A keresett kulcsszó: Anna Van der Breggen


2018.04.24. - Lance Armstrong népszerű podcastje a Giro d’Italián tér vissza Miután Lance Armstrong pere befejeződött az Egyesült Államokban - a május 7-i végleges lezárás előtt a felek megegyeztek abban, hogy Armstrong öt millió dollár kártérítést fizet a kormányzatnak, míg az ügyet kirobbantó Floyd Landis 1,65 millió dollárt kap a perköltségekkel együtt – az egykori hétszeres Tour győztes már jövőbeli terveit ecsetelte. Armstrong először is árulni kezdte texasi otthonát, majd bejelentette, hogy a Giro d’Italia első néhány szakaszára Izraelbe utazik, ahol népszerű podcastjét folytatja. Mint ismeretes „Stages” címmel, 2017-ben minden Tour de France szakasz után podcastet készített, ahol egyik jó barátjával, JB Hagerrel beszélték át a napi történéseket. Armstrongnak természetesen zseniális meglátásai voltak, így azóta is hatalmas sikernek örvend kezdeményezése. A tervei szerint a Giro nyitánya után a Kaliforniai Körversenyen folytatja munkásságát. Az Olasz Kört szervező RCS Sport máris sajtóközleményt adott ki az ügyben. „A Giro d’Italia szerevezői nem hívták meg Lance Armstrongot az idei verseny rajtjára – szól a közlemény. – Mivel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség is tiltja azt, hogy Armstrong bármilyen hivatalos kerékpáros rendezvényen részt vehessen, így a Giro sem ad számára akkreditációt. Természetesen abban nem korlátozhatjuk, hogy mint szurkoló az utak mentén kövesse az eseményt.”
2018.04.23. - Liege-Bastogne-Liege nyilatkozatok: Jungels igyekezett megfelelően beosztani az erejét, Woods és Bardet elégedett a dobogóval Bob Jungels tizennyolc kilométerrel a Liege-Bastogne-Liege vége előtt indult a Côte de la Roche-aux-Faucons emelkedőjének végén, riválisai pedig már nem tudták utolérni, mivel senki sem volt hajlandó a másiknak vezetni. Persze a Quick-Step Floors fiatal kiválósága kamatoztatta remek tempómenő képességét ezzel Andy Schleck 2009-es sikerét követően első luxemburgiként nyerte meg a rangos tavaszi egynapost. „Igyekeztem kihasználni a jó tempómenő képességem, bár végig óvatosan kellett beosztanom az erőm – mondta Jungels a célba érkezést követően. – A Saint Nicolas emelkedőjén kissé visszább vettem, nem akartam mindent kiadni magamból, hisz az utolsó kilométeren az könnyen megbosszulhatta volna magát. Féltem, hogy megfognak. Pályafutásom leghosszabb egy kilométerének tűnt a befutó előtti rész. Csak akkor mertem elhinni a történteket, amikor már láttam a célvonalat. Nagyon különleges érzés megnyerni ezt az egynapost. A családom is a helyszínen volt, igazából még most sem nagyon akarom felfogni, hogy megcsináltam.” [[https://www.youtube.com/v/9FffrlwNAa8?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Michael Woods az utolsó kilométeren indult meg Romain Bardet társaságában, s végül a kettős haza is ért. Az EF Education First-Drapac csapatának versenyzője a papírformának megfelelően megszerezte a második helyet, melyet eddigi pályafutása legkomolyabb eredményének tart. „Jól dolgoztunk együtt a végén, sokat beszéltünk, Bardet igyekezett bíztatni, hogy meg lehet a dobogó – így Woods a díjátadóra várva. – Az utolsó ötszáz méterig segítettük egymást, inspiráló egy olyan versenyzővel együtt tekerni, aki a Tour de France megnyerésére készül. Sajnos az idény eleje nem alakult számomra valami jól. Egy fránya betegséggel küszködtem és ez rányomta a bélyegét az eredményeimre. Talán ez a mai volt idén az első olyan versenynap, amikor igazán jól éreztem magam. Mondjuk inkább úgy magabiztos voltam. Pályafutásom egyik legszebb eredménye ez. Későn kezdtem el kerékpározni, huszonkilenc évesen lettem profi, erre építve pedig továbbra sem mondok le arról az álmomról, hogy egy napon WorldTour versenyt nyerhessek.” Romain Bardet karrierje első dobogós helyét szerezte egy nagy Monumentumon, de nem elégszik meg ennyivel, ígérete szerint jövőre visszatér. „Mindig is nagyon kedveltem ezt a versenyt, így nem bánom, hogy elindultam rajta – nyilatkozta az AG2R La Mondiale kerékpárosa Bardet. – Az, hogy az utolsó kilométereken a La Fleche Wallonne győztese Julian Alaphilippe mellett tekertem rengeteg hitet adott. Sokkal ésszerűbben versenyeztem, mint bármikor korábban, de sajnos Bob Jungels ezúttal mindannyiunknál jobb volt. Bebizonyítottam, hogy nem csak a nagy hegyeken kell velem számolni, és ez a jövőre nézve inspiráló. Nagy célokkal tekintek a Tour de France elé, de egyet ígérhetek, jövő áprilisban visszatérek ide.”
2018.04.19. - Julian Alaphilippe nagyon szerette volna már megnyerni a La Fleche Wallone klasszikusát, Valverde egyáltalán nem csalódott, visszavágásra készül Négy év után Julian Alaphilippe volt az, akinek sikerült letaszítania a trónjáról Alejandro Valverdét a Le Fleche Wallonne klasszikusán. A második ardenneki egynaposon a Quick-Step Floors kerekese mögött Valverde és Jelle Vanendert zárt a dobogó másik két fokán. „Nagyon szerettem volna már megnyerni ezt a versenyt – mondta Alaphilippe a célba érkezést követően. – Kétszer voltam második Alejandro mögött, ami egyrészt nagyszerű eredmény, másrészt viszont nagyon frusztráló. Jó erőben éreztem magam, bár Nibali csoportja veszélyes volt. A taktikánk egyszerűnek bizonyult, a csapatom elvitt a Mur lábáig onnantól pedig csak rajtam múlott. Egy kissé hosszút nyitottam, de senki sem jött velem, így sikerült végül nyernem. Különleges számomra ez a győzelem.” [[https://www.youtube.com/v/_0H-VRfyFMM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A verseny ötszörös győztese Alejandro Valverde sem volt túlságosan szomorú. A versenyt követően, úgy fogalmazott, hogy jövőre visszatér, és harcolni fog a hatodik győzelméért. „Mindenki keményen harcolt ellenem, hisz egyértelmű volt, hogy én vagyok az a versenyző, akit le kell győzniük – így Valverde a versenyt követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Nem mondanám, hogy csalódott vagyok, hisz minden tőlem telhetőt megtettem. Persze furcsák az érzések, hogy most nem én győztem, de ötödik lettem az Amstelen most pedig másodikként zártam, nem mondhatom, hogy rossz eredményeket érek el. A Muron vesztettem. Nibali csoportja nagyon erős volt, így a csapatom elfogyott az üldözésben. Alaphilippe megérdemelten nyert, hosszút nyitott, én pedig nem tudtam már közelíteni hozzá. A Liege-Bastogne-Liege során is hasonló forgatókönyvre számítok.”
2018.04.02. - Niki Terpstra: mindig is arról álmodtam, hogy egy napon megnyerem majd a Flandriai Körversenyt Niki Terpstra nem tartozik a legnépszerűbb Quick-Step Floors kerekesek közzé Belgiumban, sokan arrogáns, a személyes érdekeit előtérbe helyező versenyzőnek tartják, bár ez Patrick Lefevere csapatában igazából elképzelhetetlen. A holland kerekes reméli, hogy a Flandriai Körverseny megnyerésével újabb rajongókat állíthat maga mellé. [[https://www.youtube.com/v/5EryZIoVTR8?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Hihetetlen ez a győzelem – kezdte mondandóját a célba érkezést követően Terpstra. – Mindig is arról álmodtam, hogy egy napon megnyerem majd a Flandriai Körversenyt, most pedig ez sikerült. Olyan mintha még mindig álmodnék. Nem vagyok a legkedveltebb Quick-Step Floors versenyző Belgiumban, de bízom abban, hogy ezzel a sikerrel néhány kerékpárrajongói szívet magam mellé állíthattam. Ugyanott támadtam, ahol 2015-ben, amikor a végén Alexander Kristoff megrajzolt. Amikor hátranéztem és láttam, hogy megnyerem, még mindig arra gondoltam, hogy valószínűleg ez csak egy álom. Nem nagyon akarom még most sem elhinni, hogy van egy Párizs-Roubaix és egy Flandriai Kör győzelmem. Nagyon jó erőben éreztem magam, de ez nem elég egy Flandria megnyeréséhez. A csapat fantasztikus munkát végzett, a sportigazgató a lehető legjobbkor szólt a fülemre, hogy menni kell, én pedig támadtam.”
2017.04.24. - Alejandro Valverde: Scarponinak ajánlom a győzelmem Karrierje egyik legjobb szezonkezdetén van túl a Movistar kiválósága Alejandro Valverde, aki a Liege-Bastogne-Liege megnyerésével már tizenegyedik diadalát ünnepelhette az idényben, pályafutása során pedig már 107. sikerét szerezte. A befutót követően elérzékenyülten ajánlotta győzelmét a tragikus balesetben elhunyt versenytársa Michele Scarponi emlékének. „A győzelmem Michele Scarponinak és a családjának ajánlom – nyilatkozta Valverde. – Sokkoltak a történtek. Egy remek társat veszítettünk el, egy nagyszerű embert, akivel mindenki jóban volt. Amikor meghallottam, hogy mi történt az nagyon lesújtott, a győzelmem mellett a pénzdíjat is szeretném felajánlani Michele családjának a megsegítésére. Ami a versenyt illeti a csapatom fantasztikus munkát végzett. Nem volt könnyű visszahozni a szökevényeket, akiknek talán egy kicsit túl nagy előnyt adtunk. Ötszáz méterrel a vége előtt indultam, szerencsére ez elegendőnek bizonyult a győzelemhez.”
2017.04.20. - Alejandro Valverde: nem labdarúgónak, hanem kerékpárosnak születtem A Movistar kiválósága néhány nappal a Baszk Körverseny megnyerését követően Belgium felé vette az irányt, hogy zsinórban negyedszer is diadalmaskodjon a Fleche Wallonne klasszikusán, melyet pályafutása során már ötödik alkalommal nyert meg. „Szerencsére nem labdarúgónak, hanem kerékpárosnak születtem – mondta Valverde a célba érkezést követően. – A titok csupán annyi, hogy remek családom van, és egy egészen kimagasló szervezettségű csapatban versenyzek. Mindezek kapcsán sokkal nyugodtabb vagyok, mint az ezt megelőző években, koncentráltabban állhatok rajthoz a versenyeken. Ameddig tudtunk kivártunk. Az Orica-Scott sora próbálta felvezetni a hajrát, megbújtunk mögöttük a csapattársaimmal, akik egész nap nagyszerűen óvtak. A rajt pillanatától kezdve kézben tartottuk a történteket, nagyszerű pozícióból kezdhettem meg a Mur utolsó mászását, tudtam, hogy nyerhetek. Volt egy kis szembeszél, így a szokásosnál is tovább vártam. Az ideális pillanatot kerestem, csak kétszáz méterrel a vége előtt indultam meg. Ez a siker is ugyanolyan nehéz volt, mint a másik négy, bármelyik pillanatban megléphetett volna valaki, aki erősebb nálam.”
2017.04.17. - Philippe Gilbert pályafutása negyedik Amstel győzelmét szerezte Kiváló versenyt hozott az ötvenkettedik Amstel Gold Race, melynek útvonal-módosítása miatt sokan unalmasabb viadalt vártak. A kerekesek és a Cauberget követő két emelkedő azonban rácáfolt az előzetes jóslatokra. Philippe Gilbert pályafutása során immár negyedik alkalommal nyerte meg a versenyt, mellyel az örökranglista második helyére kapaszkodott fel az ötszörös győztes holland Jan Raas mögé. „Kwiatkowski egy kicsit meglepett a sprintben – így a verseny győztese Philippe Gilbert. – Szembeszél volt, Kwiat hatalmas lendülettel indított, de próbáltam nyugodt maradni és centiről-centire közelíteni hozzá. A Kruisbergen szakadtunk el néhányan a főmezőnytől, szerencsére remekül dolgoztunk össze, így nem tudtak már utolérni minket. A Bemelerbergen láttam, hogy mindenki a határán mozog, támadtam, Kwiat jött velem, akivel megegyeztünk, hogy a végéig összedolgozunk, így szépen eltávolodtunk. Nem volt egy könnyű verseny, meg kellett küzdeni a sikerért. A célom, hogy minden évben nyerjek legalább egy klasszikust. Idén ez már duplán is kifizetődött, hisz két sikernél járok.”
2016.09.18. - Anna Van der Breggen büszke arra, hogy az első női elit Európa-bajnok lett Az olimpiai bajnoki címet követően az Európa-bajnokság női mezőnyversenyét is megnyerte a holland Anna Van der Breggen, aki nagyon büszke teljesítményére. „Különleges érzés, hogy a kerékpársport történelmének első elit Európa-bajnoka lettem – nyilatkozta Van der Breggen a befutót követően. – Úgy érkeztem ide, hogy már így is pályafutásom legjobb idényét teljesítettem, ez a bajnoki cím pedig még inkább hihetetlenné teszi a 2016-os szezont. Erős csapat volt a miénk, kontrolláltuk az eseményeket. Niewiadoma indította a végső támadást az emelkedő alján, melyre nagyon jól sikerült reagálnom, így pedig megnyertem a versenyt.”
2016.09.17. - A férfiak U23-as mezőnyversenyét követően a női U23-as és elit küzdelmével folytatódott a franciaországi országúti kerékpáros Európa-bajnokság, a két korcsoportot közös futamban indíották. A kerekesekre 111,2 kilométer várt a plumeleci dimbes-dombos körpályán. A mezőnyben három magyar bringás is rajthoz állt Benkó Barbara, Kanti Dorottya (U23-as korcsoportban) és Király Mónika személyében.
2016.08.08. - Anna Van der Breggen leginkább honfitársa állapotáért aggódott A holland Anna Van der Breggen nyerte a hölgyek mezőnyversenyét a riói olimpián. A befutót követően a könnyeivel küzdő Breggen először honfitársa, a verseny során horrorisztikusan nagyot bukó Annamiek Van Vlauten állapota iránt érdeklődött. „Nagyon megijedtem, amikor abban az életellenes pózban láttuk Van Vlautent – kezdte mondandóját a befutót követően Van der Breggen. – Amikor már csak néhány száz méter volt hátra, még akkor sem hittem el, hogy megfoghatjuk Abbottot és, hogy lehet esélyem az olimpiai győzelemre. Még most sem hiszem el a történteket. Mintegy háromszáz méter lehetett hátra, amikor felpillantottam és átfutott az agyamon, hogy akár meg is nyerhetem a versenyt. Vártam, hogy megelőznek, akkor pedig nagyon csalódott lettem volna, hisz a csapat egész nap keményen dolgozott értem. Megcsináltam, most pedig az egyik legszerencsésebb embernek érzem magam.” Van Vlauten agyrázkódással és kisebb törésekkel megúszta a bukását.
2016.08.08. - A hölgyek mezőnyére 136,9 kilométer várt a riói olimpián, ugyanazokat a körpályákat abszolválva, mint a férfiak, tehát a Grumari és a Vista Chinesa emelkedőit teljesítve.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések