A keresett kulcsszó: Caleb Ewan


« 1 | 2 »
2019.01.20. - Richie Porte zsinórban hatodszor nyerte meg a Willunga Hill emelkedőjét, Daryl Impey az első, akinek sikerült a címvédés a Tour Down Under történetében Mindent eldöntő királyszakaszával zárult a 2019-es idény első WorldTour versenye a Tour Down Under. McLaren Valle és a Willunga Hill csúcsa között 151 és fél kilométer várt az ausztrál viadal mezőnyére. Az ötödik szakaszon hatalmasat bukó éllovas Patrick Bevin (CCC Team) sérülései ellenére is rajthoz állt. A nap szökését Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Nick White (UniSA-Australia), Alex Dowsett (Katusha-Alpecin), Danny van Poppel (Jumbo-Visma), Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe), Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale) és Jasha Sütterlin (Movistar) alkották, ám az összetettért küzdők csapatai végig kontrol alatt tartották őket. A Willunga Hill első mászásakor a Sky húzta meg a tempót, ami elégnek is bizonyult ahhoz, hogy az összekötözött Patrick Bevin (CCC Team) leszakadjon. Az elmenés megfogását követően Daniel Oss (Bora-hansgrohe), Héctor Carretero (Movistar) és Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal) triója próbálkozott, ám az utolsó tíz kilométert már együtt kezdték meg az élen az esélyesek. [[https://www.youtube.com/v/w0FzPpTOlYY?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A folyamatosan rostálódó élcsoportból mintegy másfél kilométerrel a vége előtt indított Richie Porte (Trek-Segafredo), aki zsinórban hatodszor is megnyerte ezt a szakaszt Wout Poels (Sky) és Daryl Impey (Mitchelton-Scott) előtt. Összetettben Daryl Impey (Mitchelton-Scott) a verseny történetében elsőször védte meg címét, a második Richie Porte (Trek-Segafredo), míg a harmadik Wout Poels (Sky) lett. A pontversenyben Patrick Bevin (CCC Team) diadalmaskodott, aki végül közel hat perces hátránnyal ért célba. A hegyi összetettet Jason Lea (UniSA-Australia), a fiatalok különversenyét Chris Hamilton (Team Sunweb), míg a csapatok összevetését az UAE Team Emirates nyerte. „A Tour Down Under sohasem egy könnyű kezdete az idénynek, hisz mindössze egyetlen szakaszon dől el az összetett végkimenetele – mondta Porte röviddel a célba érkezést követően. – Fantasztikus érzés hatodszor is győztesen felérni a Willunga Hill tetejére. Boldog vagyok, a csapat egész héten remek munkát végzett, s bár összetettben nem nyertünk, jó alap ez az idényre.”
2019.01.17. - Patrick Bevin meglepetésgyőzelme a Tour Down Under második szakaszán Norwood és Angaston között mindössze 122 kilométer várta a kerekeseket a Tour Down Under második szakaszán, miután a nagy hőség miatt közel harminc kilométerrel rövidítették az etapot. A nap szökésébe Artyom Zakharov (Astana), Jason Lea (UniSA-Australia) és Jaime Castrillo (Movistar) hármasa keveredett bele, akik három percnél messzebb nem jutottak, s habár nem volt teljesen sík az útvonal a sprinterek csapatai kontrollálták történteket. Mintegy ötven kilométerre a céltól meg is fogták a triót, ám ekkor még túl sok volt ahhoz hátra, hogy nyugodt mederben maradjanak a dolgok Manuele Boaro (Astana) és Matthieu Ladagnous (Groupama-FDJ) próbálkoztak szökéssel, de a célegyenesre már együtt fordult tá a mezőny. Ekkor egy hatalmas bukás szakította ketté a pelotont, számos sprinter maradt hátul. Luis Leon Sanchez (Astana) próbált élni az adódó lehetőséggel, ám nem bírta végig, a szakaszt hatalmas meglepetésre az új-zélandi Patrick Bevin (CCC Team) nyerte meg Caleb Ewan (Lotto-Soudal) és Peter Sagan (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben sikerével szintén Bevin állt az élre, előnye öt másodperc Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) ellenében. [[https://www.youtube.com/v/J2xXJu_oedo?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Tudtam, hogy lehet esélyem, de nem gondoltam, hogy nyerhetek – így Bevin a célba érkezést követően. – Sanchez hosszú támadása kedvezett nekem, szinte felvezette a hajrát. Megindultam, nem is nagyon figyeltem, csak tettem a dolgom. Amikor felemeltem a fejem én voltam az első. Észre sem vettem, hogy volt egy bukás mögöttünk, hisz Fran Ventoso tökéletes munkát végzett, az utolsó kilométeres kapunál a tizedik hely környékén voltunk. Örülök, hogy megvan a CCC Team első idei győzelme, remekül kezdjük az idényt.” A Tour Down Under Lobethal és Uraidla között egy 146,2 kilométeres szakasszal folytatódik, ami egy kisebb emelkedőt követően lejtmenetben zárul.
2019.01.14. - Caleb Ewan nyerte a Down Under Classic kritériumversenyt Peter Sagan előtt Az év első WorldTour viadala a Tour Down Under rajtja előtt egy egyórás és egy körös véghajrás kritériumra kerül sor mintegy a csapatok és versenyzők bemutatására. Természetesen így volt ez a 2019-es évben is. A rajtot követően számos elszakadási kísérlet történt, próbálkozott az ausztrál verseny után visszavonuló Mathew Hayman (Mitchelton-Scott), Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) és Ben O'Connor (Dimension Data) is, de a sprinterek csapatai senkit sem engedtek túl messzire. Az utolsó kilométeren belül egy bukás szakította szét a mezőnyt, amelybe a regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) is belekeveredett, eredményeként mindössze hat versenyző maradt az élen. Roger Kluge (Lotto-Soudal) tökéletesen vezette fel a hajrát Caleb Ewan (Lotto-Soudal) számára, aki magabiztosan nyerte meg a versenyt Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Alex Edmondson (Mitchelton-Scott) előtt. [[https://www.youtube.com/v/giInIyJqP8k?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Tisztában voltam vele, hogy nem lesz könnyű dolgom a végén, hisz fantasztikus sprinterek vannak itt a mezőnyben – mondta Ewan a célba érkezést követően. – A formám jónak mondható, így bizakodva álltam rajthoz. A csapat fantasztikus munkát végzett, minden egyes körben tökéletesen megcsinálták a rájuk kiszabott feladatot, Roger (Kluge) pedig tökéletes helyzetbe hozott a végén. Talán sohasem volt még ilyen komoly csapat mögöttem, bizakodva várom a Tour Down Under rajtját.” A Santos Tour Down Under e január 15-én rajtol.
2019.01.13. - Richie Porte: egy kiváló csapat áll mögöttem A január 15-én rajtoló Tour Down Under egyik nagy esélyese Richie Porte, aki korábban már öt alkalommal győzött a Willunga Hill emelkedőjén, így érthető módon a 2019-es versenytől is azt várja, hogy harcban lehessen az összetettért, melyet 2017-ben már sikerült megnyernie. Porte a BMC csapatától a Trek-Segafredo sorához igazolt, ráadásul elmondása szerint Jatlinson Pantano és Peter Stetina kettőse megadhatja számára azt a pluszt, ami elég lehet a győzelemhez. „Az útvonal kedvez nekem, bár talán két évvel ezelőtt a Paracombe emelkedője még inkább esélyt adott a magam fajta versenyzőknek – mondta néhány napja egy interjújában Porte. – A Tour Down Under egy fantasztikus verseny, igazából nem is kezdhetné jobb körülmények között az évet egy kerékpáros. Egy kiváló csapat áll mögöttem, talán az egyik legerősebb. Az olyan srácok, mint Jarlinson Pantano vagy Peter Stetina adhatnak számomra egyfajta pluszt ahhoz, hogy tényleg eséllyel szálljak harcba a győzelemért, és akkor még nem beszéltünk Koen De Kortról, aki talán az egész mezőny egyik legtapasztaltabb kerékpárosa. Az összetettről vélhetően csak az utolsó szakasz dönt. A Willunga Hill egy trükkös, nagyon nehéz emelkedő, bár nem szabad félvállról venni a harmadik etapot sem. Nagyon sokat várok az idei szezontól, azért szerződtettek, hogy versenyeket nyerjek és én magam is ezért pattanok a nyeregbe.”
2019.01.07. - Neri Sottoli-Selle Italia KTM néven folytatja az ex Wilier Triestina csapat Utolsóként a volt Wilier Triestina-Selle Italia csapat mutatta be jövő évi szponzorait és keretét. Az már korábban is tudható volt, hogy a sor megkapta a pro-kontinentális besorolást, ám hosszú időn át homály fedte a nevét és a versenyzői nagy részét is. Rengeteg volt a távozó többek között Jakub Mareczko a CCC Team ajánlatát fogadta el, míg Filippo Pozatto visszavonult. Nos, a Luca Scinto által dirigált sor Neri Sottoli-Selle Italia KTM néven folytatja tizenhét fős kerettel, melynek vezérei a Bahrain-Merida csapatától érkező Giovanni Visconti és a Movistar színeit cserélő Dayer Quintana lesznek. Az idényt Argentínában a San Juani Körversenyen kezdik. A mezük egyelőre nem került bemutatásra ellenben azt megerősítették, hogy a jövőben szorosan együttműködnek a Franco Ballerini neve által fémjelzett utánpótlássorral. A Neri Sottoli-Selle Italia KTM kerete: Liam Bertazzo (olasz), Simone Bevilacqua (olasz), Giuseppe Fonzi (olasz), Luca Pacioni (olasz), Luca Raggio (olasz), Massimo Rosa (olasz), Sebastian Schonberger (osztrák), Simone Velasco (olasz), Edoardo Zardini (olasz), Etienne Van Empel (holland), Francesco Manuel Bongiorno (olasz), Lorenzo Fortunato (olasz), Davide Gabburo (olasz), Moreno Marchetti (olasz), Umberto Marengo (olasz), Dayer Quintana (kolumbiai) és Giovanni Visconti (olasz).
2019.01.03. - Megszerezte első győzelmét a Lotto-Soudal színeiben Caleb Ewan Az ausztrál Bay Crit sorozat második versenye kiélezett csatát hozott, az első nap győztese Marco Haller (Katusha-Alpecin) és Caleb Ewan (Lotto-Soudal) között. A hatvan perces kritérium végén egy nyolc fős sornak sikerült ellépni, benne a két kiválósággal, ám Roger Kluge (Lotto-Soudal) olyan szinten kontroll alatt tartotta a történéseket, hogy Ewan végül magabiztosan nyerte a napot Heinrich Haussler (Bahrain-Merida) és Haller előtt. „Jó érzés ilyen hamar győzelmet szerezni, pláne egy új csapat színeiben – így Ewan a célba érkezést követően. – Roger fantasztikus munkát végzett, könnyűvé tette számomra a napot, én pedig éltem a lehetőséggel. Azt hiszem egy szórakoztató versenyt kreáltunk. Múlt évben csalódásként éltem meg ezt a viadalt, így mindenféleképpen azon voltam, hogy idén sikerüljön legalább egy napot megnyernem. Nagyon fontos volt ez nekem, remélem, hogy erre a későbbiekben is építhetünk.” A verseny összetettjében húsz pontjával Marco Haller (Katusha-Alpecin) áll az élen, míg a hölgyeknél Chloe Hosking volt a legjobb a második versenyen, így összetettben is átvette a vezetést.
2018.12.26. - Matteo Trentin: az a kerekes, aki Karácsonykor is teker, egy vesztes Kissé vicces kedvében volt a Mitchelton-Scott olasz kerekese Matteo Trentin, aki azt találta nyilatkozni, hogy aki Karácsony és újév napján is teker, az egy vesztes. Trentin a családja és a barátai társaságában tölti az ünnepeket, míg az extra felszedett kalóriákat két helyi regionális cyclo-cross versenyen igyekszik leadni. „Az a kerekes, aki Karácsonykor is teker, egy vesztes – viccelődött az egyik olasz kerékpáros szakportál hasábjain Trentin. – Remélem, hogy mindenki kellőképpen kiélvezi az ünnepeket. Ilyenkor a család és a barátok állnak az első helyen, hisz őket a szezon során alig látjuk. Azok a dolog, amire vágyom az ünnepek alatt, az a boldogság, az egészség és a béke. Két helyi cyclo-cross versenyen igyekszem leadni a felszedett túlsúlyt San Fiorban és Scorzéban. Persze ezeket a viadalokat csak szórakozásnak tekintem, nem hiszem, hogy versenyképes lennék bármelyiken is. A legnagyobb gondom az elmúlt napokban az volt, hogy odaégettem a Panettone tortát, így Szilveszterkor javítanom kell.” Mint ismert Matteo Trentin hat évet töltött a Quick-Step színeiben mielőtt a Mitchelton-Scott sorához igazolt. A 2018-as idénye nem éppen úgy sikerült, mint azt várta, ellenben a Glasgow-ban megszerzett Európa-bajnoki cím megmentette az évét.
2018.08.09. - A CCC ajánlatot tett az idei Francia Körverseny győztesének Geraint Thomas-nak Jim Ochowicz csapatának, a jövőre már a lengyel CCC támogatását élvező jelenlegi BMC sorának vezetősége megerősítette, hogy ajánlatott tettek az idei Francia Körverseny győztesének Geraint Thomas-nak. Mint ismeretes Thomas szerződése az év végén lejár a Sky-nál, ráadásul Chris Froome kapitányi szerepköre miatt egyáltalán nem tudják azt garantálni, hogy 2019-ben mint címvédő, a sárga trikó megvédéséért szállhasson harcba a Touron. A Greg Van Avermaet köré épülő alakulat ellenben összetett menőt keres. „Valóban ajánlatot tettünk Geraint Thomas számára – mondta egy lengyel lap kérdésére reagálva Piotr Wadecki, aki jelenleg CCC Sprandi Polkowice pro-kontinentális sorának csapatvezetője. – Tisztában vagyunk azzal, hogy az év végén lejár a szerződése, mi pedig összetett menőt keresünk, így miért ne kerestük volna meg.” Wadecki azt is megemlítette, hogy az ellentmondásos hírek ellenére a két csapat valószínűleg fuzionál, Lengyelországban csak egy kontinentális utánpótlássor maradhat talpon.
2018.06.22. - Az UCI új, négyéves-tervében jóváhagyta a tárcsafékek használatát, igyekszik minimalizálni a nemek közötti differenciákat, 2023-tól pedig kerékpáros világjátékokat rendezne A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség irányító testülete a franciaországi Arzonban ülésezett, ahol jóváhagyták a sportág 2022-ig szóló négyéves tervét, melyben számos kulcsfontosságú újítás szerepel. „Nagyon örülünk annak, hogy az irányítótestület jóváhagyta az új négyéves tervet, melyben olyan fontos változások szerepelnek, melyek garantálják férfiak és nők közötti egyenlőséget – mondta David Lappartient a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke. – Ez a koncepció egy teljesen új eseményt is említ, egy kombinált UCI-világbajnokságot, mely négyévente a sportág szinte valamennyi szakágát egy helyre vezeti.” Számos változtatást eszközölnek a női kerékpárosok helyzetének javítása érdekében. 2019-től bevezetnek egy szigorú magatartási kódexet, melyet minden csapat versenyzője és alkalmazottja köteles aláírni. Az UCI mindemellett igyekszik lépéseket tenni a női versenyzők bérének felzárkóztatása ügyében is. A díjátadókon ezentúl a segítőknek csak olyan ruhát lehet viselni, melyet a nemzetközi szövetség előzetesen jóváhagy. Elfogadták, hogy a 2018/2019-es cyclo-cross világkupában már egyenlő pénzdíjazásban részesülnek a nők és a férfiak, természetesen a távlati cél idővel minden szakágban elérni ugyanezt. 2023-tól tervben van egy négyévente megrendezendő kombinált világbajnokság, melyen szinte minden szakág képviseltetné magát. A rendre az olimpia éve előtti esztendőben tető alá hozott esemény legfőbb célja a szakágak egymás mellé való felzárkóztatása mellett, a kerékpársport média szerepének megnövelése. Végül, de nem utolsóként pedig a hároméves tesztidőszakot követően végérvényesen engedélyezik a tárcsafékek használatát.
2018.03.17. - Immáron 109. alkalommal vágott neki a mezőny az év első monumentumának a La Primavera klasszikusának, azaz a Milánó-San Remo egynaposának. A 294 kilométeres táv ezúttal is egy túlélőversenyre hasonlított, a penzumban a Turchino-hágóval, majd a befutóhoz közeledve a Cipressa és a Poggio dombocskáival.
2018.01.17. - Kettős Mitchelton-Scott siker a Tour Down Under második napján, Caleb Ewan győzelmével összetettben is átvette a vezetést Unley és Sterling között egy 148,6 kilométeres penzummal folytatódott az év első World Tour versenye a Santos Tour Down Under, mely etap előzetesen akár még a szökevényeknek is kedvezhetett volna, ám a sprinterek csapatai ezúttal sem adtak esélyt mások számára. A rajtot követően támadás-támadást követett, míg végül ugyanaz a három kerekes tudott ellépni, aki az első nap során, nevezetesen Nicholas Dlamini (Dimension Data), William Clarke (EF Education First-Drapac) és Scott Bowden (UniSA-Australia). Hozzájuk csatlakozott nem sokkal később a spanyol Jaime Castrillo (Movistar). Dlamini megnyerte a nap két kategorizált emelkedőjét ezzel megőrizve vezetését a hegyi összetettben, majd feladva a szökést vissza is csorgott a főmezőnyhöz. Will Clarke mindkét részhajrát elorozta, miközben a főmezőny élén a Bahrain-Merida csapata kezdte el diktálni a tempót. Az utolsó körpályára érve megbomlott a szökevények közötti egység Castrillo egyedül maradt az élen. A fiatal spanyol kerekest csak az utolsó körben fogták meg, bő tíz kilométerre a céltól. Jöhetett a mezőnyhajrá melyet megelőzően a sterlingi emelkedő rendesen megtizedelte a mezőnyt, végül a hazaiak nagy örömére Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) bizonyult a leggyorsabbnak, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést. A második Ewan csapattársa Daryl Impey (Mitchelton-Scott), míg a harmadik Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) lett.
2018.01.04. - Caleb Ewan zsinórban harmadszor is megnyerte az ausztrál kritérium-bajnokságot Ballaratban kezdetét vette a 2018-as idény első komoly kerékpáros eseménye az ausztrál nemzeti bajnokság. Az első nap során a kritériumversenyeké volt a főszerep. A férfi elit kategóriában címvédés történt, Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) zsinórban harmadszor szerezte meg a bajnoki címet. A dobogó másik két fokára Steel Van Hoff (Bennelong-SwissWellness) és Brenton Jones (Delko Marseille Provence KTM) állhattak fel. „Nagyon jól éreztem magam a verseny folyamán, de azt hiszem, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni – így Ewan a díjátadót követően. – Végig magabiztosak voltunk, talán a három győzelmem közül most volt a legerősebb csapat mögöttem. Luke Durbridge és az újonc Lucas Hamilton elképesztő munkát végeztek. Természetesen szeretnék jól szerepelni a mezőnyversenyben is, ami nagyon nehéz lesz, ráadásul az időjárás előrejelzések is hatalmas forróságot jósolnak. A BMC ellen nem lesz könnyű dolgunk, hatalmas csatára van kilátás. Az biztos, hogy idén megpróbálom a Milánó-SanRemó viadalát, de egyelőre többet még nem tudok elárulni a versenyprogramomról.” A hölgyeknél Rebecca Wiasak győzött, míg az U23-as fiúknál Cameron Scott (Australian Cycling Academy) lett a bajnok.
2017.08.02. - Caleb Ewan nyerte a Lengyel Körverseny negyedik szakaszát Egy igencsak hosszú 238 kilométeres szakasszal folytatódott a Lengyel Körverseny, mely Zabrze városába érkezve ezúttal is mezőnyhajrát ígért. A nap szökését Remi Cavagna (Quick-Step Floors), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), Tom Skujins (Cannondale-Drapac), Nick Dougall (Dimension Data), Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) és Pawel Bernas (Lengyelország) alkották, azonban a hatalmas forróság már akkor megpecsételte a sorsukat, amikor nekivágtak a távnak. Cavagna bírta a legtovább az élen, de a sprinterek csapatai annak rendje és módja szerint a célhoz közeledve őt is megfogták. A mezőnyhajrát végül Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte Danny Van Poppel (Sky) és Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is a regnáló világbajnok vezet, előnye tíz másodperc Dylan Teuns ellenében. „Örülök, hogy sikerült győznöm, nagyon frusztrált voltam az első szakaszt követően, hisz akkor éppen, hogy csak lemaradtam az első helyről– mondta Ewan a célba érkezést követően. – Ezúttal minden tökéletesen alakult Luka Mezgec remek pozícióba hozott, így semmi sem hátráltatta a sprintem.”
2017.05.13. - Caleb Ewan: minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) pályafutása első győzelmét szerezte a Giro d’Italián miután Alberobellóban egy kiélezett hajrá végén legyőzte Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) kettősét. „Nagy elvárásokkal érkeztem az idei Olasz Körversenyre – nyilatkozta a díjátadót követően Ewan. – Mindenféleképpen szerettem volna legalább egy szakaszt nyerni, de az első napokban elpártolt mellőlem a szerencse. Frusztrált voltam, minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra. Nagyon elégedett vagyok. Mindössze ketten mentek el szökésbe, ami megnyugtató volt a mezőny számára. Az utolsó három-négy kilométerig nem is nagyon volt min izgulnunk. Talán egy picit korán indítottam, de végül ez volt az, ami a győzelmemet eredményezte.”
2017.05.12. - Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte a Giro d’Italia hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.
2017.05.06. - Lukas Pöstlberger: Bennett elhagyta a hátsó kerekem, én pedig ott voltam elől Hatalmas meglepetésre az osztrák Lukas Pöstlberger nyerte a Giro d’Italia első szakaszát Alghero és Olbia között. A Bora-Hansgrohe kerekese karrierje első három hetesén indult. „Nem nagyon tudom egyelőre feldolgozni a történteket – mondta Pöstlberger a célba érkezést követően. – Azért dolgoztunk, hogy Sam Bennett jó helyről kezdhesse a hajrát. Idővel azonban elhagyta a hátsó kerekem, én pedig ott voltam elől. Nem volt egyszerű szakasz, az volt a célunk, hogy Cesare Benedetti belekerüljön az elmenésbe, valamint, hogy Sam minél jobb eredményt érjen el a mezőnyhajrában. A végén én csak a tempót vittem, amikor egyszer csak rám kiabáltak, hogy most már menjek. Megpróbáltam és sikerült. Napokra, sőt hetekre lesz szükségem ahhoz, hogy feldolgozzam a történteket. Még most sem hiszem el, hogy én nyertem, és, hogy az enyém a rózsaszín trikó. Köszönöm Peter Sagannak a rengeteg jó tanácsot és azt a pozitív hozzáállást, amit most már a csapattársaira is rávetített. Azt hiszem, Szardíniai az egyik kedvenc helyemmé avanzsál.”
2017.02.27. - Peter Sagan tanult a korábbi hibáiból Az Omloop Het Nieuwsblad második helyezését követően a Kuurne-Brussels-Kuurne viadalán már nem talált legyőzőre a regnáló világbajnok Peter Sagan. A szlovák kiválóság igyekszik még tovább javulni, ezzel kihegyezni a formáját a Flandriai Körversenyre és a Párizs-Roubaix-ra. „Remélem, idővel tudok még javítani a teljesítményemen – mondta a Bora-hansgrohe csapatának versenyzője a célba érkezést követően. – Meglátjuk, hogy miképp alakul az elkövetkezendő időszak. Az Omloop viadalán rengeteg energiát elpazaroltam az élen. Nagyon meg kellett dolgoznom azért is, hogy második lehessek. A Kuurne versenyén már egy másfajta taktikával versenyeztem, tanultam az elmúlt két év, na meg az előző napi hibáimból. Ezúttal sokáig nem csináltam semmit sem, csak megültem a mezőnyben. Huszonöt kilométerrel a vége előtt kezdődtek a támadások, melyek már ideálisak voltak számomra is. Szerencsére csak öten szakadtunk el a mezőnytől, így remek esélyeim voltak. Mindenféleképpen rajthoz akartam állni ezeken a versenyeken, hogy láthassam, hol is tartok. Azt hiszem, készen állok a Strade Bianche és a Tirreno-Adriatico kettősére, majd jöhetnek a klasszikusok.”
2017.01.22. - Caleb Ewan nyerte az utolsó szakaszt, Richie Porte a Tour Down Under idei győztese A szokásos kilencven kilométeres Adelaide-i körözéssel zárult az év első World Tour viadala az ausztrál Tour Down Under. A kritérium jellegű szakasz első szökése Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) és Gianluca Brambilla (Quick-Step Floors) kettőséhez kötődött. Az elmenés célja leginkább az volt, hogy De Gendt megtarthassa a hegyi trikót Richie Porte (BMC) ellenében. A kettős utolérését követően voltak még kisebb kísérletek, de végül mezőnyhajrá döntött, amit Caleb Ewan (Orica-Scott) nyert meg, ezzel negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második Peter Sagan (Bora-hansgrohe), míg a harmadik Marko Kump (UAE Abu Dhabi) lett. Összetettben Richie Porte (BMC) diadalmaskodott, Esteban Chaves (Orica-Scott) és az utolsó szakasz során remekül hajrázó, ezzel a helyezési számai alapján a harmadik helyre előrelépő Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) előtt. A pontversenyt Ewan, a hegyi összetettet Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), a fiatalok versenyét Jhonatan Restrepo (Katusha-Alpecin), míg a csapatok összevetését az UniSA-Australia nyerte.
Tour Down Under: Caleb Ewan harmadszor is megvillant2017.01.20. - Caleb Ewan harmadik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Tour Down Underen.
2017.01.20. - Nairo Quintana is ott lesz a jubileumi századik Girón Végre megszületett a végső döntés Nairo Quintana ügyében, már ami a versenyprogramját illeti. A Movistar kolumbiai kerékpárosa készen áll arra, hogy nekiveselkedjen a Giro-Tour duplának. A hír nem új keletű, mivel Nairo már az előző év végén elkotyogta ezt az egyik kolumbiai lapnak, ám csapatvezetője Eusebio Unzue akkor nem kívánta megerősíteni a híreket, nyitva hagyva a zárójelet. A 2016-os Vuelta a Espana győztese korábban mindössze egyetlen alkalommal indult a Girón 2014-ben, igaz akkor meg is nyerte az Olasz Kört. Quintana a Mallorca Challange sorozatán kezdi az évet, amit aztán a Valencia Körverseny, az Abu Dhabi Kör és a Tirreno-Adriatico követ. Ezzel egyidejűleg az is napvilágot látott, hogy a spanyol csapat másik ásza Alejandro Valverde a Tour-Vuelta kettősével próbálkozik.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések