A keresett kulcsszó: Bihari körverseny


2018.06.04. - A Kőbánya Cycling Team 10 UCI-ranglistapontot hozott el a 2.2 kategóriás Bihari-Körversenyről, miután Alberto Marengo hatodik lett összetettben! A kőbányai gárda Czéh Balázs, Istlstekker Zsolt, László Attila, Lóki Bence, Móricz Dániel, Rostyslav Zhukovsky összeállításban vágott neki a háromnapos romániai versenynek, melynek minden szakasza Nagyváradról startolt, és a pádisi hegyi befutó kivételével a cél is a főtéren volt kijelölve. Ismét nagyon színvonalas viadalon vehettünk részt, többek között az olasz Pro-Continental besorolású Androni, több erős kontinentális csapat, magyar részről pedig a debreceni DKSI társaságában. Szintén magyar vonatkozás, hogy a verseny UCI-bírója Törzsök Zsolt volt. A első szakaszon - Nagyvárad körül megtéve egy 180 kilométeres kört - olasz légiósunk, Alberto Marengo a biztató 12. helyen végzett az olasz Matteo Malucelli mögött. Sajnos balszerencse is történt, László Attila a mentőben kötött ki, de törés nélkül megúszta a bukást. Chéh Balázsnak sem sikerült értékelhetően befejezni a napot. A második napon két félszakaszt kellett teljesíteni, délelőtt 80 kilométer végén hegyi befutó várta a mezőnyt a Pádis-fennsíkon, ahol ismét andronis siker született a kolumbiai Ivan Ramiro Soza révén. Alberto remekül hajrázott, nyolcadik lett, amivel összetettben is ezt a pozíciót foglalta el. Az esti két kilométeres nagyváradi időfutamon sem változott a helyzet, maradt az UCI-pontot érő összetett helyezés. A harmadik etapon 170 kilométer volt a penzum Nagyvárad körül, a táv kétharmadánál egy 500 méter magas heggyel. A szakasz során végig erős, néha orkánszerű szél volt és zivatar is áztatta az utat. Alberto kezdeményező volt, a lejtmenetben a nedves úton maximális tempót diktált, aminek eredményeképpen többen hátul maradtak ellenfelei közül. Nagyváradig óriási volt a tempó végig, de Albertónak sikerült megjönni a 30 fős első sorral, a 20. lett Riccardo Stacchiotti mögött, így összetettben két helyet tudott javítani. Összetettben végül a kolumbiai Soza nyerte a Bihari Körversenyt, Alberto Marengo 6. lett 1:34 perc hátránnyal, amivel 10 UCI pontot gyűjtött a Kőbánya Cycling Team-nek. A csapatból Rostyslav Zhukovsky 36. lett 9:50 p hátránnyal, Móricz Dániel a 46. 12:10 p hátránnyal, Istlstekker Zsolt 85. (35:29 p.h.), Lóki Bence 98. (47:52 p. h.)
2017.06.05. - Véget ért a 2.2-es besorolású Bihari Körverseny, melyen a MugenRace-Veloki, a Kontent-DKSI és a DeGaVi-Tipográfia csapatai képviselték hazánkat.
2017.06.04. - Újabb remek eredményt ért el a Kontent-DKSI csapatának versenyzője Peák Barnabás, aki a Bihari Körverseny egyenkénti időfutamán a második legjobb időt repesztette.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések