A keresett kulcsszó: cyclo-cross ob


2018.01.10. - Január 14-én, vasárnap Kőbányán lesz a szezon legrangosabb CR versenye, a Cyclocross Magyar Bajnokság, ahol a terep specialisták mellett az országúti és pályakerékpáros szakág legjobbjainak is szurkolhatsz a Bringaparkban. A versenyen rajthoz áll a pályakerékpáros Európa bajnokságon második helyet szerző Lovassy Krisztián is. A látványos versenyre rengeteg szurkolót várnak a szervezők.
2017.01.10. - Az elitek mezőnyében a tavalyi bajnokok címvédésével zárult a 2017-es cyclocross országos bajnokság: Benkó Barbara és Búr Zsolt is megvédte magyar bajnoki elsőségét a budapesti, egykori Nagyvásártelepen, és annak környékén rendezett ILB Factory – CrossArena Cyclocross Magyar Bajnokságon, január 8-án. Az U23-asok között a szintén a tavalyi győztes Dina Márton lett az első.
2017.01.08. - Farkasordító hidegben, egy elhagyott csepeli területen rendezték a 2017. évi cyclo-cross OB-t január 8-án. A pálya vonalvezetése nagyrészt sík és gyors volt, három átugrós akadállyal és néhány trükösebb homokos emelkedővel. Sem a férfi, sem a női elit kategóriában nem történt meglepetés. Előbbiben Búr Zsolt végzett magabiztosan az élen, Pelikán János és Buruczki Szilárd előtt. A nőknél Benkó Barbara győzött, Kanti Dorottyát és Szekeres Viktóriát megelőzve. Ami a továbbii UCI kategóriákat illeti, az U23-as fiúknál a Dina testvérek arattak, az U19-es mezőnyben Vas Balázs jött ki jobban a Fetter Erikkel vívott párbajból. Teljes eredménylista az összes korcsoport eredményével a letölthető fájlok között.
2016.12.28. - A néhány héttel ezelőtt megjelent 2017. évi cyclo-cross Országos Bajnokság versenykiírása több ellentmondásos információt is tartalmazott. Melyik korcsoportok rajtolnak együtt, milyen pontlistákat vesznek figyelembe a rajthoz sorakoztatásnál, mi lesz a licensz nélküli amatőrökkel? A felmerült sportszakmai kérdések kapcsán megkerestük Fejes Miklós szakágvezetőt és örömmel vettük tudomásul, hogy a „problémák” egy részéről már a szakág is tanácskozik, más dolgokra pedig talán mi is felhívtuk a figyelmet. A mai napon a szervezők oldalán megjelent az OB frissített kiírása, több újítással, a változtatások főleg a rajtok módját, valamint a licences/licenc nélküli versenyzők megkülönböztetését, és a sorozat pontszámítását érintik. A megváltozott OB kiírás lent, a csatolt dokumentumok között elérhető.
2015.10.26. - A 2016-os Cyclocross Országos Bajnokság rendezésére pályázatot írt ki az MKSZ, amelyre a kiírt öt hét alatt 2 megkeresés érkezett. A 2015. október 10-én lezárult pályázatot a Kőbányai Torna Club nyerte, a nyertes pályázat megtekinthető ITT.
2015.01.11. - Kész csoda, hogy ép bőrrel megúszták a mai Cyclo-Cross OB versenyzői: az egész nap változó intenzitással eső csapadék már a korai rajtidőpontok résztvevőinek is komoly nehézségeket okoztak.
2015.01.05. - Reagálva a visszajelzésekre, a Január 11-én, vasárnap Gyulán megrendezendő Cyclo-cross OB-n az MKSZ engedékenyebb lesz azokkal, akiknek nehézségei támadtak az új licenc kiváltásával kapcsolatban.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések