A keresett kulcsszó: Alejandro Valverde


« 1 | 2 | 3 »
Országútis hírek: Valverde Scarponinak ajánlotta győzelmét, VdBreggen triplázott az Ardennekben (Király 52.), Nibali nyerte a Horvát Körversenyt, középső ujját mutatta a One Pro kerekese a célban2017.04.24. - Alejandro Valverde: Scarponinak ajánlom a győzelmem Karrierje egyik legjobb szezonkezdetén van túl a Movistar kiválósága Alejandro Valverde, aki a Liege-Bastogne-Liege megnyerésével már tizenegyedik diadalát ünnepelhette az idényben, pályafutása során pedig már 107. sikerét szerezte. A befutót követően elérzékenyülten ajánlotta győzelmét a tragikus balesetben elhunyt versenytársa Michele Scarponi emlékének. „A győzelmem Michele Scarponinak és a családjának ajánlom – nyilatkozta Valverde. – Sokkoltak a történtek. Egy remek társat veszítettünk el, egy nagyszerű embert, akivel mindenki jóban volt. Amikor meghallottam, hogy mi történt az nagyon lesújtott, a győzelmem mellett a pénzdíjat is szeretném felajánlani Michele családjának a megsegítésére. Ami a versenyt illeti a csapatom fantasztikus munkát végzett. Nem volt könnyű visszahozni a szökevényeket, akiknek talán egy kicsit túl nagy előnyt adtunk. Ötszáz méterrel a vége előtt indultam, szerencsére ez elegendőnek bizonyult a győzelemhez.”
Liege-Bastogne-Liege: egy újabb Valverde siker2017.04.23. - 2006, 2008 és 2015 után Alejandro Valverde pályafutása során már negyedik alkalommal nyerte meg a Liege-Bastogne-Liege klasszikusát. A Movistar kerekese fantasztikus tavaszt zárt sikerével.
Országútis hírek külföldről: még jó, hogy Valverde nem labdarúgónak született, Van der Breggen triplázott a női Fleche Wallonne során, kettős Sky siker az Alpok Körversenyén2017.04.20. - Alejandro Valverde: nem labdarúgónak, hanem kerékpárosnak születtem A Movistar kiválósága néhány nappal a Baszk Körverseny megnyerését követően Belgium felé vette az irányt, hogy zsinórban negyedszer is diadalmaskodjon a Fleche Wallonne klasszikusán, melyet pályafutása során már ötödik alkalommal nyert meg. „Szerencsére nem labdarúgónak, hanem kerékpárosnak születtem – mondta Valverde a célba érkezést követően. – A titok csupán annyi, hogy remek családom van, és egy egészen kimagasló szervezettségű csapatban versenyzek. Mindezek kapcsán sokkal nyugodtabb vagyok, mint az ezt megelőző években, koncentráltabban állhatok rajthoz a versenyeken. Ameddig tudtunk kivártunk. Az Orica-Scott sora próbálta felvezetni a hajrát, megbújtunk mögöttük a csapattársaimmal, akik egész nap nagyszerűen óvtak. A rajt pillanatától kezdve kézben tartottuk a történteket, nagyszerű pozícióból kezdhettem meg a Mur utolsó mászását, tudtam, hogy nyerhetek. Volt egy kis szembeszél, így a szokásosnál is tovább vártam. Az ideális pillanatot kerestem, csak kétszáz méterrel a vége előtt indultam meg. Ez a siker is ugyanolyan nehéz volt, mint a másik négy, bármelyik pillanatban megléphetett volna valaki, aki erősebb nálam.”
Alejandro Valverde pályafutása során ötödször nyerte a Fleche Wallonne klasszikusát 2017.04.19. - A Movistar spanyol kerékpárosa Alejandro Valverde zsinórban negyedik alkalommal nyerte a Fleche Wallonne viadalát, pályafutása során ezzel ötödször megnyerve a belga klasszikust.
Országútis hírek külföldről: Valverde nem tartja magát favoritnak, a hölgyek Amstelje is visszatér, Tinkov újra Contadort támadta, megtalálták a CCC ellopott kerékpárjait2017.04.16. - Alejandro Valverde: nem hiszem, hogy én lennék az Amstel favoritja Az ardenneki egynaposok egyik specialistája Alejandro Valverde nem túlzotton örül annak, hogy a szervezők egy apró változtatást eszközöltek az Amstel Gold Race útvonalában. A Cauberg emelkedőjét követően ugyanis még egy viszonylag sík rész következik, ami nem igazán Valverdének kedvez. A viadal befutója visszatér a 2002-ben használt záró akkordhoz. „Ez a lehető legrosszabb útvonal számomra – így Valverde egy a minap adott nyilatkozatában. – Nem lesz akkora az utolsó emelkedőn a szelekció, mint az elmúlt években. A Cauberg ezúttal nem a győztes személyét hivatott eldönteni, csupán egy emelkedő lesz a sok közül. Természetesen nehéz lesz a verseny, de nem lesz annyira döntő jelentősége az utolsó kaptatónak. Nyertem már Liege-Bastogne-Liege és Fleche Wallone klasszikusokat, de sohasem győztem még az Amstel viadalán. Szeretném végre valahára megnyerni ezt a versenyt is, de nem hiszem, hogy én lennék az Amstel favoritja.” Az ominózus 2002-es versenyt az olasz Michele Bartoli nyerte. Az idei kiírás favoritjai Michal Kwiatkowski (Sky), Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Michael Matthews (Team Sunweb) és Greg Van Avermaet (BMC) lehetnek.
Országútis hírek külföldről: minden a Roubaix-ról, esélyek, történelem, az Arenberg legendája; Alejandro Valverde nyerte a Baszk Körversenyt2017.04.09. - Párizs-Roubaix: 257 kilométer, 55 kilométer rázató, 29 szektor A Párizs-Roubaix 115. kiadása Tom Bonnen utolsó fellépése lesz a profik között. A Quick-Step Floors bringása 2016-ban meghozott egy döntést, melyhez tartani kívánja magát, így a versenyt megelőző utolsó sajtótájékoztató során is megerősítette, hogy ez lesz pályafutása lezárása. Szép lenne a győzelem, ellenben biztosak lehetünk abban, hogy csak azért, mert Boonen befejezi, senki sem teszi majd meg azt a szívességet, hogy maga elé engedje. Tom Boonen tizenötödik alkalommal vág neki a kockaköveknek, négyszer győzött, és mindössze egyetlen olyan kiírás volt, amikor nem sikerült célba érnie. Huszonkilenc szektor, köztük a három fekete színnel jelölt rázató, nevezetesen a Trouée d’Arenberg, a Mons-en-Pévèle és a Carrefour de l’Arbre. Huszonöt csapat, az esélyek, pedig teljesen nyíltak. A címvédő az ausztrál Mathew Hayman (Orica-Scott), aki az egyes rajtszámmal indul. Kiemelt emberként kell kezelni Tom Boonen (Quick-Step Floors) mellett a regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe), a korábban a versenyt már szintén megnyerő John Degenkolb (Trek-Segafredo), az olimpiai bajnok Greg Van Avermaet (BMC) valamint a klasszikus menők táborába berobbanó Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) kvartettjét. A rajtot máris elhalasztották, mivel a szervezők a várható erős hátszél miatti tempó révén attól tartottak, hogy a mezőny sorompót kap, és megismétlődhet a néhány évvel ezelőtti TVG-s eset.
Országútis hírek külföldről: Valverde sikere a Baszk Kör királyetapján, Aru edzés közben bukott, megsérült a térde, gőzerővel készülnek a csapatok a Roubaix-ra, Calmejane újabb versenyt nyert2017.04.08. - Alejandro Valverde nyerte a Baszk Kör királyszakaszát Bilbao és Eibar között mindössze 139,8 kilométer várta a kerekeseket a Baszk Körverseny ötödik, királyszakaszán. A penzum hat kategorizált emelkedőt tartogatott, kétszer megmászva az első kategóriás Izua és befutóként az Arrate emelkedőjét. Alberto Contador (Trek-Segafredo) balszerencsés sorozata ezúttal is folytatódott, hisz már a neutrál zónában defektet kapott. A rajtot követően egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport alakult, azonban előnyük szűk két percnél nagyobbra egyetlen másodpercig sem nőtt. Az elmenésben már a második emelkedőn megbomlott az egység Omar Fraile (Dimension Data), Laurens Ten Dam (Team Sunweb) és Tom Skujins (Cannondale-Drapac) hármasa szakadt el, azonban az Orica-Scott által vezetett főmezőny viszonylag hamar utolérte őket. A mindent eldöntő emelkedőn kisebb meglepetésre Michael Woods (Cannondale-Drapac) indított elsőként, aki remek erőben tekert, a nagy nevek közül nem is tudta mindenki tartani vele a lépést. Két kisebb csoport alakult, akik az utolsó egy kilométerhez közeledve összezártak. Az utolsó rész lejtmenet volt, ekkor Samuel Sanchez (BMC) indított, aki sajnos hatalmasat bukva szakította meg a sort. A hajrát végül Alejandro Valverde (Movistar) nyerte Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) előtt. Összetettben szintén Valverde állt az élre, de az utolsó egyenkénti időfutam előtt ötödmagával azonos idővel, így hatalmas lesz a csata a másodpercekért. „Tisztában voltam vele, hogy esélyes vagyok a végén – mondta Valverde a célba érkezést követően. – Azt is tudtam, hogy az fog nyerni, aki az utolsó kanyarban elől lesz. Ismerem ezt a hegyet, sokat edzem erre. Nem volt egy könnyű nap, sőt nagyon is nehéz volt, de szerettük volna megszerezni a győzelmet.”
Országútis hírek külföldről: Sagan szerint ez egy olcsó játék, Van Avermaet nem akar a Flandriai Kör esélyeiről hallani, Valverde nyerte a Katalán Kört, Lepistö a női Wevelgem legjobbja2017.03.27. - Peter Sagan: ez így egy nagyon olcsó játék Remek versenyt hozott a sprinterek klasszikusa, azaz a Gent-Wevelgem, melynek végén a regnáló olimpiai bajnok Greg Van Avermaet győzedelmeskedett. Peter Sagan érdekes módon reagált, miután Niki Terpstra nem vezetett neki, egyszerűen kiborított, ezzel lemondva a győzelemről. „Nem igazán értettem, hogy Terpstra mit is akar – így Sagan a díjátadóra várva. – Támad, hogy bekerüljön az elmenésbe, aztán meg nem akar egy centit sem dolgozni. Ez csak egy példa volt, hogy miképp is lehet elveszteni egy versenyt velem szemben. Mit kellett volna csinálnom? Végig vezetni, hogy aztán Terpstra megnyerje a versenyt. Legalább így én dönthettem el, hogy ki nyerje a versenyt, és legközelebb is ez fog történni hasonló szituációban. Ez így egy nagyon olcsó játék. Nem vagyok csalódott, inkább vagyok motivált a történtek miatt. Ha mindig te nyersz, akkor viszonylag hamar elveszted a motivációd, én azonban nem nyertem most.”
Országútis hírek külföldről: Van Avermaet nyerte az E3 Harelbeke klasszikusát, Valverde győzött a Katalán Kör királyszakaszán, Skujins szerezte a Cannondale idei első sikerét2017.03.25. - Greg Van Avermaet nyerte az E3 Harelbeke klasszikusát A közelgő Flandriai Körverseny egyik fontos felvezető eseménye volt az E3 Harelbeke, melynek során nem kevesebb, mint 206 kilométer várt a mezőnyre. Az útvonal tizenöt falat tartogatott, ami rendesen meg is nehezítette a kerekesek dolgát. A rajtot követően több bukás is borzolta a kedélyeket, melyek következtében Tony Gallopin (Lotto-Soudal) könyöksérülése miatt feladni kényszerült a viadalt. Közel két óra szükségeltetett ahhoz, hogy kialakuljon egy életképes szökés, melybe Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Laurens De Vreese (Astana), David Per (Bahrain-Merida), Gijs van Hoecke (LottoNl-Jumbo), Taco van der Hoorn (Roompot) és Christophe Masson (WB Veranclassic) keveredett bele. Az idő előrehaladtával a főmezőnyből többen is próbálkoztak, a Boindenberg és az Eikenberg emelkedőin Tom Boonen (Quick-Step Floors), Greg Van Avermaet (BMC), Philippe Gilbert (BMC), Luke Durbridge (Orica-Scott), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) és Lukas Pöstelberger (Bora-hansgrohe) is elszakadt. A szökevények közül De Vreese (Astana) bírta a legtovább, de harminc kilométerrel a vége előtt őt is megfogták. A Kwaremont emelkedőjén aztán Naesen akciózott, akivel csak Van Avermaet és Gilbert kettőse tudott menni. A hármas folyamatosan növelve előnyét tempózott el a célig, ahol a regnáló olimpiai bajnok Greg Van Avermaet (BMC) bizonyult a legjobbnak megelőzve Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) és Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) kettősét.
Országútis hírek külföldről: utólag csak megbüntették a Movistar teljes csapatát, Valverde nyerte a Katalán Kör harmadik szakaszát, kettős Quick-Step siker a Dwars Door Vlaanderen egynaposán 2017.03.23. - A zsűri gondolt egyet és utólagosan a Movistar egész csapatát bűntette A Katalán Körverseny csapatidőfutamát követően a verseny zsűrije három percre megbüntette Jose Joaquin Rojast, mivel több alkalommal is szabálytalanul tolta meg csapattársait, csakhogy a szabálykönyv szerint ilyen esetben az egész csapat büntetendő, méghozzá oly módon, hogy minden versenyző összetettbeli idejéhez egy percet adnak hozzá. Mivel a zsűri először csak Rojast bűntette, így Alejandro Valverde (Movistar) vette át a vezetést az összetettben. A történet azonban itt még nem ért véget, mivel a szakaszt mindössze két másodperccel elbukó BMC csapata kifakadt, a zsűri pedig másnap megváltoztatta ítéletét, így a spanyol csapat minden versenyzője megkapta az egy perces büntetést, ezzel pedig Ben Hermans (BMC) került az élre. Természetesen a spanyol csapat háza táján nem értettek egyet a döntéssel. „Ez a büntetés olyan, mint egy jogsértés – szól a csapat sajtóközleménye. – Attól, hogy valaki megérinti a csapattársát még nem tolja meg, csupán figyelmezteti, hogy tartsa meg a pozícióját a sorban. Ez azonban nem befolyásolja a verseny kimenetelét. Nagyon sajnáljuk, hogy ez a döntés a Katalán Körverseny egészét torzítja, így a jövőre nézve veszélyes precedenst teremt.”
Országútis hírek külföldről: Cancellara elismerése a Strade Bianchén, Sagan nem áll rajthoz tárcsafékes kerékpárral, Valverde betegség miatt kihagyja a Nizzát, a gyengélkedő Boels-Dolmans 2017.03.04. - Cancellara szektort kapott a Strade Bianchén A Strade Bianche szervezői azzal tisztelegtek a versenyt három alkalommal is megnyerő egykori legenda Fabian Cancellara előtt, hogy a Monte Sante Marie Asciano szektor ezen túl a svájci kiválóság nevét viseli majd. A viadalt szervező RSC Sport eseménye újonnan került be a World Tour versenynaptárba, ráadásul a női egynapos a hölgyek legnívósabb versenysorozatának nyitánya. Természetesen Cancellara büszkén fogadta a kitüntetést. „Ez egy nagy megtiszteltetés, és egyben hatalmas öröm számomra – mondta a Trek-Segafredo csapatát képviselő egykori kerekes. – Az elmúlt években rengeteget fejlődött ez a verseny, büszke vagyok arra, hogy háromszor is megnyertem. Nagyon várom már az idei viadalt, a tippem Peter Sagan vagy Greg Van Averamet győzelme, de a Trek csapatából Fabio Felline is remek formában van.
Országútis hírek külföldről: Valverde századik sikere, Hermans nyert Ománban, Portugáliában Roglic ünnepelhetett, Rigoberto Uran a Tour de France-ról álmodik 2017.02.20. - Alejandro Valverde pályafutása századik győzelmét ünnepelhette Az Andalúz Körverseny zárónapján 151 kilométer várta a kerekeseket szakadó esőben, szörnyű időjárási körülmények között. A nap szökésébe Tim Wellens (Lotto-Soudal), Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert), Garikoitz Bravo (Euskadi), Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice), Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Nick Van Der Lijke (Roompot), Simon Clarke (Cannondale-Drapac) és Domen Novak (Bahrain-Merida) keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye négy perc környékén tetőzött ellenben a főmezőny élén tempózó Movistar csapatának ez egy tökéletes szökés volt, így hagyták is őket hazaérni. A szakaszgyőzelmet Tim Wellens (Lotto-Soudal) szerezte meg Simon Clarke (Cannondale-Drapac) és Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) előtt. Összetettben semmi sem változott Alejandro Valverde (Movistar) pályafutása századik sikerét ünnepelhette, a második Alberto Contador (Trek-Segafredo), míg a harmadik Thibaut Pinot (FDJ) lett. A pontversenyt szintén Valverde, a hegyi összevetést pedig Georg Preidler (Team Sunweb) nyerte. „A százas egy gyönyörű szám, de eszem ágában sincs itt megállni – mondta Valverde a díjátadót követően. – A csapat remek munkát végzett a hét folyamán, nélkülük esélyem sem lett volna a győzelemre. Mindössze egyetlen másodperc előnnyel zártam Alberto előtt, ami még értékesebbé teszi ezt a sikert.”
Országútis hírek külföldről: újra Valverde vezet Andalúziában, Izagirre feladta a versenyt, Kristoff duplázott Ománban, visszavonult Jonathan Tiernan-Locke2017.02.18. - Hatalmas csata Andalúziában, ismét Valverde az élen Lucena és Cordoba között egy 12 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a kiemelt kategóriás Andalúz Körverseny. A távot a leggyorsabban a belga Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) teljesítette, akinek mindössze 14 perc és 55 másodperc szükségeltetett a penzum abszolválásához. A második egyetlen másodperces hátránnyal Alejandro Valverde (Movistar) lett, míg a harmadik helyet Alberto Contador (Trek-Segafredo) szerezte meg. Összetettben, így az első szakaszt nyerő Valverde visszavette vezetését, előnye egy másodperc Contador előtt. „Nagyon nehéz lesz az utolsó két szakasz, Alberto jó formában van, és biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz majd a győzelemért – mondta Valverde az újságírók kérdéseire reagálva. – Elégedett vagyok az eddig mutatott formámmal, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó időfutamot teljesíthetek. Igyekszem nyomás nélkül versenyezni, nem gondolkozom azon, hogy megnyerhetem ezt a versenyt. Napról-napra tekerek, meglátjuk, mi lesz.”
Országútis hírek külföldről: Valverde nyert Andalúziában, Hermans volt a legjobb Ománban, Gaviria továbbra is remek formában, újabb kockaköves részek a Roubaix-n2017.02.16. - Alejandro Valverde nyerte az Andalúz Körverseny első szakaszát Malaga és Granada között egy 155 kilométeres emelkedőkkel tarkított penzummal kezdődött a számos nagy sztárt felvonultató Andalúz Körverseny. A nap szökését Berden De Vries (Roompot - Nederlandse Loterij), Georg Preidler (Team Sunweb), Daniel Turek (Israel Cycling Academy), Florian Senechal (Cofidis, Solutions Crédits), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Pablo Torres Muiño (Burgos BH) és Kirill Sveshnikov (Gazprom-Rusvelo) alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye három és fél perc környékén tetőzött, ám a főmezőny bő harminc kilométerre a céltól utol érte őket. Az utolsó, egyben legnehezebb emelkedőn darabjaira hullott a karaván, támadás, támadást követett, többek között az idény első versenyét teljesítő Alberto Contador (Trek-Segafredo) is próbálkozott. Végül egy hat fős, leginkább hegyimenőkből álló sor sprintelhetett a győzelemért, akik közül Alejandro Valverde (Movistar) bizonyult a legjobbnak megelőzve Wout Poels (Sky) és Sebastien Reichenbach (FDJ) kettősét. „Ennél jobban nem is kezdhettük volna ezt a versenyt – mondta Valverde a díjátadóra várva. – Igazából egy szakaszgyőzelmet tűztünk ki magunk elé célként, ami már most megvan, így remélem, hogy a továbbiakban felszabadultan versenyezhetünk. Tudtam, hogy Copntador próbálkozni fog, így a támadásánál próbáltam menni vele, a Sky ellenben nem hagyhatta azt, hogy elszakadjunk. Nem volt egyszerű a vége, tudtam, hogy én vagyok a leggyorsabb, de meg kellett harcolni a szakaszgyőzelemért.”
Országútis hírek külföldről: Valverde hihetetlen sikere, Van der Poel a Superprestige sorozat győztese, Aru Ománban kezdi az évet, Quintana már a Giro hegyeit teszteli2017.02.12. - Alejandro Valverde egy hetven kilométeres szóló szökés végén nyerte a murciai egynapost San Javier és Murcia között 182 kilométer várta a kerekeseket a harminchetedik Murciai Körversenyen. Az egynapos során nem fogadta túl jó időjárás a mezőnyt, igazából az erős széllökések változtatták nehézzé a viadalt. A rajtot követően Sam Bewley (Orica-Scott), Evan Huffman (Rally Cycling) és Jelle Wallays (Lotto Soudal) hármasa próbálkozott szökéssel, ám a Movistar csapata hatalmas tempót diktált, így nem sikerült a triónak túlságosan messzire eltávolodnia. Mintegy hetven kilométerre a céltól a Collado Bermejo emelkedőjén Alejandro Valverde indult meg, aki egyedül vitte véghez azt a bravúrt, hogy hazaérjen, így végül több mint két perces előnnyel nyerte meg a versenyt Jhonatan Restrepo (Katusha-Alpecin) és Patrick Konrad (Bora-hansgrohe) kettőse előtt. „Mindig különleges érzés hazai pályán versenyt nyerni – így a közelben élő Valverde a díjátadót követően. – Ez a győzelem nem az én érdemem, hanem mindenkié, aki nekem szurkol. Nagyon nehéz volt egyedül elől, hisz helyenként hatalmas széllökések nehezítették a dolgom. Az emelkedő lábánál a csapatom viszonylag nagy tempót diktált, így nem tehettem meg azt, hogy ne próbáljam meg. Vártam, hogy jöjjön velem valaki, de nem jött senki, így onnantól egyedül kellett küzdenem. Nagyon messze volt a cél, de sikerült, ami hatalmas lökést adhat számomra az Andalúz Körversenyt megelőzően.”
Országútis hírek külföldről: Valverde furcsa balesete, a Sky Thomast is kapitánynak jelölte a Giróra, Viviani Sanremot nyerne, Meyer lesz a hazai csapat vezére a TDU-n2017.01.12. - Alejandro Valverde egy egészen furcsa edzésbalesetet szenvedett A kezén és a mellkasán sérült meg a Movistar csapatának kapitánya, miután egyszerűen rázáródott egy sorompó. A szezont a Mallorca Challange versenysorozatán kezdő kerékpáros éppen egy sorompóval lezárt lakóparkba akart bemenni, amikor a sorompó idő előtt lezárult pont eltalálva a kerekest. „Nagyon nagy ütést kaptam – írta az egyik közösségi oldalán Valverde. – A sorompó egyszerűen lezáródott mielőtt még átértem volna. Próbáltam folytatni az edzést, de egy fél óra elteltével beláttam, hogy a fájdalmaim miatt ez lehetetlen. Remélem, hogy a gyulladáscsökkentők és a jeges borogatás segít, hogy ne kelljen tréningeket kihagynom. Örülök, hogy nem történt komolyabb bajom, de az az igazság, hogy elég nehéz most mozognom.”
Országútis hírek külföldről: Peter Sagan nyerte a Saitama Kritériumot, Alejandro Valverde szeretne jövőre a klasszikusokon villogni2016.10.30. - Peter Sagan nyerte a Saitama Kritériumot Negyedik alkalommal tapsolhatott a nagyérdemű a kerékpársport legnagyobb sztárjainak a Japánban megrendezett Saitama Kritériumon. A Tour de France-t is rendező ASO által szervezett esemény elején Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), Marcel Kittel (Etixx-Quick Step), Michal Golas (Team Sky), Taisei Kobayahsi (Japán), Kazushige Kuboki (Nippo-Vini Fantini) és Hideto Nakane (Aisan Racing) hatosa lépett meg, ám az utolsó körökre már a legnagyobb nevek Adam Yates (Orica-BikeExchange), Chris Froome (Team Sky), Peter Sagan (Tinkoff) és Sho Hatsuyuma (Bridgeston-Anchor) tekert az élen. A hajrát a japán fiú nyitotta meg, de Peter Sagan végül magabiztosan győzött, Hatsuyuma és Froome előtt. „Nagy tempóban kezdtünk, amire felpillantottam már el is ment egy szökés – így Sagan a díjátadóra várakozva. – Tudtam, hogy az utolsó körökig várnom kell. Amikor megléptünk mindenki kivette a részét a munkából, keményen küzdöttünk, hogy hazaérhessünk.” A Saitama Kritérium az elkövetkezendő három évben is biztosan megrendezésre kerül, a Francia Körverseny legnagyobb neveivel.
Országútis hírek külföldről: Giacomo Nizzolo nyerte az Abu Dhabi Kör nyitányát, Alejandro Valverde 2019-ig hosszabbított, Ilia Koshevoy a Twitteren keres csapatot2016.10.21. - Giacomo Nizzolo nyerte az Abu Dhabi Körverseny nyitányát A nemrégiben véget ért katari világbajnokság ötödik helyezettje az olasz Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) nyerte az Abu Dhabi Körverseny első Madinat Zayet környéki 147 kilométeres szakaszát. A szinte teljesen sík penzum során egy négy fős elmenés került az élre, nevezetesen Michael Matthews, Jens Keukeleire (mindketten Orica-BikeExchange), Gatis Smukulis (Astana) és Dion Smth (ONE Pro). A szökés előnye húsz kilométerrel a vége előtt még mindig bő két perc körül mozgott, ám ekkor a Trek-Segafredo csapatának vezérletével viszonylag rövid időn belül utol érték őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, ahol végül Nizzolo bizonyult a legjobbnak John Degenkolb (Giant-Alpecin) és Mark Cavendish (Dimension Data) kettősét megelőzve.
Vuelta a Espana hírek: Gesink a jövőben inkább az összetettért harcolna, az Orica tökéletesen hajtotta végre a tervét, Quintana nem tudta leszakítani legnagyobb riválisát2016.09.04. - Robert Gesink: a jövőben inkább azért az összetettért szeretnék harcolni A LottoNL-Jumbo csapatának versenyzője Robert Gesink nyerte a Vuelta a Espana királyszakaszát, mely a Col d’Aubisque emelkedőjével zárult. „Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, néhány napja már a Covadonga emelkedőjén is esélyem volt a győzelemre, de Quintana akkor utolért és le is győzött – nyilatkozta a nagy körversenyek során karrierje első szakaszgyőzelmét szerző kerékpáros. – Mindenféleképpen szerettem volna még egyszer próbálkozni, és ehhez a királyszakasz megfelelő terepet biztosított. Mindent kiadtam magamból, a végén már nem, hogy tekerni nem bírtam, de annyira fájt a hátsóm, hogy nehezemre esett a nyeregben maradni. Nagyon fontos számomra ez a siker, hisz egy súlyos bukásból felépülve érkeztem a Vueltára. Ebből a diadalból erőt meríthetek. A jövőben inkább azért az összetettért szeretnék harcolni.”
Vuelta: Valerio Conti nyerte a szökevények napját2016.09.02. - A leghosszabb szakaszával folytatódott a hetvenegyedik Vuelta a Espana, Bilbao és Urdax-Dantxarinea között 213,4 kilométer várta a kerekeseket. Az etap egy igazi hullámvasutazáshoz hasonlított, hisz Baszkföld az emelkedőiről híres.
« 1 | 2 | 3 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések