A keresett kulcsszó: Bora-Hansgrohe


2017.06.26. - A mögöttünk hagyott hétvége a nemzeti bajnokságok mezőnyversenyeiről szólt, melyből kiemelkedett a német Bora-Hansgrohe csapata. Ausztriában Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) győzedelmeskedett csapattársa Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) előtt, Németországban Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe) nyert Emanuel Buchmannt (Bora-Hansgrohe) megelőzve, míg Szlovákiában Juraj Sagan (Bora-Hansgrohe) védte meg címét testvére a regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) ellenében.
2017.05.05. - Hatalmas meglepetésre Lukas Pöstlberger nyerte a Giro d’Italia első szakaszát. Az osztrák kerekes egy kisebb bukást követően, egyszerűen elszivárgott a mezőnytől, a sprinterek pedig már nem tudták utolérni.
2017.01.02. - A World Tour vonalba fellépő Bora-Hansgrohe csapata már a múlt hónap elején bemutatta szerelését, ám akkor a csapat új igazolásai még csak civilben voltak jelen a sajtótájékoztatón.
2016.12.14. - Lassan szinte minden World Tour csapat felfedi 2017-es szerelésének színeit, ezúttal a belga Quick-Step Floors és a német Bora-Hansgrohe mutatta be mezét.
2016.11.10. - A Bora-Hansgrohe csapata nem csak Peter Saganról szól A német Bora-Hansgrohe csapata készen áll első idényére a legmagasabb osztályban. A hét éve életre hívott sor bízik benne, hogy Peter Sagan vezetésével maradandót alkothat, ellenben a csapat nem csak a regnáló világbajnokról szól. „Még amatőr koromban versenyeztem együtt Giovanni Lombardival, Sagan jelenlegi menedzserével – nyilatkozta Ralph Denk csapatvezető a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Nagyon jól ismerem őt, így gyorsan lezajlottak a tárgyalásaink. A nyár folyamán ültünk le Peterrel, aki nem keltette egy szupersztár benyomását, egy egyszerű srác képében tündökölt. Szinte csak a kerékpározásról beszélgettünk, tetszett neki a koncepciónk, így hamar egyességre jutottunk. Ambiciózus a csapatunk, huszonhét remek kerékpáros alkotja a keretet, melynek legfőbb célja a Tour de France zöld trikójának megvédése Sagan révén. További célkitűzés, hogy az öt nagy monumentum közül legalább egyen diadalmaskodjunk, legyen az összetett első öt versenyzője között kerekesünk legalább két nagy körversenyen, és, hogy a World Tour csapatrangsorban minimum a hatodik helyen zárjunk. A csapatunk azonban nem csak Peter Saganról szól. Rafal Majka készen áll arra, hogy a jubileumi Giro d’Italián a vezérünk legyen. Németországban egyre népszerűbb a kerékpársport, Emanuel Buchmann révén pedig nálunk teker az egyik legizgalmasabb hazai tehetség.”
2016.10.31. - A Saitama Kritérium megnyerésével zárta a 2016-os idényt Peter Sagan, aki a jövő évet már a német Bora-Hansgrohe csapatánál kezdi. A Japánban zajló kritériumversenyt követően természetesen újságírók százai faggatták a szlovák csillagot.
2016.10.22. - Mark Cavendish nyerte az Abu Dhabi Kör második szakaszát Abu Dhabi környékén egy mindössze 115 kilométeres penzummal folytatódott az Abu Dhabi Körverseny. Az első etaphoz hasonlóan ezúttal is viszonylag sík útvonal várta a mezőnyt, így előzetesen mezőnyhajrára volt kilátás. Jan Polanc (Lampre-Merida), Stanislau Bazhkou (Minsk), Dion Smith, Samuel Williams (mindketten ONE Pro), Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange) és Eugert Zhupa (Willier-Southeast) alkotta a nap szökését, amit viszonylag rövid pórázon tartott a több csapat által kontrollált főmezőny. Mintegy tizenöt kilométerrel a cél előtt az elmenés még mindig tartotta közel két perces előnyét, de az első nap forgatókönyvét megismételve hirtelen bekebelezte őket a mezőny. Jöhetett a mezőnyhajrá melyben Mark Cavendish (Dimension Data) bizonyult a legjobbnak Elia Viviani (Sky) és Andrea Guardini (Astana) előtt. Összetettben Cavendish vett át a vezetést.
2016.10.15. - A dán Egholm a katari világbajnokság első szóló győzelmét aratta A dán Jakob Egholm szerezte a Dohában zajló országúti világbajnokság első szóló győzelmét a junior fiúk mezőnyversenyében. A táv felénél húszan szakadtak el a főmezőnytől, végül ez lett a futam döntő pillanata. Egholm nyolc kilométerrel a vége előtt ment tovább, megnyerve a versenyt a német Niklas Markls és a svájci Reto Müller előtt. „Őrület, ami történt, még most sem hiszem el, hogy én lettem a világbajnok – nyilatkozta Egholm a díjátadó után. – Egyáltalán nem számítottam rá, hogy egyedül érek majd haza. Meg voltam róla győződve, hogy mezőnyhajrá lesz a végén. Nem volt semmi vesztenivalóm. A sprintben nem nyertem volna, így hát megpróbáltam. Úgy voltam vele, vagy sikerül, vagy nem. Még mindig úgy érzem, mintha csak álmodnék.” Karl Ádám a 28., míg Peák Barnabás a 88. helyen zárta a viadalt.
2016.08.02. - A World Tour vonalba igyekvő, jelenleg másodosztályú német Bora csapata hivatalosan is bejelentette, hogy három éves megállapodást kötött a regnáló világbajnokkal Peter Sagannal. A jövőre már Bora-Hansgrohe néven futó alakulat Sagan mellett Maciej Bodnar, Michael Kolar, Erik Baska és Juraj Sagan négyesét is leigazolta a Tinkoff sorától. Az is bizonyossá vált, hogy a csapat Specialized kerékpárokat használ majd.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések