-cross viadalán. A cseh klasszis ott lesz a BPost Bank Trofee első állomásán október 12-én és a Kermiscross versenyen is indul október 16-án.
2014.09.18. - Két vadonatúj vázat, új kerekeket, kormányokat nyergeket és új Classic országúti alkatrészcsaládot mutatott be a Ritchey 2015-ös kerékpáros újdonságai között. És a legfurább dolog a legtermészetesebb. Tom Ritchey az alapító szinte végig ott volt a standon és válaszolt az érdeklődők kérdéseire. Ez nagyon ritka a kiállításon!
2014.09.11. - Éjszaka rendezték Las Vegasban a híres CrossVegas cyclocross versenyt. Sven Nys nem hagyott kétséget az idei formáját illetően! Baal kannibálja az utolsó körben olyat robbantott hogy a holland CX bajnoknak Lars Van Der Haar-nak esélye sem volt a győzelemre. A harmadik helyre az amerikai bajnok Jeremy Powers futott be. Nys természetesen a kaszinózást is kipróbálta Las Vegasban. De a Black Jack a versenyen jött ki neki!
2014.09.09. - A KTM a puskaporának nagy részét ellőtte a nyári sajtótáborban, de azért érdemes volt szétnézni a 2015-ös kerékpárokat bemutató Eurobike kiállításon a standjukon ismét. Végre láthattuk élőben az új karbon vázas cyclocross bringát és az eszement, rendszámos karbon kerekes össztelós elektromos kerékpárt is!,Ezen felül azért találtunk még érdekességeket!
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések