A keresett kulcsszó: Burgos-BH


2018.12.08. - Bemutatkozott a Katusha-Alpecin csapata Elsőként a WorldTour sorok közül a svájci licenccel versenyző Katusha-Alpecin csapata tartotta meg hivatalos prezentációját a Canyon németországi központjában Koblenzben. Lehullt a lepel az új mezről, miközben bemutatták Dirk Demolt, mint újonnan érkező sportigazgatót valamint Erik Zabelt, aki szintén csatlakozott a szakmai stábhoz. Alig átlépve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által a WorldTour csapatok számára meghatározott minimális létszámot, mindössze huszonnégy kerékpárossal vág neki a 2019-es szezonnak a sor. Az átigazolási időszakban nyolc versenyző távozott, akiknek a helyére mindössze hatan érkeztek. A csalódást keltő 2018-as idényt követően – Marcel Kittel és Ilnur Zakarin sem éppen azt hozta, amit előzetesen várni lehetett tőlük -, amikor mindössze öt győzelmet szerzett a sor Kittel, Zakarin, Nathan Haas és Nils Politt mellé olyan neveket szerződtettek, mint Enrico Battaglin, Jens Debusschere vagy Daniel Navarro. A távozók közöl Tony Martin mindenféleképpen nagy érvágás. A cél egy sokkal kiegyensúlyozottabb és eredményesebb idény abszolválása. A Katusha-Alpecin 2019-es kerete: Enrico Battaglin (olasz), Jenthe Biermans (belga), Ian Boswell (amerikai), Steff Cras (belga), Jens Debusschere (belga), Alex Dowsett (brit), Matteo Fabbro (olasz), José Gonçalves (portugál), Ruben Guerreiro (portugál), Nathan Haas (ausztrál), Marco Haller (osztrák), Reto Hollenstein (svájci), Marcel Kittel (német), Pavel Kochetkov (orosz), Viacheslav Kuznetsov (orosz), Daniel Navarro (spanyol), Nils Politt (német), Simon ©pilak (szlovén), Dmitry Strakhov (orosz), Mads Würtz Schmidt (dán), Willie Smit (dél-afrikai), Harry Tanfield (brit), Rick Zabel (német) és Ilnur Zakarin (orosz).
2018.11.30. - Mikel Landa szeretne ott lenni a Girón és a Touron is Ugyan még egyeztetnie kell Eusebio Unzue csapatvezetővel a jövő évi versenyprogramjáról, de Mikel Landa szeretne ott lenni 2019-ben a Girón és a Touron is. Jelen állás szerint az Olasz Körön a regnáló világbajnok Alejandro Valverde, míg a Franciaországban Nairo Quintana lehet a Movistar első számú embere. Landa a mögöttünk hagyott évadban a Francia Körre fókuszált, végül az összetett hetedik helyén zárta a viadalt. „Szeretném megpróbálni a Giro-Tour duplát – mondta Landa. – Már beszélgettünk erről Eusebio Unzue csapatvezetővel, de a végleges versenyprogramom kialakítása még nem történt meg. Ez lényegében az én ötletem, így még egyeztetnem kell a szakmai stábbal. Az utolsó hét hegyei fekszenek nekem a Girón, úgy vélem nem nagy kockázat bevállalni a duplát, korábban már láthattuk, hogy igenis lehetséges mindkét versenyen jól szerepelni. Az év végén lejár a szerződésem, így szeretnék egy jó szezont futni.”
2018.11.06. - Alejandro Valverde: sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet Az újdonsült világbajnokot Alejando Valverdét a Saitama kritérium során faggatták az újságírók. A kérdéshalomban persze felütötte a fejét az Operation Puerto ügy is, amit aztán Spanyolországba hazatérve az AS is elővett. „Sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet, így nincs mit megbánnom, nincs mit sajnálnom – mondta a Movistar kiválósága a lap hasábjain. – Valakit szankcionálni kellett, és én voltam az egyik bűnbak. Letöltöttem a büntetésem, az egyetlen dolog, ami akkor foglalkoztatott, hogy vajon túl tudom-e tenni magam a történteken, és újra teljes erővel bele tudom-e vetni magam a kerékpározásba. Az meg, hogy mit gondolnak rólam mások, valahogy sohasem érdekelt. Örülök, hogy a karrierem a büntetés leteltét követően bontakozott ki, így megmutathattam, hogy igenis erős versenyző vagyok.” A harmincnyolc esztendő Alejandro Valverde az innsbrucki világbajnokság megnyerésével megkoronázta pályafutását, amely a 2017-es Touron történ bukását, és lábtörését követően, rövid időre még veszélybe is került. Valverde imád versenyezni, és ameddig ilyen szinten képes is rá, addig esze ágában sem lesz visszavonulni.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések