A keresett kulcsszó: Canyon-SRAM


2019.01.11. - Az ASO már most a 2020-as reformok alapján osztja ki a Tour de France szabadkártyáit A Francia Körverseny szervezője az ASO nem várt módon megnevezett két szabadkártyás csapatot az idei versenyre. A 2020-tól életbe lépő reformokhoz igazodva, amikor az Europe Tour ranglista első két helyezettje automatikus meghívást kap, a francia Cofidis és a belga Wanty-Groupe Gobert lehet ott az év legnagyobb presztízzsel bíró szakaszversenyén, ami egyben azt is jelenti, hogy az Arkea-Samsic, Direct Energie, Delko Marseille Provence és Vital Concept francia kvartettből két sor is lemarad hazája viadaláról. A belga csapat ellenben zsinórban harmadszor kapott meghívást, ami nagy elégtétel számukra. „Zsinórban harmadszor is ott lehetünk a Francia Körversenyen, ami hatalmas dolog a csapat életében – mondta Jean-Francouis Bourlart csapatvezető. – Harmadszor győztünk az Europe Tour sorozat összetettjében, ami megmutatja az erőnket. Reménykedtünk abban, hogy talán idén is lesz lehetőségünk ott lenni a Touron, büszkék vagyunk arra, hogy a szervezők is értékelik a befektetett munkát.”
2018.09.24. - A Quick-Step Floors sora negyedszer lett csapatidőfutam világbajnok Miután a világbajnokság első napjával párhuzamosan rendezett GP d’Isbergues egynaposát Philippe Gilbert nyerte, így a Quick-Step Floors csapata megszerezte idei hatvankilencedik győzelmét is, ezzel belátható távolságon belülre kerülve a HighRoad által felállított 70 (2008) és 83 (2009) sikert számláló idényeihez. A Kasper Asgreen, Laurens De Plus, Bob Jungels, Yves Lampaert, Maximilian Schachmann és Niki Terpstra által alkotott hatos, elhódította a csapatidőfutam világbajnoki címet, ezzel a márkasorok csapatkronóját tekintve 2012 óta már a negyedik aranyérmét szerezve. „Nagyon elégedettek vagyunk, hihetetlen, hogy nyertünk, hisz előzetesen nem mi voltunk a favoritok – mondta a díjátadóra várva Yves Lampaert. – Tudtam, hogy erős a csapatunk, de az eddigi legfiatalabb sorral álltunk rajthoz. Bíztam egy jó eredményben, de nyerni mindig más, mindig különleges. Lejtmenetben nagyon gyorsak voltunk, ott rengeteget hoztunk a riválisainkon, elégedett vagyok, hisz világbajnokok lettünk.”
2018.09.23. - A női csapatidőfutammal kezdődött a 2018-as innsbrucki kerékpáros világbajnokság. Az első aranyérmet a német Canyon-SRAM sora nyerte.
2017.12.09. - Bemutatkozott az Astana csapata Stílusosan Kazahsztán fővárosában, Asztanában tartotta hivatalos prezentációját az Astana World Tour csapata. A nagyszabású esemény a főváros fennállásának huszadik évfordulóját is ünnepelte, melyen tiszteletét tette az ország Sportminisztere Arystanbek Muhamediuly, Asset Isekeshev polgármester és a Kazah Kerékpáros Szövetség elnöke Darkhan Kaletaev. Az est egy megható videóval kezdődött, melyben a tragikus körülmények között elhunyt Michele Scarponira emlékeztek, ezt követően Alexander Vinokourov csapatvezető ragadta magához a szót: „Egy nagyon nehéz idényt hagyunk a hátunk mögött – kezdte Vinokourov. – A csapatban történt változások, a sérülések és a balszerencse is meggátolt minket abban, hogy a tervek szerint haladjunk. Elvesztettük Michele Scarponit, aki továbbra is a szívünkben él, és mindig is ennek a csapatnak lesz a tagja. Az idény második felében újra elkezdtük bebizonyítani azt, hogy az Astana továbbra is a mezőny egyik legjobb csapata. Számos szép győzelmet arattunk mind a World Tourban, mind pedig a nagy körversenyek során. Örömmel konstatáltuk a kazah nemzetiségű sportolók sikereit is. Optimistán tekintünk a jövőbe. A spanyolországi Alteában kezdjük meg a felkészülésünk, bízva abban, hogy egy sikeres szezon állhat előttünk.” Az Astana 2018-as kerete: Pello Bilbao (spanyol), Zhandos Bizhigitov (kazah), Dario Cataldo (olasz), Sergei Chernetckii (orosz), Magnus Cort Nielsen (dán), Laurens De Vreese (belga), Daniil Fominykh (kazah), Omar Fraile (spanyol), Jakob Fuglsang (dán), Oscar Gatto (olasz), Yevgeniy Gidich (kazah), Andriy Grivko (ukrán), Dmitriy Gruzdev (kazah), Jesper Hansen (dán), Jan Hirt (cseh), Hugo Houle (kanadai), Tanel Kangert (észt), Truls Korsaeth (norvég), Bakhtiyar Kozhatayev (kazah), Miguel Ángel López (kolumbiai), Alexey Lutsenko (kazah), Riccardo Minali (olasz), Moreno Moser (olasz), Luis Leon Sanchez (spanyol), Nikita Stalnov (kazah), Ruslan Tleubayev (kazah), Michael Valgren (dán), Davide Villella (olasz), Artyom Zakharov (kazah) és Andrey Zeits (kazah).
2016.11.27. - Vincenzo Nibali szívesen folytatta volna egy olasz World Tour csapatban A Bahrein-Merida kapitánya Vincenzo Nibali a minap érdekes nyilatkozatot tett, szerinte ugyanis Olaszországban ma senkiben sincs annyi bátorság, hogy egy World Tour csapatot támogasson. „A háttérben próbáltuk úgy alakítani a történéseket, hogy hátha találnánk egy tőkeerős olasz támogatót, akiben lett volna annyi kurázsi, hogy egy World Tour csapatba invesztál. Még a Barilla sem volt erre hajlandó, az élelmiszeripari óriás más marketing célokra hivatkozva utasított el – mondta a minap Nibali. – Senki sem mert kockázatot vállalni, így a bahreini projekt lett számomra a legkézenfekvőbb. Pontosan két éve hívott meg magához Nasser Bin Hamad, aki közismerten nagy triatlon és kerékpárrajongó. Érdekes meghívás volt, így úgy gondoltam, hogy nem hagyom ki, végül ebből a találkozóból született meg a Bahrein-Merida csapata.” Jelenleg színtiszta olasz támogatókkal csak a másodosztályú Androni Giocattoli-Sidermac és a Bardiani-CSF sorai rendelkeznek.
2016.10.09. - Mindössze nyolc csapat vágott neki a katari országúti kerékpáros világbajnokság első számának, a női negyven kilométeres csapatidőfutamnak.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések