A keresett kulcsszó: Alexander Kristoff


« 1 | 2 | 3 »
2019.02.17. - Julian Alaphilippe nyerte a Tour Colombia ötödik etapját La Union környékén 176,8 kilométer várta a Tour Colombia ötödik szakaszának résztvevőit. A kerekesek az első négy körben egyaránt megmászták a harmadik kategóriás Alto Nano emelkedőjét, majd röviddel a célvonal előtt a második kategóriás Alta La Union is az útjukba került. A nap szökésébe olyan nevek is bekerültek, mint Oscar Sevilla (Team Medellin), Ivan Sosa (Sky), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) vagy éppen Richard Carapaz (Movistar). Egy korai bukás miatt Chris Froome (Sky) hamar egy hátsó csoportban találta magát, végül több mint fél órás hátránnyal zárt. Az utolsó tíz kilométerre fordulva a szökevénycsoport nagyobb nevű tagjai még mindig az élen tempóztak, Dani Martinez (EF Education First) és Ivan Sosa (Team Sky) próbálkoztak ellépni, miközben Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) tette rájuk a kereket. Aztán a francia egyszer csak az élen találta magát, nem is hezitált, hatalmas tempóra kapcsolt és megnyerte a szakaszt az idő közben felzárkózó Miguel Angel Lopez (Astana) és Richard Carapaz (Movistar) kettőse előtt. „Nagyon örülök ennek a sikernek, azzal a céllal álltam rajthoz ezen a versenyen, hogy megpróbáljak legalább egy szakaszt megnyerni – mondta Alaphilippe röviddel a célba érkezést követően. – Nem gondolom azt, hogy nagyon nagy esélyem van megnyerni az összetettet, de nem is fogok feltartott kézzel nekivágni a királyetapnak.” Összetettben Alaphilippe nyolc másodperc előnnyel vezet Dani Martinez (EF Education First) előtt. A Tour Colombia a királyszakasszal zárul, El Retiro és az Alto de Palmas csúcsa között 174 kilométer vár a kerekesekre.
2018.10.31. - Alexander Kristoff meglepődött Gaviria szerződtetésén, ha kell, segíteni fogja csapattársát A hír miszerint Fernando Gaviria felbontva érvényben lévő szerződését a Quick-Step Floors sorával, és az UAE Team Emirates csapatába szerződik, meglepetésként érte a sor első számú sprinterét Alexander Kristoffot. A történtek után az sem kizárható, hogy a norvég kiválóság lesz Gaviria utolsó felvezetője a jövő évi Francia Körversenyen. Az egyik norvég kerékpáros szakportál készített interjút a harmincegy esztendős kiválósággal. „Jelen pillanatban nem tudom, hogy ki lehetne nálam alkalmasabb arra, hogy Fernandót győzelmekhez segítse – nyilatkozta Kristoff. – Természetesen a saját céljaim is előtérben tartom, igyekszem majd egyfajta összhangot elérni. Megnyertem az idei szezon legfontosabb sprintjét a Champs Élysées-n, így nem nagyon kell magyarázkodnom. Egyértelműen látható, hogy számos fiatal kopogtat az ajtón. Amennyiben a csapatom elküld a Tourra Fernando mögé, nem fogok megsértődni. Természetesen nem az a célom, hogy második számú ember legyek, de ha a csapat érdekei ezt kívánják meg, akkor igenis harcolni fogok Gaviria sikereiért.”
2018.07.30. - Geraint Thomas a 2018-as Francia Körverseny győztese Huszonkét csapat 176 kerékpárosa vágott neki a 2018-as Francia Körversenynek. A belga Quick-Step Floors négy szakaszgyőzelemmel zárta a viadalt, a Bora-hansgrohe és a LottoNL-Jumbo sorai pedig három-három sikerrel utazhattak haza. Bradley Wiggins volt az első brit, aki 2012-ben Tourt nyert, melyet Chris Froome négy győzelme követett. Harmadik szigetországiként Geraint Thomas vonulhatott be sárga trikósként Párizsba. Thomas az Alpok talán két legfontosabb szakaszának megnyerésével biztosította be győzelmét. „Hihetetlen, egy jó darabig még el fog tartani, mire feldolgozom ezt a sikert – nyilatkozta Thomas a szakaszt követően. – Ahogy beértünk Párizsba, libabőrös lettem, rengeteg brit és wales-i zászlót láttam. El sem tudom hinni ezt az egészet, az, hogy Párizsba a sárga trikóban érkezhettem az az álmaim csúcsa. Nehéz dolgokon mentünk át a csapattal, de sikerült átvészelnünk ezeket.” „Nem vagyok túl jó szónok, úgyhogy próbálok rövid lenni – folytatta Thomas a hivatalos beszédében. – Köszönöm a csapatomnak a segítséget, nagyon nagy tisztelettel nézek Froome felé, hisz máshogy is alakulhatott volna ez a három hét, de te végig igazi bajnokként viselkedtél. Emiatt a verseny miatt kezdtem el kerékpározni, rohantam haza az iskolából, hogy láthassam a Tourt, az volt az álmom, hogy egyszer majd én is itt versenyezhessek. 2007-ben, amikor volt erre lehetőségem, akkor még csak az volt a célkitűzésem, hogy eljussak Párizsig, most pedig a sárga trikóban állhatok itt, ami egy óriási élmény. Nagy dicséret illeti a vetélytársaimat, akik nagyszerű riválisok voltak. Köszönöm mindenkinek a támogatást az utak mentén is, és persze köszönöm a feleségemnek, hisz nélküle nem juthattam volna el idáig. Srácok otthon merjetek nagyot álmodni, ha azt mondják nektek, hogy úgy sem sikerül, ne foglalkozzatok velük, higgyetek magatokban, hisz minden lehetséges, a kemény munka, idővel meghozza a gyümölcsét. Éljen a Tour!”
2018.07.29. - A norvég Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) nyerte a Tour de France utolsó szakaszát, összetettben Geraint Thomas (Sky) győzött.
2018.07.29. - A norvég Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) nyerte a Tour de France utolsó szakaszát, összetettben Geraint Thomas (Sky) győzött.
2018.07.21. - Peter Sagan harmadik szakaszgyőzelmét aratta az idei Touron, szinte behozhatatlan előnnyel vezet a pontversenyben A regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) az Alpok legnehezebb szakaszát követően sem mutatta a fáradtság jeleit, impresszív teljesítményt nyújtva nyerte a Tour tizenharmadik szakaszát Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) és Arnaud Demare (Groupama-FDJ) duóját lesprintelve. Sagan a zöld trikóért folytatott harcban behozhatatlannak tűnő, 228 pontos előnnyel vezet Kristoff előtt. „Szerencsére eléggé jól sikerült regenerálódnom az Alpokat követően – mondta Peter Sagan a célba érkezés után. – A mezőnyben mindenki örült annak, hogy végre volt egy nyugis napunk. Boldog vagyok, hogy ismét sikerült nyernem, ez egy kiváló eredmény számomra és a csapatom számára is, akik ezúttal is fantasztikus munkát végeztek. Kicsit talán későn indultam a végén, az utolsó hatszáz métert még egy picit hátulról kezdtem. Igyekeztem Kristoff kerekén megragadni, szerencsére sikerült a végén megelőznöm. Érinthetetlennek tűnik mások számára a zöld trikó, de nem akarok elhamarkodott lenni, el kell jutnom Párizsig.”
2018.06.08. - Julian Alaphilippe nyerte a Critérium du Dauphiné első hegyi befutóját, Gianni Moscon vette át összetettben a vezetést A Critérium du Dauphiné az első hegyi befutós szakaszával folytatódott. Chazey sur Ain és Lans en Vercors között 181 kilométer várt a mezőnyre, három kategorizált emelkedővel. Nagyon nehezen alakult ki a nap szökése, mintegy nyolcvan kilométer megtétele után Dario Cataldo (Astana), Lukas Postlberger (Bora-hansgrohe), Jens Keukeleire (Lotto-Soudal), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Christian Odd Eiking (Wanty-Groupe Gobert), Arnaud Courteille (Vital Concept), Simon Clarke (EF Education First-Drapac) és Bryan Coquard (Vital Concept) nyolcasa lépett el. Túl nagy egység azonban nem volt az elmenés tagjai között, így Dario Cataldo (Astana) gondolva egy merészet egyedül ment tovább. Az utolsó húsz kilométerhez érve hatalmas zápor kapta el a pelotont. A mindent eldöntő hegy lábánál a főmezőny megfogta az üldözősort, de Cataldo előnye még mindig szűk három perc környékén mozgott. A mezőny élén a Sky és az AG2R La Mondiale csapatai diktálták a tempót. [[https://www.youtube.com/v/pOVFpPa99Xw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Háromszáz méterre a céltól Daniel Martin (UAE Team Emirates) akciózott, ez megpecsételte Cataldo sorsát, akit pillanatok alatt megfogtak. A négy fős sprintet végül Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) nyerte Daniel Martin (UAE Team Emirates) és Geraint Thomas (Sky) előtt. Mivel az eddigi éllovas Michal Kwiatkowski (Sky) tizenhét másodpercet kapott, így összetettben csapattársa Gianni Moscon (Sky) vette át a sárga trikót. A pontversenyben Daryl Impey (Mitchelton-Scott), a fiatalok összevetésében szintén Moscon, a hegyi összetettben Dario Cataldo (Astana), míg a csapatversenyben a Sky sora az első. A Critérium du Dauphiné Grenoble és Valmorel között egy mindössze 130 és fél kilométeres penzummal folytatódik. Két második kategóriás emelkedőt követően hegyi befutóként a Valmorel kiemelt kategóriás hegye hivatott szétrázni a mezőnyt.
2018.05.02. - Alexander Kristoff megvédte címét az Eschborn-Frankfurt egynaposán A német Eschborn-Frankfurt egynaposával folytatódott a 2018-as WorldTour sorozat. A 212 és fél kilométeres körpályás penzum nem kevesebb, mint tíz kisebb emelkedőt tartogatott ennek ellenére a szokásoknak megfelelően a sprintereknek kedvezett. A rajtot követően Aleksejs Saramotins (Bora-hansgrohe), Floris Gerts (Roompot-Nederlandse Loterij), Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Antoine Warnier (WB Veranclassic Aqua Protect), Aaron Gate (Aqua Blue Sport), Yukiya Arashiro (Bahrain-Merida) és David Tanner (Veranda's Willems-Crelan) került elmenésbe. Mintegy nyolcvan kilométerre a céltól a főmezőny fél percre közelítette a szökést, ekkor Michael Gogl (Trek-Segafredo), Gregor Muhlberger (Bora-hansgrohe) és Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) ugrott fel arra, míg Teklehaimanot visszamaradt az üldözőkhöz. Nem sokkal később a frissebb erővel bíró hármas tovább is ment ellenben a Bahrain-Merida csapata ekkor már komoly tempókülönbséggel üldözte az elől tekerőket. Miután utolérték őket újabb próbálkozók indultak és ez így ment egészen addig, míg a sprinterek vonatai össze nem álltak. A mezőnyhajrát végül Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) nyerte, aki ezzel zsinórban már negyedszer győzött a német egynaposon. A második Michael Matthews (Team Sunweb), míg a harmadik Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) lett. „Nagyon szerencsés voltam a végén, hisz előttem Gaviria rossz felé kanyarodott, így egy kissé lemaradtam, de még éppen elég időm volt arra, hogy visszazárkózzak – mondta a célba érkezést követően Kristoff. – Boldog vagyok, talán az eddigi győzelmeim közül most éreztem magam a leggyengébbnek, egy ponton a második körben le is szakadtam, de volt még időm regenerálódni, így zsinórban negyedszer is sikerült megnyernem ezt a versenyt.”
2018.02.22. - Alexander Kristoff nyerte az Abu Dhabi Kör nyitányát Madinat Zaya és Adnac School között egy 189 kilométeres szakasszal kezdődött az idei World Tour sorozat következő állomása az Abu Dhabi Körverseny. Még az éles rajt előtt történt egy bukás melynek következtében Mark Cavendish (Dimension Data) kénytelen volt idő előtt feladni a viadalt. A nap szökése szinte azonnal kialakult Nikolay Trusov (Gazprom-Rusvelo), Damiano Caruso (BMC Racing Team), Vincenzo Albanese (Bardiani CSF), Tom Skujins (Trek-Segafredo) és Charles Planet (Team Novo Nordisk) keveredett az élre. Az elmenés túl nagy előnyre azonban nem tudott szert tenni a sprinterek csapatai lényegében végig kontroll alatt tartották őket. Az utolsó negyven kilométeren belül megbomlott az egység az elől tekerők között, a főmezőny pedig szép lassan elkezdte begyűjteni szökevényeket. Mintegy tizenöt kilométerre a céltól az utolsó állva maradt partizánt Damiano Carusot (BMC) is megfogták. [[https://www.youtube.com/v/mfwXRUDnRsw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A mezőnyhajrát végül hatalmas csatát követően Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) nyerte Andrea Guardini (Bardiani-CSF) és Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) előtt. Természetesen az első napot követően összetettben is ugyanez a sorrend. „Az utolsó egyenesben elvesztettem Roberto Ferrari kerekét, de szerencsére nagyon jól döntöttem amikor Caleb Ewant választottam – így a célba érkezést követően Kristoff. – Az emírségek csapata számára nagyon fontos ez a hazai környezetben szerzett győzelem. Nehéz volt a sprint, az utolsó méterig keményen kellett hajrázni. Nagy siker ez számomra.”
2017.11.28. - Bemutatta 2018-as szerelését a Sky csapata A Sky sora a 2017-es Francia Körversenyen debütált egy fehér szereléssel, amely olyannyira bejött, hogy a brit World Tour alakulat egy hasonló mezzel vág neki a 2018-as szezonnak. A Castelli a héten rántotta le a leplet a mezről. „Célunk, hogy a versenyzőink a legjobb minőségű ruházatot viselhessék a mezőnyben – mondta Dave Brailsford csapatvezető. – A felső rész hátulján lévő függőleges vonal a kezdetektől a Sky mezek részét képezi, így ez ezúttal is megmaradt. Az ikonikus fekete színt felváltotta a fehér, ami hatalmas népszerűségnek örvendett a Tour de France során. A breton csíkos ing által inspirált kék és fekete csikózás is megmaradt, előbbi a World Tour, míg utóbbi az egyéb versenyeken aratott győzelmeket hivatott szimbolizálni. A vonalak hosszúsága a versenyek nehézségét mutatja, így értelemszerűen a leghosszabbak a Tour de France győzelmek jelképei.” A Castelli cégét 1876-ban egy milánói szabó alapította. Kezdetben a helyi balettnek készítettek ruhákat, de később olyan sportegyesületeket támogattak, mint az AC Milan vagy éppen a Juventus labdarúgócsapatai. A kerékpársportba 1910-ben csöppentek bele. Később olyan egykori legendáknak készítettek mezeket, mint Gino Bartali vagy Fausto Coppi.
2017.09.25. - Peter Sagan történelmet írt, zsinórban harmadszor világbajnok A kaotikus finálét követően végül mezőnyhajrá döntött a 2017-es világbajnoki cím sorsáról. A szlovák Peter Sagan pedig hatalmas csatában megszerezte zsinórban a harmadik szivárványszínű trikóját is. „Nem volt könnyű ez a verseny – nyilatkozta a célba érkezést követően Sagan. – Az utolsó öt kilométerhez közeledve azt hittem, hogy elszálltak az esélyeim, folyamatosan változott a helyzet az élen, így én is próbáltam menni. Végül úgy alakult, hogy sprintre került a sor, és nyertem. Hihetetlen. Nagyon sajnálom Alexander Kristoffot, aki hazai pályán versenyzett, de azért persze boldog vagyok, hogy győztem. Különleges érzés zsinórban harmadszorra is megszerezni a világbajnoki trikót, de nem változtat semmin. Nagyon nehéz volt előre megmondani, hogy mire számíthattunk a végén, lehetett látni az emelkedőn, hogy három-négy részre szakadt a mezőny, teljesen kaotikus volt a verseny, aztán összezártak a sorok, de csak úgy történtek a dolgok, semmit nem lehetett megjósolni. Boldog vagyok, nagy köszönettel tartozom a csapattársaknak, a barátaimnak a mezőnyben és a szurkolóimnak. Szeretném ezt a győzelmet Michele Scarponinak ajánlani, akinek holnap lenne a születésnapja. Nagyon szomorú az ő története, szeretnék a családjának minden jót kívánni. Ezen felül természetesen a feleségemnek ajánlom ezt a sikert, akivel gyermeket várunk. Nagyon szép befejezése ez ennek az idénynek.”
2017.09.24. - A férfi elit mezőnyversennyel zárult a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság. A sportág krémjére 267 és fél kilométer várt.
2017.08.12. - Lars Boom nyerte a Binckbank Tour ötödik szakaszát, összetettben is az élre állt Sittard-Geleen körül egy 164,9 kilométeres szakasszal folytatódott a Binckbank Tour. A nap szökését Mathias Brändle (Trek-Segafredo), Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo), Michael Hepburn (Orica-Scott), Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin), Jon Ander Insausti (Bahrain-Merida), Jesper Asselman (Roompot-Nederlandse Loterij) és Huub Duijn (Verandas Willems-Crelan) alkották. A végjátékhoz közeledve utolérték őket, majd a szétszakadt főmezőnyből egy tizenhat fős sor lépett el. Innen ment tovább mintegy másfél kilométerrel a vége előtt Lars Boom (LottoNL-Jumbo), aki végül minimális előnnyel, három másodperccel haza is ért Peter Sagan (Bora-hnasgrohe) és Greg Van Avermaet (BMC) előtt. Sikerével összetettben is Boom vette át a vezetést, előnye mindössze két másodperc Sagannal szemben. „Két kilométerrel a vége előtt kezdtem el azon gondolkodni, hogy talán meg lehetne próbálni – nyilatkozta Lars Boom a díjátadót követően, aki arról is beszélt, hogy miért tette azokat a furcsa bemutatásokat a célvonalon. – Rengeteg érzelem dúlt bennem, ezért mutattam be. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, a tavasz egyáltalán nem úgy sikerült ahogyan szerettem volna. Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy újra sikeres lehessek. Egy jó ideje nem nyertem már semmit, érthető, hogy fortyogtak bennem az indulatok.”
2017.08.07. - Alexander Kristoff: erős csapattal érkeztünk, Edvald kiváló munkát végzett A norvég Alexander Kristoff nyerte a dániai Herningben zajló országúti Európa-bajnokság férfi elit mezőnyversenyét, ezzel egy évre megszerezve a fehér-kék trikót, amit Peter Sagannak nem volt alkalma 2017-ben megmutatnia, hisz világbajnokként a szivárványszínű mez erősebb értéket képviselt. Kristoff bízik benne, hogy büszkén viselheti majd az elkövetkezendő egy évben a mezt. „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy megszereztem a trikót, melyet büszkén fogok viselni az elkövetkezendő időszakban – mondta a pályafutását vélhetően az UAE Team Emirates színeiben folytató sprinter. – Erős csapattal érkeztünk, Edvald kiváló munkát végzett, működött a taktikánk. Edvald maga is közel járt a győzelemhez, így amikor megfogták nekem már csak sprintelnem kellett.”
2017.08.03. - Danny Van Poppel nyerte a Lengyel Körverseny ötödik szakaszát, Peter Sagan továbbra is sárgában Rzeszowba érkezett a mezőny a Lengyel Körverseny ötödik szakaszán, a táv mindössze 130 kilométer volt. A nap szökését Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Tejay van Garderen (BMC Racing Team), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Moreno Moser (Astana) és Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors) alkották. Az utolsó harminc kilométerre fordulva rohamosan csökkeni kezdett az előnyük, a szakadó esőben egy kanyar meg is tréfálta őket, Schachmann bukott, ezt kihasználva pedig Van Garderen ment tovább egyedül. Három kilométerrel a vége előtt azonban őt is utolérték, így jöhetett a mezőnyhajrá, amit két második és egy harmadik helyét követően ezúttal Danny Van Poppel (Sky) nyert meg Luka Mezgec (Orica-Scott) és Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is Sagan vezet, előnye tizennégy másodperc Dylan Teuns (BMC) ellenében. „Két második és egy harmadik hely után végre valahára sikerült győznöm – így Van Poppel a célba érkezést követően. – Köszönettel tartozom a csapatomnak, akik ezúttal is kiváló munkát végeztek, nélkülük nem sikerült volna ilyen jó helyről elkezdeni a sprintet. Elégedett vagyok, hogy megannyi kisebb sérülést követően végre megtaláltam a formám. Bízom benne, hogy ez a siker végre átlendít, most már jöhetnek a jobbnál jobb eredmények.”
2017.07.31. - Egy ötvenhárom éves Masters versenyző bukott meg motoros rásegítéssel Egy olaszországi regionális viadalon egy ötvenhárom éves Masters versenyző kerékpárjában találtak motoros rásegítést. A La Gazetta dello Sport információi szerint Alessandro Andreoli harmadikként zárta a versenyt, azonban egy pontot olyan sebességgel közlekedett, ami felkeltette a hivatalos ellenőrök figyelmét. A belga Femke Van Den Driessche megbukása óta ez az első hivatalos eset, amikor tetten érnek valakit. „Voltak információink a versenyzőről, ennek megfelelően igyekeztünk leleplezni őt – mondta Emiliano Scalfi a verseny technikai ellenőre, aki egyben a viadalt szervező Centro Sportivo Italiano elnöke is. A CSI szorosan együttműködik az Olasz Olimpiai Bizottsággal, így hiába beszélünk amatőr versenyről, a szervezők az UCI iránymutatásai alapján járnak el. – Megkértük, hogy két versenybíró társaságában menjen el kerékpár ellenőrzésre, ekkor elismerte, hogy motoros rásegítés van a vázban.”
2017.07.07. - Kittel sokkal több, mint egy egyszerű sprinter Marcel Kittel idei második szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France Toyes-i befutóján. A Quick-Step Floors kerekese Arnaud Demare (FDJ) és Andre Greipel (Lotto-Soudal) kettősét utasította maga mögé, pedig száz méterrel a vége előtt még igencsak hátul volt. „A kulcspillanatban sikerült előrejönni, s bár kissé hektikus volt a vége nyertem – nyilatkozta Kittel a célba érkezést követően. – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Teljesen más volt ez a hajrá, mint amelyet Liege-ben megnyertem. - Hátulról indítottam, majd Demare kerekét kerestem, ami nagyon jó kiindulási pont volt. Amikor ő bevágott a kordonok mellé, akkor inkább kivártam. Jó erőben éreztem magam, így volt bennem annyi, hogy lekerüljem az ellenfeleim.” „Nem volt tökéletes a felvezetés, hisz Brambilla az összetettre figyel, Vermote egész nap a mezőny élén dolgozott, Gilbert az előző napi szökése miatt pihent, így nem nagyon maradt emberünk a végére – tette hozzá Patrick Lefevere csapatvezető. - Sabatini ellenben ezúttal is kiváló munkát végzett, amikor kellett előrehozta Marcelt. Egyik csapat sem volt igazán erős a végén, de Marcel nagyon jó formában van, ezúttal is bebizonyította, hogy sokkal több ő, mint egy egyszerű sprinter.”
2017.06.21. - David Lappartient lesz Brian Cookson kihívója az UCI elnöki székéért Alig egy héttel azt követően, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke Brian Cookson lenyilatkozta, hogy nagy valószínűséggel kihívó nélkül marad a következő elnökválasztásnál, David Lappartient bejelentette, hogy harcba száll az elnöki címért. A negyvennégy esztendős francia sportvezető 2005 óta dolgozik a kerékpársport vonzásában, többek között volt a Profi Kerékpáros Tanács, a Francia Kerékpáros Szövetség és az Európai Kerékpáros Szövetség elnöke is. „Szeptember 21-én az országúti világbajnokság helyszínén a norvégiai Bergenben öt kontinens negyvenöt delegáltja hivatott dönteni a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnökének személyéről – szól Lappartient sajtóközleménye. – Tekintettel a sportág jövőjére, fontos döntés előtt állunk. Az Európai Kerékpáros Szövetségnél és a Francia Kerékpáros Szövetségben szerzett tapasztalataimra építve úgy döntöttem, hogy harcba szállok az elnöki székért. Olyan szilárd reformokkal készülök, amelyek leküzdik a sportág nehézségeit és válasszal szolgálnak az előttünk adódó kihívásokra.”
2017.06.06. - Arnaud Demare győzött a Criterium du Dauphiné második etapján Saint Chamond és Arlanc között egy 171 kilométeres szakasszal folytatódott a Tour egyik legfontosabb felvezető versenye a Criterium du Dauphiné. Az első nap nehézségeit követően ez az etap már egyértelműen a sprintereknek kedvezett, bár a penzum négy kategorizált emelkedőt tartogatott. Viszonylag hamar kialakult a nap szökése, melybe Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Mickaël Delage (FDJ), Nathan Brown (Cannondale-Drapac) és Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) négyese keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye három és fél perc környékén tetőzött, a főmezőny nem engedte túlságosan messzire őket. Néhány kilométert követően Delage visszamaradt, de hetven kilométerre a céltól Alexey Lutsenko (Astana) felzárkózott a csoportra, így újra négyen tekertek az élen. Később Lutsenko egyedül ment tovább, de a sprinterek csapatai három kilométerrel a vége előtt bedarálták őt. A hajrát a Katusha-Alpecin csapata vezette fel a legjobban, de Arnaud Demare (FDJ) megállíthatatlan volt, így magabiztosan nyerte meg a szakaszt Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) és Nacer Bouhanni (Cofidis) előtt. Összetettben továbbra is Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) vezet. „Sokat jelent számomra, hogy megnyerhettem egy olyan versenynapot, mint ez – nyilatkozta a célba érkezést követően Demare. – Nem volt egy könnyű szakasz a mai, több mint 2500 méternyi szintet teljesítettünk. Voltak is problémáim szép számmal, a táv közepén leszakadtam, mentálisan eléggé mélyen voltam, akkor nem is igazán hittem volna el azt, hogy nyerhetek. Nagyon keményen készültem az elmúlt időszakban, a formámat tekintve kiváló előjelekkel várom a közelgő Tourt.”
2017.05.02. - Alexander Kristoff nyerte az Eschborn-Frankfurt egynaposát Pontosan 215 kilométer várta a kerekeseket az ötvenötödik Eschborn-Frankfurt Rund um den Finanzplatz egynaposán. A rajtot követően egy nyolc fős sor lépett el, amely öt és fél perces előnyre tett szert. A hideg, esős időjárási körülmények helyenként csúszóssá változtatták az utakat, ezért mind az elmenés, mind pedig a főmezőny óvatosan versenyzett. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), André Greipel (Lotto-Soudal) és Marcel Kittel (Quick-Step Floors) is viszonylag hamar feladták a versenyt. Mintegy negyvenöt kilométerrel a vége előtt a Katusha-Alpecin által vezetett főmezőny megfogta a szökést, majd egy-két kisebb akció révén az utolsó húsz kilométeren belül már csak egy harminc fős boly tekert az élen. Végül mezőnyhajrá döntött, amit Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) nyert meg csapattársa Rick Zabel (Katusha-Alpecin) és John Degenkolb (Trek-Segafredo) előtt. Kristoff zsinórban harmadik alkalommal diadalmaskodott az immáron a World Tour sorozatba tartozó viadalon. „Pont azon gondolkoztam a minap, hogy általában ugyanúgy készülök fel erre a versenyre – nyilatkozta Kristoff a célba érkezést követően. – Az emelkedőn mindig gondjaim vannak, de aztán még van arra időm, hogy visszaérjek a mezőnyhöz. Nem vagyok csúcsformában, de ahogyan az elmúlt évek során, úgy idén is kifizetődött a befektetett munka. Rick elképesztően versenyzett ma, megteremtve számomra a győzelem lehetőségét, miközben saját magának egy dobogós helyet szerzett.”
« 1 | 2 | 3 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések