A keresett kulcsszó: Bahrain-Merida


2019.01.22. - Mindenkit kifizettek a Bahrain-Merida csapatánál, Brent Copeland bízik benne, hogy megtarthatja Vincenzo Nibalit Mint arról korábban már beszámoltunk egy ideig késtek a fizetések a Bahrain-Merida csapatánál. A versenyzők a 2018-as decemberi béreiket nem kapták meg, sőt Vincenzo Nibali beleegyezésével az ő téli hónapokra járó juttatásainak visszatartásával rendezték a költségeik egy részét. Brent Copeland csapatvezető a minap megerősítette, hogy helyreállt a rend, minden kerékpáros és stábtag megkapta bérét, mindössze egy két hetes csúszásról volt szó, ami adminisztratív okokból következett be. „Minden versenyzőnk és stábtagunk kifizetésre került – így Copeland egy interjújában. – Adminisztratív okokból késtek a pénzek, de szerencsére nagyon hamar rendeztük a dolgokat. A Vincenzóval való tárgyalásainkat nem befolyásolja ez az eset. Jelenleg Nibali a legjobb olasz versenyző a piacon, többen is szeretnék leigazolni, de természetesen mi is azon leszünk, hogy megtarthassuk őt. Ahogyan haladunk előre az idényben, szeretnénk, ha Nibali is minél előbb hosszabbítana velünk.” A csapat, amely 2017-ben csatlakozott a WorldTour mezőnyhöz, a bahreini herceg Nasser Bin Hamad Al Khalifa tulajdonában áll, bár 2018 végén közel 50%-os részesedést szerzett benne a McLaren csoportot működtető Mumtalakat Holding befektetési vállalat. Éppen ezen tények ismeretében érthetetlen ez a fizetési anomália.
2019.01.17. - Patrick Bevin meglepetésgyőzelme a Tour Down Under második szakaszán Norwood és Angaston között mindössze 122 kilométer várta a kerekeseket a Tour Down Under második szakaszán, miután a nagy hőség miatt közel harminc kilométerrel rövidítették az etapot. A nap szökésébe Artyom Zakharov (Astana), Jason Lea (UniSA-Australia) és Jaime Castrillo (Movistar) hármasa keveredett bele, akik három percnél messzebb nem jutottak, s habár nem volt teljesen sík az útvonal a sprinterek csapatai kontrollálták történteket. Mintegy ötven kilométerre a céltól meg is fogták a triót, ám ekkor még túl sok volt ahhoz hátra, hogy nyugodt mederben maradjanak a dolgok Manuele Boaro (Astana) és Matthieu Ladagnous (Groupama-FDJ) próbálkoztak szökéssel, de a célegyenesre már együtt fordult tá a mezőny. Ekkor egy hatalmas bukás szakította ketté a pelotont, számos sprinter maradt hátul. Luis Leon Sanchez (Astana) próbált élni az adódó lehetőséggel, ám nem bírta végig, a szakaszt hatalmas meglepetésre az új-zélandi Patrick Bevin (CCC Team) nyerte meg Caleb Ewan (Lotto-Soudal) és Peter Sagan (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben sikerével szintén Bevin állt az élre, előnye öt másodperc Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) ellenében. [[https://www.youtube.com/v/J2xXJu_oedo?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Tudtam, hogy lehet esélyem, de nem gondoltam, hogy nyerhetek – így Bevin a célba érkezést követően. – Sanchez hosszú támadása kedvezett nekem, szinte felvezette a hajrát. Megindultam, nem is nagyon figyeltem, csak tettem a dolgom. Amikor felemeltem a fejem én voltam az első. Észre sem vettem, hogy volt egy bukás mögöttünk, hisz Fran Ventoso tökéletes munkát végzett, az utolsó kilométeres kapunál a tizedik hely környékén voltunk. Örülök, hogy megvan a CCC Team első idei győzelme, remekül kezdjük az idényt.” A Tour Down Under Lobethal és Uraidla között egy 146,2 kilométeres szakasszal folytatódik, ami egy kisebb emelkedőt követően lejtmenetben zárul.
2018.12.13. - Prezentált a Bahrain-Merida csapata, a McLaren kiemelt támogatóként állt a sor oldalára A horvátországi Hvarban tartotta hivatalos csapatbemutatóját a Bahrain-Merida sora. A menedzsment, a versenyzők, a kerékpárok és a jövő évi ruházat mellett bejelentette a McLaren csoport érkezését is, akik mintegy ötven százalékos részesedést szereznek a csapatban. Az új versenyzők közül Rohan Dennis, Phil Bauhaus, Damiano Caruso és Dylan Teuns kapott főszerepet. Közülük Dennis kiemelte, hogy szeretne továbbra is domináns maradni az időfutamokon, de Vincenzo Nibali is számíthat rá a nagy körversenyeken. „Megígérjük, hogy mindent megteszünk majd azért, hogy az eddigieknél is sikeresebbek lehessünk – hangzott el a prezentáción. – Büszkék vagyunk az eddigi eredményeinkre, bízunk magunkban. A McLaren érkezése az egyik legfontosabb dolog a csapat eddigi életében. A segítségükkel igyekszünk fejleszteni és optimalizálni a technológiáinkat, a versenyzők állóképességét és magát a Bahrain-Merida márkát is.” A Bahrain-Merida 2019-es kerete: Valerio Agnoli (olasz), Yukiya Arashiro (japán), Phil Bauhaus (német), Grega Bole (szlovén), Damiano Caruso (olasz), Sonny Colbrelli (olasz), Rohan Dennis (ausztrál), Kai Chun Feng (tajvani), Ivan Garcia Cortina (spanyol), Andrea Garosio (olasz), Heinrich Haussler (ausztrál), Kristjan Koren (szlovén), Matej Mohoric (szlovén), Antonio Nibali (olasz), Vincenzo Nibali (olasz), Domen Novak (szlovén), Mark Padun (ukrán), Hermann Pernsteiner (osztrák), Luka Pibernik (szlovén), Domenico Pozzovivo (olasz), Marcel Sieberg (német), Dylan Teuns (belga), Jan Tratnik (szlovén), Meiyin Wang (kínai) és Stephen Williams (brit).
2018.07.10. - Az időfutam nemzeti bajnokságokon már használták, de a nagyközönség előtt hivatalosan a Tour de France csapatidőfutamán debütált az új Merida Time Warp TT időfutamgép.
2018.04.21. - Mark Padun nyerte az Alpok Körversenyének utolsó szakaszát, Thibaut Pinot győzött összetettben Rattenberg és Innsbruck között egy 164,2 kilométeres szakasszal zárult a kiemelt kategóriás Alpok Körversenye. Az utolsó penzum a szeptemberi világbajnokság pályáját is érintette, melyből egyértelművé vált, hogy kiváló versenyre van kilátás az év végén. Mintegy negyven kilométer megtételét követően egy tíz fős sor lépett el, akik mintegy tíz perces előnyt építettek fel. A világbajnokság körpályájára beérve azonban megfogták őket, majd Miguel Angel Lopez (Astana), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) triója lépett el. A hármast az utolsó öt kilométerhez érve fogta meg az esélyesek csoportja, majd innen ment tovább az ukrán Mark Padun (Bahrain-Merida), akit már nem is tudtak utolérni, így minimális előnnyel hazaérve megnyerte a szakaszt George Bennett (LottoNL-Jumbo) és Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) előtt. [[https://www.youtube.com/v/ZhHzNJMD84w?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) diadalmaskodott, a dobogó másik két fokára Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) és Miguel Angel Lopez (Astana) állhatott fel. A fiatalok versenyében Ben O’Connor (Dimension Data), a hegyi összetettben Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias), míg a csapatversenyben a kazah Astana zárt az élen. „Pályafutásom egyik legfontosabb győzelmeként könyvelem el az Alpok Körversenyén aratott sikerem – mondta Pinot a díjátadót követően. – Boldog vagyok, hogy a közelgő Giro d’Italia egyik esélyeseként tekintenek rám. Kiváló versenyen vagyunk túl, remek időjárás és kedvező útvonal várt ránk. Elvárások nélkül versenyeztem, ráadásul erős vetélytársakkal szemben diadalmaskodtam. A világbajnokság nagyon nehéz lesz, volt lehetőségünk egy kis ízelítőt kapni a pályából, és még csak nem is a legnehezebb részekkel találkoztunk.”
2017.12.15. - Tony Martin kiakadt a Froome ügyön, szerinte az UCI kettős mércét alkalmaz A négyszeres időfutam világbajnok német Tony Martin is megszólalt Chris Froome ügyében, a Katusha-Alpecin kerékpárosa elfogadhatatlannak tartja, hogy a brit versenyzőt nem függesztették fel, szerinte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség kettős mércét alkalmaz. Mint ismeretes Szeptember 7-én a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszát követően Chris Froome mintájában 2000 nanogramm/milliliter szalbutamolt találtak, ami a megengedett mennyiség kétszerese. A szalbutamol használata nem von maga után automatikus eltiltást, ellenben a múltban szinte senki sem úszta meg Diego Ulissi kilenc hónapot kapott, míg Alessandro Petacchit egy évre meszelték el, gyorsan megjegyezve, hogy mindkettőjük mintájában kisebb mennyiségű szalbutamolt mutattak ki. „Nagyon mérges vagyok, mivel Chris Froome esetében a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség kettős mércét alkalmaz – mondta a kiváló tempómenő. – Amennyiben bárki más akadt volna fenn, azonnali hatállyal felfüggesztették volna a versenyengedélyét. Már a világbajnokságon sem lehetett volna elindulnia, ellenben az UCI időt ad számára és a csapata számára is, hogy magyarázatot adjanak a történtekre. Ami ebben az esetben folyik az egy hatalmas arcon csapása a dopping ellenes küzdelemnek. Ami történik az minden csak nem következetes hozzáállás, inkább nevezném szakszerűtlennek és igazságtalannak.”
2017.06.02. - Chris Froome: Porte, Contador és Bardet lesznek a legnagyobb riválisaim a Touron A Francia Körverseny címvédője Christopher Froome, Richie Porte, Alberto Contador és Romain Bardet hármasát nevezte meg, mint legfőbb riválisait a közelgő Tour de France kapcsán. Ellenben Nairo Quintanát nem említi az esélyesek között, úgy véli, hogy a Giro-Tour dupla miatt a Movistar kolumbiai kerekese nem lesz harcban a győzelemért. „Úgy vélem, azok a kerekesek lesznek a legnagyobb riválisaim, akik nem voltak ott a Girón – mondta a Sky kerékpárosa a Reuters hírügynökségnek adott interjújában. – Alberto Contador, Richie Porte és Romain Bardet hármasával kell megküzdenem, Nairo Quintana számára vélhetően a nehéz Giro miatt, kemény lesz az idei Francia Kör. Richie fantasztikus szezont produkál, megnyerte a Tour Down Undert és a Romandiai Körversenyt is. Kedvez neki a Tour útvonala, ráadásul egész idényben kiváló formában versenyez. Az egyik szemem sír, a másik viszont nevet, mivel Geraint Thomas hatalmas erősítés lesz számomra. Ugyanakkor természetesen nagyon sajnálom, hogy nem sikerült beteljesíteni a céljait az idei Girón. A felkészülésem szinte megegyezik a tavalyi év programjával. A Vueltáról egyelőre nem kívánok nyilatkozni, részvételemről csak a Tourt követően döntök.”
2017.01.10. - Január 8-án, vasárnap a bahreini királyi palotában mutatkozott be hivatalosan a 2017-es idény egyik újonnan alakult csapata a Vincenzo Nibalit is a soraiban tudó Bahrain-Merida.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések