A keresett kulcsszó: Bob Jungels


« 1 | 2 »
2018.04.23. - Liege-Bastogne-Liege nyilatkozatok: Jungels igyekezett megfelelően beosztani az erejét, Woods és Bardet elégedett a dobogóval Bob Jungels tizennyolc kilométerrel a Liege-Bastogne-Liege vége előtt indult a Côte de la Roche-aux-Faucons emelkedőjének végén, riválisai pedig már nem tudták utolérni, mivel senki sem volt hajlandó a másiknak vezetni. Persze a Quick-Step Floors fiatal kiválósága kamatoztatta remek tempómenő képességét ezzel Andy Schleck 2009-es sikerét követően első luxemburgiként nyerte meg a rangos tavaszi egynapost. „Igyekeztem kihasználni a jó tempómenő képességem, bár végig óvatosan kellett beosztanom az erőm – mondta Jungels a célba érkezést követően. – A Saint Nicolas emelkedőjén kissé visszább vettem, nem akartam mindent kiadni magamból, hisz az utolsó kilométeren az könnyen megbosszulhatta volna magát. Féltem, hogy megfognak. Pályafutásom leghosszabb egy kilométerének tűnt a befutó előtti rész. Csak akkor mertem elhinni a történteket, amikor már láttam a célvonalat. Nagyon különleges érzés megnyerni ezt az egynapost. A családom is a helyszínen volt, igazából még most sem nagyon akarom felfogni, hogy megcsináltam.” [[https://www.youtube.com/v/9FffrlwNAa8?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Michael Woods az utolsó kilométeren indult meg Romain Bardet társaságában, s végül a kettős haza is ért. Az EF Education First-Drapac csapatának versenyzője a papírformának megfelelően megszerezte a második helyet, melyet eddigi pályafutása legkomolyabb eredményének tart. „Jól dolgoztunk együtt a végén, sokat beszéltünk, Bardet igyekezett bíztatni, hogy meg lehet a dobogó – így Woods a díjátadóra várva. – Az utolsó ötszáz méterig segítettük egymást, inspiráló egy olyan versenyzővel együtt tekerni, aki a Tour de France megnyerésére készül. Sajnos az idény eleje nem alakult számomra valami jól. Egy fránya betegséggel küszködtem és ez rányomta a bélyegét az eredményeimre. Talán ez a mai volt idén az első olyan versenynap, amikor igazán jól éreztem magam. Mondjuk inkább úgy magabiztos voltam. Pályafutásom egyik legszebb eredménye ez. Későn kezdtem el kerékpározni, huszonkilenc évesen lettem profi, erre építve pedig továbbra sem mondok le arról az álmomról, hogy egy napon WorldTour versenyt nyerhessek.” Romain Bardet karrierje első dobogós helyét szerezte egy nagy Monumentumon, de nem elégszik meg ennyivel, ígérete szerint jövőre visszatér. „Mindig is nagyon kedveltem ezt a versenyt, így nem bánom, hogy elindultam rajta – nyilatkozta az AG2R La Mondiale kerékpárosa Bardet. – Az, hogy az utolsó kilométereken a La Fleche Wallonne győztese Julian Alaphilippe mellett tekertem rengeteg hitet adott. Sokkal ésszerűbben versenyeztem, mint bármikor korábban, de sajnos Bob Jungels ezúttal mindannyiunknál jobb volt. Bebizonyítottam, hogy nem csak a nagy hegyeken kell velem számolni, és ez a jövőre nézve inspiráló. Nagy célokkal tekintek a Tour de France elé, de egyet ígérhetek, jövő áprilisban visszatérek ide.”
2018.04.22. - Bob Jungels (Quick-Step Floors) támadását nem vették túlságosan komolyan, így a regnáló luxemburgi bajnok megnyerte a 2018-as év utolsó nagy tavaszi klasszikusát.
2018.01.31. - Egy olasz lap szerint Froome hajlandó lenne vádalkut kötni, a versenyző máris tagad Az olasz Corriere della Sera információi szerint Chris Froome kedvese Michelle a Sky valamint a csapat ügyvédeinek megkerülésével próbált egyezséget kötni férje ügyében. Froome ezek szerint részlegesen beismerné a szalbutamol túlzott használatát gondatlanságra hivatkozva ennek fejében pedig azt szeretnék, ha visszamenőleges hatállyal tiltanák el szeptember 21-től február vagy március végéig, tehát épp egy olyan időszakra, amikor amúgy sem versenyzett. Froome szinte azonnal cáfolta a megjelenteket, pedig anno Diego Ulissi is hasonló dolgokra hivatkozva úszta meg kilenc hónappal az esetet. „Olvastam a Corriere della Serában megjelent információkat, amelyek nem állják meg a helyüket – reagált a leírtakra Froome.
2018.01.12. - Alberto Contador az Eurosportnál folytatja A 2017-es idény végén visszavonuló Alberto Contador már korábban is több helyen elmondta, hogy szeretne szorosan a kerékpársport mindennapjaiban maradni, így kontinentális csapata a Polartec-Kometa mellett az Eurosportnál is munkát vállal. „Hatalmas megtiszteltetés a spanyol Eurosport munkatársai számára, hogy egy akkora legenda, mint Alberto Contador csatlakozik hozzánk – mondta Fernando Ruiz a spanyol részleg igazgatója. – Alberto szakmai és technikai tudása révén kimerítő ismeretekkel rendelkezik, de a versenyzők napi rutinjait illetően is újdonságokkal szolgálhat. Alberto Contador érkezése csak az első nagy bejelentésünk a 2018-as kerékpáros szezont érintően, hamarosan további részletekkel jövünk a sportág szerelmesei számára.” „Az Eurosport felkérése szakkommentátornak nagyon hízelgő számomra – folytatta Contador. – Ez a sport a szenvedélyem, így igyekszem megragadni minden lehetőséget, hogy a közelében maradhassak. Próbálok majd a kapcsolataim révén olyan háttéranyagokkal szolgálni, amik újdonságként hathatnak a nézők számára.”
2017.08.01. - Dylan Teuns nyerte a Lengyel Körverseny harmadik szakaszát, Peter Sagan újra sárgában Jaworzno és Szczyrk között 161 kilométer várta a mezőnyt a Lengyel Körverseny harmadik szakaszán a penzum végén emelkedős befutóval. A nap szökését Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), José Goncalves (Katusha-Alpecin), Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Sebastien Reichenbach (FDJ), Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) és Adam Stachowiak (Lengyelország) alkotta, miközben az első komolyabb emelkedőn az összetett éllovasa Danny Van Poppel (Sky) viszonylag hamar elvesztette a kontaktot a főmezőnnyel. A körpályára beérkezve a könnyűnek koránt sem nevezhető emelkedő darabjaira szedte a karavánt, a szökevényeket utolérték. A végét a Vallon Körverseny friss győztese Dylan Teuns (BMC) bírta a legjobban, aki Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) és Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) kettősét utasította maga mögé. Összetettben Sagan visszavette a sárga trikót, előnye mindössze hat másodperc Teuns előtt. „Hatalmas köszönettel tartozom a csapatomnak, akik az első támadást követően előrevittek, így megteremtve annak a lehetőségét, hogy esélyem legyen a szakaszgyőzelemre – mondta a pályafutása első World Tour győzelmét szerző Teuns. – Különleges érzés egy héten belül négy győzelmet ünnepelni, hisz a Vallon Körversenyen két szakaszt és az összetettet nyertem, míg itt Lengyelországban megszereztem karrierem első World Tour sikerét.”
2017.05.29. - Tom Dumoulin nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italiát Mondhatni érvényesült a papírforma a Giro utolsó egyenkénti időfutamán. A milánói 29,3 kilométeres kronót ugyan nem nyerte meg Tom Dumoulin, de a Sunweb versenyzője hódította el a Trofeo Senzát, azaz ő nyerte a jubileumi Olasz Körverseny összetettjét. „Egy álmom vált valóra ezzel a győzelemmel – nyilatkozta Dumoulin a díjátadót követően. – Szavakkal nem is nagyon tudom leírni azt, hogy mit is érzek. Soha nem gondoltam volna, hogy egy napon megnyerhetem ezt a versenyt. Igazából nem nagyon voltam tisztában a különbségekkel, próbáltam a saját feladatomra fókuszálni. Féltávnál rám szólt a sportigazgatóm, hogy most már nem szükséges túl nagy kockázatot vállalnom a kanyarokban. Ebből tudtam, hogy jól állok. Amikor célba érkeztem, azt kiabálták körülöttem, hogy megnyertem az összetettet, de akkor Quintanával szemben még csak három másodperc volt az előnyöm. Hihetetlen, hogy beírtam magam a kerékpársport történelemkönyveibe.”
2017.05.22. - Bob Jungels pályafutása első szakaszgyőzelmét ünnepelhette egy háromhetesen A Quick-Step Floors csapata Bob Jungels révén már az ötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Girón. A belga sor természetesen nagyon elégedett eddigi teljesítményével, Jungels célja, hogy verseny végén az összetett első tíz helyezettje között zárhasson. „Amennyiben egy olyan sprinterrel állsz rajthoz a versenyen, mint Fernando Gaviria, abban az esetben számolsz egy-két szakaszgyőzelemmel – nyilatkozta Jungels a díjátadóra várva. – Még csak a tizenötödik etapnál járunk és már öt sikerünk van egy harmadik hellyel, ez nem rossz. Nagyon jó a hangulat a csapaton belül, boldog vagyok, hogy sikerült befejeznem azt a munkát, amit a srácok a nap folyamán végeztek. Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a csapatban versenyezhetek, és, hogy hazámat Luxemburgot képviselhetem. Pályafutásom során első ízben nyertem sprinten. Nem volt könnyű a szakasz, olyan volt, mint egy klasszikus, már az első méterektől kezdve teljes sebességgel haladtunk. A hajrában kivártam, kerestem a pillanatot, melyet tökéletesen sikerült elkapnom. Nagyon nehéz lesz az utolsó hét, de bizakodó vagyok, szeretném megtartani összetettbeli pozíciómat.”
2017.05.21. - A fehér trikós Bob Jungels (Quick-Step Floors) nyerte a hegyimenők sprintjét a Giro tizenötödik szakaszán. Összetettben továbbra is Tom Dumoulin (Team Sunweb) vezet.
2017.05.14. - Gorka Izagirre: igazából nem is akartam belekerülni a szökésbe Gorka Izagirre (Movistar) nyerte a Giro d’Italia nyolcadik szakaszát, ezzel pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét elkönyvelve. A második Giovanni Visconti (Bahrain-Merida), míg a harmadik Luis Leon Sanchez (Astana) lett. „Igazából nem is akartam belekerülni a szökésbe – mondta a szakaszt követően Gorka Izagirre. – Nagy tempóban kezdtük a napot, majd amikor Giovanni Visconti indult egyszerűen rátettem a kereket. A végén csak a legerősebbek maradtak az élen, Valerio Conti volt a legjobb formában, pechjére azonban az utolsó kanyarban bukott. Hátranéztem, és láttam, hogy az esés következtében lett egy nagyon kicsi előnyöm, így próbáltam profitálni belőle. A végére kezdtem fáradni, de hazaértem, ezzel pályafutásom eddigi legnagyobb győzelmét aratva. A következő etap folyamán azonban egy teljesen új verseny kezdődik, a Blockhous alapjaiban rendezheti át a mezőnyt.”
2017.05.13. - Gorka Izagirre (Movistar) nyerte a Giro d’Italia nyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.
2017.05.13. - Caleb Ewan: minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) pályafutása első győzelmét szerezte a Giro d’Italián miután Alberobellóban egy kiélezett hajrá végén legyőzte Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) kettősét. „Nagy elvárásokkal érkeztem az idei Olasz Körversenyre – nyilatkozta a díjátadót követően Ewan. – Mindenféleképpen szerettem volna legalább egy szakaszt nyerni, de az első napokban elpártolt mellőlem a szerencse. Frusztrált voltam, minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra. Nagyon elégedett vagyok. Mindössze ketten mentek el szökésbe, ami megnyugtató volt a mezőny számára. Az utolsó három-négy kilométerig nem is nagyon volt min izgulnunk. Talán egy picit korán indítottam, de végül ez volt az, ami a győzelmemet eredményezte.”
2017.05.12. - Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte a Giro d’Italia hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.
2017.05.12. - Silvan Dillier pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét aratta Karrierje harmadik nagy körversenyén végre megszerezte első sikerét a BMC svájci kiválósága Silvan Dillier. A Terme Luigiane-i befutó alkalmával Dillier Jasper Stuyven ellenében bizonyult jobbnak. „Nagyon rosszul kezdődött számomra ez a szakasz, rögtön kaptam egy defektet, így aztán hatalmasat kellett mennem azért, hogy egyáltalán benne lehessek a szökésben – mondta a célba érkezést követően Dillier. - Igazából nem is tudom hogyan győztem le Stuyvent, aki egy rettenetesen erős versenyző. Mivel emelkedett a célegyenes, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom a nagyobb tányéron a sprintet. Hittem magamban, reméltem, hogy lesz bennem annyi, hogy a győzelemért harcolhassak. Karrierem eddigi legnagyobb sikerét arattam. Igazából még most sem nagyon akarom elhinni, hogy győztem.”
2017.05.11. - Egy egész napos szökés végén a svájci Silvan Dillier (BMC) nyerte a jubileumi, századik Giro hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.
2017.05.11. - Fernando Gaviria második szakaszgyőzelmét ünnepelhette A kolumbiai sprinter Fernando Gaviria második szakaszgyőzelmét szerezte a jubileumi, századik Giro d’Italián. A kissé hektikus végjátékban a Quick-Step Floors csapata remekül hozta előre ifjú sprinterét, akit Maximiliano Richeze tanítanivaló módon indított el. „Nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is sikerült nyernem – mondta a célba érkezést követően a ciklámen trikót is megszerző kerekes. – A lábaim pont úgy reagáltak, ahogyan szerettem volna. A csapat ezúttal is kiválóan dolgozott, így ez a győzelem nem csak engem illet, hanem őket is, és mindenki mást is, aki támogat engem. Azzal a céllal álltunk rajthoz, hogy esetlegesen harcban legyünk a szakaszgyőzelemért, de a rózsaszín trikót is sikerüljön megőriznünk. Teljesítettük. Igyekeztem a gyorsasági részhajráknál is pontokat gyűjteni, próbáltuk megszerezni a ciklámenszínű trikót is. Szerencsére most már ez is nálunk van.”
2017.05.10. - Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) immáron második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a 2017-es, jubileumi, századik Giro d’Italia során.
2017.05.10. - Jan Polanc egy elképesztő szökés végén karrierje második Giro szakaszgyőzelmét szerezte Két évvel azt követően, hogy megnyerte az Abetone hegyi befutóját Jan Polanc egy egész napos szökés végén győzött a 2017-es Giro d’Italia első hegyi etapján az Etna emelkedőjén. „Mindössze négyen kerültünk bele a nap elmenésébe, hárman a maximumon tekertünk az Etna emelkedőjéhez közeledve – mondta az UAE Team Emirates szlovén kerekese. - Tudtam, hogy én leszek a hegyen a legerősebb, ennek megfelelően le is szakítottam a riválisaim, ellenben a mezőny hatalmas tempóban közeledett hozzám. Az utolsó néhány száz méteren már szinte minden tartalékom felemésztettem. Mivel edzettünk itt a csapattal egy rövid ideig, így nagyon jól ismertem az emelkedőt. Sokkal nehezebb volt ez a győzelem, mint a két évvel ezelőtti Giro sikerem. Hatalmas szembeszélben tekertem fel. Elképesztő nap volt. Lényegében senki sem hitte el, hogy ebből a szökésből haza lehet érni. Nem is volt túlságosan nagy az előny, mindössze négy perces fórral kezdtem meg az emelkedőt. Életem talán legnehezebb napján vagyok túl.”
2017.05.09. - Jan Polanc (UAE Team Emirates) egy drámai, egész napos szökés végén nyerte a Giro d’Italia negyedik szakaszát. Összetettben Bob Jungels (Quick-Step Floors) állt az élre.
2017.05.08. - Fernando Gaviria: nem volt tervben az, hogy támadjunk A Quick-Step Floors csapata a tavaszi klasszikusokra jellemző módon szedte szét a mezőnyt a Giro d’Italia harmadik szakaszának oldalszelében. Az utolsó tíz kilométeren belül hatan is előrekerültek, végül Fernando Gaviria magabiztosan győzött, megszerezve így a rózsaszín trikót is. „Nem volt tervben az, hogy támadjunk – nyilatkozta a célba érkezést követően Gaviria. – Csupán próbáltunk a mezőny elején helyezkedni, hogy elkerüljük a problémákat. Hatan voltunk az élen, és végül annyival erősebbnek bizonyultunk a többieknél, hogy szétszakítottuk a sort. Ezt követően persze már próbáltunk élni az előttünk adódó lehetőséggel, így mindent beleadtunk. Az első két szakasz csalódása után mindenféleképpen szerettem volna győzni. Szerencsére sikerült nyernem, igyekszem kiélvezni az elkövetkezendő két napot a rózsaszín trikóban.”
2017.05.05. - Impozáns csapatbemutatót követően várja a rajtot a Giro mezőnye A szardíniai Alghero városkáját ellepték a rózsaszínbe öltözött rajongók, impozáns csapatbemutató keretein belül ismerhettük meg a jubileumi, századik Olasz Körverseny mezőnyét. A kazah Astana csapat volt az első, akit színpadra szólítottak, a nem régiben tragikus körülmények között elhunyt Michele Scarponi helyét és rajtszámát fenntartva, egy perces néma megemlékezéssel kezdődött a sorok prezentációja. Az este folyamán a legnagyobb tapsot talán a címvédő Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) és a regnáló olasz bajnok Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) kapta.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések