A keresett kulcsszó: cyclo-cross


« 1 | 2 »
A Városligetben rendezik a cyclocross-szezon nyitányát október 21-én2017.10.12. - A 2017-18-as kerékpáros cyclocross-szezon nyitányára, a Crossligetre - harmadik alkalommal - a főváros zöld szívében, a Városligetben kerül sor október 21-én.
A 2016/2017-es cyclo-cross magyar kupa összetett végeredményei2017.01.17. - A hölgyeknél Orosz Anita, míg a férfiaknál Búr Zsolt nyerte a 2016/2017-es cyclo-cross magyar kupa összetettjét.
Valóban a túl sok országútizás levét itta meg Wout Van Aert?2016.11.29. - A cyclo-cross szakág koronázott ifjonca Wout Van Aert zsinórban négy alkalommal maradt alul legnagyobb riválisa Mathieu Van der Poel ellenében, ráadásul ezek közül a zeveni esemény a 2016/2017-es világkupa-sorozat részét képezte.
Villapark Vértes cyclo-cross Magyar Kupa 2016: Eredmények2016.10.23. - Otóber 23-án, nemzeti ünnepünkön rendezték az idei első Magyar Kupa cyclo-cross futamot a várgesztesi Villaparkban a kétnapos cross hétvége záróakkordjaként. A szombatival megegyező pályán, de fordított irányban zajlottak a futamok a 7-8 fokos, hűvös, de száraz időben. A női lit kategóriában bár Orosz Anita (Trek Se) a szombati nap után ismét győzött, de kiemelendő, hogy az abszolútban a még U19-es Buzsáki Virág (PCCC) megverte az elit mezőnyt a futamon. A férfiaknál nem lett meglepetés, Búr Zsolt magyar bajnokhoz méltóan magabiztosan zsebelte be a hétvégi második aranyát. Teljes eredménylista a letölthető fájlok között. Néhány fotó a helyszínről ITT
Cyclo-cross Utánpótlás OB és Vértes Villapark Kupa: Eredmények2016.10.22. - A várgesztesi Villapark adott otthont október 22-én a 2016-os cyclo-cross utánpótlás bajnokságnak, valamint a felnőtt korcsoportok számára is rendeztek futamokat. Női elitben Orosz Anita (Trek Se), míg férfi elitben Búr Zsolt (Pavé Bike - Vialand) voltak a leggyorsabbak. A Villaparkot nem hagyják el a crossosok, október 23-án vasárnap az idei első Magyar Kupa futamot rendezik ugyanitt. Eredménylista az Ob-ról és többi mai futamról a letölthető fájlok között.
VIDEÓ: Azt hitte megnyerte a VB-t, majd rájött, hogy még egy kör van hátra2016.01.31. - Az U23-as fiúk versenyében végig hatalmas csatát vívott Quentin Hermans (Belgium), Ely Iserbyt (Belgium) valamint Adam Toupalik (Csehország) triója, bár egy hatfős boly tapadt rájuk, végül hármójuk közül került ki a 2016-os év világbajnoka. Toupalik óriási hibát követett el a feszültségben. Már egy körrel a vége előtt kezét feltéve ünnepeltette magát, aztán rájött, hogy nincs még vége a versenynek, amelyet aztán az előzetes papírformának megfelelően a bombabiztos esélyes Iserbyt nyert meg Toupalik és Hermans előtt. A futamnak magyar indulója nem volt.
Hétvégén Veszprémben folytatódik a cyclocross Supercross sorozat2015.11.11. - A téli, terepkerékpáros szakág képviselőit, 16 kategóriában több mint másfélszáz cyclocross-versenyzőt várnak hétvégén a veszprémi Gulya-dombra. A Veszprémi Kerékpáros Egyesület negyedik alkalommal rendezője a versenynek, a november 14-15-ei LOcarGO Pepperl+Fuchs Veszprém Cross nemzetközi viadal a Magyar Kupa- és a SuperCross sorozat második állomása is egyben.
VIDEÓ: Éjszakai cyclo-cross verseny Japánból a hóban2014.12.12. - A japánok imádják a kerékpársportot és mint olya sok más dologban, ebben is képesek extrém dolgokat bevállalni. A mostani videón egy részben éjszakai cyclo-cross versenyt láthatunk tőlük, melyet nagy hóban rendeztek.
V. Supercross sorozat 5. forduló - Balassagyarmat: Teljes eredménylista + VIDEÓ2014.12.04. - November 30-án Balassagyarmaton immár az 5. fordulóval folytatódott a Supercross sorozat. A futamon a férfi elit kategóriában Wouter Cleppe (Ram Alpine Bike) szerezte meg az első helyet Fejes Gábor (Dr. Bátorfi - Agria KTK) és Stefan Gajdosik (BikePro Banska Bystrica) előtt. A hölgyeknél pedig Dósa Eszter (Vitalitás - Kross Nutrixxion) végzett az élen, aki mellett Orosz Anita (Trek SE) és Kanti Dorottya (Körös Bike) állhatott dobogóra.
A Gyulai Várkertben avatják a 2015-ös Cyclo-Cross magyar bajnokot - CX OB kiírás2014.12.04. - 2015. január 11-én, vasárnap Gyulán (Békés megye), a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség (MKSZSZ), Gyula Város Önkormányzata és a Körös Bike Kerékpáros Egyesület rendezésében kerül sor a 2015-ös Magyar Nemzeti Cyclo Cross Bajnokságra. A cikk folytatásában tesszük közzé a hivatalos versenykiírást.
Belső kamerás videón a Milton Keynes-i Cyclo-cross futam2014.12.03. - Belsőkamerás videón a hétvégi cyclo cross világkupa történései Sven Nys szemszögéből.
Sárcsata: Képmese az első angliai Cyclo-cross világkupáról2014.12.01. - Az alábbiakban Roberto Bettini fotóin keresztül betekintést nyerhettek az első angliai Cyclo-cross világkupa történéseiről.
Óriás siker lett az első angol cyclo-cross világkupa, Cant és Pauwels nyertek + VIDEÓK2014.11.29. - Először rendeztek cyclo-cross világkupát Angliában, a helyszín Milton-Keynes városa volt, Londontól mintegy 80 km-re, északra. A csípős, 5 fokos hideg és a süvítően szeles időjárás ellenére megteltek a kordonok mögötti sorok a 2.6 km hosszú, igen technikás körpályán. A szigetországban bármit lehet már csinálni, ami a kerékpárról szól, garantáltan siker lesz, ezt a mai világkupa is bizonyította. A pálya rengeteg kanyarral és visszafordítóval tarkított nyomvonalon haladt. Több részen óriási sár volt, mely megduplázta a futások számát. A nehéz körülmények a körátlagokban is megmutatkoztak, míg múlt hétvégén, Koksijdében 26 km/h-ás körátlagokat repesztett a férfi elit, addig az angol mezőkön ez alig érte el a 20-as átlagot. A körben egy hosszabb, de végig tekerhető és két futós, a bringát vállon cipelős emelkedő is szerepelt. Utóbbi kettő elején egy-egy lépcsős akadály is közbeiktatva, melyet szintén csak futva tudtak abszolválni. A mély saras nyomvonalak miatt a mezőny 1-1.5 bar körüli guminyomással indult és jóval többen használtak tárcsaféket is,mint a múlt hétvégi, száraz időben rendezett koksijdei világkupán.
VELO.hu VIDEÓK: Ilyen egy cyclo-cross világkupa a helyszínről2014.11.29. - November 22-én volt szerencsénk a helyszínen szemlélni a cyclo-cross világkupa futamok egyik legrégebbi és legrangosabb versenyét, a Koksijde kupát. A katonai támaszpont közelében kijelölt pályán egészen hihetetlen tömeg gyűlik össze minden évben, a rendezők mérései szerint most is 60 ezren voltak. A pálya fő jellegzetessége a hosszú, nagyon mély homokos egyenesek és emelkedők, ezért is hívják "dűne krossznak". A pálya széléről szinte értelmezhetetlenül nehéz homokos szakaszokon a mezőny egészen hihetetlen módon közlekedett. A verseny elején haladók úgy mentek a homokos részeken is (kivéve egy-két részt, ahol tényleg nagyon mélly volt a homok és futniuk kellett vállukon a bringával), mintha szilárd talajon tekertek volna. Egy ilyen jellegű pályán még még inkább kijön a különbség a mezőny első és második fele között. Nem véletlen, hogy mind a női, mind a férfi futamban csak a mezőny kevesebb, mint fele nem kapott körhátrányt. A világkupa hangulatát egy KÉPMESE formájában már próbáltuk visszaadni, de következzen most néhány, amatőrnek mondható videó, de ezek talán még jobban visszaadják a helyszínen látottakat és a versenyzők elé "nehezedő" akadályokat is.
Képmese a belga cyclo-cross versenyek szentélyeiből, avagy Koksijde és Spa-Francochamps2014.11.24. - A hétvégén két legendás helyszín, Koksijde és Spa-Francochamps várta a cyclo-cross szakág sztárjait. A Koksijdei Világkupáról részletes helyszíni beszámolót készítettünk, itt már az új generáció az U23-as korcsoport két jelenlegi legjobbja, Wout Van Aert (Vastgoedservice) és Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) villogott. A győzelmet Wout Van Aert szerezte meg. Másnap az autósport szerelmesei számára is jól ismert Spa-Francorchamps-i versenypályán Superprestige viadalt rendeztek, ahol Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) szerezte meg a győzelmet Lars van der Haar (Giant-Shimano Development Team) előtt.
Képmese: Ilyen egy nem Világkupa cyclo-cross verseny Belgiumban2014.11.04. - Vasárnap került megrendezésre a cyclo-cross Superprestige-sorozat zonhoveni állomása. A Világkupa mellett a szakág legrangosabb szériájának futamait Belgiumban és Hollandiában rendezik, általában több tízezer szurkoló előtt. A sorozat 1982 telén indult és már a kezdetektől fogva szempont volt, hogy könnyen megközelíthető helyszíneket keressenek és a pályákat úgy alakítsák ki, hogy minél több néző számára teljesen beláthatóak legyenek. A homokos pályájáról ismert Zonhoven abból a szempontból különleges helyszín, hogy már a 60-as években voltak itt cyclo-cross versenyek, végül egy hosszú kényszerszünet után 2005-ben tért vissza a körforgásba. Az alábbiakban Roberto Bettini galériáján keresztül egy kicsit betekintést nyerhetünk a viadal különleges hangulatába.
« 1 | 2 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések