A keresett kulcsszó: Andrea Tafi


2018.11.30. - Mikel Landa szeretne ott lenni a Girón és a Touron is Ugyan még egyeztetnie kell Eusebio Unzue csapatvezetővel a jövő évi versenyprogramjáról, de Mikel Landa szeretne ott lenni 2019-ben a Girón és a Touron is. Jelen állás szerint az Olasz Körön a regnáló világbajnok Alejandro Valverde, míg a Franciaországban Nairo Quintana lehet a Movistar első számú embere. Landa a mögöttünk hagyott évadban a Francia Körre fókuszált, végül az összetett hetedik helyén zárta a viadalt. „Szeretném megpróbálni a Giro-Tour duplát – mondta Landa. – Már beszélgettünk erről Eusebio Unzue csapatvezetővel, de a végleges versenyprogramom kialakítása még nem történt meg. Ez lényegében az én ötletem, így még egyeztetnem kell a szakmai stábbal. Az utolsó hét hegyei fekszenek nekem a Girón, úgy vélem nem nagy kockázat bevállalni a duplát, korábban már láthattuk, hogy igenis lehetséges mindkét versenyen jól szerepelni. Az év végén lejár a szerződésem, így szeretnék egy jó szezont futni.”
2018.11.23. - Végleges a Dimension Data 2019-es kerete Huszonhét versenyzővel vág neki a 2019-es idénynek a Dimension Data csapata. A dél-afrikai sor jócskán átalakította keretét, az eddigieknél kevesebb afrikai versenyzővel igyekszik elkerülni a WorldTour csapatlista utolsó helyeiről. Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Ben King és az új igazolás Michael Valgren köré épülhet a névsor. Fontosabb érkezők Roman Kreuziger, Giacomo Nizzolo, Danilo Wyss vagy éppen Enrico Gasparotto. Természetesen a csapat továbbra is nagy figyelmet fordít a Qhubeka alapítványra, melynek célja kerékpárokkal ellátni a rászoruló gyerekeket. „Közel háromszáz napnyi versenyzést követően ismételten csak átadhattunk jónéhány kerékpárt a rászorulók számára a Qhubeka alapítvány révén – mondta Douglas Ryder csapatvezető. – Általában ez a legjobb napja az évnek, ami ezúttal is igaznak bizonyult. Fokvárosban volt a jövő évi csapat első összetartása, remek hangulatban kezdtük el megtervezni az előttünk álló szezont.” A Dimension Data 2019-es kerete: Lars Bak (dán), Edvald Boasson Hagen (norvég), Mark Cavendish (brit), Steve Cummings (brit), Scott Davies (brit), Stefan de Bod (dél-afrikai), Nicholas Dlamini (dél-afrikai), Bernhard Eisel (osztrák), Enrico Gasparotto (olasz), Amanuel Ghebreigzabhier (eritreai), Ryan Gibbons (dél-afrikai), Jacques Janse van Rensburg (dél-afrikai), Reinardt Janse van Rensburg (dél-afrikai), Ben King (amerikai), Roman Kreuziger (cseh), Louis Meintjes (dél-afrikai), Gino Mäder (svájci), Giacomo Nizzolo (olasz), Ben O'Connor (ausztrál), Mark Renshaw (ausztrál), Tom-Jelte Slagter (holland), Jay Thomson (dél-afrikai), Rasmus Tiller (norvég), Michael Valgren (dán), Jaco Venter (dél-afrikai), Julien Vermote (belga) és Danilo Wyss (svájci).
2018.11.15. - Thomas De Gendt 2019-ben mindhárom nagy körversenyt teljesítené Thomas De Gendt a 2018-as idényben kevesellte a tizenkétezer versenykilométerét, ezért a fejébe vette, hogy a Lombard Körversenyt követően hazateker a belga Semmerzake-ba. Ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy a hat napos túrára már jóval korábban lefoglalta a szállásokat és pontosan megtervezte az útvonalat, sőt valamilyen módon csapattársát Tim Wellens-t is rávette a dologra, így nem egyedül vágott neki a több mint ezer kilométeres távnak. A duó Észak-Olaszországot, Svájcot majd Franciaországot érintve érkezett meg Belgiumba. Alig egy hónappal később De Gendt már kőkeményen készül a 2019-es idényre, sőt fejébe vette, hogy jövőre mind a három nagy körversenyt abszolválja. „A Tour Down Underen kezdem az idényt Ausztráliában, majd a Párizs-Nizza, a Katalán Kör, a Romandiai Körverseny a Giro, a Tour és a Vuelta következik – nyilatkozta a Lotto-Soudal kerekese a minap. – Sokat egyeztettem a csapat vezetőségével, többé-kevésbé pedig szabadkezet kaptam. Úgy vélem, hogy a háromhetesek között kellő időm lesz a regenerálódásra.”
2018.11.09. - Andrea Tafi talált magának egy csapatot a jövő évi Párizs-Roubaix-n való induláshoz Az ötvenkét esztendős Andrea Tafi visszajáró vendég hazánkban, idén először a Tour de Zalakaroson, majd a V4 Special Series Debrecen-Ibrány 1.2-es versenyén láthattuk. A legendás klasszikus specialista fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. A belga Het Laaste Nieuws információi szerint az olasz kiválóság egy lépéssel közelebb került ötlete megvalósításához, ugyanis talált egy csapatot, amely hajlandó öt szerződtetni és elindítania a versenyen. „Egyelőre még nem mondhatom meg, hogy milyen színekben állok rajthoz a 2019-es Párizs-Roubaix-n – nyilatkozta Tafi. – Sokan azt mondták, hogy őrült vagyok, de senki sem érezheti át azt, amit a szívemben érzek. Tudom, hogy nagyon nehéz feladatra vállalkoztam, de keményen készülök, és bízom abban, hogy sikerrel vehetem ezt az akadályt.” Valószínűsíthetően Tafi valamelyik pro-kontinentális, szabadkártyával induló csapat színeiben lehet ott az észak-poklán.
2018.10.19. - Andrea Tafi ötvenkét évesen indulna a Párizs-Roubaix-n Az ötvenkét esztendős Andrea Tafi visszajáró vendég hazánkban, idén először a Tour de Zalakaroson, majd a V4 Special Series Debrecen-Ibrány 1.2-es versenyén láthattuk. A legendás klasszikus specialista fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. „Tudom, hogy ez egy őrült ötlet, de komolyan gondolom, és célként tűztem ki magam elé – mondta a La Gazetta dello Sport hasábjain a Mapei egykori menője. – Nem hiszem, hogy megvalósíthatatlan lenne ez a történet, így dolgozom azon, hogy sikerülhessen. Ugyanolyan motivált vagyok, mint húsz évvel ezelőtt. Tartom a versenysúlyom, közel húszezer kilométert tekerek egy évben. Az 1998-as olasz bajnoki mezem gond nélkül rám jön. Tizenháromszor indultam a Roubaix-n, egyszer nyertem, de voltam második és harmadik is. Tudom, hogy sokat változott a kerékpársport, de már felvettem a kapcsolatot a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséggel, beregisztráltam az antidopping rendszerbe, és kapcsolatba léptem néhány csapattal, akik ott lehetnek majd a versenyen.”
2017.06.09. - Június 18-án startol a 10. Mapei Tour de Zalakaros kerékpárverseny. A jubileumi megmérettetésen a kerékpáros legenda, az olasz Andrea Tafi is nyeregbe száll. Az egykori világklasszis egy dedikált meze egy jótékonysági aukció keretében árverésre kerül.
2017.03.28. - Ritkán üdvözölhetünk Magyarországon olyan bringás sztárt, mint az olasz Andrea Tafi, akivel a Mapei és a Teker egyesület vendégeként a júniusi Tour de Zalakaros résztvevői is találkozhatnak majd, mi több, együtt tekerhetnek a zalai dombokon!
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések