A keresett kulcsszó: Bahrain-Merida


2018.07.10. - Az időfutam nemzeti bajnokságokon már használták, de a nagyközönség előtt hivatalosan a Tour de France csapatidőfutamán debütált az új Merida Time Warp TT időfutamgép.
2018.04.21. - Mark Padun nyerte az Alpok Körversenyének utolsó szakaszát, Thibaut Pinot győzött összetettben Rattenberg és Innsbruck között egy 164,2 kilométeres szakasszal zárult a kiemelt kategóriás Alpok Körversenye. Az utolsó penzum a szeptemberi világbajnokság pályáját is érintette, melyből egyértelművé vált, hogy kiváló versenyre van kilátás az év végén. Mintegy negyven kilométer megtételét követően egy tíz fős sor lépett el, akik mintegy tíz perces előnyt építettek fel. A világbajnokság körpályájára beérve azonban megfogták őket, majd Miguel Angel Lopez (Astana), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) triója lépett el. A hármast az utolsó öt kilométerhez érve fogta meg az esélyesek csoportja, majd innen ment tovább az ukrán Mark Padun (Bahrain-Merida), akit már nem is tudtak utolérni, így minimális előnnyel hazaérve megnyerte a szakaszt George Bennett (LottoNL-Jumbo) és Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) előtt. [[https://www.youtube.com/v/ZhHzNJMD84w?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) diadalmaskodott, a dobogó másik két fokára Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) és Miguel Angel Lopez (Astana) állhatott fel. A fiatalok versenyében Ben O’Connor (Dimension Data), a hegyi összetettben Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias), míg a csapatversenyben a kazah Astana zárt az élen. „Pályafutásom egyik legfontosabb győzelmeként könyvelem el az Alpok Körversenyén aratott sikerem – mondta Pinot a díjátadót követően. – Boldog vagyok, hogy a közelgő Giro d’Italia egyik esélyeseként tekintenek rám. Kiváló versenyen vagyunk túl, remek időjárás és kedvező útvonal várt ránk. Elvárások nélkül versenyeztem, ráadásul erős vetélytársakkal szemben diadalmaskodtam. A világbajnokság nagyon nehéz lesz, volt lehetőségünk egy kis ízelítőt kapni a pályából, és még csak nem is a legnehezebb részekkel találkoztunk.”
2017.12.15. - Tony Martin kiakadt a Froome ügyön, szerinte az UCI kettős mércét alkalmaz A négyszeres időfutam világbajnok német Tony Martin is megszólalt Chris Froome ügyében, a Katusha-Alpecin kerékpárosa elfogadhatatlannak tartja, hogy a brit versenyzőt nem függesztették fel, szerinte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség kettős mércét alkalmaz. Mint ismeretes Szeptember 7-én a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszát követően Chris Froome mintájában 2000 nanogramm/milliliter szalbutamolt találtak, ami a megengedett mennyiség kétszerese. A szalbutamol használata nem von maga után automatikus eltiltást, ellenben a múltban szinte senki sem úszta meg Diego Ulissi kilenc hónapot kapott, míg Alessandro Petacchit egy évre meszelték el, gyorsan megjegyezve, hogy mindkettőjük mintájában kisebb mennyiségű szalbutamolt mutattak ki. „Nagyon mérges vagyok, mivel Chris Froome esetében a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség kettős mércét alkalmaz – mondta a kiváló tempómenő. – Amennyiben bárki más akadt volna fenn, azonnali hatállyal felfüggesztették volna a versenyengedélyét. Már a világbajnokságon sem lehetett volna elindulnia, ellenben az UCI időt ad számára és a csapata számára is, hogy magyarázatot adjanak a történtekre. Ami ebben az esetben folyik az egy hatalmas arcon csapása a dopping ellenes küzdelemnek. Ami történik az minden csak nem következetes hozzáállás, inkább nevezném szakszerűtlennek és igazságtalannak.”
2017.06.02. - Chris Froome: Porte, Contador és Bardet lesznek a legnagyobb riválisaim a Touron A Francia Körverseny címvédője Christopher Froome, Richie Porte, Alberto Contador és Romain Bardet hármasát nevezte meg, mint legfőbb riválisait a közelgő Tour de France kapcsán. Ellenben Nairo Quintanát nem említi az esélyesek között, úgy véli, hogy a Giro-Tour dupla miatt a Movistar kolumbiai kerekese nem lesz harcban a győzelemért. „Úgy vélem, azok a kerekesek lesznek a legnagyobb riválisaim, akik nem voltak ott a Girón – mondta a Sky kerékpárosa a Reuters hírügynökségnek adott interjújában. – Alberto Contador, Richie Porte és Romain Bardet hármasával kell megküzdenem, Nairo Quintana számára vélhetően a nehéz Giro miatt, kemény lesz az idei Francia Kör. Richie fantasztikus szezont produkál, megnyerte a Tour Down Undert és a Romandiai Körversenyt is. Kedvez neki a Tour útvonala, ráadásul egész idényben kiváló formában versenyez. Az egyik szemem sír, a másik viszont nevet, mivel Geraint Thomas hatalmas erősítés lesz számomra. Ugyanakkor természetesen nagyon sajnálom, hogy nem sikerült beteljesíteni a céljait az idei Girón. A felkészülésem szinte megegyezik a tavalyi év programjával. A Vueltáról egyelőre nem kívánok nyilatkozni, részvételemről csak a Tourt követően döntök.”
2017.01.10. - Január 8-án, vasárnap a bahreini királyi palotában mutatkozott be hivatalosan a 2017-es idény egyik újonnan alakult csapata a Vincenzo Nibalit is a soraiban tudó Bahrain-Merida.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések