A keresett kulcsszó: Baby Giro


2018.06.13. - Christopher Juul-Jensen sikere a Svájci Körverseny negyedik szakaszán A Svájci Körverseny Gansingen és Gstaad között egy 189 kilométeres etappal folytatódott. A penzum elején egy harmadik, míg nem sokkal a befutó előtt egy második kategóriás emelkedő nehezítette a kerekesek előrehaladását. A zuhogó esőben kezdődő szakaszon hamar megnyugodtak a kedélyek miután egy hat fős szökevénysor lépett el, nevezetesen Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Silvan Dillier, Nans Peters (mindketten AG2R La Mondiale), Nathan Brown (EF Education First-Drapac), Mark Christian (Aqua Blue Sport) és Paul Ourselin (Direct Energie). A főmezőnyt a sárga trikót védő BMC sora vezette, ám az elmenés remekül dolgozott együtt, így hiába segített be az utolsó hegyhez közeledve a Quick-Step Floors és a Bora-hansgrohe csapata, nem tudtak minden szökevényt utolérni. A Saanenmöser emelkedőjén Peters és Juul Jensen kettőse maradt az élen, előbbi ellenben hamar megrogyott, így Juul Jensen egyedül ért haza nyolc másodperccel a főmezőny előtt. A második helyet Michael Matthews (Team Sunweb), míg a harmadikat Yves Lampaert (Quick-Step Floors) szerezte meg. Összetettben továbbra is Stefan Küng vezet csapattársa Greg Van Avermaet előtt. A pontversenyben Peter Sagan (Bora-hansgrohe) vette át az első helyet, a hegyi összetettben Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini), a fiatalok összevetésében Sam Oomen (Team Sunweb), a csapatversenyben pedig a BMC az első. A Svájci Körverseny Gstaad és Leukerbad között egy 155 kilométeres hegyi befutós penzummal folytatódik. Az ötödik szakasz során két első és egy kiemelt kategóriás emelkedő vár a kerekesekre.
2018.06.12. - Sonny Colbrelli nyerte a Svájci Körverseny harmadik szakaszát A Svájci Körverseny Oberstammheim és Gansingen között egy 182 kilométeres szakasszal folytatódott, az utolsó körpályán ötször is leküzdve a két, harmadik kategóriás emelkedőt. Eső, és az előző napokkal ellentétben viszonylag hűvös időjárás fogadta a kerekeseket a rajtnál. A szökésbe Calvin Watson (Aqua Blue Sort), Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini) és Fabien Grellier (Direct Energie) triója keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye hat percnél tetőzött a főmezőnyt a sárga trikót védő BMC valamint a Bora-hansgrohe csapatai vezették. Az utolsó ötven kilométerre fordulván már csak két perc körüli volt az elől tekerők fórja, ahová nem várt módon Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) próbált felugrani. Watson mintegy húsz kilométerre a céltól adta meg magát, helyét Juul-Jensen vette át az élbolyban. Az utolsó emelkedő előtt azonban megfogták a szökést. Több kisebb próbálkozás ellenére mezőnyhajrá döntött, amit az olasz Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) nyert meg a kolumbiai Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és a regnáló világbajnok szlovák Peter Sagan (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben Stefan Küng (BMC) továbbra is három másodperc előnnyel vezet, második csapattársa Greg Van Avermaet (BMC). A pontversenyben Calvin Watson (Aqua Blue Sport), a hegyi összetettben Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini), a fiatalok versenyében Sam Oomen (Team Sunweb), míg a csapatversenyben a BMC az első. „Fantasztikus győzelmet arattam – mondta Colbrelli a célba érkezést követően. – Gaviria és Sagan legyőzése felértékeli ezt a sikert. Az előző etapon nem sikerült ott lennem a sprintben, így ezúttal nagyon készültem. Hosszút nyitottam, ami szerencsére bejött. Köszönöm a csapatomnak az egész napos kitartó munkát.” A Svájci Körverseny Gansingen és Gstaad között egy 189 kilométeres etappal folytatódik. A penzum elején egy harmadik, míg nem sokkal a befutó előtt egy második kategóriás emelkedő magasodik.
2017.06.17. - Simon Spilak ezúttal is villant egyet a Svájci Körversenyen A szlovén Simon Spilak általában kiválóan szerepel a svájci versenyeken, amely ezúttal sem történt másként, hisz a Katusha-Alpecin csapatának kerekese nyerte a Svájci Körverseny hetedik szakaszát. Zernez és Sölden között 166,3 kilométer várta a kerekeseket az etap végén a Tiefenbachferner emelkedőjével. A rajtot követően egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport lépett el, benne a regnáló világbajnok Peter Sagannal (Bora-Hansgrohe). Az elmenés legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött a főmezőnyt a Sky és kisebb meglepetésre a CCC Sprandi Polkowice csapatai kontrollálták. A tizennégy kilométeres emelkedő lábáig megfogták a szökést. A sárga trikós Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) viszonylag hamar megadta magát, az élcsoportban nyolc versenyző maradt, név szerint Rein Taaramae (Katusha-Alpecin), Simon Spilak (Katusha-Alpecin), Damiano Caruso (BMC), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Joe Dombrowski (Sky), Ion Izaguirre (Bahrain-Merida), Jan Hirt (CCC-Polkowice) és Marc Soler (Movistar). Az esélyesek sora is folyamatosan fogyatkozott, végül egyesével érkeztek célba a kerekesek, akik közül Simon Spilak (Katusha-Alpecin) bizonyult a legerősebbnek, megnyerve a szakaszt és ezzel megszerezve a sárga trikót is. A második Ion Izagirre (Bahrain-merida), míg a harmadik Joe Dombrowski (Cannondale-Drapac) lett. Összetettben Spilak előnye ötvenkét másodperc Damiano Caruso (BMC) előtt. „Az előző etap során egy kisebb krízisbe kerültem – nyilatkozta a szakaszt követően Spilak. – Reggel azonban úgy ébredtem, hogy tele voltam energiával, bíztam benne, hogy talán ez lehet az én napom. A csapat rengeteget dolgozott azért, hogy ez a győzelem összejöhessen, így nem győzök hálálkodni nekik.”
2016.11.11. - Dimension Data: a kerékpársport szempontjából egy tökéletes döntés született A bejelentés miszerint a 2017-es idényben is tizennyolc World Tour csapat lesz, hatalmas megkönnyebbülést jelentett a dél-afrikai Dimension Data sora számára, mely pontjai alapján a legkedvezőtlenebb helyzetből várta a döntést. Douglas Ryder csapatvezető természetesen elégedett a határozattal, melyet elég sokan megkritizáltak, miszerint a döntés, csak az ASO és a Dimension Data vállalatának partnersége révén, előbbi nyomására történt. „Min arra emlékezhetünk a múltban nagy csata dúlt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség és az ASO között, mely kihatással volt a Pro Tour mai nevén World Tour sorozatra is. Az Unibet csapata például ennek kapcsán volt kénytelen lehúzni a rolót. Sokan most azzal támadnak minket, hogy csak a Dimension Data és a Tour de France-t is szervező ASO megállapodása miatt kaphatjuk meg a legmagasabb osztály licencét. Kijelenthetem, hogy az ASO és a Dimension Data cége között sohasem volt egyetlen olyan tárgyalás sem, amely a World Tour licence odaítéléséről szólt volna, csak és kizárólagosan a technikai újítások mikéntjéről egyeztettek. A kerékpársport és a csapatok szempontjából egy tökéletes döntés született.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések