A keresett kulcsszó: Benko Barbara


2017.11.20. - Rekord nevezői létszámmal rendezték 2017 november 19.-én a hatodik LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár verseny, mely a magyar kupafutam harmadik állomása is volt. A 2500 méteres, szinte sík körön egy szimpla és egy dupla palánk, egy lépcsőakadály - LOcarGO kamion - és egy homokágy törte meg a lendületet a gyors pályán. Az elit nőknél Benkó Barbara (Focus XC Team) győzőtt, a férfiaknál pedig a korábbi futamokon egy arany és egy ezüst érmet begyűjtő, Peák Barnabás (Mesterbike ILB Factory SE) ért célba elsőként, Buruczki Szilárd (Cube-Csömör) és Szalay Péter (Bike Zone Gödöllő) előtt. Teljes eredménylista a letölthető fájlok között.
2016.09.17. - A férfiak U23-as mezőnyversenyét követően a női U23-as és elit küzdelmével folytatódott a franciaországi országúti kerékpáros Európa-bajnokság, a két korcsoportot közös futamban indíották. A kerekesekre 111,2 kilométer várt a plumeleci dimbes-dombos körpályán. A mezőnyben három magyar bringás is rajthoz állt Benkó Barbara, Kanti Dorottya (U23-as korcsoportban) és Király Mónika személyében.
2016.05.29. - A franciaországi La Bresse-ben folytatódott a mountain-bike világkupa sorozat. A női elit versenyben Benkó Barbi most nem tudta megismételni múlt hétvégi fantasztikus 9. helyét, a futamot a 33. pozícióban zárta a 70 fős mezőnyben, 9 és fél perc hátrányban a győztes Jolanda Neff mögött. A férfi elit kategóriában hazai siker született Julien Absalon révén, Parti András 3 kör hátrányban a 110. helyen zárt.
2015.09.14. - Dupla versenyhétvégét teljesített Benkó Barbara (Focus XC Team) és Juhász Zsolt (Waberer’s Areus Team) is. Miután tegnap mindketten ezüstéremmel jöttek haza egy horvátországi C2-es versenyről, ma már sikerült nyerniük Nagykanizsán, az Elimina Tour – ugyancsak UCI c2-es – mountain bike XCO versenyen! Az Elimina Tour XCE versenysorozatnak indult pár éve a Sport Vision & Solutions Kft szervezésében látványos városi pályákkal és nagyon színvonalas megvalósítással, de mivel nemzetközi szinten a versenyszám nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így Magyarországon is inkább az olimpiai kvótaszerzéshez szükséges UCI-ranglistapontok gyűjtésére lehetőséget biztosító XCO futamban gondolkoznak a rendezők a jövőre nézve is. Kijelenthetjük, hogy a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett kijelölt pálya szinte valamennyi megkérdezett versenyző véleménye szerint a legjobb volt az idei magyar kupasorozatban, a leginkább megfelelt a modern XCO követelményeinek. Több hosszabb-rövidebb mászás, technikás, ritmusos lejtmenetek épített elemekkel, ugratókkal, sziklakerttel.
2014.07.14. - Hétvégén a hegyikerékpáros futamokkal folytatódott Lengyelországban a főiskolás kerékpáros világbajnokság. Benkó Barbara vasárnap a női XCO futamon második helyen zárt. A 4km-es pályán zajló 4 körös versenyben az aranyérmet a lengyel Kasia Solus-Mi¶kowicz szerezte meg, míg a bronzérmes a svájci Marine Groccia lett. Ezt megelőzően szombaton került sor az eliminátor futamokra, ahol Benkó szintén a második helyen zárt. A lengyel Kasia Solus-Mi¶kowicz duplázni tudott, miután ezt a számot is megnyerte.
2014.04.27. - A nők 5 körös cross-country futamában az olasz Eva Lecnher (Team colnago Südtirol) győzött az ausztráliai Cairns-ben, a világkupa egyetlen magyar résztvevője, Benkó Barbara (Focux XC Team) a 18. helyen zárta a versenyt, 10 perc 42 másodperc hátránnyal a győzteshez képest. A világkupa összetettjében vezető Jolanda Neff (Liv Pro XC) és Lechner hamar megszöktek a többiektől a futam elején és egymással harcoltak csak az elsőségért. Barbinak ez volt az utóbbi idők legjobb VK helyezése. A mai futamon 31-en álltak rajthoz. A versenyről bővebben hamarosan Barbi blogjában olvashatunk. Eredmények: 1 Eva Lechner (Ita) Team Colnago Sudtirol 1:38:48 2 Emily Batty (Can) Trek Factory Racing 0:00:52 3 Irina Kalentieva (Rus) 0:01:07 4 Sabine Spitz (Ger) Sabine Spitz Haibike Pro Team 0:01:19 5 Tanja Zakelj (Slo) Unior Tools Team 0:02:07
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések