A keresett kulcsszó: alberto contador


2014.11.05. - A Kilimandzsárón vesz részt csapatépítő túrán a Tinkoff-Saxo. A gárda legnagyobb sztárja Alberto Contador egy helyi rádiónak nyilatkozva megerősítette, hogy 2015-ben a Giro-Tour duplázást tűzi ki célul. A spanyol nyilatkozatában utalt arra, hogy a csapattulajdonos Oleg Tinkov által megálmodott GrandTour triplázásnak kevés realitása volt.
2014.10.21. - A francia Vélo Magazine az idei évben is kiosztotta nagy presztízsű díját a Velo d’Or-t. A gallok rangos elismerésében az évad legjobbjának Alberto Contador-t választották. A spanyol a pályafutása során negyedik alkalommal részesült ebben a díjban és ezzel egyedülálló rekordot állított fel. Korábban Lance Armstrong ötször kapta meg a Velo d’Or-t, de ezen elismerésektől is megfosztották.
2014.10.01. - Contador és Tinkov még egy trófeát szeretne idén Alberto Contador igen sűrű versenynaptárral zárja le a 2014-es szezonját. Szerdán rajthoz áll a Milánó – Torinó versenyen, majd vasárnap ott lesz a Lombardiai Körversenyen, utána pedig a Pekingi Körversenyen is szerepel a tervek szerint. Contador az év utolsó két WorldTour viadalán megpróbálhatja megszerezni az első helyet a sorozat összetettjében.
2014.09.24. - Alberto Contador a héten Olaszországban tartózkodik, ahol a Mortirolo-hegyen egy teljesen felújított útszakaszt is kipróbált. Az emelkedőt a spanyol klasszis után nevezték el „Recta Contadornak”
2014.09.17. - Alberto Contador a Vuelta győzelem után az AS madridi sportlapnak értékelte a szezonját. A Tinkoff-Saxo kapitánya ismét kitért a Tour de France-ra, ahol elmondása szerint élete formájában versenyzett.
2014.09.11. - Alberto Contador gond nélkül őrizte meg a piros trikót a Vuelta második pihenőnapját követő etapon. A Tinkoff-Saxo kapitánya ismét hangsúlyozta, hogy a verseny ezen szakaszában már nem lehet hibázni.
2014.09.02. - Kedden a hosszú egyenkénti időfutamával folytatódik a 2014-es Vuelta. A versenyzőkre egy 34,5 km-es technikás pálya vár, mely várhatóan ismét átrendezi az összetettet. Az esélyesek nyilatkozatai közül a Tinkoff-Saxo és a Sky sajtótájékoztatóján elhangzottakból szemezgetünk a kronó előtt.
2014.07.21. - Alberto Contador a hétvégén a Tour de France-t közvetítő spanyol televíziós csatornán szerepelt vendégként. Ez volt az első nyilvános megjelenése, amióta Madridban átesett az orvosi vizsgálatokon.
2014.07.14. - Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) bukásba keveredett a Tour de France 10. szakaszán és feladni kényszerült a versenyt. Contador 95km-rel a cél előtt a nap harmadik emelkedőjének lábánál esett el. A térdét sebesítette meg és ezt sokáig ápolták. Ezt követően a sárga trikós csoportja mögött 4 perc hátrányban visszaült a kerékpárjára. Csapata hátramaradt hozzá, de 3 percnél közelebb nem kerültek. Contador 20km-t tett meg sérülten, de nem tudta folytatni a versenyt. Még négy kategorizált emelkedő és egy első kategóriás hegyen kijelölt hegyi befutó vár volna rá. A Tour de France-on kedden pihenőnapra kerül sor, de ekkor már sem a címvédő Chris Froome (Sky) és az első számú kihívójának elkönyvelt Contador sem lesz ott a mezőnyben. Frissítve: Bjarne Riis bejelentette, hogy Alberto Contador a sípcsontját törte a bukás alkalmával és műtétre lesz szükség. "A lejtmenetben 60-70km/h-val mehetett, nem volt jó az út minősége és elveszítette irányítását a kerékpárja felett. Még megpróbálta folytatni a versenyt, de nagy fájdalmai voltak." - fogalmazott Riis. A Tinkoff-Saxo cáfolta azokat a közösségi oldalakon elterjedt információkat, hogy Contador kerékpárjának a váza eltörött és az sértette fel a térdét.
2014.02.21. - A legnagyobb sztárok már a Tour de France-ra készülnek. Akár edzőtáborban, akár versenyeken. Most Alberto Contadort, Mark Cavendisht, és Vincenzo Nibalit nézhetjük meg közelebbről. No és persze a csapataikat!
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések