A keresett kulcsszó: Andrea Tafi


2019.03.18. - Egan Bernal nyerte a Párizs-Nizza összetettjét A szokásos nizzai körözéssel zárult az idei Párizs-Nizza szakaszversenye, melynek keretében mindössze 110 kilométer várt a mezőnyre, ellenben a hat kategorizált emelkedő biztosította, hogy ne legyen unalmas a záró etap. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) vezetésével, idővel egy igencsak népes szökevénycsoport alakult, benne olyan nevekkel, mint Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin), Daniel Martínez (EF Education First), Bob Jungels (Deceuninck-QuickStep), Lilian Calmejane (Direct Énergie) Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), Ion Izagirre (Astana), Luis León Sánchez (Astana) vagy éppen Miguel Ángel Lopez (Astana). Mivel az összetettben minimális különbségek voltak, így eléggé nyílt lett a végjáték. Nairo Quintana (Movistar) mintegy ötven kilométerrel a vége előtt próbálkozott, majd az utolsó huszonöt kilométerre fordulván ismét lószolt, s bár virtuálisan megszerezte a sárga trikót a főmezőny élén a Sky sora szinte teljes létszámban forgott. A tíz kilométeres kapunál Ion Izagirre (Astana) gondolt egy merészet, támadott, s végül hazaért, ezzel megnyerve a szakaszt Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) és Wilco Keldermann (Team Sunweb) előtt. Mivel Egan Bernal (Team Sky) csoportja a végén majdnem utolérte a szökevényeket, így a fiatal kolumbiai eddigi karrierje legnagyobb sikerét aratva nyerte az összetettet. A dobogó másik két fokára Nairo Quintana (Movistar) és Michal Kwiatkowski (Team Sky) állhatott fel. A pontversenyben szintén Kwiatkowski, a hegyi összetettben Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), a fiatalok fehér trikójáért folytatott harcában Bernal, míg a csapatversenyben a brit Sky diadalmaskodott. [[https://www.youtube.com/v/3D0IvTAXXx0?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „El sem hiszem, hogy megnyertem egy olyan kaliberű versenyt, mint a Párizs-Nizza – hitetlenkedett Bernal a díjátadóra várva. – Amikor az összetettben is jól álló versenyzők az élre kerültek, úgy gondoltam, hogy menni kellene velük, de olyan erős csapat állt mögöttem, hogy közösen kontrollálni tudtuk őket. Nem is igazán magamban bíztam, mint inkább a csapatban.”
2019.01.21. - Daryl Impey a verseny történetében először védett címet a Tour Down Underen Richie Porte (Trek-Segafredo) zsinórban hatodszor nyerte meg a Tour Down Under királyszakaszát, míg Daryl Impey (Mitchelton-Scott) a verseny történetének első címvédője lett. Impey közel húsz másodperces hátránnyal vágott neki a napnak, ám a csapata hathatós munkájának köszönhetően végül harmadikként haladt át a célvonalon, ezzel pedig megvédte összetettbeli elsőségét. „Nagyon sajnálom Paddy Bevint, kiválóan versenyzett, remek csatát vívtunk, szomorú vagyok, hogy egy nem várt bukás miatt szalasztotta el pályafutása eddigi egyik legnagyobb lehetőségét – így Impey a díjátadót követően. – Határozottan ő mutatta be azt a versenyzést, ami feljogosította volna a végső győzelemre, de a kerékpársport már csak ilyen, egy bukás nagyon könnyen keresztülhúzza az ember számításait. A Tour Down Under egy nagyon nehéz verseny, évről-évre egyre keményebb. Mindig úgy állunk itt rajthoz, hogy győzni akarunk, hisz ausztrál csapatként az egyik legfontosabb viadala ez számunkra az évnek. Személy szerint én nem nagyon hittem magamban, a csapatom ellenben igen. Keményen küzdöttünk nem volt könnyű dolgom Richie Porte, Wout Poels, Michael Woods és George Bennett ellen. Ha nem lett volna ott Lucas Hamilton mellettem az utolsó emelkedőn, esélyem sem lett volna, káprázatos munkát végzett, mintahogyan ez az egész csapatra igaz volt a héten.”
2018.11.30. - Mikel Landa szeretne ott lenni a Girón és a Touron is Ugyan még egyeztetnie kell Eusebio Unzue csapatvezetővel a jövő évi versenyprogramjáról, de Mikel Landa szeretne ott lenni 2019-ben a Girón és a Touron is. Jelen állás szerint az Olasz Körön a regnáló világbajnok Alejandro Valverde, míg a Franciaországban Nairo Quintana lehet a Movistar első számú embere. Landa a mögöttünk hagyott évadban a Francia Körre fókuszált, végül az összetett hetedik helyén zárta a viadalt. „Szeretném megpróbálni a Giro-Tour duplát – mondta Landa. – Már beszélgettünk erről Eusebio Unzue csapatvezetővel, de a végleges versenyprogramom kialakítása még nem történt meg. Ez lényegében az én ötletem, így még egyeztetnem kell a szakmai stábbal. Az utolsó hét hegyei fekszenek nekem a Girón, úgy vélem nem nagy kockázat bevállalni a duplát, korábban már láthattuk, hogy igenis lehetséges mindkét versenyen jól szerepelni. Az év végén lejár a szerződésem, így szeretnék egy jó szezont futni.”
2018.11.23. - Végleges a Dimension Data 2019-es kerete Huszonhét versenyzővel vág neki a 2019-es idénynek a Dimension Data csapata. A dél-afrikai sor jócskán átalakította keretét, az eddigieknél kevesebb afrikai versenyzővel igyekszik elkerülni a WorldTour csapatlista utolsó helyeiről. Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Ben King és az új igazolás Michael Valgren köré épülhet a névsor. Fontosabb érkezők Roman Kreuziger, Giacomo Nizzolo, Danilo Wyss vagy éppen Enrico Gasparotto. Természetesen a csapat továbbra is nagy figyelmet fordít a Qhubeka alapítványra, melynek célja kerékpárokkal ellátni a rászoruló gyerekeket. „Közel háromszáz napnyi versenyzést követően ismételten csak átadhattunk jónéhány kerékpárt a rászorulók számára a Qhubeka alapítvány révén – mondta Douglas Ryder csapatvezető. – Általában ez a legjobb napja az évnek, ami ezúttal is igaznak bizonyult. Fokvárosban volt a jövő évi csapat első összetartása, remek hangulatban kezdtük el megtervezni az előttünk álló szezont.” A Dimension Data 2019-es kerete: Lars Bak (dán), Edvald Boasson Hagen (norvég), Mark Cavendish (brit), Steve Cummings (brit), Scott Davies (brit), Stefan de Bod (dél-afrikai), Nicholas Dlamini (dél-afrikai), Bernhard Eisel (osztrák), Enrico Gasparotto (olasz), Amanuel Ghebreigzabhier (eritreai), Ryan Gibbons (dél-afrikai), Jacques Janse van Rensburg (dél-afrikai), Reinardt Janse van Rensburg (dél-afrikai), Ben King (amerikai), Roman Kreuziger (cseh), Louis Meintjes (dél-afrikai), Gino Mäder (svájci), Giacomo Nizzolo (olasz), Ben O'Connor (ausztrál), Mark Renshaw (ausztrál), Tom-Jelte Slagter (holland), Jay Thomson (dél-afrikai), Rasmus Tiller (norvég), Michael Valgren (dán), Jaco Venter (dél-afrikai), Julien Vermote (belga) és Danilo Wyss (svájci).
2018.11.15. - Thomas De Gendt 2019-ben mindhárom nagy körversenyt teljesítené Thomas De Gendt a 2018-as idényben kevesellte a tizenkétezer versenykilométerét, ezért a fejébe vette, hogy a Lombard Körversenyt követően hazateker a belga Semmerzake-ba. Ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy a hat napos túrára már jóval korábban lefoglalta a szállásokat és pontosan megtervezte az útvonalat, sőt valamilyen módon csapattársát Tim Wellens-t is rávette a dologra, így nem egyedül vágott neki a több mint ezer kilométeres távnak. A duó Észak-Olaszországot, Svájcot majd Franciaországot érintve érkezett meg Belgiumba. Alig egy hónappal később De Gendt már kőkeményen készül a 2019-es idényre, sőt fejébe vette, hogy jövőre mind a három nagy körversenyt abszolválja. „A Tour Down Underen kezdem az idényt Ausztráliában, majd a Párizs-Nizza, a Katalán Kör, a Romandiai Körverseny a Giro, a Tour és a Vuelta következik – nyilatkozta a Lotto-Soudal kerekese a minap. – Sokat egyeztettem a csapat vezetőségével, többé-kevésbé pedig szabadkezet kaptam. Úgy vélem, hogy a háromhetesek között kellő időm lesz a regenerálódásra.”
2018.11.09. - Andrea Tafi talált magának egy csapatot a jövő évi Párizs-Roubaix-n való induláshoz Az ötvenkét esztendős Andrea Tafi visszajáró vendég hazánkban, idén először a Tour de Zalakaroson, majd a V4 Special Series Debrecen-Ibrány 1.2-es versenyén láthattuk. A legendás klasszikus specialista fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. A belga Het Laaste Nieuws információi szerint az olasz kiválóság egy lépéssel közelebb került ötlete megvalósításához, ugyanis talált egy csapatot, amely hajlandó öt szerződtetni és elindítania a versenyen. „Egyelőre még nem mondhatom meg, hogy milyen színekben állok rajthoz a 2019-es Párizs-Roubaix-n – nyilatkozta Tafi. – Sokan azt mondták, hogy őrült vagyok, de senki sem érezheti át azt, amit a szívemben érzek. Tudom, hogy nagyon nehéz feladatra vállalkoztam, de keményen készülök, és bízom abban, hogy sikerrel vehetem ezt az akadályt.” Valószínűsíthetően Tafi valamelyik pro-kontinentális, szabadkártyával induló csapat színeiben lehet ott az észak-poklán.
2018.10.19. - Andrea Tafi ötvenkét évesen indulna a Párizs-Roubaix-n Az ötvenkét esztendős Andrea Tafi visszajáró vendég hazánkban, idén először a Tour de Zalakaroson, majd a V4 Special Series Debrecen-Ibrány 1.2-es versenyén láthattuk. A legendás klasszikus specialista fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. „Tudom, hogy ez egy őrült ötlet, de komolyan gondolom, és célként tűztem ki magam elé – mondta a La Gazetta dello Sport hasábjain a Mapei egykori menője. – Nem hiszem, hogy megvalósíthatatlan lenne ez a történet, így dolgozom azon, hogy sikerülhessen. Ugyanolyan motivált vagyok, mint húsz évvel ezelőtt. Tartom a versenysúlyom, közel húszezer kilométert tekerek egy évben. Az 1998-as olasz bajnoki mezem gond nélkül rám jön. Tizenháromszor indultam a Roubaix-n, egyszer nyertem, de voltam második és harmadik is. Tudom, hogy sokat változott a kerékpársport, de már felvettem a kapcsolatot a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséggel, beregisztráltam az antidopping rendszerbe, és kapcsolatba léptem néhány csapattal, akik ott lehetnek majd a versenyen.”
2017.06.09. - Június 18-án startol a 10. Mapei Tour de Zalakaros kerékpárverseny. A jubileumi megmérettetésen a kerékpáros legenda, az olasz Andrea Tafi is nyeregbe száll. Az egykori világklasszis egy dedikált meze egy jótékonysági aukció keretében árverésre kerül.
2017.03.28. - Ritkán üdvözölhetünk Magyarországon olyan bringás sztárt, mint az olasz Andrea Tafi, akivel a Mapei és a Teker egyesület vendégeként a júniusi Tour de Zalakaros résztvevői is találkozhatnak majd, mi több, együtt tekerhetnek a zalai dombokon!
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések