A keresett kulcsszó: Alejandro Valverde


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »
2018.11.06. - Alejandro Valverde: sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet Az újdonsült világbajnokot Alejando Valverdét a Saitama kritérium során faggatták az újságírók. A kérdéshalomban persze felütötte a fejét az Operation Puerto ügy is, amit aztán Spanyolországba hazatérve az AS is elővett. „Sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet, így nincs mit megbánnom, nincs mit sajnálnom – mondta a Movistar kiválósága a lap hasábjain. – Valakit szankcionálni kellett, és én voltam az egyik bűnbak. Letöltöttem a büntetésem, az egyetlen dolog, ami akkor foglalkoztatott, hogy vajon túl tudom-e tenni magam a történteken, és újra teljes erővel bele tudom-e vetni magam a kerékpározásba. Az meg, hogy mit gondolnak rólam mások, valahogy sohasem érdekelt. Örülök, hogy a karrierem a büntetés leteltét követően bontakozott ki, így megmutathattam, hogy igenis erős versenyző vagyok.” A harmincnyolc esztendő Alejandro Valverde az innsbrucki világbajnokság megnyerésével megkoronázta pályafutását, amely a 2017-es Touron történ bukását, és lábtörését követően, rövid időre még veszélybe is került. Valverde imád versenyezni, és ameddig ilyen szinten képes is rá, addig esze ágában sem lesz visszavonulni.
2018.11.05. - Mathieu van der Poel megvédte cyclo-cross Európa-bajnoki címét, Vas Balázs a 41., Szekeres Viktória a 3. helyen végzett November 2. és 4. között került sor a 2018-as cyclo-cross Európa-bajnokságra a hollandiai s-Hertogenboschban. Az elit férfiak küzdelmei nem hoztak meglepetést, az első két körben elszakadt a holland Mathieu van der Poel és a belga Wout van Aert duója, a címvédő Van der Poel ellenben nem várt túlságosan sokat, és a száraz pályán hamar faképnél hagyta legnagyobb riválisát is. A hazaiak legnagyobb örömére Van der Poel megvédte címét Van Aert előtt, a bronzérmet a belga Laurens Sweeck kaparintotta meg. „Nagyon jó verseny volt – mondta a díjátadóra várva Van der Poel. – A DVV Trofee aktuális fordulóját követően próbáltam nyugodt maradni és nem ráfeszülni az Európa-bajnokságra. A pálya kedvezett nekem, szerencsére sikerült is élnem az előnnyel. A távlati célom a kvalifikáció megszerzése hegyikerékpározásban a 2020-as tokiói olimpiára, ennek okán számos XCO versenyen fogok indulni, de természetesen országúton is láthatnak majd.” Az elit hölgyek versenyén a hazaiak uralták a pályát Annamarie Worst diadalmaskodott Marianne Vos és Denise Betsema kettősét megelőzve. Az U23-as fiúknál a belga Eli Iserbyt és Thomas Pidcock csatáját izgulhatta végig a nagyérdemű, végül a brit Pidcock diadalmaskodott, Vas Balázs a 41. helyen zárt. A huszonhárom év alatti hölgyeknél újra a hollandok domináltak, Ceylin Del Carmen Alvarado szerezte meg az Európa-bajnoki trikót. Az U19-es fiúknál kisebb meglepetésre a holland Pim Romhaar lopta el a show-t Witse Meeusen és Thibau Nys orra elől. A női Masters 35-39 évesek korosztályában Szekeres Viktoria az előkelő harmadik helyen zárt.
2018.10.27. - Lovassy Krisztián egy 12. hellyel nyitott a miltoni pályakerékpáros világkupán A kanadai Miltonban folytatódik a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa sorozat. Az első napon Lovassy Krisaztián révén scratchben voltunk érdekeltek. A hatvan körös, tizenöt kilométeres versenyt körelőnnyel az ukrán Vitally Hryniv nyerte, a második a brit Oliver Wood, míg a harmadik a görög Christos Volikakis lett. Lovassy Krisztián a tizenkettedik helyen zárt. A férfiak csapatsprintjét a hollandok nyerték nevezetesen a Nils van Thoenderdaal, Harrie Lavreysen és Jeffrey Hoogland alkotta trió. A második a szintén holland Beat Cycling Club, míg a harmadik a britek csapata lett. A 4000 méteres csapatüldözésben ezúttal is a dán kvartett volt a legerősebb, a Casper van Folsach, Lasse Norman Hansen, Julius Johansen és Rasmus Pedersen alkotta egység magabiztosan múlta felül a brit Huub Wattbike sorát. A bronzcsatából a brit válogatott került ki győztesen. A hölgyek scratch versenyét az orosz Alexandra Goncharova nyerte, a dobogó másik két fokára a litván Olivija Baleisyte és az amerikai Jennifer Valente állhatott fel. A női csapatsprintben ezúttal az ausztrálok diadalmaskodtak, Kaarle McCulloch és Stephane Morton duója a német kettőst győzte le a döntőben, a harmadik helyet az orosz Gazprom-RusVelo kettőse szerezte meg. A csapatüldözéses számot a papírformának megfelelően a brit négyes – Laura Kenny, Katie Archbold, Elinor Barker, Eleanor Dickinson – nyerte, az olaszok lettek a másodikak, míg Új-Zéland a harmadik.
2018.10.24. - Murvás befutó a jövő évi Tour egyik hegyi szakaszán? A jövő évi Tour de France útvonalának hivatalos bemutatja előtt egyre több részlet lát napvilágot, így számos kép került fel a netre a La Planches des Billes Filles újratervezett hegyi befutójáról, melynek vége murvás és huszonnégy százalékos meredekséggel bír. A Vosges-i mászásra vélhetően a hatodik szakasz során kerülhet sor. A Tour korábban már három alkalommal látogatta meg ezt az emelkedőt, amely 2019-re újabb murvás kilométereket kapott, megnehezítve így a kerekesek dolgát. Nem meglepő a poros részek megjelenése, hisz bekerült a Tour útvonal-kijelölő csapatába Thierry Gouvenou, akit a Párizs-Roubaix-ról már jól ismerhetünk. A pletykák szerint a tizedik etap is vezet majd murvás részeken. A Le Planches des Billes Filles tetején háromszor járt eddig a Francia Körverseny mezőnye, 2012-ben Chris Froome, 2014-ben Vincenzo Nibali, míg 2017-ben Fabio Aru nyert itt. A szakaszt úgy nehezítik, hogy az eddigi célvonalat kitolják ezzel hozzáadva az emelkedőhöz a huszonnégy százalékos meredekségű részt is.
2018.10.14. - Thibaut Pinot: a célom az volt, hogy egyedül maradjak a Civiglio tetején A Groupama-FDJ kerékpárosa Thibaut Pinot nyerte az év utolsó nagy klasszikusát, a Lombard Körversenyt. Pinot az utolsó előtti emelkedőn rázta le magáról a verseny címvédőjét Vincenzo Nibalit, így Laurent Jalabert 1997-es diadala óta első franciaként győzött a nívós egynaposon. Pinot mögött Nibali lett a második, míg a belga Dylan Teuns (BMC) ért célba harmadikként. „Nem igazán tudtam, hogy milyen messze is vagyunk a céltól, akkor amikor Nibali megindult – mondta Pinot a versenyt követően. – Roglic és később Bernal is csatlakozott hozzánk, így egy erős csoportot alkottunk. Amikor elérte a különbség a negyven másodpercet, akkor döbbentem rá igazából, hogy itt végig nyélen kell menni, ha haza akarunk érni. A célom az volt, hogy egyedül maradjak a Civiglio tetején. Nem akartam együtt megkezdeni a lejtmenetet Nibalival, hisz akkor egyértelműen ő nyert volna. Karrierem egyik legszebb győzelmét arattam.” „Nem éheztem el, próbáltam leküzdeni saját magam, a verseny végére azonban már nem voltam olyan jó erőben – így Nibali. – Ez a Lombard Körverseny, ezt a viadalt nem lehet félvállról venni, örülök ennek a második helynek. Thibaut Pinot remek formában volt, már a Milánó-Torinót is megnyerte, de az egész idény során remekelt, megérdemelten győzött. Amikor utolért az üldözősor felszívtam magam. Szerettem volna megmutatni, hogy maradt bennem még valami, így sikerült megszereznem a második helyet.” „Ez egy nagyszerű eredmény számomra, a Fleche Wallone után ismételten csak dobogóra állhattam egy nagy klasszikuson – nyilatkozta Dylan Teuns a díjátadó után. – Az első két helyezett jóval erősebb volt nálam, így elégedett vagyok az elért eredményemmel. Nehéz nap volt, a Movistar, a Bahrain-Merida és Groupama-FDJ csapatai egész nap kontrollálták a történéseket. Amikor Nibali és Pinot elléptek, lehetetlenség volt velük menni, annyira erősek voltak.”
2018.10.13. - Lombard Körverseny: az olaszok a világ ellen Előzetesen egy egészen kiváló versenyre van kilátásunk a 112. Lombard Körverseny során. Bergamo és Como között 241 kilométer várja a mezőnyt a Colle Gallo, a Colle Brianza, a Madonna Del Ghisallo, a Colma Di Sormano, a Civiglio és a Monte Olimpino meredekeivel. A terep kiváló lehetőséget biztosít azok számára, akik csalódásként élték meg az innsbrucki világbajnokságon elért eredményüket, de természetesen az ott brillírozók is esélyesként indulnak. A verseny címvédője Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), aki 2015-ben is megnyerte ezt a klasszikust, a Touron történt bukása óta régi önmagát keresi. Gianni Moscon (Sky) hetek óta kiváló formát mutat, mintahogyan az újdonsült világbajnok Alejandro Valverde (Movistar) és az egyre jobb erőben lévő Adam Yates (Mitchelton-Scott) sem leírható. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) is nagyon készül az év utolsó monumentumára. „Fogalmam sincs, hogy milyen formában lehetek – nyilatkozta Vincenzo Nibali. – Csak azt tudom tenni, amit a lábaim engednek. Elszántnak, elszánt vagyok, de nem ez a verseny volt a fő célom, hanem a világbajnokság. A Giro dell’ Emilia során jó erőben voltam, bízom benne, hogy kitarthat ez a lendület. Kétszer nyertem már meg ezt a versenyt, úgy állok rajthoz, hogy hátha harmadjára is sikerül, az emelkedők és a technikás lejtmenetek kedveznek nekem.”
2018.10.08. - Alejandro Valverde egy kerékpáros fesztiválon mutatta be szivárványszínű trikóját A Movistar telekommunikációs vállalat által szervezet kerékpáros fesztiválon mutatta be az újdonsült világbajnok Alejandro Valverde szivárványszínű trikóját. A mez felső része a hagyományoknak megfelelően fehér alapokra helyezi a szivárvány színeit, felette a Movistar, a Canyon, az Endura és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség logóival. A vállrészeken újabb két Movistar és két O2 jelzés került elhelyezésre. Valverde a csapata kék nadrágja helyett egy feketét választott, természetesen ezen is helyet kapnak a szivárvány színei. A mezt a skót Endura készítette, alig több mint hat óra leforgása alatt. Valverde október 9-én a Tre Valli Varesine egynaposán teker először versenykörülmények között világbajnokként.
2018.10.04. - Max Walscheid nyerte a Münsterland Girót, Peák Barnabás 32. lett Coesfeld és Münster között 210,8 kilométer várt a kerekesekre a kiemelt kategóriás Sparkassen Münsterland Giro egynaposán. A német versenyen a Quick-Step Floors színeiben Peák Barnabás is rajthoz állt. A napot egy hat fős szökés jellemezte, amely három percnél nem jutott messzebb, így viszonylag hamar meg is fogták őket. Az oldalszélben több részre szakadt a mezőny, végül egy harminc fős csoport sprintelhetett a győzelemért, akik közül Max Walscheid (Team Sunweb) bizonyult a leggyorsabbnak John Degenkolb (Trek-Segafredo) és Nils Politt (Katusha-Alpecin) előtt. Peák Barnabás a második sor élén érkezett a 32. helyen, ezzel három UCI Europe Tour pontot gyűjtve. Túl sokan ebben a csoportban sem maradtak, mindössze huszonnyolcan értek célba három perces hátránnyal, sőt összességében is csak nyolcvankét kerékpáros teljesítette a viadalt.
2018.10.03. - Alejandro Valverde: most már boldogan vonulhatok vissza Egy nappal a világbajnoki cím megnyerését követően Alejandro Valverde már a Telefonica telefontársaság vendégeként érkezett Madridba, ahol számos újságíró és rajongó várta a repülőtéren. A harmincnyolc esztendős kiválóság, aki Ausztriában már a hetedik világbajnoki érmét szerezte a Movistar anyavállalatánál tett látogatást, majd a spanyol oktatási, kulturális és sportminiszterrel találkozott. Természetesen a média gyűrűjében jó néhány kérdésre is válaszolt. „Most már boldogan vonulhatok vissza, természetesen ez meg sem fordult még a fejemben, a 2020-as tokiói olimpián még szeretnék rajthoz állni – mondta Valverde. – Szinte mindent elértem ebben a sportágban, amit a pályafutásom kezdetén kitűztem magam elé. Minden további eredmény ajándék lesz számomra, és a rajongóim számára is.”
2018.10.01. - Alejandro Valverde hat dobogós hely után végre megszerezte a világbajnoki címet A spanyol Alejandro Valverde tizenöt éve harcol a világbajnoki címért, először 2003-ban állhatott dobogóra, a kanadai Hamiltonban lett ezüstérmes. 2005-ben Madridban volt még egy második helye, amit négy bronz követett (2006, 2012, 2013, 2014). A harmincnyolc esztendős kerékpáros a francia Romain Bardet és a kanadai Michael Woods előtt diadalmaskodott, akikkel a Höll emelkedőjén lépett meg, s bár lejtmenetben a holland Tom Dumoulin is felért rájuk, az érmek sorrendjébe ő már nem tudott beleszólni. [[https://www.youtube.com/v/toDqX2_KFDc?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „A világbajnokság és a Tour de France azok a versenyek, melyeknek a megnyeréséről mindig is álmodtam – mondta Valverde a versenyt követően elcsukló hangon, szemlátomást teljesen elérzékenyülve. – A Francia Körversenyen nem nagyon van már esélyem, de most végre világbajnok lettem. Nem ez az első olyan sikerem, amit megkönnyezek, de az biztos, hogy a legemocionálisabb. Tartottam tőle, hogy sohasem sikerül már megszereznem a szivárványszínű trikót. Az időjárás, a csapatom és a verseny alakulása mind-mind kedvezett nekem. Egy álom vált ezzel valóra, köszönöm a szurkolók buzdítását, ők is nagyon sokat hozzátettek. Amikor Tom Dumoulin felért megváltozott a szituáció, hisz ez azt jelentette, hogy az egyikünk érem nélkül marad. Nem akart senki sem elém jönni, így be kellett azt vállalnom, hogy az élről indítom meg a sprintet. Olyan 350 méterrel a vége előtt álltam ki a nyeregből és bebizonyítottam, hogy az idősebb versenyzők is tudnak még nagy dolgokat véghez vinni. A Lombard Kör lesz az első versenyem a világbajnoki trikóban.”
2018.09.30. - Egy egészen kiváló verseny végén a spanyol Alejandro Valverde nyerte az innsbrucki kerékpáros világbajnokság férfi elit mezőnyversenyét a francia Romain Bardet és a kanadai Michael Woods előtt.
2018.09.30. - Anna van der Breggen: elég régóta várok már erre a világbajnoki címre A regnáló olimpiai bajnok, a holland Anna van der Breggen nyerte az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokság női elit mezőnyversenyét. Van der Breggen bátor próbálkozással bevállalt egy közel negyven kilométeres szóló szökést, s végül nagy fölénnyel ért haza az ausztrál Amanda Spratt és az olasz Tatiana Guderzo előtt. [[https://www.youtube.com/v/edg0Xd3N52w?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Elég régóta várok már erre a világbajnoki címre – mondta van der Breggen röviddel a célba érkezést követően. – Nem tudtam, hogy mennyi az előnyöm, úgyhogy mentem ameddig be nem értem. Nem is nagyon akartam elhinni a történteket, csak az utolsó kilométereken esett le, hogy tényleg megnyerem a világbajnokságot. Ebben az idényben túl sokszor értek utol a célvonal előtt, próbáltam figyelni az erőmre, a frissítésre, a győzelem kulcsa az volt, hogy a lehető legjobb pillanatban indultam meg a mezőnyből. Próbáltunk jó pozícióba kerülni, támadtam, onnantól kezdve pedig nem volt visszaút, mennem kellett. Egy kicsit persze meglepett, hogy igazából senki sem tudott jönni velem. A világbajnokság mindig különleges, kiemelt cél számomra. Nagyon nehéz megnyerni ezt a versenyt, úgyhogy boldog vagyok, hogy végre sikerült.” „Nagyon büszke vagyok rá, hogy ezüstérmet szereztem az idei világbajnokságon – így a második helyezett Amanda Spratt. – Az ausztrál csapat remek munkát végzett a verseny elején. Tudtam, hogy valaki támadni fog a hollandok közül, Anna van der Breggen ment is, én pedig próbáltam megragadni a kerekén. Egy darabig ez sikerült, de Anna egy egészen más szinten versenyzett. Örülök, hogy érmet szereztem a nemzet számára.” „Elisa Longo Borghini volt az olasz csapat első számú embere, ezen a taktikán nem is akartunk változtatni, azonban nagyon stresszessé vált a helyzet, amikor Anna van der Breggen megindult – nyilatkozta a versenyt követően Tatiana Guderzo. – Anna verhetetlen volt, nekünk viszont tennünk kellett valamit annak érdekében, hogy legalább érmet szerezhessünk.”
2018.09.16. - Enric Mas: karrierem egyik legnagyobb győzelmét arattam Nairo Quintana 2013-as Tour de France szakaszgyőzelme óta Enric Mas (Quick-Step Floors) a legfiatalabb versenyző, aki kiemelt szakaszt nyert egy nagy háromhetes körversenyen. A spanyol kiválóság Miguel Angel Lopez (Astana) társaságában szökött, majd sprintelte le riválisát a hajrában. Mas ezzel a nagy spanyol elődök nyomdokaiba lépett. „Az utolsó héten mindennap megnéztem azt a videót, amikor Alejandro Valverde nyerni tudott itt 2012-ben – így a szakaszgyőztes Mas. – Tudtam, hogy már a kanyar előtt sprintelni kell, mivel kulcsfontosságú, hogy ki fordul az élen. Mindent kiadtam magamból, örülök, hogy sikerült győznöm. Karrierem egyik legnagyobb sikerét arattam, bár nagyon nagyra értékelem a Baszk Körön szerzett győzelmem is. Hogy én vagyok-e a következő Alberto Contador? Én Enric Mas vagyok, de remélem, hogy egy napon fele annyi győzelmem lesz, mint neki, az is elég lenne. Nagyon szerettem Alberto versenyzési stílusát, biztos, hogy lesznek olyan dolgok, amiket majd megpróbálok úgy csinálni, ahogyan anno ő tette.”
2018.09.15. - A spanyol Enric Mas (Quick-Step Floors) nyerte a Vuelta a Espana huszadik szakaszát, összetettben Simon Yates (Mitchelton-Scott) bebiztosította győzelmét.
2018.09.15. - Thibaut Pinot: azt hiszem, sikerült feltennem az i-re a pontot Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) az idei viszontagságokkal teli idénye végén immáron a második szakaszgyőzelmét szerezte a Spanyol Körversenyen, a Lagos de Covadonga megnyerését követően az Andorra Naturlandián is ő volt a legjobb. Pinot, Simon Yates (Mitchelton-Scott) és Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) társaságában szökött, remek triót alkotva, hisz Pinot a szakaszgyőzelemért, Yates a piros trikóért, míg Kruisjwijk az összetett dobogójáért harcolt. „Azt hiszem, sikerült feltennem a pontot az i-re, sajnos az előző hegyi szakaszon nem éreztem valami jó erőben magam, de most újfent esélyem volt az etapgyőzelemre – mondta Pinot. – Mindenféleképpen próbálkozni akartam, nagyon nagy volt a tempó egész nap, kedvezett nekem az emelkedő, így szerettem volna támadni. Az, hogy Simon Yates felugrott ránk nem volt váratlan dolog, itt él a környéken, elég jól ismerhette ezt az emelkedőt. Pontosan tudta, hogy mit csinál, amikor látta, hogy Valverde nincs a legjobb erőben. Kiválóan versenyzett.”
2018.09.08. - Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, melynek köszönhetően összetettben is átvette a vezetést.
2018.09.06. - Alessandro De Marchi: az volt az egyetlen esélyem, hogy mindent megpróbálok az utolsó emelkedőn A BMC olasz versenyzője Alessandro De Marchi újra megpróbálta. Tíz éves pályafutása során mindössze négy profi győzelemmel büszkélkedhet, melyből hármat a Vueltán szerzett. Mondhatni, igazi specialistája a versenynek. A nap szökésében remekül dolgozva, többször próbálkozva sikerült ellépnie Jhonatan Restrepo társaságában, majd a kolumbiai riválisát lerázva szólóban ért haza. „Nem akartam sprintelni Restrepóval, mivel az egy biztos második helyet jelentett volna – mondta De Marchi a célba érkezést követően. – Az volt az egyetlen esélyem, hogy mindent megpróbálok az utolsó emelkedőn. Nem annyira az erőm, mint inkább az eszem vitt előre. Volt egy pillanat, amikor menni kellett. Egy óriási csata volt az egész szakasz, az elején minden egyes próbálkozás jó szökésnek tűnt, aztán a mezőny utolérte azt. Nagyon nehéz volt belekerülni a jó elmenésbe, úgy voltam vele, hogy próbálkozom, aztán meglátjuk. Három év telt el a legutóbbi győzelmem óta. Egy kissé elveszti a motivációját ilyenkor az ember, szükség van arra, hogy időnként győzelmeket szerezzen.”
2018.09.03. - Ben King: soha nem szenvedtem még ennyire, mint az utolsó hegyen Egy újabb kőkemény hegyi befutó a Vuelta a Espanán, ami ismét Ben King sikerét hozta. A Dimension Data amerikai kerekese már a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Spanyol Körön, pedig Bauke Mollema (Trek-Segafredo) hatalmas tempóban indult utána, de húsz másodpercnél közelebb nem tudott kerülni. „A néhány nappal ezelőtti győzelmemnél is úgy fogalmaztam, hogy szakaszt nyerni a Vuelta a Espanán álomszerű – mondta a célba érkezést követően King. – Ez egy fontos célja volt a karrieremnek. Ezúttal pedig megmutattam, hogy képes vagyok az ismétlésre. A csapattal nagyon jól felkészültünk a lehetőségekre. Talán soha nem szenvedtem még ennyire, mint az utolsó hegyen. Kissé ködösek az emlékeim, de biztos, hogy hamarosan feldolgozom az újabb sikerem. Fontos, hogy a Dimension Data és a Qhubeka is újra rivaldafénybe került. Ami a Vuelta folytatását illeti, megyünk tovább, lesznek még olyan etapok, amikor lehet szökni.”
2018.09.02. - Alejandro Valverde: nagyon motiváló számomra, hogy legyőztem Sagant A Movistar elnyűhetetlen kiválósága Alejandro Valverde lett az első duplázó az idei Spanyol Körversenyen. A pályafutása során már a tizenegyedik Vuelta szakaszgyőzelmét ünneplő kerekes büszke arra, hogy Peter Sagant győzte le a fináléban. „Nagyon nehéz szakasz volt, hatalmas a forróság, ami senkinek sem jó – mondta a célba érkezést követően Valverde. – Igazából nem voltunk biztosak abban, hogy harcolhatunk az etapgyőzelemért, de végül is úgy alakult, hogy sikerült versenyképesnek maradnunk. Közelebb kerültem a piros trikóhoz, ami sokat jelentene a csapatnak, bár számomra a szakaszgyőzelmek ezen a Vueltán fontosabbak. Meglátjuk, hogy úgy alakul-e a dolog, hogy esetleg felvehetem a piros trikót. A következő etap már nagyon más lesz, egy komoly heggyel a végén. Talán az első olyan nap jön, ami igazi különbségeket eredményezhet az összetettben. Öregszem ugyan, de mentálisan és fizikálisan még mindig kiváló erőben vagyok. A csapatom tökéletes helyen engedett el az utolsó ötszáz méteren. Sagan kerekét választottam, s bár először jobbról akartam kerülni, végül mégis a bal oldalon előztem. Nagyon motiváló számomra, hogy legyőztem Petert egy ilyen fináléban. Megvan a győzelem, így teljesen nyugodtan várom a holnapi napot.”
2018.09.02. - Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Spanyol Körverseny nyolcadik szakaszát, ezzel már a második etapsikerét aratva az idei Vueltán. Összetettben továbbra is Rudy Molard (Groupama-FDJ) vezet.
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések