A keresett kulcsszó: amstel gold race


2015.04.19. - Hiába volt 34 emelkedő az Amstel Gold Race 250 km-es távjában, a győzelemről ezúttal mezőnyhajrá döntött. A Cauberg utolsó mászásánál a BMC a tavalyi finálét próbálta lemásolni. Akkor Sanchez indult meg a hegy lábánál, most Hermansra osztották ugyanezt a feladatot, majd Gilbert kontrázott, de nem tudta megismételni egy évvel ezelőtti akcióját, Philippe Gilbert (BMC) és Michael Matthews (Orica-GreenEdge) el tudtak kissé szakadni a favoritoktól, de a hegytetőtől a célig hátralévő két kilométeren többen is visszazárkóztak, így végül egy 20 fős csoport hajrázott a trófeáért. A sprintet Van Avermaet és Gilbert nyitotta meg, de végül a világbajnoki trikót viselő lengyel Michał Kwiatkowski (Etixx-QuickStep) mindenkinél gyorsabb volt, ezzel idei első győzelmét szerezte. Ezzel megszakadt az Etixx második helye a tavaszi klasszikusokon az idén! A második helyre a spanyol Alejandro Valverde (Movistar) lökte be a kereket az ausztrál Matthews előtt.
2014.04.22. - A vasárnapi Amstel Gold Race után szerdán a Flèche Wallonne klasszikussal folytatódik az ardenneki klasszikusok sora. Több csapatban is változnak a keretek a vasárnapi viadalhoz képest. Az alábbiakban ezeket foglaltuk össze.
2014.04.20. - A pályafutása során harmadik alkalommal Philippe Gilbert (BMC) nyerte az Amstel Gold Race-t. Az idei első ardenneki klasszikuson a döntés a legendás Cauberg utolsó mászására maradt, melynek lábához egy 50-60 fős mezőny együtt érkezett. Samuel Sanchez rántotta meg a sort az emelkedő elején, majd Gilbert ott robbantott, ahol két korábbi győzelme alkalmával is lerázta magáról riválisait. A Gerrans, Valverde, Kwiatkowski hármas nem tudta átvenni a ritmusváltást. A BMC sztárja jelentős előnnyel ért fel a Caubergre, melyet a célig vezető 1800 méteren gond nélkül megőrzött. Az utolsó pár száz méteren Gilbert már a kamera felé fordulva ünnepelhetett. A második Jelle Vanendert (Lotto Belisol) lett, míg a harmadik helyért Gerrans lehajrázta a kiengedő Valverdét. KÉPMESE
2014.04.20. - Vasárnap rendezték a 2014-es Amstel Gold Race-t. Gilbert győzelmét Roberto Bettini képein keresztül idézzük fel.




Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8






Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések