A keresett kulcsszó: Chris Froome


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 »
2019.02.21. - Alexey Lutsenko nem tréfál, az Ománi Körverseny királyszakaszát is megnyerte Fantasztikusan szerepel az elmúlt időszakban a kazah Astana csapata, amely tíz nap alatt kilenc győzelmet szerzett, amiből Alexey Lutsenko is bőven kivette részét. Az Ománi Körverseny címvédője a viadal királyszakaszán immáron a harmadik etapgyőzelmét ünnepelhette. Samayil és a Zöld-hegy csúcsa között 152 kilométer várt a kerekesekre a közel-keleti megmérettetés ötödik szakaszán. A nap szökését Julien Duval (AG2R La Mondiale), Romain Cardis (Direct Energie), Fabien Grellier (Direct Energie), Stijn Steels (Roompot-Charles), Julien Mortier (Wallonie Bruxelles) és Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye hat percnél tetőzött, miközben a főmezőnyt az Astana csapata kontrollálta. A hegy lábáig sikerült az elől tekerők többségét begyűjteni, azonban Greillier nem nagyon akart lassítani, remek ütemben haladt felfelé. Eközben az esélyesek csoportjából Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) és Alexey Lutsenko (Astana) lépett el. Végül Lutsenko csak megfogta az utolsó leheletéig küzdő franciát ezzel megnyerve a szakaszt Grellier és Pozzovivo előtt. Az utolsó szakaszt megelőzően a regnáló kazah bajnok előnye már negyvennégy másodperc Pozzovivóval szemben. Az Ománi Körverseny záró szakasza egyértelműen a sprintereknek kedvez, Al Mouj Muscat és Matrah Cornich között 135 és fél kilométer a táv.
2019.02.16. - Bob Jungels ellopta a show-t a sprinterek elől, összetettben is átvéve a vezetést a Tour Colombia viadalán Medellin környékén egy 144 kilométeres, az előző napokban már megszokott körpályás etappal folytatódott a 2.1-es besorolású Tour Colombia viadala. A huszonnégy kilométeres pályán a viszonylag rövid, negyedik kategóriás emelkedő nem jelentett túl nagy akadályt a sprinterek számára. A nap szökésében az összetettben is kiválóan álló Miguel Angel Lopez (Astana) is ott volt, aki igyekezett begyűjteni a részhajrák időjóváírásait, melyek segítségével végül két helyet sikerült is előrelépnie. Az elmenésnek ellenben nem volt túl nagy előnye, a Movistar és a Sky csapatai által vezetett főmezőny, amikor kellett, meg is fogta őket. Az utolsó kilométereken számos egyéni akció bontakozott ki, miközben a Deceuninck-Quick-Step sora igyekezett felvezetni a mezőnyhajrát Alvaro Hodeg számára. Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step) az egyik ilyen támadásra reagálva maga is megpróbálta, ami olyan jól sikerült, hogy végül két másodperc előnnyel haza is ért, megnyerve ezzel a szakaszt és átvéve az összetettbeli vezetést is. Az észt Mihkel Raim (Israel Cycling Academy) lett a második, míg Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) a harmadik. „Eddig a csapattársaim sikereiért harcoltam, de ma úgy voltam vele a végén, hogy miért ne próbálnám meg – mondta Jungels röviddel a célba érkezést követően. – Örülök, hogy sikerült összetettben is az élre állnom, bár azzal is tisztában vagyok, hogy a verseny két legnehezebb szakasza még csak most jön, így nem lesz egyszerű dolgom.” A Tour Colombia La Union környékén az első komolyabb hegyekkel tarkított 176,8 kilométeres etapjával folytatódik.
2019.02.12. - Rajtol a Tour Colombia, a versenyzőket máris lenyűgözte a csapatbemutatón megjelenő hatalmas tömeg Úgy tűnik, hogy 2019-ben a Colombia Oro y Paz néven alapított 2.1-es viadal átveszi - a folyamatos doppingesetektől szenvedő – Kolumbiai Körverseny helyét, hisz immáron Tour Colombia néven került be a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenynaptárába. A február 12. és 17. közötti viadal egy tizennégy kilométeres csapatidőfutammal kezdődik Medellin városában. A második, harmadik és negyedik etap egyaránt körpályán zajlik majd, s inkább a sprinterek lehetőségét vetíti elő, ám az ötödik szakasz már több emelkedőt is tartogat, míg a hatodik, királyetap a 2435 méter magas Alto de Palmas tetejére visz. Az előzetes rajtlista alapján egy egészen remek kis viadalnak ígérkezik. Huszonnyolc csapat kapott meghívást az eseményre hat WorldTour - Sky, Movistar, Deceuninck-QuickStep, Astana, EF Education First és UAE Team Emirates, hét pro-kontinentális sor – Manzana Postobón, Israel Cycling Academy, Androni Giocattoli-Sidermec, Hagens Berman-Axeon, Bardiani CSF, Neri Sottoli-Selle Italia és Nippo-Vini Fantini – tizenkét kontinentális csapat valamint három nemzeti válogatott teszi teljessé a képet olyan kerékpárosokkal, mint Chris Froome (Sky), Egan Bernal (Sky), Nairo Quintana (Movistar), Rigoberto Uran (EF Education First), Fernando Gaviria (UAE Team Emirates), Miguel Angel Lopez (Astana) vagy éppen Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step). A csapatbemutatót a medellini Atanasio Girardot stadionban tartották hatalmas tömeg előtt, amely lenyűgözte a kerekeseket. „Egészen elképesztő volt a hangulat a csapatbemutatón – mondta a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome. – Ráadásul a hazai versenyzők bemutatásánál még nagyobb volt az őrjöngés. Közel két hete vagyok már az országban, ami fantasztikus. Kerékpározás szempontjából tökéletes a terep, az emberek barátságosak, jók az ételek, szinte biztos, hogy nem utoljára vagyok itt. Szeretném tökéletesíteni a formám, gyűjteni a versenykilométereket. Persze a kolumbiai csapattársaim számára nagyon fontos, hogy minél jobb helyen végezzenek, így nagy tervekkel készülünk.”
2019.02.02. - Winner Anacona nyerte a San Juani Körverseny királyszakaszát San Martin és az Alto Colorado csúcsa között egy 169 és fél kilométeres etappal folytatódott az argentin San Juani Körverseny. A penzum folyamatosan emelkedett, egyértelműen a hegyimenőknek kedvezett. A pihenőnapot követő királyszakasz során egy igencsak népes, tizenöt fős szökés alakult, melyben a kisebb csapatok kerekesei vállaltak főszerepet. Az elmenés legnagyobb előnye hét percnél tetőzött, miközben a főmezőnyt a Lotto-Soudal, a Deceuninck-Quick-Step és a Movistar csapatai kontrollálták. Az utolsó harminc kilométerre fordulván már csak Orlando Garibay (Mexikó) és Cristian Montoya (Medellin) kettőse tempózott az élen. A mindent eldöntő hegyen a Movistar vitte a tempót, majd viszonylag korán, tizenkét kilométerrel a vége előtt Winner Anacona (Movistar) indult meg, akivel csak Cesar Nicolas Paredes (Medellin) tudta tartani a tempót. A spiccen közben Montoya leszakította riválisát, ám az üldözök egy más sebességfokozatban közlekedve közelítettek hozzá. Amikor felértek rá Paredes és Montoya igyekezett összedolgozni Anacona megrogyasztásáért, ám nem jártak sikerrel, így Winner Anacona (Movistar) nyerte a szakaszt Cesar Nicolas Paredes (Medellin) és Cristian Montoya (Medellin) előtt. Összetettben szintén Anacona vette át az első helyet, előnye két szakasszal a verseny vége előtt negyvenegy másodperc a második helyre visszacsúszó Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) ellenében. A San Juani Körverseny az Autodromo El Villicúm környékén egy 153 és fél kilométeres etappal folytatódik.
2018.12.12. - A Sky csapata sajtóközleményben jelentette be, hogy a 2019-es idény végén a sort tíz éve szponzoráló brit médiavállalat a Sky távozik Dave Brailsford csapata mögül, sőt a 21st Century Fox sem marad.
2018.11.10. - Chris Froome úgy véli, hogy még talán öt jó éve lehet a kerékpársportban Chris Froome az olasz La Gazetta dello Sport számára adott egy hosszabb interjút, melyben beszélt az idei Giro győzelméről valamint a közeli és a távlati terveiről is. Froome idén megnyerte az Olasz Körversenyt, majd harmadik lett a Touron. „Úgy vélem, hogy talán öt jó évem még lehet – mondta a Sky kerékpárosa az újság hasábjain. – Olyan harmincnyolc éves koromig szeretnék az élmezőny tagja maradni. Persze erre csak akkor lehet esélyem, ha tudom tartani a formám. A Giro nagy fordításáról annyit, hogy teljesen mindegy volt számomra, hogy negyedik vagy tizenegyedik leszek összetettben, így a Finestrén megpróbáltam. Már reggel éreztem, hogy jó erőben leszek, mentálisan és fizikálisan is. Persze az ellenfelek kivárása is kellett a sikeres támadáshoz, de ennek ellenére is pályafutásom egyik legnehezebb és legszebb győzelmét arattam. A szakasz végig meg volt tervezve a csapat részéről, a hegyen nem is volt a biciklin kulacs, a segítők öt kilométerenként álltak az út mentén. Egyelőre még nem döntöttük el, hogy jövőre a Girót vagy a Tour de France-t választjuk. Szeretek Olaszországban versenyezni, remek viadalnak ígérkezik a jövő évi Olasz Körverseny, de aki ismer, az tudja rólam, hogy szeretném megszerezni az ötödik sárga trikóm. Jó lenne odakerülni Anquetil, Hinault, Indurain és Merckx mellé.”
2018.11.09. - Andrea Tafi talált magának egy csapatot a jövő évi Párizs-Roubaix-n való induláshoz Az ötvenkét esztendős Andrea Tafi visszajáró vendég hazánkban, idén először a Tour de Zalakaroson, majd a V4 Special Series Debrecen-Ibrány 1.2-es versenyén láthattuk. A legendás klasszikus specialista fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. A belga Het Laaste Nieuws információi szerint az olasz kiválóság egy lépéssel közelebb került ötlete megvalósításához, ugyanis talált egy csapatot, amely hajlandó öt szerződtetni és elindítania a versenyen. „Egyelőre még nem mondhatom meg, hogy milyen színekben állok rajthoz a 2019-es Párizs-Roubaix-n – nyilatkozta Tafi. – Sokan azt mondták, hogy őrült vagyok, de senki sem érezheti át azt, amit a szívemben érzek. Tudom, hogy nagyon nehéz feladatra vállalkoztam, de keményen készülök, és bízom abban, hogy sikerrel vehetem ezt az akadályt.” Valószínűsíthetően Tafi valamelyik pro-kontinentális, szabadkártyával induló csapat színeiben lehet ott az észak-poklán.
2018.11.01. - Elia Viviani és Chris Froome voltak a jövő évi Giro prezentációjának díszvendégei Egyelőre elég kevés kerékpáros jelezte konkrétan, hogy rajthoz kíván állni a 2019-es Olasz Körversenyen. Talán csak Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) részvétele tűnik biztosnak, bár Alejandro Valverde (Movistar), Geraint Thomas (Sky) és Miguel Angel Lopez (Astana) indulásáról is hallani. A címvédő Chris Froome (Sky) vélhetően a Tour de France-ra fókuszál, mintahogyan Elia Viviani (Quick-Step Floors) is inkább Franciaország felé veheti az irányt. Utóbbi két kiválóság volt a Giro prezentációjának díszvendége. „A Giro győzelmem mindig is kiemelt helyet foglal majd el a szívemben, hisz egy ikonikus verseny végén diadalmaskodtam – mondta Froome. – Nagyon tetszik a 2019-es útvonal, azt hiszem ezt a versenyt csak egy komplett, tökéletes formát mutató kerékpáros nyerheti meg. Kiegyensúlyozott az útvonal, a hegyek és az egyenkénti időfutamok többek számára is esélyt nyújthatnak. Egy nagyon jól felépített csapatra lesz szükség ahhoz, hogy a rózsaszín trikóig vezesse a kapitányát. A szakasz, amikor a Gaviát és a Mortirilot egymást követően kell megmászni, brutálisnak ígérkezik. Egy pihenőnapot követően jön ez az etap, akár ott is eldőlhet a verseny végkimenetele.” „Hat olyan szakasza lesz a jövő évi Olasz Körversenynek, amely egyértelműen a sprintereknek kedvezhet – tette hozzá Viviani. – Regnáló olasz bajnokként természetesen szeretnék rajthoz állni a Girón, bár még nem hoztuk meg a végső döntést a jövő évi versenyprogramommal kapcsolatosan. Idén négy szakaszt nyertem és kétszer lettem második, ami egy fantasztikus teljesítmény. Az utolsó hét hihetetlenül kemény lesz a sprinterek számára, de Veronába elérni kiváltságos dolog.”
2018.07.29. - Tom Dumoulin: sokáig nem tudtam, hogy akkor most Froome vagy én nyertem a szakaszt Tom Dumoulin mindössze egy másodperc előnnyel nyerte a Francia Körverseny huszadik szakaszát. Az egyenkénti időfutam végén volt egy kis kavarodás, hisz a számítógép először Chris Froome (Sky) győzelmét jelezte, ám ezt később javították, így a szám regnáló világbajnoka győzött. „Sokáig nem tudtam, hogy akkor most Froome vagy én nyertem a szakaszt – mondta Dumoulin a díjátadóra várva. - Nem voltam tisztában a részidőkkel sem, így azt gondoltam, hogy Froome győzött. Miután beértem mondták is, hogy második lettem egy másodperc hátránnyal. Később szóltak, hogy én nyertem. Nagyon boldog vagyok, nagyszerű dolog ez a szakaszgyőzelem és persze az is, hogy az összetettben is a dobogón zárok. Végig stresszes volt ez a nap, reggel nem találtuk az egyberuhámat, szerencsére az Etxeondo pillanatok alatt készített nekem egy újat, örökké hálás leszek nekik, hogy ilyen gyorsan pótolták. Nélkülük nem tudom, hogy milyen mezben vágtam volna neki a kronónak. Nehéz versenyen vagyunk túl, hihetetlen, hogy Párizsba az összetett második helyezettjeként gurulhatok be.”
2018.07.28. - A regnáló időfutam világbajnok Tom Dumoulin (Team Sunweb) nyerte a Francia Körverseny huszadik szakaszát, összetettben Geraint Thomas (Sky) bebiztosította győzelmét.
2018.07.27. - Az egykori síugró Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Francia Körverseny tizenkilencedik szakaszát, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.07.26. - Nairo Quintana régi önmagát idézte A kolumbiai Nairo Quintana (Movistar) öt év után nyert ismét szakaszt a Francia Körversenyen. Sikerével az összetett ötödik helyére lépett előre, hátránya 3 perc 30 másodperc Geraint Thomas mögött. „Ez egy olyan szakasz volt, amelyre előzetesen is nagyon készültünk – mondta Nairo Quintana a célba érkezést követően. - Nagyjából úgy sikerült a nap, ahogy vártuk. Az előző néhány etap során nem éreztem magam a legjobb erőben, a rövidebb emelkedők nem igazán kedveztek nekem. Folyamatosan javul az állapotom, ez egy gyors, de annál nehezebb szakasz volt, bízom benne, hogy az utolsó hegyi etapon is sikerül a győzelemért harcolnunk. Kiváló taktikával versenyeztünk, Alejandro végig elől volt, s amikor kellett, tudott segíteni nekem. Marc Soler is sokat volt a főmezőny élén, kemény tempót diktált, így nehezebbé tettük a versenyt. Az útvonal karakterisztikája a klasszikus hegyimenőknek kedvezett, és ezt sikerült kihasználnom. Óriási erőt ad számomra a rengeteg kolumbiai szurkoló. A közösségi médiában is folyamatosan motiválnak, a családom és a barátaim is rengeteget segítenek, köszönöm a támogatást.”
2018.07.19. - Geraint Thomas győzelmét hozta a Tour első hegyi befutója Alig egy hónappal ezelőtt Geraint Thomas a második helyen végzett a Criterium du Dauphine La Rosiére-i szakaszán, amely nagyban közrejátszott abban, hogy megnyerte azt a versenyt. A Sky bringása nagyon jól ismerte az emelkedőt, tapasztalatát pedig kamatoztatta a Tour tizenegyedik etapján, amikor ismét a Rosiére döntött. Öt és fél kilométerrel a vége előtt támadott, felugorva Tom Dumoulin (Team Sunweb) mögé, majd onnan is továbbmenve érte utol Mikel Nieve-t és nyerte meg a szakaszt, egyben átvéve az összetett éllovasának járó sárga trikót is. Előnye 1 perc 25 másodperc csapattársa Chris Froome előtt. „Valószínűtlen volt ez az egész – így Thomas a célba érkezést követően. – Ősszintén szólva nem számítottam arra, hogy megnyerhetem a szakasz. A támadás nem volt tervezett, az ösztöneimre hallgattam, mentem, ahogy csak tudtam, de közben fél szemmel figyeltem Christ is. Felértem Dumoulinre, majd utolértem Nieve-t is, akit nagyon sajnálok, de szükségem volt erre a győzelemre. Remekül kontrolláltuk a szakaszt, előzetesen is arra számítva, hogy lesznek olyanok, akik bevállalnak egy-egy hosszú akciót. Tudtam, hogy van esélyem a sárga trikó megszerzésére, de konkrétan nem gondoltam arra, hogy át is vehetem. Vezetek összetettben, Chris előtt vagyok. Froome egy nagyon tapasztalt versenyző, hisz hat háromhetest nyert már, számomra viszont ez egy teljesen új dolog. A csapat szempontjából ez egy nagyszerű helyzet, a lényeg, hogy a végén kettőnk közül nyerje az összetettet valaki.”
2018.07.18. - Geraint Thomas (Sky) nyerte a Francia Körverseny tizenegyedik szakaszát, sikerével összetettben is az élre állt.
2018.07.10. - A regnáló olimpiai bajnok először viselheti a sárga trikót a Tour történelmében Akármennyire is hihetetlen, de a Tour de France történelmében először fordul az elő, hogy az aktuális olimpiai bajnok viselje a sárga trikót. A BMC sora a várakozásoknak megfelelően magabiztosan nyerte a csapatidőfutamot, az összetett első helyére Greg Van Avermaet ugrott előre. „Korábban is nyertem már szakaszokat a Touron, most viszont a csapattal sikerült győznöm, ami teljesen új számomra – mondta Greg Van Avermaet a díjátadóra várva. – Nagyon különleges úgy nyerni, hogy nem egyénileg, hanem csapatként arattunk sikert. Mindannyian együtt dolgoztunk ezért az egy célért. A BMC sorában többen is mesterei ennek a műfajnak, remek volt ezek között a srácok között tekerni. Nem volt könnyű a pálya, de erősek voltunk, ráadásul Richie-t is visszahoztuk a játékba, nagy kár azért az ötvenegy másodpercért az első szakaszon. Célunk volt, hogy a Tour elején megszerezhessük a sárga trikót, ami korábban is volt már rajtam, de mindig különleges ebben a mezben tekerni, ennek megfelelően igyekszem majd kiélvezni a következő etapot. Hatalmas köszönettel tartozom a csapattársaimnak, hisz nélkülük nem lett volna esélyem felvenni azt.”
2018.07.08. - Fernando Gaviria: egy olyan trikót vehetek fel, ami a sportág legfontosabb ereklyéje A Quick-Step Floors csapata folytatja dominanciáját, a Francia Körversenyt is rögtön egy szakaszgyőzelemmel nyitották, ráadásul Fernando Gaviria pályafutása első Tour sikerét könyvelhette el, amely mellé a sárga trikó megszerzése volt az igazi bónusz. „Hihetetlen, ami történt, az első Touromon rögtön egy szakaszgyőzelemmel kezdtem – mondta Gaviria a célba érkezést követően. – Köszönöm minden csapattársamnak és persze a stábnak is, hogy ez a siker összejöhetett. A srácok rengeteget dolgoztak a nap folyamán. Egy olyan trikót vehetek fel, ami a sportág legfontosabb ereklyéje. Meglátjuk, hogy meddig lehet az enyém, de szeretném egy-két napig megtartani. A végén a szél is nehezítette a dolgunk, talán ezért volt ez a sok apró bukás. Szerencsére a Quick-Step sora úgy működik, mint egy nagy család, egymásért dolgozunk, tökéletesen betartva a sportigazgatók utasításait, ennek köszönhetően pedig nyerni tudtam.”
2018.07.07. - Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) karrierje első Tour de France szakaszát rögtön győzelemmel kezdte, ezzel a sárga trikót is megszerezve. Chris Froome (Sky) bukott, de Richie Porte (BMC), Adam Yates (Mitchelton-Scott) és Nairo Quintana (Movistar) is időhátrányt kapott.
2018.07.07. - A sprinterek készen állnak az első nagy csatára Noirmoutier en l’Ile és Fontenay le Comte között egy 201 kilométeres mezőnyszakasszal rajtol a 2018-as Francia Körverseny. A szinte teljes egészében sík etap 119 és fél kilométer megtételét követően egy gyorsasági részhajrát, majd nem sokkal a befutót megelőzően egy negyedik kategóriás emelkedőt tartogat. A Cote de Vix mindössze 700 méter hosszú, átlag 4,2 százalékával. A befutó előtti utolsó kanyar sok mindenről dönthet. Hektikus szakaszra van kilátás, ahol az etapgyőzelem mellett nem kisebb a tét, mint a sárga trikó megszerzése. Mark Cavendish (Dimension Data), Marcel Kittel (Katusha-Alpecin), Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) is győzni érkezett. „Jó tíz évvel ezelőtt még csak egy-két sprinter csapat volt, ellenben ma már ennek a három-négyszerese sorakozik fel a mezőnyhajrák előtt, ami igencsak komplikálttá teszi helyzetet – mondta Cavendish az újságírók kérdésére. – Egy színtiszta a hajrákra építő gárdával érkeztünk, de ez koránt sem azt jelenti, hogy mi lennénk az első számú esélyesei a nyitó etapnak.” „Az első héten a biztonság a legfontosabb – nyilatkozta a regnáló világbajnok Peter Sagan. – Nehéz úgy megnyerni a zöld trikót, ha bukás miatt kénytelen vagy feladni a versenyt.” „A sprinterek most a sárga trikóról álmodnak, természetesen ezen agyalok én is – így az első Tourjára készülő Fernando Gaviria. – Ez egy hatalmas lehetőség, de nem leszek csalódott, ha nem sikerül, megpróbálom megnyerni majd a következő sprintereknek kedvező szakaszt.” Akikre érdemes még figyelni: Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Magnus Cort Nielsen (Astana), Arnaud Demare (Groupama-FDJ), Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) és Andre Greipel (Lotto-Soudal).
2018.07.06. - A Sky sorát kifütyülték a Tour de France csapatbemutatóján A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékesei bíznak abban, hogy Chris Froome szalbutamol ügyének lezárásával a kerékpársportért rajongók érdeklődése a versenyre összpontosul. A Francia Körverseny La Roche sur Yonban megtartott csapatprezentációján többek között az egykerekezve a színpadra érkező Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és a hazaiak reménysége Romain Bardet (AG2R La Mondiale) is hatalmas tapsot kapott ellenben a Sky sorát kifütyülte a nagyérdemű. Az első sorokban egy rajongó „a csalók menjenek haza” táblával fogadta a brit sor kapitányát. Persze ilyenre korábban is volt már példa, a Festina botrányt követő évben az egész mezőnyt füttykoncerttel fogadták, de Lance Armstrong és Alberto Contador is esett már áldozatául a népharagnak.
2018.07.05. - A farmakokinetikai vizsgálat magas hibaszázalékára támaszkodva menthették fel Froome-ot Egy nappal azt követően, hogy az ASO bejelentette, hogy minden követ megmozgat azért, hogy Chris Froome ne lehessen ott az idei Francia Körversenyen, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ejtette az ellene felhozott vádakat. Egy brit napilap cikke igyekezett megválaszolni a miért kérdését, bár az időpontbeli egybeesés továbbra is rengeteg találgatást vet fel. Chris Froome 2017. szeptember 7-én levett mintájában 1920 nanogramm/milliliter szalbutamolt mutattak ki. Ezt követően a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szabályai szerint a minta értékét kompenzálták, mégpedig a kiszáradás miatt – mivel a szalbutamol ilyen esetben nagyobb koncentrációban jelenik meg a vizeletben -, így a tényleges érték 1429 nanogramm/milliliter lett, ami a megengedett 1200 nanogramm/milliliternél még mindig több, tehát a Sky kerekese tizenkilenc százalékkal lépte túl a határt. Ellenben ezt követően Chris Froome-on nem végezték el a farmakokinetikai vizsgálatot, melyen anno Diego Ulissi is megbukott, ám pont a vizsgálat eredményei miatt kapott csak kilenc hónapot a lehetséges két év helyett. Froome ügyvédje Mike Morgan arra építette fel a védelmet, hogy nem megbízható a WADA szalbutamol-tesztje, hiszen rendeltetésszerű adagolás mellett is az esetek 15,4 %-ban hibás, pozitív eredményt hoz. A WADA ebbe a csatározásba pedig már nem akart belemenni, mivel számukra eléggé kínossá vállhatott volna a helyzet, ha Morgan a Vuelta során a védencétől levett többi, negatív eredmény vizsgálatát is kéri.
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések