A keresett kulcsszó: Bardiani-CSF


2018.04.25. - Michael Matthews nyerte a Romandiai Körverseny prológját Fribourg városában egy mindössze négy kilométeres prológgal vette kezdetét a Romandiai Körverseny. A soron következő svájci WorldTour esemény első napja lényegében a mezőny besorolásáról szólt. A távot a leggyorsabban az ausztrál Michael Matthews (Team Sunweb) abszolválta, akinek ehhez mindössze öt perc harminchárom másodpercre volt szüksége. A második egyetlen szekundum hátránnyal a hazai Tom Bohli (BMC), míg a harmadik a szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) lett. Természetesen az első mezőnyszakasz előtt összetettben is ugyanez a sorrend. „Elég problémásan kezdődött számomra az idei szezon, a sérülésem sem könnyítette meg a dolgom, de szerencsére most már jó erőben érzem magam – mondta Matthews a díjátadót követően. – Próbáltam mindent beleadni és ez győzelmet ért. Szeretem ezeket a rövid prológokat. Ma az ünneplésé a főszerep, holnap viszont már a trikó megvédéséért fogok harcolni.” A Romandiai Körverseny egy dimbes-dombos 166 kilométeres etappal folytatódik, a karaván Fribourgból Delémont felé veszi az irányt.
2018.01.09. - Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, nem történt meglepetés Ahogyan az előzetesen borítékolható volt a francia Direct Energie, Cofidis és Fortuneo-Samsic valamint a belga Wanty-Groupe Gobert csapatai kapták meg a 2018-as Francia Körverseny szabadkártyáit. Bryan Coquard hiába kampányolt új csapata a Vital Concept érdekében Jerome Pineau sora még a Párizs-Nizzára sem kapott meghívott, mindössze a Criterium du Dauphine viadalán számol velük az ASO. „A válogatási elvek bonyolultabbak voltak, mint valaha – mondta Christian Prudhomme versenyigazgató. – Öt másodosztályú francia csapat van, így bárhogy is döntünk, valakinek az fáj. A 2017-es Europe Tour ranglista első két helyezettje nevezetesen a Wanty-Groupe Gobert és a Cofidis kapott meghívót, ezzel mindenféleképpen azokat a sorokat kívántuk díjazni, akik remek eredményeket értek el. A Bretagne-i régió érintése valamint Warren Barguil jelenléte egyértelműen előny volt a Fortuneo-Samsic számára. Sajnálom, hogy Bryan Coquard ezúttal is lemarad a Tourrol, de bízunk benne, hogy a Vital Concept rövid időn belül sikeres lehet. A Francia Kerékpáros Szövetséggel kötött erkölcsi megállapodás értelmében a Delko Marseille Provence KTM sora kap indulási jogot a Párizs-Nizza, míg a Vital Concept a Criterium du Dauphiné versenyén.”
2017.12.07. - A Dimension Data csapata nem igazán érti, hogy Sagan miért nem volt hibás abban az ominózus Tour bukásban A dél-afrikai Dimension Data vezetőségé kissé meglepődött, hogy ilyen hamar döntés született Peter Sagan ügyében, pláne úgy, hogy őket nem is értesítették semmiféle meghallgatásról. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség végül nem idézte maga elé az ominózus ügyben a feleket, az UCI illetékesei a minap arra jutottak, hogy a bukás szokványos versenybaleset volt, arról nem Peter Sagan tehet, mivel semmiféle szándékosság nem állt a háttérben. „Mint szakmai stáb, és mint a Dimension Data versenyzőinek képviselői minden körülmény között arra szeretnénk törekedni, hogy a versenyek biztonságosak és élvezetesek lehessenek – szól a Dimension Data sajtóközleménye. – Sajnos azonban az UCI bejelentése magába foglalja az eset tényleges felülvizsgálatát, ami számunkra csak azért meglepő, mivel a mi versenyzőnk esett áldozatául a történteknek. Meglepődtünk, hogy még csak nem is értesítettek minket, és, hogy egyáltalán nem kapunk betekintést az ügybe, pedig mint mondtuk, annak mi vagyunk a legfőbb kárvallottjai. Ennek ismeretében nem igazán értjük, hogy mit jelent az, hogy Peter Sagan nem volt hibás a bukásban?”
2017.06.15. - Peter Sagan tovább növelte győzelmi rekordját a Svájci Körversenyen Bex és Cevio között egy 222 kilométeres szakasszal folytatódott a Svájci Körverseny. Az ötödik etap penzuma két emelkedőt is tartogatott ennek ellenére a sprintereknek kedvezett. A nap szökését Lars Petter Nordhaug (Aqua Blue Sport), Arman Kamyshev (Astana), Sam Bewley (Orica-Scott), Jelle Wallays (Lotto-Soudal), Jesper Asselman (Roompot) és Ben King (Dimension Data) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye hat perc környékén tetőzött. A szökevénycsoport legtovább kitartó tagjait olyan hat kilométerre a céltól érték utol, jöhetett a mezőnyhajrá melyben Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) bizonyult a legjobbnak, aki pályafutása tizennegyedik szakaszgyőzelmét szerezte a Svájci Körön. A második Michael Albasini (Orica-Scott), míg a harmadik Matteo Trentin (Quick-Step Floors) lett. Összetettben nem történt változás továbbra is Damiano Caruso (BMC) áll az élen, előnye tizenhat másodperc Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) előtt. „Nagyon örülök a sikeremnek, mivel a Bora versenyzői mindent megtettek ma azért, hogy a végén esélyem lehessen – így a regnáló világbajnok a célba érkezést követően. – Korábban is próbálkoztunk, azonban míg az előző szakaszok végjátékai igencsak hektikusra sikeredtek ezúttal tökéletes munkát hajtottunk végre. Feküdt nekem a hajrá, élni tudtam a kínálkozó lehetőséggel.”
2017.06.14. - Larry Warbasse saját maga és csapata fennállásának legnagyobb sikerét aratta Bern és Villars sur Ollon között az első komolyabb hegyi szakaszával folytatódott a Svájci Körverseny. A 143,2 kilométeres penzum utolsó harmada két komoly emelkedőt tartogatott, természetesen a végén hegyibefutóval. A rajtot követően Lars Boom (LottoNL-Jumbo), Nick van der Lijke (Roompot – Nederlandse Loterij), Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) és Antoine Duchesne (Direct Energie) négyese keveredett szökésbe. Az elmenés legnagyobb előnye a tíz percet is meghaladta, az utolsó emelkedő lábáig azonban mind az elől tekerők csoportja, mind pedig a főmezőny apró darabjaira hullott. Az élen Warbasse tempózott, míg az esélyesek csoportjában többek között Damiano Caruso (BMC Racing Team), Steven Kruijswijk (Team LottoNl-Jumbo), Simon Spilak (Katusha-Alpecin) és Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) mutatta magát. Végül Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) negyven másodperc előnnyel hazaért ezzel pályafutása első profi győzelmét aratva, nem mellékesen az első évét teljesítő Aqua Blue Sport is fennállása legnagyobb sikerét könyvelhette el. A második Damiano Caruso (BMC), míg a harmadik Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) lett. Összetettben Caruso vette át a sárga trikót előnye tizenöt másodperc Kruijswijk előtt. „Ez pályafutásom első győzelme – mondta kissé elérzékenyülve Warbasse a célba érkezést követően. – Az elmúlt két évben az IAM Cycling csapatában versenyeztem, sok időt eltöltve Svájcban. Szeretem ezt az országot, ismernek a szurkolók, fantasztikus érzés amikor hallod ahogy a neved kiáltják. Mindent kiadtam magamból, és ez kifizetődött.”
2017.05.20. - Fernando Gaviria megállíthatatlan, negyedik szakaszgyőzelmét is megszerezte az ide Girón Kimondható, hogy a kolumbiai Fernando Gaviria az idei Giro d’Italia legjobb sprintere. A Quick-Step Floors még mindig csak huszonkét éves kerekese a veteránokat megszégyenítő magabiztossággal versenyez, őrizve a ciklámenszínű trikót is. A neheze azonban csak most jön, valahogyan át kellene küzdenie magát a hegyeken, hogy eljuthasson Milánóig. „Ezúttal kissé máshogy alakult a vége, mint az előző három sikerem alkalmával – mondta Gaviria a befutót követően. – Szerencsére sikerült előre jönnöm és megnyerni ezt a napot is. Első háromhetes körversenyemen megdöntöttem egy rekordot, én vagyok a legtöbb szakaszt nyerő kolumbiai kerekes a Girón. A célom egyértelmű, el akarok jutni Milánóig.”
2017.05.08. - Fernando Gaviria: nem volt tervben az, hogy támadjunk A Quick-Step Floors csapata a tavaszi klasszikusokra jellemző módon szedte szét a mezőnyt a Giro d’Italia harmadik szakaszának oldalszelében. Az utolsó tíz kilométeren belül hatan is előrekerültek, végül Fernando Gaviria magabiztosan győzött, megszerezve így a rózsaszín trikót is. „Nem volt tervben az, hogy támadjunk – nyilatkozta a célba érkezést követően Gaviria. – Csupán próbáltunk a mezőny elején helyezkedni, hogy elkerüljük a problémákat. Hatan voltunk az élen, és végül annyival erősebbnek bizonyultunk a többieknél, hogy szétszakítottuk a sort. Ezt követően persze már próbáltunk élni az előttünk adódó lehetőséggel, így mindent beleadtunk. Az első két szakasz csalódása után mindenféleképpen szerettem volna győzni. Szerencsére sikerült nyernem, igyekszem kiélvezni az elkövetkezendő két napot a rózsaszín trikóban.”
2017.05.06. - Lukas Pöstlberger: Bennett elhagyta a hátsó kerekem, én pedig ott voltam elől Hatalmas meglepetésre az osztrák Lukas Pöstlberger nyerte a Giro d’Italia első szakaszát Alghero és Olbia között. A Bora-Hansgrohe kerekese karrierje első három hetesén indult. „Nem nagyon tudom egyelőre feldolgozni a történteket – mondta Pöstlberger a célba érkezést követően. – Azért dolgoztunk, hogy Sam Bennett jó helyről kezdhesse a hajrát. Idővel azonban elhagyta a hátsó kerekem, én pedig ott voltam elől. Nem volt egyszerű szakasz, az volt a célunk, hogy Cesare Benedetti belekerüljön az elmenésbe, valamint, hogy Sam minél jobb eredményt érjen el a mezőnyhajrában. A végén én csak a tempót vittem, amikor egyszer csak rám kiabáltak, hogy most már menjek. Megpróbáltam és sikerült. Napokra, sőt hetekre lesz szükségem ahhoz, hogy feldolgozzam a történteket. Még most sem hiszem el, hogy én nyertem, és, hogy az enyém a rózsaszín trikó. Köszönöm Peter Sagannak a rengeteg jó tanácsot és azt a pozitív hozzáállást, amit most már a csapattársaira is rávetített. Azt hiszem, Szardíniai az egyik kedvenc helyemmé avanzsál.”
2017.05.05. - Impozáns csapatbemutatót követően várja a rajtot a Giro mezőnye A szardíniai Alghero városkáját ellepték a rózsaszínbe öltözött rajongók, impozáns csapatbemutató keretein belül ismerhettük meg a jubileumi, századik Olasz Körverseny mezőnyét. A kazah Astana csapat volt az első, akit színpadra szólítottak, a nem régiben tragikus körülmények között elhunyt Michele Scarponi helyét és rajtszámát fenntartva, egy perces néma megemlékezéssel kezdődött a sorok prezentációja. Az este folyamán a legnagyobb tapsot talán a címvédő Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) és a regnáló olasz bajnok Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) kapta.
2016.12.16. - John Degenkolb szeretne jól teljesíteni a prológokon A 2017-es idényt már a Trek-Segafredo csapatában kezdő John Degenkolb sohasem számított egy kiemelkedő időfutam-menőnek, ám most azt vette a fejében, hogy a rövid, de a sprintereknek annál jobban fekvő prológokon bizonyítson. A huszonhét éves német kiválóság ezért viszonylag sokat készül pályán, leginkább, hogy javíthassa üléspozícióját. „Úgy vélem az elmúlt hetek során rengeteget fejlődtem – mondta Degenkolb a csapat L'Alfas del Pi Costa Blanca-i edzőtáborában. – A realitások talaján maradva nem mondom azt, hogy én leszek a Tour de France düsseldorfi prológjának az esélyese, de az is biztos, hogy mindent meg fogok azért tenni, hogy a lehető legjobb eredményt érhessem el. Motivált vagyok, fontos, hogy versenyképes lehessek, pláne hazámban, Németországban.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések