A keresett kulcsszó: BMC


« 1 | 2 »
2018.03.08. - Wout Poels nyerte a Párizs-Nizza egyenkénti időfutamát, Luis Leon Sanchez megtartotta összetettbeli vezetését La Fouillouse és Saint-Etienne között egy mindössze 18,4 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a Párizs-Nizza viadala. Az első komolyabb időt Dylan Van Baarle (Sky) repesztette, akitől csapattársa David De La Cruz (Sky) vette át a vezetést. Már ekkor egyértelmű volt, hogy a brit Sky kerekesei rendesen odateszik magukat a kronón. Ennek megfelelően a szakaszt végül a holland Wout Poels (Sky) nyerte, akinek mindössze 25 percre és 33 másodpercre volt szüksége a penzum abszolválásához. A második a spanyol Marc Soler (Movistar), míg a harmadik a francia Julian Alaphilippe (Quick-Step) lett. Összeetetettben a szakaszt a hetedik helyen záró Luis Leon Sanchez (Astana) megtartotta vezető helyét. Előnye az ötödik etap előtt tizenöt másodperc Poels előtt. [[https://www.youtube.com/v/CQPDBnSinAA?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Jelen pillanatban nem tudom, hogy ez a tizenöt másodperc mennyire is sok, remélem, hogy ledolgozható az elkövetkezendő napok során – mondta a díjátadót követően Poels. – A célunk egyértelmű, szeretnénk megnyerni az összetettet. Mellettem Sergio Henao is remek helyen áll, így több kártyánk is van, amit kijátszhatunk.”
2018.03.01. - Holland aranyérmekkel kezdődött a 2018-as pályakerékpáros világbajnokság, Kristina Vogel is megkezdte az éremhalmozást Elrajtolt a 115. pályakerékpáros világbajnokság, melynek ezúttal a hollandiai Apledoorn ad otthont. Az első szám, amelyben érmeket osztottak a férfi csapatsprint volt, ahol az előzetesen esélyesnek kikiáltott új-zélandi trió még a legjobb négy közé sem került be. Az aranyérmet kisebb meglepetésre a hazaiak, nevezetesen Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen és Nils van Thoenderdaal szerezték meg. A dobogó másik két fokára a brit és a francia hármas állhatott fel. A női csapatsprintben ellenben érvényesült a papírforma a német duó magabiztos győzelmével az éremhalmozásra készülő Kristina Vogel megszerezte első aranyát, párja ezúttal Miriam Welte volt. A németek a döntőben a holland kettőst verték, míg a bronzcsatából az oroszok kerültek ki győztesen. A hölgyek tíz kilométeres, negyven körös scratch versenyén szintén hazai aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű Kirsten Wild állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára megelőzve a belga Jolien D’hoore-t és a dán Amalie Dideriksent. A világbajnokság második napján a férfi scratch versenyben Lovassy Krisztiánnak szoríthatunk.
2018.02.07. - Függetlenül attól, hogy éppen versenyeznek-e vagy csak az edzéskilométereket gyűrik, a kerékpárosok éves szinten több mint ezer órát töltenek a nyeregben, így koránt sem mindegy, hogy miképp táplálkoznak.
2018.01.04. - Caleb Ewan zsinórban harmadszor is megnyerte az ausztrál kritérium-bajnokságot Ballaratban kezdetét vette a 2018-as idény első komoly kerékpáros eseménye az ausztrál nemzeti bajnokság. Az első nap során a kritériumversenyeké volt a főszerep. A férfi elit kategóriában címvédés történt, Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) zsinórban harmadszor szerezte meg a bajnoki címet. A dobogó másik két fokára Steel Van Hoff (Bennelong-SwissWellness) és Brenton Jones (Delko Marseille Provence KTM) állhattak fel. „Nagyon jól éreztem magam a verseny folyamán, de azt hiszem, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni – így Ewan a díjátadót követően. – Végig magabiztosak voltunk, talán a három győzelmem közül most volt a legerősebb csapat mögöttem. Luke Durbridge és az újonc Lucas Hamilton elképesztő munkát végeztek. Természetesen szeretnék jól szerepelni a mezőnyversenyben is, ami nagyon nehéz lesz, ráadásul az időjárás előrejelzések is hatalmas forróságot jósolnak. A BMC ellen nem lesz könnyű dolgunk, hatalmas csatára van kilátás. Az biztos, hogy idén megpróbálom a Milánó-SanRemó viadalát, de egyelőre többet még nem tudok elárulni a versenyprogramomról.” A hölgyeknél Rebecca Wiasak győzött, míg az U23-as fiúknál Cameron Scott (Australian Cycling Academy) lett a bajnok.
2017.12.13. - A BMC csapatának jövője csak a 2018-as idény végéig biztosított A minap két új szponzort is bejelentett a BMC csapata. A Sophos egy internetes adatvédelemre specializálódott nagyvállalat, mely több mint százötven országban van jelen és közel százmillió felhasználót véd, míg a svéd J.Lindeberg ruházati cég a versenyzők sport és alkalmi ruházatát biztosítják a jövőben. Jim Ochowicz csapatvezető a svájci 24 Heures lapjának adott nyilatkozatában ellenben kitért arra, hogy nem olyan fényes a helyzet, az amerikai sor helyzete csak a 2018-as idény végéig biztosított. „Még mindig gőzerővel dolgozunk azon, hogy a 2019-es idényre is biztosítsuk a csapat költségvetését – nyilatkozta Ochowicz. – Egyelőre még túl sok forgatókönyvünk van, csupán a motiváció és a kitartásunk az, ami előrevisz bennünket. Andy Rihs tíz éve támogatja a csapatot, így ha úgy dönt, hogy a 2018-as szezon végén kiszáll mögülünk az egy teljesen elfogadható döntés számunkra, hisz már eddig is erőn felül segített minket. Értelemszerűen az a célunk, hogy egy hosszú távú projektet hozzunk létre, pont ezért sürget minket az idő, hisz Greg Van Avermaet és Richie Porte szerződéseit is idő előtt kell meghosszabbítanunk. Pozitívan tekintünk a jövőre, számos céggel tárgyalunk, hogy már a Tour de France előtt bejelenthessük a 2019-es szponzorainkat.”
2017.12.12. - Mitchelton-Scott néven folytatja az Orica csapata Mitchelton-Scott néven folytatják a Greenedge csapatai, azaz a férfi World Tour, a női sor és a kontinentális utánpótláscsapat is. Az Orica bányavállalat a 2017-es idény végeztével távozik Gerry Ryan kerékpáros konzorciumától, s habár hónapokon keresztül keresték a tökéletes befektetőt végül a borászati üzletágban érdekelt Mitchelton lépett elő. A csapat ezzel egyidejűleg bemutatta új mezét is, ami teljesen eltér az eddig megszokottól a zöldet egy sárga-fekete kombináció váltotta. A szerelés az olasz Giordana munkáját dicséri. „Az elmúlt években a Mitchelton legfőbbképpen Ausztrálián belül terjeszkedett, de ma már készen kell állnunk arra is, hogy megcélozzuk az export adta lehetőségeket – szól a cég sajtóközleménye. – A kerékpársport pedig egy egészen kiváló eszköz ahhoz, hogy ismertté tegyük a márkánkat világszerte. A Mitchelton ma már a borászat mellett a turizmust is megcélozza, szállodáinkban az felfrissülni vágyók a teljes kikapcsolódást élvezhetik.” „A jövő hónapban az ausztrál bajnokságon kezdjük a 2018-as idényt, ami tökéletes platformot biztosít a Mitchelton és a Scott további reklámozásához – tette hozzá Gerry Ryan tulajdonos. – Köszönjük az Orica éveken át tartó támogatását, akik nélkül elképzelhetetlen lett volna, hogy eljussunk idáig. Az Orica örökké részét képezi ennek a csapatnak.”
2017.10.26. - A Cofidis menesztette Yvon Sanquer-t, az új csapatvezető Cedric Vasseur lesz Már év közben is bőven voltak problémák a francia Cofidis háza táján, ugyanis a pro-kontinentális csapat versenyzői többször is felszólaltak Yvon Sanquer csapatvezető ellen, aki elsősorban furcsa vezetési politikájával érte el kerekesei ellenszenvét. A Cofidis 1997 óta támogatja a klubot, a vezetőségnél pedig a gyenge eredmények gyanánt betelt a pohár, így menesztették Sanquer-t. Utódja az a Cedric Vasseur lesz, aki korábban, mint versenyző megfordult a klubnál, az elmúlt időszakot pedig televíziós szakkommentátorként töltötte. „Évről-évre egyre versenyképesebbnek kell lennünk, így meg kell találnunk azt a hajtóerőt, ami előre viszi a csapatot – szól a Cofidis sajtóközleménye. – Az európai elitben való helytállás csakis úgy működhet, ha megtartjuk a helyünket a sportág piramisán. A World Tour viadalok körforgásának is részesei lehetünk, de csak úgy, ha szabadkártyákat szerzünk, ehhez pedig elengedhetetlenek a kimagasló eredmények. Sajnos a sikerek nem az elvárt mennyiségben érkeztek, ezért úgy döntöttünk, hogy változásokat eszközölünk. Yvon Sanquer csapatvezető helyét Cedric Vasseur veszi át.”
2017.08.21. - Yves Lampaert: az egyik körforgalomnál elől találtam magam, mire a többiek kiáltozni kezdtek A belga Quick-Step Floors csapata újfent bebizonyította, hogy az egyik legerősebb sor az oldalszélben. Yves Lampaert megnyerte a szakaszt és összetettben is az élre állt. „A szakasz során nem igazán tudtuk szétszakítani a mezőnyt, pedig előzetesen úgy terveztük, hogyha lehetőségünk lesz rá, akkor természetesen megpróbálkozunk vele – mondta Lampaert a díjátadóra várva. – Az utolsó három kilométeren belül Alaphilippe vezérletével megindultunk, az egyik körforgalomnál pedig elől találtam magam, mire a többiek kiáltozni kezdtek, hogy menjek. Nagyon gyors volt a vége, szerencsére sikerült hazaérnem. Egyelőre igazából fel se tudom fogni a történteket, megnyertem a szakaszt és összetettben is az élre álltam. Ez valami őrületes.” „Stresszes szakaszon vagyunk túl, a rajtot követően óriási volt rajtunk a nyomás, sokat is vezettünk – tette hozzá Matteo Trentin. – A szél miatt trükkös volt az útvonal, idegesség lett úrrá a mezőnyön. A vége szerencsére tökéletesen alakult számunkra. Yves remek formában érkezett a Vueltára és ezt most ki is használta. Rengeteget melózik az egész idény során, így nagyon megérdemelte ezt a sikert. Egy egészen kiváló, erős csapattal érkeztünk a Spanyol Körversenyre, úgy vélem, hogy minden szakaszon lehetnek esélyeink.”
2017.08.19. - A papírformának megfelelően a BMC sora nyerte a Vuelta a Espana csapatidőfutamát, összetettben Rohan Dennis (BMC) öltheti magára elsőként a piros trikót.
2017.08.19. - Alberto Contador: mindig nyerni akarok, de szeretném jól érezni magam az utolsó versenyemen Pályafutása során utolsó alaklommal vág neki egy nagy körversenynek Alberto Contador. A Trek-Segafredo kerékpárosa első alkalommal nyilatkozott azóta, hogy bejelentette visszavonulását. „A Francia Körverseny alatt még nem voltam benne biztos, hogy a Vuelta lesz-e az utolsó versenyem, akkor úgy véltem, hogy már a Tourt követően abbahagyom – mondta Contador a versenyt megelőző sajtótájékoztatóján. – Jó formában álltam rajthoz Franciaországban, rendben volt a súlyom, minden adott volt ahhoz, hogy egy jó eredménnyel búcsúzhassak. A kilencedik szakaszon hoztam meg a döntést. Az a nap telis-tele volt bukásokkal és problémákkal. Az elhatározásomat meg is osztottam a stábbal, fontos, hogy időben értesüljenek a dolgokról, már csak azért is, hogy miképp tervezzenek a jövőre nézve. Egy biztos, a Vuelta a Espana során minden tőlem telhetőt megteszek majd a csapat érdekében. Mindig nyerni akarok, de szeretném jól érezni magam az utolsó versenyemen. Nem is találhattam volna jobb versenyt a búcsúhoz.”
2017.07.26. - Mikel Landa: tizenkét másodpercet vesztettem anélkül, hogy a csapat bármit is profitált volna belőle Mikel Landa úgy nyilatkozott a spanyol E Pais lapjának, hogy nem szeretne több nagy háromhetes körversenyen úgy rajthoz állni, hogy ne ő legyen csapatának kapitánya. Landa csalódott miután mindössze egyetlen másodperccel maradt le a Tour dobogójáról, úgy, hogy csapata csakis Chris Froome esélyeit vette figyelembe, vele igazából nem is foglalkoztak. „Karrierem kezdete óta arra törekszem, hogy a legjobbamat nyújtsam, segítsem a csapattársaim és alárendeljem magam a csapat érdekeinek – mondta Landa a napilap hasábjain. – Azért mindezekért cserébe az ember néha reménykedik egy kevéske kis lehetőségben. Az Izoard emelkedőjén tizenkét másodpercet vesztettem anélkül, hogy a csapat bármit is profitált volna abból, hogy megállítottak. Véleményem szerint soha egyetlen pillanatra sem volt veszélyben Froome győzelme, én azonban lemondtam az egyéni ambícióimról azért, hogy segítsem őt. Nem szeretnék újra ebbe a helyzetbe kerülni, épp ezért fogom egy másik sorban folytatni a pályafutásom. Lehet, hogy soha nem nyerek nagy körversenyt, de legalább meg akarom próbálni.”
2017.06.23. - Bombaerős sorral indul a Touron a Sky csapata, a BMC egyöntetűen Richie Porte köré épül Nyilvánosságra hozta a közelgő Tour de France-on induló sorát a brit Sky. A címvédő Christopher Froome csapata készen áll arra, hogy pályafutása negyedik Tour győzelméhez segítse a kenyai születésű kerekest. A harminckét esztendős Froome 2012 óta első ízben vág úgy neki a Francia Körversenynek, hogy az idényben egyetlen összetettbeli győzelmet sem szerzett. „A Tour de France a kerékpársport legkülönösebb versenye, hatalmas dolog lenne negyedik alkalommal is megnyerni – nyilatkozta Froome a minap. – Motivált vagyok, de minden egyes verseny egy másik forgatókönyvet tartogat. Erős csapattal érkezünk, alig várom már a Tour kezdetét. Az útvonal talán kevésbé fekszik nekem, mint korábban, viszonylag kevés lesz a hegyi befutó és az időfutam. Vélhetően sokkal kisebb különbségek alakulnak majd ki az esélyesek között, ami egy nyíltabb és látványosabb versenyt eredményezhet. Igyekszem a lehető legtöbbet kiadni magamból és harcban lenni az összetett elsőségért.” A Sky sora: Christopher Froome (brit), Sergio Henao (kolumbiai), Vasil Kiryienka (fehérorosz), Christian Knees (német), Michal Kwiatkowski (lengyel), Mikel Landa (spanyol), Mikel Nieve (spanyol), Luke Rowe (brit) és Geraint Thomas (brit). Közben a BMC is megnevezte azt a kilenc embert, aki július 1-jén nekivág az év legnagyobb presztízzsel bíró körversenyének. Az amerikai csapat egyértelműen Richie Porte köré szerveződik. „Nem kérdés, hogy szeretnénk megnyerni a 2017-es Tour de France-t – így Fabio Baldato sportigazgató a keret bejelentését követően. – Mindent egy lapra teszünk fel, Richie Porte lesz a kapitányunk. Már a múlt év decemberében elkezdtük tervezgetni a Tour sorunkat, kijelenthető, hogy mind a kilenc versenyzőnk kiváló formában vág neki a Francia Körnek. Richie mellett persze nem mondunk le arról sem, hogy esetlegesen szakaszgyőzelmeket szerezzünk.” A BMC sora: Damiano Caruso (olasz), Alessandro De Marchi (olasz), Stefan Küng (svájci), Amaël Moinard (francia), Richie Porte (ausztrál), Nicolas Roche (ír), Michael Schär (svájci), Greg Van Avermaet (belga) és Danilo Wyss (svájci).
2017.03.22. - A Movistar nyerte a Katalán Kör csapatidőfutamát, bár mindannyiukat büntetni kellett volna Banyoles körül egy 41,3 kilométeres csapatidőfutammal folytatódott a Katalán Körverseny, mely etap igencsak meghatározónak tűnt a verseny összetettjét tekintve. A távot a leggyorsabban a Movistar csapata abszolválta, akiknek 48 perc és 55 másodperc szükségeltetett a célba éréshez. A második mindössze két másodperc hátránnyal a BMC sora lett, míg a harmadik helyet a Sky kaparintotta meg. A történet azonban nem ilyen egyszerű ugyanis a befutót követően a verseny zsűrije három percre megbüntette Jose Joaquin Rojast, mivel több alkalommal is szabálytalanul tolta meg csapattársait, csakhogy a szabálykönyv szerint ilyen esetben az egész csapat büntetendő, méghozzá oly módon, hogy minden versenyző összetettbeli idejéhez egy percet kell hozzáadni. A zsűri ellenben mivel csak Rojast bűntette, így Alejandro Valverde (Movistar) vette át a vezetést az összetettben. „Valverde a verseny új éllovasa – mondta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ellenőre Ernesto Maggioni. – A televízió képernyőjén keresztül is láthattuk, ahogy Rojas több alkalommal is megtolta társait, ami szigorúan tilos. Minden egyes alkalommal egy perces büntetést kapott, így három percet írtunk hozzá az összetettbeli idejéhez.”
2017.03.09. - Julian Alaphilippe volt a leggyorsabb a Párizs-Nizza kronóján Beaujeu és a Mount Brouilly csúcsa között egy viszonylag rövid, tizennégy és fél kilométeres egyenkénti időfutam várta a Párizs-Nizza résztvevőit a World Tour viadal negyedik szakaszán. A penzum végén egy nehéznek mondható emelkedő tornyosult a kerekesek előtt. Az összetettért csatázóknak a szombati királyetap előtt talán ez volt a legjobb lehetőség az előrelépésre. A legjobb időt a remek formában lévő Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) repesztette, aki mindössze 21 perc és 39 másodperc alatt abszolválta a távot. A második tizenkilenc másodperces hátránnyal Alberto Contador (Trek-Segafredo), míg a harmadik Tony Gallopin (Lotto-Soudal) lett. Összetettben Alaphilippe vette át a sárga trikót, előnye harminchárom másodperc Gallopin előtt. „Jó erőben álltam rajthoz ezen a verseny, így bíztam benne, hogy lehet esélyem – mondta a Quick-Step Floors csapatának francia kiválósága Alaphilippe. – Tipikusan egy olyan időfutam volt ez, amit nekem találtak ki. A gyors kezdést, a végén egy viszonylag nehéz emelkedő követett. Volt rajtam egy kevés nyomás, hisz nagyon jól ismertem a pályát. Sikerült győznöm, és a sárga trikót is megszereztem, amiben nem tudok majd elbújni. Sok van még hátra, de szeretném megnyerni a versenyt.”
2017.02.02. - Marcel Kittel duplázott Dubaiban A Dubai Körverseny második szakaszán Dubai és Ras al Khaima között 188 kilométer várt a mezőnyre. Ez volt az az etap, mely újonnan került be a körverseny programjába. A szinte végig sík penzum az első naphoz hasonló koreográfiát hozott. A rajtot követően Mark Christian (Aqua Blue), Simone Andreetta (Bardiani-CSF), Jempy Drucker (BMC), Peter Williams (One Pro Cycling) és Yousif Mirza (UAE Abu Dhabi) ötöse került szökésbe. Drucker mindkét részhajrát megnyerte, majd visszamaradt a főmezőnyhöz. Az elmenést mintegy húsz kilométerre a céltól fogták meg, jöhettek a sprinter csapatok vonatai és a mezőnyhajrá. Az első szakaszt is megnyerő Marcel Kittel (Quick-Step Floors) viszonylag messziről indított, ennek ellenére ezúttal sem talált legyőzőre, könnyed magabiztossággal nyerte a szakaszt Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) és Jakub Mareczko (Wilier-Selle Italia) kettőse előtt. „A mai egy jóval nehezebb szakasz volt, mint az első – így Kittel a célba érkezést követően. – Viszonylag technikás volt a befutó előtti rész, ráadásul a mezőnyben is sokat kellett vállalnunk. A csapat rengeteget dolgozott, főleg Fabio Sabatini és Matteo Trentin kettőse. A versenynek még nincs vége, igyekszünk nap, mint nap a lehető legjobb eredményt elérni.” Összetettben továbbra is Kittel vezet, előnye nyolc másodperc Groenewegen előtt.
2016.12.13. - Lehullt a lepel az amerikai BMC csapatának 2017-es szereléséről, miközben az is hivatalossá vált, hogy Orica-Scott néven folytatja Ausztrália egyetlen World Tour sora.
2016.12.10. - Bauke Mollema vezetheti a Trek-Segafredo csapatát a Giro d’Italián A holland Bauke Mollema az elmúlt évek során folyamatosan a Tour de France-ra összpontosított, három ízben is az összetett első tíz helyezettje között zárva, ám Alberto Contador érkezésével megváltoztak az erőviszonyok a Trek-Segafredo csapatánál. Mollema lesz a csapat kapitánya a jubileumi századik Girón, melyet követően a Francia Körversenyre már Contador első számú segítőjeként érkezik. „Viszonylag korán megfogalmazódott bennem is az ötlet, hogy Alberto érkezése nyomán inkább a jubileumi Giro d’Italiát helyezzem a 2017-es idény középpontjába – nyilatkozta a minap Mollema. – Az elmúlt napokban véglegessé vált a versenyprogramom, a Tourra mint Contador segítője érkezem. Nehéz jól szerepelni mindkét nagy körversenyen, de bízom benne, hogy a Girón esélyem lehet az összetett dobogójának közelében zárni, ami egy fantasztikus eredmény lenne mind a csapatnak, mind pedig az olasz szponzorunknak. Nagy lesz a harc a Girón, rengetegen pályáznak a dobogós helyekre, de nem félek senkitől, úgy állok majd rajthoz, hogy igenis esélyem legyen odaérni a végén.”
2016.10.10. - Újra az Etixx-Quick Step csapata a világ tetején Két csalódást keltő dobogót követően újra a belga Etixx-Quick Step sora nyerte a csapatidőfutam világbajnokságot. A dohai sivatagi pályán Kittelék végül tizenkét másodperccel bizonyultak jobbnak a triplázásra készülő, címvédő BMC csapatánál. Bob Jungels, Marcel Kittel, Yves Lampaert, Tony Martin, Niki Terpstra és Julien Vermote hatosa büszkén állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. „Igazi csapatként, egymásért küzdve versenyeztünk – mondta a díjátadót követően a jövőre már a Katusha színeiben tekerő Tony Martin. – Nagyon nehéz volt ez a kronó, a határainkat feszegettük, a hőség megnehezítette a dolgunk. Voltam már csapatidőfutam világbajnok, mégis ez a győzelem valahogy más. Utolsó versenyem volt ez az Etixx-Quick Step csapatának színeiben. Köszönöm a srácoknak az elmúlt öt évet, és ezt a mai napot, melynek során együtt harcolhattunk a sikerért.”
2016.10.09. - A csapatidőfutam szám 2012-es visszatérését követően a belga Quick-Step sora rögtön két ízben is győzedelmeskedett. A dohai országúti világbajnokság első napján ellenben szinte mindenki arra számított, hogy a BMC zsinórban harmadszor is megnyeri a kronót.
2016.10.09. - Rajtól a dohai országúti kerékpáros világbajnokság Október 9. és 16. között rendezik Katarban az idei országúti kerékpáros világbajnokságot. A közel-keleti ország kissé ellentmondásos terepe a vb-nek, hisz a várható magas páratartalom és a harmincöt Celsius-fok feletti hőmérséklet, kínzó kihívásokat állít a versenyzők elé. A világbajnokság a női csapatidőfutammal rajtól, amit a férfiak megmérettetése követ, ahol a BMC igyekszik zsinórban harmadszor is megkaparintani a világbajnoki címet. Magyarország színeit hárman képviselik a világbajnokságon; Pelikán János (U23-as időfutam: október 10. Hétfő), Peák Barnabás (Junior időfutam: október 11., Kedd és Junior mezőnyverseny: október 14., Péntek) Karl Ádám (Junior mezőnyverseny: október 14., Péntek). Természetesen a világbajnokság legjobban várt eseménye az elit férfiak október 16-i mezőnyversenye lesz. A világbajnokság történéseiről oldalunk nap, mint nap beszámol.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések