A keresett kulcsszó: Caleb Ewan


« 1 | 2 »
2018.08.09. - A CCC ajánlatot tett az idei Francia Körverseny győztesének Geraint Thomas-nak Jim Ochowicz csapatának, a jövőre már a lengyel CCC támogatását élvező jelenlegi BMC sorának vezetősége megerősítette, hogy ajánlatott tettek az idei Francia Körverseny győztesének Geraint Thomas-nak. Mint ismeretes Thomas szerződése az év végén lejár a Sky-nál, ráadásul Chris Froome kapitányi szerepköre miatt egyáltalán nem tudják azt garantálni, hogy 2019-ben mint címvédő, a sárga trikó megvédéséért szállhasson harcba a Touron. A Greg Van Avermaet köré épülő alakulat ellenben összetett menőt keres. „Valóban ajánlatot tettünk Geraint Thomas számára – mondta egy lengyel lap kérdésére reagálva Piotr Wadecki, aki jelenleg CCC Sprandi Polkowice pro-kontinentális sorának csapatvezetője. – Tisztában vagyunk azzal, hogy az év végén lejár a szerződése, mi pedig összetett menőt keresünk, így miért ne kerestük volna meg.” Wadecki azt is megemlítette, hogy az ellentmondásos hírek ellenére a két csapat valószínűleg fuzionál, Lengyelországban csak egy kontinentális utánpótlássor maradhat talpon.
2018.06.22. - Az UCI új, négyéves-tervében jóváhagyta a tárcsafékek használatát, igyekszik minimalizálni a nemek közötti differenciákat, 2023-tól pedig kerékpáros világjátékokat rendezne A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség irányító testülete a franciaországi Arzonban ülésezett, ahol jóváhagyták a sportág 2022-ig szóló négyéves tervét, melyben számos kulcsfontosságú újítás szerepel. „Nagyon örülünk annak, hogy az irányítótestület jóváhagyta az új négyéves tervet, melyben olyan fontos változások szerepelnek, melyek garantálják férfiak és nők közötti egyenlőséget – mondta David Lappartient a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke. – Ez a koncepció egy teljesen új eseményt is említ, egy kombinált UCI-világbajnokságot, mely négyévente a sportág szinte valamennyi szakágát egy helyre vezeti.” Számos változtatást eszközölnek a női kerékpárosok helyzetének javítása érdekében. 2019-től bevezetnek egy szigorú magatartási kódexet, melyet minden csapat versenyzője és alkalmazottja köteles aláírni. Az UCI mindemellett igyekszik lépéseket tenni a női versenyzők bérének felzárkóztatása ügyében is. A díjátadókon ezentúl a segítőknek csak olyan ruhát lehet viselni, melyet a nemzetközi szövetség előzetesen jóváhagy. Elfogadták, hogy a 2018/2019-es cyclo-cross világkupában már egyenlő pénzdíjazásban részesülnek a nők és a férfiak, természetesen a távlati cél idővel minden szakágban elérni ugyanezt. 2023-tól tervben van egy négyévente megrendezendő kombinált világbajnokság, melyen szinte minden szakág képviseltetné magát. A rendre az olimpia éve előtti esztendőben tető alá hozott esemény legfőbb célja a szakágak egymás mellé való felzárkóztatása mellett, a kerékpársport média szerepének megnövelése. Végül, de nem utolsóként pedig a hároméves tesztidőszakot követően végérvényesen engedélyezik a tárcsafékek használatát.
2018.03.17. - Immáron 109. alkalommal vágott neki a mezőny az év első monumentumának a La Primavera klasszikusának, azaz a Milánó-San Remo egynaposának. A 294 kilométeres táv ezúttal is egy túlélőversenyre hasonlított, a penzumban a Turchino-hágóval, majd a befutóhoz közeledve a Cipressa és a Poggio dombocskáival.
2018.01.17. - Kettős Mitchelton-Scott siker a Tour Down Under második napján, Caleb Ewan győzelmével összetettben is átvette a vezetést Unley és Sterling között egy 148,6 kilométeres penzummal folytatódott az év első World Tour versenye a Santos Tour Down Under, mely etap előzetesen akár még a szökevényeknek is kedvezhetett volna, ám a sprinterek csapatai ezúttal sem adtak esélyt mások számára. A rajtot követően támadás-támadást követett, míg végül ugyanaz a három kerekes tudott ellépni, aki az első nap során, nevezetesen Nicholas Dlamini (Dimension Data), William Clarke (EF Education First-Drapac) és Scott Bowden (UniSA-Australia). Hozzájuk csatlakozott nem sokkal később a spanyol Jaime Castrillo (Movistar). Dlamini megnyerte a nap két kategorizált emelkedőjét ezzel megőrizve vezetését a hegyi összetettben, majd feladva a szökést vissza is csorgott a főmezőnyhöz. Will Clarke mindkét részhajrát elorozta, miközben a főmezőny élén a Bahrain-Merida csapata kezdte el diktálni a tempót. Az utolsó körpályára érve megbomlott a szökevények közötti egység Castrillo egyedül maradt az élen. A fiatal spanyol kerekest csak az utolsó körben fogták meg, bő tíz kilométerre a céltól. Jöhetett a mezőnyhajrá melyet megelőzően a sterlingi emelkedő rendesen megtizedelte a mezőnyt, végül a hazaiak nagy örömére Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) bizonyult a leggyorsabbnak, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést. A második Ewan csapattársa Daryl Impey (Mitchelton-Scott), míg a harmadik Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) lett.
2018.01.04. - Caleb Ewan zsinórban harmadszor is megnyerte az ausztrál kritérium-bajnokságot Ballaratban kezdetét vette a 2018-as idény első komoly kerékpáros eseménye az ausztrál nemzeti bajnokság. Az első nap során a kritériumversenyeké volt a főszerep. A férfi elit kategóriában címvédés történt, Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) zsinórban harmadszor szerezte meg a bajnoki címet. A dobogó másik két fokára Steel Van Hoff (Bennelong-SwissWellness) és Brenton Jones (Delko Marseille Provence KTM) állhattak fel. „Nagyon jól éreztem magam a verseny folyamán, de azt hiszem, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni – így Ewan a díjátadót követően. – Végig magabiztosak voltunk, talán a három győzelmem közül most volt a legerősebb csapat mögöttem. Luke Durbridge és az újonc Lucas Hamilton elképesztő munkát végeztek. Természetesen szeretnék jól szerepelni a mezőnyversenyben is, ami nagyon nehéz lesz, ráadásul az időjárás előrejelzések is hatalmas forróságot jósolnak. A BMC ellen nem lesz könnyű dolgunk, hatalmas csatára van kilátás. Az biztos, hogy idén megpróbálom a Milánó-SanRemó viadalát, de egyelőre többet még nem tudok elárulni a versenyprogramomról.” A hölgyeknél Rebecca Wiasak győzött, míg az U23-as fiúknál Cameron Scott (Australian Cycling Academy) lett a bajnok.
2017.08.02. - Caleb Ewan nyerte a Lengyel Körverseny negyedik szakaszát Egy igencsak hosszú 238 kilométeres szakasszal folytatódott a Lengyel Körverseny, mely Zabrze városába érkezve ezúttal is mezőnyhajrát ígért. A nap szökését Remi Cavagna (Quick-Step Floors), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), Tom Skujins (Cannondale-Drapac), Nick Dougall (Dimension Data), Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) és Pawel Bernas (Lengyelország) alkották, azonban a hatalmas forróság már akkor megpecsételte a sorsukat, amikor nekivágtak a távnak. Cavagna bírta a legtovább az élen, de a sprinterek csapatai annak rendje és módja szerint a célhoz közeledve őt is megfogták. A mezőnyhajrát végül Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte Danny Van Poppel (Sky) és Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is a regnáló világbajnok vezet, előnye tíz másodperc Dylan Teuns ellenében. „Örülök, hogy sikerült győznöm, nagyon frusztrált voltam az első szakaszt követően, hisz akkor éppen, hogy csak lemaradtam az első helyről– mondta Ewan a célba érkezést követően. – Ezúttal minden tökéletesen alakult Luka Mezgec remek pozícióba hozott, így semmi sem hátráltatta a sprintem.”
2017.05.13. - Caleb Ewan: minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) pályafutása első győzelmét szerezte a Giro d’Italián miután Alberobellóban egy kiélezett hajrá végén legyőzte Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) kettősét. „Nagy elvárásokkal érkeztem az idei Olasz Körversenyre – nyilatkozta a díjátadót követően Ewan. – Mindenféleképpen szerettem volna legalább egy szakaszt nyerni, de az első napokban elpártolt mellőlem a szerencse. Frusztrált voltam, minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra. Nagyon elégedett vagyok. Mindössze ketten mentek el szökésbe, ami megnyugtató volt a mezőny számára. Az utolsó három-négy kilométerig nem is nagyon volt min izgulnunk. Talán egy picit korán indítottam, de végül ez volt az, ami a győzelmemet eredményezte.”
2017.05.12. - Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte a Giro d’Italia hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.
2017.05.06. - Lukas Pöstlberger: Bennett elhagyta a hátsó kerekem, én pedig ott voltam elől Hatalmas meglepetésre az osztrák Lukas Pöstlberger nyerte a Giro d’Italia első szakaszát Alghero és Olbia között. A Bora-Hansgrohe kerekese karrierje első három hetesén indult. „Nem nagyon tudom egyelőre feldolgozni a történteket – mondta Pöstlberger a célba érkezést követően. – Azért dolgoztunk, hogy Sam Bennett jó helyről kezdhesse a hajrát. Idővel azonban elhagyta a hátsó kerekem, én pedig ott voltam elől. Nem volt egyszerű szakasz, az volt a célunk, hogy Cesare Benedetti belekerüljön az elmenésbe, valamint, hogy Sam minél jobb eredményt érjen el a mezőnyhajrában. A végén én csak a tempót vittem, amikor egyszer csak rám kiabáltak, hogy most már menjek. Megpróbáltam és sikerült. Napokra, sőt hetekre lesz szükségem ahhoz, hogy feldolgozzam a történteket. Még most sem hiszem el, hogy én nyertem, és, hogy az enyém a rózsaszín trikó. Köszönöm Peter Sagannak a rengeteg jó tanácsot és azt a pozitív hozzáállást, amit most már a csapattársaira is rávetített. Azt hiszem, Szardíniai az egyik kedvenc helyemmé avanzsál.”
2017.02.27. - Peter Sagan tanult a korábbi hibáiból Az Omloop Het Nieuwsblad második helyezését követően a Kuurne-Brussels-Kuurne viadalán már nem talált legyőzőre a regnáló világbajnok Peter Sagan. A szlovák kiválóság igyekszik még tovább javulni, ezzel kihegyezni a formáját a Flandriai Körversenyre és a Párizs-Roubaix-ra. „Remélem, idővel tudok még javítani a teljesítményemen – mondta a Bora-hansgrohe csapatának versenyzője a célba érkezést követően. – Meglátjuk, hogy miképp alakul az elkövetkezendő időszak. Az Omloop viadalán rengeteg energiát elpazaroltam az élen. Nagyon meg kellett dolgoznom azért is, hogy második lehessek. A Kuurne versenyén már egy másfajta taktikával versenyeztem, tanultam az elmúlt két év, na meg az előző napi hibáimból. Ezúttal sokáig nem csináltam semmit sem, csak megültem a mezőnyben. Huszonöt kilométerrel a vége előtt kezdődtek a támadások, melyek már ideálisak voltak számomra is. Szerencsére csak öten szakadtunk el a mezőnytől, így remek esélyeim voltak. Mindenféleképpen rajthoz akartam állni ezeken a versenyeken, hogy láthassam, hol is tartok. Azt hiszem, készen állok a Strade Bianche és a Tirreno-Adriatico kettősére, majd jöhetnek a klasszikusok.”
2017.01.22. - Caleb Ewan nyerte az utolsó szakaszt, Richie Porte a Tour Down Under idei győztese A szokásos kilencven kilométeres Adelaide-i körözéssel zárult az év első World Tour viadala az ausztrál Tour Down Under. A kritérium jellegű szakasz első szökése Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) és Gianluca Brambilla (Quick-Step Floors) kettőséhez kötődött. Az elmenés célja leginkább az volt, hogy De Gendt megtarthassa a hegyi trikót Richie Porte (BMC) ellenében. A kettős utolérését követően voltak még kisebb kísérletek, de végül mezőnyhajrá döntött, amit Caleb Ewan (Orica-Scott) nyert meg, ezzel negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második Peter Sagan (Bora-hansgrohe), míg a harmadik Marko Kump (UAE Abu Dhabi) lett. Összetettben Richie Porte (BMC) diadalmaskodott, Esteban Chaves (Orica-Scott) és az utolsó szakasz során remekül hajrázó, ezzel a helyezési számai alapján a harmadik helyre előrelépő Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) előtt. A pontversenyt Ewan, a hegyi összetettet Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), a fiatalok versenyét Jhonatan Restrepo (Katusha-Alpecin), míg a csapatok összevetését az UniSA-Australia nyerte.
Tour Down Under: Caleb Ewan harmadszor is megvillant2017.01.20. - Caleb Ewan harmadik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Tour Down Underen.
2017.01.20. - Nairo Quintana is ott lesz a jubileumi századik Girón Végre megszületett a végső döntés Nairo Quintana ügyében, már ami a versenyprogramját illeti. A Movistar kolumbiai kerékpárosa készen áll arra, hogy nekiveselkedjen a Giro-Tour duplának. A hír nem új keletű, mivel Nairo már az előző év végén elkotyogta ezt az egyik kolumbiai lapnak, ám csapatvezetője Eusebio Unzue akkor nem kívánta megerősíteni a híreket, nyitva hagyva a zárójelet. A 2016-os Vuelta a Espana győztese korábban mindössze egyetlen alkalommal indult a Girón 2014-ben, igaz akkor meg is nyerte az Olasz Kört. Quintana a Mallorca Challange sorozatán kezdi az évet, amit aztán a Valencia Körverseny, az Abu Dhabi Kör és a Tirreno-Adriatico követ. Ezzel egyidejűleg az is napvilágot látott, hogy a spanyol csapat másik ásza Alejandro Valverde a Tour-Vuelta kettősével próbálkozik.
2017.01.19. - Tour Down Under: újfent sprintbefutó döntött, Caleb Ewan duplázott Glenelg és Victor Harbor között 144 kilométer várta a kerekeseket a Tour Down Under harmadik szakasza során. A kikötővárosba beérve még négy kört kellett abszolválnia a mezőnynek. A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, míg végül Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Clement Chevrier (AG2R La Mondiale), Jeremy Maison (FDJ) és Vegard Laengen (UAE Abu Dhabi) négyesének sikerült ellépnie. A kvartett remekül dolgozott együtt, legnagyobb előnyük egy ponton már az öt percet is közelítette, mialatt a nap hajráit De Gendt igyekezett begyűjteni. Mintegy harminc kilométerre a céltól Laengen gondolt egy merészet, így továbbment, ám a sprinterek csapatai ekkor már rövid pórázon tartották a norvég kerekest. Tíz kilométerrel a vége előtt érték utol a szökevényt, ám a sprint előtt kissé hektikussá váló helyzetet egy bukás is fokozta, melybe az összetett második helyezettje Gorka Izagirre (Movistar) is belekeveredett. A hajrát végül Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte ezzel már a második szakaszgyőzelmét bezsebelve Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida) előtt. Összetettben továbbra is Richie Porte (BMC) vezet, előnye húsz másodperc Gorka Izagirre (Movistar) ellenében.
2017.01.17. - Caleb Ewan nyerte a Tour Down Under első szakaszát Hatalmas forróság várta a mezőnyt az év első World Tour versenyének nyitányán. Unley és Lyndoch között 145 kilométer volt a penzum, viszonylag sík terepen, így előzetesen mezőnyhajrára volt kilátás. Nem sokkal a rajtot követően Laurens De Vreese (Astana) egyedül szökött meg, legnagyobb előnye öt perc környékén tetőzött. A főmezőnyt közben az Orica-Scott csapata kontrollálta. A körpályára beérve a zsűri döntése alapján a távot lerövidítették, így a célvonalon való első áthaladáskor megkapták a csengőt a kerekesek, a meleg miatt végül csak 118 kilométert tett meg a mezőny. De Vreese sorsa ekkor megpecsételődött, ám megfogását követően folyamatos akciók indultak, míg végül Jan Bakelantsnak (AG2R La Mondiale) sikerült kisebb előnyt kiharcolnia, de két kilométerrel a vége előtt őt is utolérték. Jöhetett a mezőnyhajrá, melyet Caleb Ewan (Orica-Scott) nyert meg Danny Van Poppel (Sky) és Sam Bennett (Bora-hansgrohe) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend.
2017.01.16. - Remekül működött Ewan és Kluge kapcsolata Első ízben versenyzett együtt Caleb Ewan és az Orica-Scott csapatának egyik új igazolása Roger Kluge. A megszűnő IAM Cycling sorától érkező német kerekes volt az ausztrál sprinter utolsó embere, kettőjük kapcsolata pedig remekül működött. „Ez volt az első alkalom, hogy együtt versenyeztünk Rogerrel – mondta az újságírók kérdésére Ewan. – Tökéletes pozícióba hozott, ami nagy megkönnyebbülés számomra a jövőre nézve. Általában elsőre nem szoktak ennyire olajozottan működni a dolgok, de a mi esetünkben ez most sikerült. Az utolsó körökben végig Roger kerekén voltam, aki probléma nélkül vitt előre és tartott az élen. Nagyon fontos lesz számunkra ez a hét, amely a győzelmem kapcsán remekül kezdődött.”
2017.01.15. - A regnáló ausztrál kritériumbajnok Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte a People’s Choice Classic versenyét, mely a január 17-én kezdődő Tour Down Under hivatalos felvezető viadala.
2017.01.05. - Bemutatta szerelését az UAE Abu Dhabi csapata Érthető módon Abu Dhabiban tartotta hivatalos bemutatóját az utolsó pillanatokban megmenekülő egykori Lampre csapata, amelyik UAE Abu Dhabi néven folytatja. Rui Costa, Louis Meintjes, Filippo Ganna, Matej Moric, Andrea Guardini és az emírségek regnáló bajnoka, a csapat legújabb igazolása Youssef Mirza mutatta be a Hong Kong-i Champion System által készített szerelést. Az is biztossá vált, hogy a sor január 15-én Ausztráliában kezdi az évet, és, hogy a piros-fekete színekben pompázó Colnago kerékpárjaik Campagnolo szettel lesznek szerelve. Mint ismeretes a Lampre licencét először egy kínai konzorcium vásárolta meg, ám a tulajdonos súlyos betegsége miatt a bankgaranciákat már nem rendezték, így mindössze tíz nap alatt került át a projekt a Közel-Keletre. „Nem volt időnk túl sokáig gondolkodni, lépnünk kellett – így Giuseppe Saronni csapatvezető. – A befektetőink hosszú távon hisznek bennünk, épp ezért lett a mez zöld, fehér és piros, a közel-keleti ország nemzeti trikolórja. Egy különleges, új fejezet kezdődik a csapat életében. Nagyszerű, hogy itt Abu Dhabiban építhetjük tovább a hagyományaink, egy olyan országban, mely ilyen rövid idő alatt is már ennyi mindent adott számunkra. Köszönjük Mr. Matarnak a lehetőséget, ígérjük, hogy bizonyítani fogunk, idővel pedig szeretnénk még komolyabb célokért harcolni.”
2017.01.04. - Ewan nyerte az utolsó napot, de Ian Bibby a Mitchelton Bay Classic győztese Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte a Mitchelton Bay Classic utolsó versenynapját az év első rangosabbnak mondott kerékpáros eseményén Ausztráliában. A huszonkét esztendős sprinter mögött Brenton Jones (JLT-Condor) lett a második, míg Mathew Gibson (JLT-Condor) a harmadik. Összetettben a brit Ian Bibby (JLT-Condor) diadalmaskodott. A címvédő Caleb Ewan az első nap történt bukása miatt végül csak a harmadik helyen zárt. „Azt hiszem, hogy az összetett győzelmi reményeim már az első nap során elszálltak – így Ewan a díjátadóra várva. – A második versenyen sem sikerült bekerülnöm a döntő elmenésbe, mindössze a mai Williamstown-i viadal alakult számomra kedvezően. Nem csüggedek, készülök a nemzeti bajnokságra.” A hölgyeknél Jessica Allen (Orica-Scott) nyerte a harmadik napot, összetettben pedig az olasz Valentina Scandolara (Alé) ünnepelhetett.
2017.01.02. - Kisebb meglepetésre az Európa-bajnok Toon Aerts nyerte a GP Sven Nys viadalát A DVV Trophy hetedik fordulójában a GP Sven Nys versenyére került sor a belga Baal városában. Hazai pályához méltán Nys csapatának két kerekese Tom Meeusen és Toon Aerts (Telenet-Fidea) vágott rögtön az élre a fagyos, helyenként igencsak nagy kihívásokat tartogató pályán. Őket követte a regnáló világbajnok Wout Van Aert (Crelan-Charles), de utolérnie nem sikerült az elől lévőket, ahonnan Meeusen egy idő után visszacsorgott. Toon Aerts remek versenyzéssel nyerte a viadalt nyolc másodperccel megelőzve Van Aert és a harmadik helyen befutó Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) kettősét. „Mivel a csapatom számára ez volt az év egyik legfontosabb versenye, így mindent megtettünk annak érdekében, hogy győzhessünk – mondta Aerts a befutót követően. – Fantasztikus érzés megnyerni egy ilyen komoly viadalt.” A sorozat utolsó fordulója előtt Wout Van Aert előnye tetemes, több mint három perccel vezet Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) előtt.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések