A keresett kulcsszó: Bob Jungels


« 1 | 2 »
Országútis hírek külföldről: Alberto Contador az Eurosportnál is munkát vállalt, az UCI egy cyclo-cross szuperliga létrehozásán dolgozik, Patrick Lefevere kendőzetlenül beszélt a doppingellenes harcról2018.01.12. - Alberto Contador az Eurosportnál folytatja A 2017-es idény végén visszavonuló Alberto Contador már korábban is több helyen elmondta, hogy szeretne szorosan a kerékpársport mindennapjaiban maradni, így kontinentális csapata a Polartec-Kometa mellett az Eurosportnál is munkát vállal. „Hatalmas megtiszteltetés a spanyol Eurosport munkatársai számára, hogy egy akkora legenda, mint Alberto Contador csatlakozik hozzánk – mondta Fernando Ruiz a spanyol részleg igazgatója. – Alberto szakmai és technikai tudása révén kimerítő ismeretekkel rendelkezik, de a versenyzők napi rutinjait illetően is újdonságokkal szolgálhat. Alberto Contador érkezése csak az első nagy bejelentésünk a 2018-as kerékpáros szezont érintően, hamarosan további részletekkel jövünk a sportág szerelmesei számára.” „Az Eurosport felkérése szakkommentátornak nagyon hízelgő számomra – folytatta Contador. – Ez a sport a szenvedélyem, így igyekszem megragadni minden lehetőséget, hogy a közelében maradhassak. Próbálok majd a kapcsolataim révén olyan háttéranyagokkal szolgálni, amik újdonságként hathatnak a nézők számára.”
Országútis hírek külföldről: Teuns nyerte a Lengyel Kör harmadik szakaszát, Barbero sikere Baszkföldön, Jungels hosszabbított a Quick-Steppel, Andreoli tagadja, hogy rejtett motort használt volna2017.08.01. - Dylan Teuns nyerte a Lengyel Körverseny harmadik szakaszát, Peter Sagan újra sárgában Jaworzno és Szczyrk között 161 kilométer várta a mezőnyt a Lengyel Körverseny harmadik szakaszán a penzum végén emelkedős befutóval. A nap szökését Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), José Goncalves (Katusha-Alpecin), Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Sebastien Reichenbach (FDJ), Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) és Adam Stachowiak (Lengyelország) alkotta, miközben az első komolyabb emelkedőn az összetett éllovasa Danny Van Poppel (Sky) viszonylag hamar elvesztette a kontaktot a főmezőnnyel. A körpályára beérkezve a könnyűnek koránt sem nevezhető emelkedő darabjaira szedte a karavánt, a szökevényeket utolérték. A végét a Vallon Körverseny friss győztese Dylan Teuns (BMC) bírta a legjobban, aki Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) és Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) kettősét utasította maga mögé. Összetettben Sagan visszavette a sárga trikót, előnye mindössze hat másodperc Teuns előtt. „Hatalmas köszönettel tartozom a csapatomnak, akik az első támadást követően előrevittek, így megteremtve annak a lehetőségét, hogy esélyem legyen a szakaszgyőzelemre – mondta a pályafutása első World Tour győzelmét szerző Teuns. – Különleges érzés egy héten belül négy győzelmet ünnepelni, hisz a Vallon Körversenyen két szakaszt és az összetettet nyertem, míg itt Lengyelországban megszereztem karrierem első World Tour sikerét.”
Giro d’Italia hírek: Tom Dumoulin első holland kerekesként nyerte a jubileumi Girót, Quintana sem elégedetlen, Landa, Gaviria és Jungels is nagyot alkotott2017.05.29. - Tom Dumoulin nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italiát Mondhatni érvényesült a papírforma a Giro utolsó egyenkénti időfutamán. A milánói 29,3 kilométeres kronót ugyan nem nyerte meg Tom Dumoulin, de a Sunweb versenyzője hódította el a Trofeo Senzát, azaz ő nyerte a jubileumi Olasz Körverseny összetettjét. „Egy álmom vált valóra ezzel a győzelemmel – nyilatkozta Dumoulin a díjátadót követően. – Szavakkal nem is nagyon tudom leírni azt, hogy mit is érzek. Soha nem gondoltam volna, hogy egy napon megnyerhetem ezt a versenyt. Igazából nem nagyon voltam tisztában a különbségekkel, próbáltam a saját feladatomra fókuszálni. Féltávnál rám szólt a sportigazgatóm, hogy most már nem szükséges túl nagy kockázatot vállalnom a kanyarokban. Ebből tudtam, hogy jól állok. Amikor célba érkeztem, azt kiabálták körülöttem, hogy megnyertem az összetettet, de akkor Quintanával szemben még csak három másodperc volt az előnyöm. Hihetetlen, hogy beírtam magam a kerékpársport történelemkönyveibe.”
Giro d’Italia hírek: Bob Jungels pályafutása első háromhetes szakaszgyőzelmét aratta, Dumoulin megvárta a lejtmenetben bukó Quintanát, Kangert számára nem csak a Giro, de a szezon is véget ért2017.05.22. - Bob Jungels pályafutása első szakaszgyőzelmét ünnepelhette egy háromhetesen A Quick-Step Floors csapata Bob Jungels révén már az ötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Girón. A belga sor természetesen nagyon elégedett eddigi teljesítményével, Jungels célja, hogy verseny végén az összetett első tíz helyezettje között zárhasson. „Amennyiben egy olyan sprinterrel állsz rajthoz a versenyen, mint Fernando Gaviria, abban az esetben számolsz egy-két szakaszgyőzelemmel – nyilatkozta Jungels a díjátadóra várva. – Még csak a tizenötödik etapnál járunk és már öt sikerünk van egy harmadik hellyel, ez nem rossz. Nagyon jó a hangulat a csapaton belül, boldog vagyok, hogy sikerült befejeznem azt a munkát, amit a srácok a nap folyamán végeztek. Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a csapatban versenyezhetek, és, hogy hazámat Luxemburgot képviselhetem. Pályafutásom során első ízben nyertem sprinten. Nem volt könnyű a szakasz, olyan volt, mint egy klasszikus, már az első méterektől kezdve teljes sebességgel haladtunk. A hajrában kivártam, kerestem a pillanatot, melyet tökéletesen sikerült elkapnom. Nagyon nehéz lesz az utolsó hét, de bizakodó vagyok, szeretném megtartani összetettbeli pozíciómat.”
Giro 2017: Bob Jungels nyerte a hegyimenők sprintjét2017.05.21. - A fehér trikós Bob Jungels (Quick-Step Floors) nyerte a hegyimenők sprintjét a Giro tizenötödik szakaszán. Összetettben továbbra is Tom Dumoulin (Team Sunweb) vezet.
Giro d’Italia hírek: Izagirre igazából nem is akart szökni, továbbra sincs olasz szakaszgyőzelem, Jungels bukott, de horzsolásokkal megúszta, a Blockhous készen áll a mezőny átrendezésére2017.05.14. - Gorka Izagirre: igazából nem is akartam belekerülni a szökésbe Gorka Izagirre (Movistar) nyerte a Giro d’Italia nyolcadik szakaszát, ezzel pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét elkönyvelve. A második Giovanni Visconti (Bahrain-Merida), míg a harmadik Luis Leon Sanchez (Astana) lett. „Igazából nem is akartam belekerülni a szökésbe – mondta a szakaszt követően Gorka Izagirre. – Nagy tempóban kezdtük a napot, majd amikor Giovanni Visconti indult egyszerűen rátettem a kereket. A végén csak a legerősebbek maradtak az élen, Valerio Conti volt a legjobb formában, pechjére azonban az utolsó kanyarban bukott. Hátranéztem, és láttam, hogy az esés következtében lett egy nagyon kicsi előnyöm, így próbáltam profitálni belőle. A végére kezdtem fáradni, de hazaértem, ezzel pályafutásom eddigi legnagyobb győzelmét aratva. A következő etap folyamán azonban egy teljesen új verseny kezdődik, a Blockhous alapjaiban rendezheti át a mezőnyt.”
Giro 2017: hazaért egy újabb szökés, Gorka Izagirre nyerte az Olasz Kör nyolcadik szakaszát2017.05.13. - Gorka Izagirre (Movistar) nyerte a Giro d’Italia nyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.
Giro d’Italia hírek: Ewan már extra nyomással a vállain versenyzett, Gaviria ráment a pontversenyre, Bob Jungels bizakodó, nem a sprintereknek kedvez a nyolcadik szakasz befutója2017.05.13. - Caleb Ewan: minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) pályafutása első győzelmét szerezte a Giro d’Italián miután Alberobellóban egy kiélezett hajrá végén legyőzte Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) kettősét. „Nagy elvárásokkal érkeztem az idei Olasz Körversenyre – nyilatkozta a díjátadót követően Ewan. – Mindenféleképpen szerettem volna legalább egy szakaszt nyerni, de az első napokban elpártolt mellőlem a szerencse. Frusztrált voltam, minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra. Nagyon elégedett vagyok. Mindössze ketten mentek el szökésbe, ami megnyugtató volt a mezőny számára. Az utolsó három-négy kilométerig nem is nagyon volt min izgulnunk. Talán egy picit korán indítottam, de végül ez volt az, ami a győzelmemet eredményezte.”
Giro 2017: Caleb Ewan nyerte a hetedik szakaszt a trullók városában2017.05.12. - Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte a Giro d’Italia hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.
Giro d’Italia hírek: Dillier pályafutása legnagyobb győzelmét aratta, Stuyven csalódottan nyilatkozott, a mezőny már a Blockhous befutóját várja, 224 kilométer a hetedik szakasz távja2017.05.12. - Silvan Dillier pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét aratta Karrierje harmadik nagy körversenyén végre megszerezte első sikerét a BMC svájci kiválósága Silvan Dillier. A Terme Luigiane-i befutó alkalmával Dillier Jasper Stuyven ellenében bizonyult jobbnak. „Nagyon rosszul kezdődött számomra ez a szakasz, rögtön kaptam egy defektet, így aztán hatalmasat kellett mennem azért, hogy egyáltalán benne lehessek a szökésben – mondta a célba érkezést követően Dillier. - Igazából nem is tudom hogyan győztem le Stuyvent, aki egy rettenetesen erős versenyző. Mivel emelkedett a célegyenes, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom a nagyobb tányéron a sprintet. Hittem magamban, reméltem, hogy lesz bennem annyi, hogy a győzelemért harcolhassak. Karrierem eddigi legnagyobb sikerét arattam. Igazából még most sem nagyon akarom elhinni, hogy győztem.”
Giro 2017: hazaért az egész napos szökés, Silvan Dillier a hatodik szakasz győztese2017.05.11. - Egy egész napos szökés végén a svájci Silvan Dillier (BMC) nyerte a jubileumi, századik Giro hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.
Giro d’Italia hírek: Fernando Gaviria másodszor ünnepelhetett, Luka Pibernik rádiója bedöglött, Sam Bennett elégedetlen, Bob Jungels bizakodó, elhagyja Szicíliát a karaván 2017.05.11. - Fernando Gaviria második szakaszgyőzelmét ünnepelhette A kolumbiai sprinter Fernando Gaviria második szakaszgyőzelmét szerezte a jubileumi, századik Giro d’Italián. A kissé hektikus végjátékban a Quick-Step Floors csapata remekül hozta előre ifjú sprinterét, akit Maximiliano Richeze tanítanivaló módon indított el. „Nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is sikerült nyernem – mondta a célba érkezést követően a ciklámen trikót is megszerző kerekes. – A lábaim pont úgy reagáltak, ahogyan szerettem volna. A csapat ezúttal is kiválóan dolgozott, így ez a győzelem nem csak engem illet, hanem őket is, és mindenki mást is, aki támogat engem. Azzal a céllal álltunk rajthoz, hogy esetlegesen harcban legyünk a szakaszgyőzelemért, de a rózsaszín trikót is sikerüljön megőriznünk. Teljesítettük. Igyekeztem a gyorsasági részhajráknál is pontokat gyűjteni, próbáltuk megszerezni a ciklámenszínű trikót is. Szerencsére most már ez is nálunk van.”
Giro 2017: Gaviria duplázott, Messinában is nyert, Jungels továbbra is rózsaszínben2017.05.10. - Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) immáron második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a 2017-es, jubileumi, századik Giro d’Italia során.
Giro d’Italia hírek: Jan Polanc volt a negyedik szakasz hőse, Jungels újra rózsaszínben, Javi Morenot kizárták, Messinába érkezik a karaván2017.05.10. - Jan Polanc egy elképesztő szökés végén karrierje második Giro szakaszgyőzelmét szerezte Két évvel azt követően, hogy megnyerte az Abetone hegyi befutóját Jan Polanc egy egész napos szökés végén győzött a 2017-es Giro d’Italia első hegyi etapján az Etna emelkedőjén. „Mindössze négyen kerültünk bele a nap elmenésébe, hárman a maximumon tekertünk az Etna emelkedőjéhez közeledve – mondta az UAE Team Emirates szlovén kerekese. - Tudtam, hogy én leszek a hegyen a legerősebb, ennek megfelelően le is szakítottam a riválisaim, ellenben a mezőny hatalmas tempóban közeledett hozzám. Az utolsó néhány száz méteren már szinte minden tartalékom felemésztettem. Mivel edzettünk itt a csapattal egy rövid ideig, így nagyon jól ismertem az emelkedőt. Sokkal nehezebb volt ez a győzelem, mint a két évvel ezelőtti Giro sikerem. Hatalmas szembeszélben tekertem fel. Elképesztő nap volt. Lényegében senki sem hitte el, hogy ebből a szökésből haza lehet érni. Nem is volt túlságosan nagy az előny, mindössze négy perces fórral kezdtem meg az emelkedőt. Életem talán legnehezebb napján vagyok túl.”
Giro 2017: Jan Polanc nyerte a verseny negyedik szakaszán az Etna befutóját, Bob Jungels rózsaszínben2017.05.09. - Jan Polanc (UAE Team Emirates) egy drámai, egész napos szökés végén nyerte a Giro d’Italia negyedik szakaszát. Összetettben Bob Jungels (Quick-Step Floors) állt az élre.
Giro d’Italia hírek: nem volt tervben a Quick-Step támadása, Selig és Nizzolo is elégedett, Dennis kiszállt az összetett versenyből, a Bardiani szponzorai kiállnak a csapat mellett2017.05.08. - Fernando Gaviria: nem volt tervben az, hogy támadjunk A Quick-Step Floors csapata a tavaszi klasszikusokra jellemző módon szedte szét a mezőnyt a Giro d’Italia harmadik szakaszának oldalszelében. Az utolsó tíz kilométeren belül hatan is előrekerültek, végül Fernando Gaviria magabiztosan győzött, megszerezve így a rózsaszín trikót is. „Nem volt tervben az, hogy támadjunk – nyilatkozta a célba érkezést követően Gaviria. – Csupán próbáltunk a mezőny elején helyezkedni, hogy elkerüljük a problémákat. Hatan voltunk az élen, és végül annyival erősebbnek bizonyultunk a többieknél, hogy szétszakítottuk a sort. Ezt követően persze már próbáltunk élni az előttünk adódó lehetőséggel, így mindent beleadtunk. Az első két szakasz csalódása után mindenféleképpen szerettem volna győzni. Szerencsére sikerült nyernem, igyekszem kiélvezni az elkövetkezendő két napot a rózsaszín trikóban.”
Giro d’Italia hírek: impozáns csapatbemutató Algheróban, két Bardiani kerekes is megbukott doppinggal, Jungels mint titkos esélyes, 194 országban közvetítik a versenyt2017.05.05. - Impozáns csapatbemutatót követően várja a rajtot a Giro mezőnye A szardíniai Alghero városkáját ellepték a rózsaszínbe öltözött rajongók, impozáns csapatbemutató keretein belül ismerhettük meg a jubileumi, századik Olasz Körverseny mezőnyét. A kazah Astana csapat volt az első, akit színpadra szólítottak, a nem régiben tragikus körülmények között elhunyt Michele Scarponi helyét és rajtszámát fenntartva, egy perces néma megemlékezéssel kezdődött a sorok prezentációja. Az este folyamán a legnagyobb tapsot talán a címvédő Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) és a regnáló olasz bajnok Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) kapta.
Országútis hírek külföldről: Jungels egy csiszolatlan gyémánt, az Orica győzelemmel kezdené az idényt, végleges a Caja Rural kerete, visszavonult Peter Velits2016.11.28. - Bob Jungels egy igazi csiszolatlan gyémánt Fantasztikus idényt teljesített, első a Quick Step csapatában töltött szezonjában a luxemburgi Bob Jungels. Az Olasz Körverseny során három napig viselhette a rózsaszín trikót, megnyerte a fiatalok különversenyét, és összetettben az előkelő hatodik helyen zárt. A csapat egyik sportigazgatója Davide Bramati szerint Jungels egy igazi csiszolatlan gyémánt. „Amikor leigazoltuk, nagyon is jól tudtuk, hogy mit veszünk – így Bramati a La Gazetta dello Sport hasábjain. – A Girón a fehér trikó is tervben volt, de inkább abban gondolkodtunk, hogy megpróbáljuk az összetett első tíz helyének valamelyikét megszerezni. A hatodik hely végül egy remek visszacsatolást jelentett. Nagyon elégedettek vagyunk Bobbal, nem sok mindenkit láttam korábban így küzdeni. Egy kifejezetten erős versenyző az időfutamok során is, így meg van benne a potenciál arra, hogy idővel megnyerjen egy nagy körversenyt. Sokat kell még fejlődnie a hegyekben, legfőbbképpen a meredekebb és hosszabb emelkedők tekintetében, de egy igazi csiszolatlan gyémánt, aki egy napon nagy körversenyt nyer majd.”
Országútis hírek külföldről: nemzeti időfutam bajnokságok eredményei, Contador visszalépett a spanyol mezőnyversenytől2016.06.25. - Nemzeti időfutam bajnokságok eredményei Javában már lezajlottak a nemzeti bajnokságok időfutam számai, az elmúlt nap történéseiből szemezgetünk az alábbiakban: Németországban Tony Martin (Etixx-Quick Step) 2010, 2012, 2013, 2014 és 2015 után hatodik alkalommal is megszerezte a kronó nemzeti színű trikolorját. A negyvenegy kilométeres távon Martin volt az egyetlen, aki ötven perc alá tudta szorítani az időt, mintegy másfél perccel megelőzve a második helyen végző Jasha Sütterlint (Movistar). Oroszországban egy nagyon nehéz, hosszú és emelkedőkkel tűzdelt pálya várta a bringásokat. Mindezek ellenére végül Sergei Chernetckii (Katusha) és Pavel Brutt (Tinkoff) másodpercre azonos időt tekert, végül a századmásodpercek előbbi javára döntöttek. Portugáliában Nelson Oliveira (Movistar) mondhatni problémamentesen védte meg elsőségét zsinórban már negyedik időfutam bajnoki címét nyerve. A kiváló kerekes gőzerővel készül a közelgő Francia Körversenyre. Luxemburgban is címvédés született, miután a Giro d’Italián remekül szereplő Bob Jungels (Etixx-Quick Step) magabiztosan diadalmaskodott. A karrierje legjobb idényét teljesítő Jungels ezúttal sem hagyott esélyt riválisainak, a Tour de Hongrie címvédője Tom Thill a negyedik helyen zárt. Litvániában Ignatas Konovalovas (FDJ), Japánban Ryota Nishizono (Bridgestone-Anchor), Eritreában Daniel Teklehaimanot (Dimension Data), míg Romániában Sergei Tvetcov (Androni Giocattoli) bizonyult a legjobbnak.
« 1 | 2 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések